Keresés

Részletes keresés

kopiteki Creative Commons License 9 órája 0 0 495727

Május végéig meghosszabbítják a védett árat 

inrock Creative Commons License 12 órája 0 0 495726

Igen, városba, meg ingázásra való a hibrid. Már írtam itt, hogy ha most kellene autót vennem, simán megvenném az aktuális Corollából a kétliteres hibridet.

Előzmény: wadam (495717)
inrock Creative Commons License 12 órája 0 0 495725

Én tegnap már harmadszorra nyírtam. Le vagytok maradva :)

Előzmény: kopiteki (495720)
inrock Creative Commons License 12 órája 0 0 495724

Tegnap hallottam, láttam egy amcsi, jobbos megmondóember videójában, hogy az EU-ban opportunistának tartják a Petit, azért kötötték feltételekhez a pénz kiadását. Szóval  amit mond, az akár igaz is lehet, meg akár hazugság is. Ezt a dolgot ki kell várjuk.

Próbálok EU-hoz köthető oldalakról információt szerezni, hogy mik a pontos feltételek, de nem találtam semmit. Csak a szokásos libsi cikkeket, pl.:

https://ecfr.eu/article/four-principles-for-an-eu-hungary-reset/

Előzmény: fargo (495709)
kopiteki Creative Commons License 14 órája 0 0 495723

:o))))))

Előzmény: 8Törp reload (495722)
8Törp reload Creative Commons License 16 órája 0 0 495722

Én átalakítottam az udvart és fű helyett lóhere lesz, azt nem kell nyírni.

Előzmény: kopiteki (495720)
8Törp reload Creative Commons License 16 órája 0 0 495721

Az azé már tőle is furcsa lenne, ha a választás utáni első hónapban már pofáncsapkodná a választóit. 

Jobb, ha eltelik 2-3 hónap előtte, hogy bemelegedjen mindenki az új székébe.

Migráncsok és buzeránsok kérdésében meg esélyes, hogy sohasem fog semmit megmondani, egyszercsak majd jönnek szemben az utcán tömegével. Mert úgy is lehet.

Előzmény: kopiteki (495719)
kopiteki Creative Commons License 17 órája 0 0 495720

Notepáppá, én iss levágtam a füvet. Ideje vót

Előzmény: fargo (495626)
kopiteki Creative Commons License 19 órája 0 0 495719

Kimondta a paraszt a szájával, hogy megtartják a kerítést, és be is foltozzák a lyukat, mert van lyuk. ( ezt nem tudtam értelmezni a kerítésre vonatkoztatva)

Még érdekes mód zselé jelezte, hogy két héten belül jönni fog az olaj. A gond az, hogy innen számítva is kell kb egy hónap, hogy benzin legyen belőle.

Migráncsokról, buzeránsokról nem beszélt

kopiteki Creative Commons License 19 órája 0 0 495718

Benzinesről tudok mondani, itt bent a városban ha nincs nagy dugó, eljárok 5.2-5.féllel. Mikor megvettem a vasat és páppától jöttem fel átlag 140-nel, 6.4-et evett. Azóta sem mentem ennyivel

Előzmény: Repcés (495705)
wadam Creative Commons License 20 órája 0 0 495717

nekem volt pár évig egy japán hibridem (nem tölthető, tehát pici akksival, alig pár km-re volt elég benne a nafta), viszonylag magas építéső járgány.

tapasztalat: autópályán ugyanúgy elkérte a maga benzin mennyiségét (8 liter körül, síbox-szal magasabbat is), hiszen ez esetben a hibrid hajtáslánc elveszti jelentőségét, mert folyamatosan kell küzdeni a légellenállással.

viszont városi környezetben a közel 2 tonnás autó 2,5 literes benzin motorja alig brummogott, és akkor is csak brummogott szép halkan, egy kb 1 órás reggeli dugós menet alatt időben mérve 75-85%-ot volt EV üzemmódban, magyarul ennyi időt nem járt a benzinmotor se alapjáraton sem hajtásban, a fogyasztása pedig 4,5-5 literre ment le ilyenkor.

szerintem ebben verhetetlen a (nem tölthető) hibrid rendszer.

minden más csak parasztvakítás és variálás a környezetvédelmi statisztikai adatokkal

Pityuuuu Creative Commons License 20 órája 0 0 495716

Ilyen a piac, hülyék az emberek. 160-180 ezernél ne legyen benne több. Ha 6 éves akkor sem ha 16 vagy 26 éves, akkor sem legyen, na jó, max 200 ezer km.

Én ezért vettem meg jó áron a K Astrát. Kutyának sem kellett, mert 6 évesen van benne 250 ezer km. Én meg azt mondtam, hogy sokkal inkább legyen egy évi 40 ezret futott üzletkötős autóm, mint egy anyataxi, ovijárat ami megy reggel és este hidegen 10-10 km-t. Ezt reggel beindították, este leállították. Folyamatos meleg üzem, többségében autópálya, az egyik legideálisabb hasznalat. Üzletkötő egyedül jár, hátul teljesen új az autó, nem rúgta szét a gyerek, nem nyomorgatta az ülést a gyerekülés. Több, mint 1 millióval volt olcsóbb a társainál. A motor szebben jár, mint a 100 ezret futott hasonló idős autóban.

Előzmény: pirate82 (495714)
dokeee Creative Commons License 21 órája 0 0 495715

Mindenki a tökéletes vételt keresi. Hallotta, hogy valakinek az ismerősének az unokatestvérének a barátja milyen olcsón vett gyári állapotú 20 éves Golfot.

Előzmény: pirate82 (495714)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 495714

A camry nem megy jól, viszont cserébe hatékony. Nekem tetszik, hogy komplett településeken végig "vitorlázik", ha adottak a feltételek.

Más!

Mióta ilyen finnyásak a használt autó vevők?

Volt egy érdeklődőm, kérte hogy vigyük el állapotfelmérésre az autót. Nagyjából minden rendben, egyben az autó, van némi olajszivárgás, lehet hogy a turbó is foglalkozós, a gázpedál jeladó is hibát jelez, bár ez a működésben nem észrevehető. Mondom akkor ezek tudatában engedek az árból. Nem, őt így nem érdekli, nincs kedve vele szarakodni. 

A másik érdeklődő ide jön messzebbről, körbe mérik az autót, néhány elem javítva van már. Így nem kell neki. 

Mégis mit várnak emberek egy 16 éves autótól ilyen alacsony áron?

Szalon autót keresnek?

Én minden autómat úgy vettem, hogy felkészültem arra, hogy annyi idősen, viszonylag olcsón, nem lesz tökéletes. Kifizettem, elhoztam és vállaltam a további karbantartását.

Tényleg azt várják hogy az utolsó csavarig legyen felújítva az autó és semmiféle problémája nem legyen?

Azért kerül ennyibe, ez egy használt autó.

Előzmény: Repcés (495711)
Repcés Creative Commons License 21 órája 0 0 495713

Valójában sejthető, hogy mi lesz mert a minisztereket multinacionális vállalatok adják. A neoliberó gazdaságpolitika fog uralkodóvá válni és ez egyúttal kezeletlen tárdasalmi problémákat jelent. 

Előzmény: pirate82 (495712)
pirate82 Creative Commons License 21 órája 0 0 495712

Szerintem pont ezért sem lett még folyósítva a pénz, mert valójában senki sem tudja mit fog tenni Magyar Péterék kormánya. Azt kommunikálják, hogy a jóléti intézkedéseket megtartják, a migráns kvótát nem fogadják el, és a többi és a többi. Az Ukrajnának szánt pénzt ugyan nem blokkolják, de Magyarország a teherviselésben továbbra sem vesz részt. Legalábbis abban a csomagban. Ezt mondják/mondja. De közben olyat is mondott, hogy az EU-val szoros együttműködésben képzeli a jövőt. Szóval egyáltalán nem lehet tudni, végül mi lesz. A pénz pedig gondolom akkor fog jönni, ha mindennek befekszik az ország.  

Repcés Creative Commons License 22 órája 0 0 495711

Hibridről szólt Doki, ezért arra az élethelyzetre amiről beszélsz egy picit más elv vonatkozik. Eleve amikor elveszed a gázt akkor az "fékezést" jelent és ez a fékezés áramtermelés is egyben. ..és persze van a klasszikus fékezés, amely pedállenyomással történik és intenzívebb is. Abban a folymatban villanymotor továbbra is részt vesz és a megállás közeli pillanatokban fog be a tárcsafék. A hibridek esetében is az akku fejlődése fog tudni komolyabban változtatni, mert 800-900 voltos rendszerek, már jobb visszatöltési hatékonyságot feltételeznek és ez kétirányú utca, mert a nagyobb teljesítményű villanymotor nem csak töltéskor, hanem gyorsításkor is oda basz. Az ötlet jó, de nekem még sajnos nem ilyenem van. :D A CHR még csak jól megy.

Előzmény: fargo (495708)
dokeee Creative Commons License 22 órája 0 0 495710

Össze-vissza hablatyol mindent ez a fasz. Majd meglátjuk, mit tesz.

fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 495709

Az valós hír, hogy a tisza meghagyja a határkerítést, ellenáll a migrációnak, nem fogadja el az EU-s szétosztási paktumot?

Nem láttam sehol konkrétan híradásban leírva, csak a faceborkon jönnek ilyen cikkek, de erős a gyanúm hogy ez kamu. Ugyi az EU egyik feltétele a blokkolt pénzek felszabadításához hogy be kell engedni a migriket. Vagy nem?

Mi az igazság? Nem nagyon van mostanában időm sok hírt olvasni...

fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 495708

Már ha fékez az ember, ugyi :-)))

((Nyilván fékez, de ha csak feleannyit fékez mint az átlag, mert kigurulással lassít mondjuk egy körforgalom előtt, akkor az sokat segít a fogyasztáson. De "minden fékezés elpocsékolt benzin", kivéve ha élményautózik a zember, mert akkor nem számít...))

Előzmény: dokeee (495706)
fargo Creative Commons License 22 órája 0 0 495707

Csak azért említettem meg azt a 7,8-as fogyit, mert ritkán látni ilyen számokat a 850 T5 fedcompján :-D

Tíz éve még szégyelltem is volna, höhö.

dokeee Creative Commons License 22 órája 0 0 495706

Csodát nem tesz a hibrid sem, igazából a fékezéssel elpocsékolt energia nagy résztét nyeri vissza, ill. megpróbálja optimum közeli állapotban működtetni a belsőégésű motort. Szóval, egy békés, hosszabb úton a dízel még mindig verhetetlen.

Repcés Creative Commons License 22 órája 0 0 495705

Ahogyan azt én látom nagy találmányok valójában nincsenek belsőégésűnél a fogysztás problémakörére. :) Ha az ember rendesen akar menni akkor az öntöltő hibrid is megissza ám a magáét és most ne a 200-as tempókra tessenek itt gondolni, hanem messze az alatt, többnyire tempomatozva és a törvényes sebhatáron belül haladva. A "hat alatt" (mert nincs állandósultnak mondható szám amivel előhozakodhatnék) és a 7,8 között alig van meg a 2 lityi különbség és a két konstrukció közt ehhez képest legalább 30 év eltelt. Nem mondom hogy parasztvakítás a hibrid, mert amikor az ötödik generációs hajtásláncból kiveszem a teljesítményt, a villanymotor kigyorsításkor tényleg mindent visz, de ez sem a fogyasztás témaköre, miközben éppen ez az a bezzeg amivel kereskedőék megpróbálják elrőfölni a hibridet. 

Előzmény: fargo (495704)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495704

Ma ugyi speed marathon volt, 24 órás össz-európai sebességmérés, az út Pécsig meg vissza hemzsegett a traffipaxoktól, mozgó autókból is mértek. Így aztán minden szabályt kínosan betartva autóztam. A szokásosan (tempósan autózva) 3:00 óra körüli út 3:20 volt. A fogyasztási átlagom meg 7,8 liter :-D

fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495703

Amúgy érdekesség: panaszkodtam itt, hogy a melós facebook accountom, amit sokáig nem használtam, csak lappangott, de most elővettem, ámde nem nézegettem semmit, nem scrolloztam meg nem lájkolgattam, szóval algoritmus szempontjából tök szűz terep voltam. Csak és kizárólag a tiszát toló posztok jelentek meg rajta, egyetlen kormánypárti megszólalás sem jutott el hozzám.

Hétfőtől azonban leálltak a tiszás posztok, és most semleges, jelentéktelen katyvaszt kapok csak. 

Sz'al így működik a Meta által manipulált algoritmus és a mezei halandók beetetése...

Nagyon ravasz, mert ugyi már nincs history line, a facebook falat nem lahat napokra visszamenően visszanézni, mert 3 percenként töröl és frissít. Nincs nyoma a korábbi tevékenységnek vagy beérkező posztoknak...

Előzmény: fargo (495702)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495702

Nekem olybá tűnt, hogy itt azért többről volt szó, mint egyszerű protest szavazásról. Én úgy vélem, a nyugati főurak felszívták magukat és MINDENT bevetettek a siker érdekében. Két éve kezdték el felépíteni a fazont meg a pártját, aztán minden követ megmozgattak hogy sikerre vigyék. Masszív titkosszolgálati befolyásolás, brutál pénzek megmozgatása, egészen mélyről merítve nyúltak alá a fidesznek és kanalazták ki, és végső esetre ott volt még a képletben az erőszak is, uki kézzel végrehajtva, ha a machinációk nem működtek volna. Plusz a fél évtizednyi kiéheztetése az országnak az EU-s pénzek visszatartásával, plusz ugyi az olaj/gáz zsarolás is. No meg a Meta segítsége. Elhatározta a fhanszia-német-ukrán háromszög hogy véget vetnek a terveiket megakasztó Orbán uralmának, kivillantották a foguk fehérjét és véghez is vitték.

Semmi különös, ezt éljük 800 éve.

Ami meg a szavazókat illeti: ezeknek többsége a közösségi médiában éli az életét, ott tájékozódik, és azt a xart zabálja, amit elé tesznek. Erről meg a Meta gondoskodott szépen, hogy milyen diétát kapjanak. Ennyi, nem több. 

Előzmény: 8Törp reload (495700)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495701

Közben megtudtam egy nagyvárosi pógi egyik titkárnőjétől, hogy arra számítanak, hogy előrehozott önkormányzati választásokat fog kierőszakolni ez a fax, és fenyegetéssel meg zsarolással távozásra bírja -- az amúgy jól teljesítő -- fideszes polgármestereket is, hogy totál rátelepedjen ez a bagázs az országra.

Egyetemek, színházak már mozgolódnak, a hosszú évek alatt végre kiebrudalt libsi semmirekellők már készülődnek visszaülni a tutiba. 

8Törp reload Creative Commons License 1 napja 0 0 495700

Amikor El-Kurcsány elkúrta, akkor meszeltek a baloldalnak, de pont ez miatt nyert a Fidesz akkor. Mindegy ki, csak ne a baloldal legyen. Akkor más nem volt, csak a fidesz. Meg is nyerte 2/3-dal.

Most sem volt máshogy csak más nevekkel. A dk-t nem vették be, mert az megint "gyurcsány" lett volna és azt senki sem akarta, nélkülük viszont lett egy új név, ami "sem gyurcsány, sem orbán". Majdhogynem mindegy volt, hogy ki ez és mi ez, az átlagszavazó Magyarországon mindig valami ellen szavaz és nem valamiért. Most is ez történt.

A jólét és biztonság az úgy "adott", mint a víz a csapban vagy a wc-papír. Nem vesszük észre, hogy van, csak amikor már nincs, de akkor azt nagyon. Mindegy, hogy Orbán mit adott a népnek, (no-buzi, no-migri, no-ukán pénzelés, olcsó energia, 3%-os lakáshitel, stb) az nem számít, de mennie kellett, mert "már olyan régen van hatalmon".

Lesz itt sírás ezerrel, nem is olyan sokára, de sajnos a mi életünket is rosszabbá tették ezzel.

A jövőt persze nem látjuk, végülis akár jó is lehet, de az idáig vezető út nem ezt sejtetik. Nagy szar van ez biztos.

A buta nép úgy örül a sikernek, mint az az ember, aki örömünnepet tart mert sikeresen elhordta azt a gátat ami az árvíztől szokta megvédeni. De csúnya szürke beton volt és most amúgyis árvízmentes évszak van. Ennél messzebbre meg ugye nem tud gondolkodni. Az eredmény borítékolható.

Egy elkúrt 4 év kb 20 év alatt lesz csak helyrehozható. Meddig tartott a Ferihegyi repteret eladni? Meddig tartott visszaszerezni?

Csörcsill, a hírhedt népírtó és háborús bűnös mondta egyszer, hogy a demokrácia legjobb ellenérve az egy öt perces beszélgetés bármelyik átlagszavazóval.

https://www.youtube.com/watch?v=HyKpQre9CTM

Ez van, most ezzel kell élnünk egy darabig. Kitartás.

Előzmény: fargo (495699)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495699

Pécsre mentem egy építész stúdióhoz, pár fiatal csajszival találkoztam, ők is teljesen ki voltak akadva. De sápadásig meg habogásig. Arra voltak kiakadva, hogy "mekkora egy bunkó volt a rádióban a műsorvezető, remélik mihamarabb kirúgják".

Szerintem a műsorvezető kicsit sem volt bunkó. Először teljesen normálisan és visszafogottan kérdezni próbált, de szóhoz sem tudott jutni. Aztán amikor személyeskedve felbaxták az agyát, akkor a hangnemén lehetett érezni hogy ideges, de a kérdésein nem. 

Aztán meg beszéltem egy idősebb fazonnal is, az meg kárörömködött, hogy "végre egy karakán valaki, aki meg merte mondani a szemét propagandistáknak". A stílus kicsit sem zavarta. Az, ahogyan a köztársasági elnökről beszélt, egy kocsmában késrántást vont volna maga után...

Oszt meg délután a körösztanyám (vérkommancs) is a Kossuth riporterét köpködte, meg kárörömködött a fidesz vereségén. Mondjuk ezen nem csodálkoztam, kb ezt vártam tőle, no de mégis...

fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 495698

Reggel útközben a kocsiban hallgattam a selyemmajom interjúját a Kossuthon.

Aztakrrrva. Ez a fazon csak magát fényezte és gusztustalanul személyeskedve szállt bele mindenkibe.

Ez az ember nem kicsit beteg. Ezt a tempót vigye csak magával a külföldi útjaira, ott is így szerepeljen. Borzasztó gyorsan magára fog maradni...

Előzmény: kopiteki (495694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!