Keresés

Részletes keresés

Gyurma73 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 31431

99,8% ában😃 vagyis náluk is.

Előzmény: falum (31430)
falum Creative Commons License 11 órája 0 0 31430

Ákos válasza a facén,hogy hogyan készült a lemez:

 

"Ákos Lajos Kajtári Az LP anyaga, ahogy más felvételeink is, hibrid technológiával készült. Ma a stúdiók 99,8%-ában a rögzítés digitálisan zajlik - mert nem többsávos szalagos magnóra dolgozunk, mint tették azt mondjuk 1972-ben.A stúdiónkban rengeteg analóg eszköz is van, ezeket a keverés, az összesítés és a maszter szakaszban használjuk.A Magyar Producer Workshop több adást is szentelt a Xolar Stúdiónak, érdemes ezeket megnézni - annak, akit érdekel."

bumeráng77 Creative Commons License 22 órája 0 3 31429

Elnézést, hogy (megint) kéretlenül beleugatok. Elég sok vinyl fordult meg a kezeim között (nem csak hobbimból kifolyólag)...és amikor egy méregdrágán árult Deutsche Grammophone kiadás -azon túl, hogy a hordozóból eredeztethető minőségi kritériumok alatt is'muzsikál'...nem kevéssel -többek között azért, mert 50 percnél is többet szuszakoltak fel a két lemezoldalra, de még a digitálisan elérhető, hi-res (96kHz / 24bit) verziónál 13 számmal kevesebbet is tartalmaz, akkor elgondolkodom, kinek és miért éri megvenni? Sznobságból? Divatból? Jobbnak tartja a vinyl-t?

Nem egy, nem kettő vinylem van, amit új megjelenésként vettem meg (tehát én voltam elméletileg az első, aki feltette a lemezgyalura) és olyan ordító lemezgyártási hibák voltak, hogy szívem szerint a fején törném szét annak, aki ezt legyártotta, minőségellenőrzés nélkül (vagy annak dacára) átvette eladásra. (Egyik ilyen lemezek a THIE TWILIGHT SAD kislemeze a Robert Smith átdolgozással... ebből pont megjelenésbeli csúszás is volt, mert az együttes valamilyen minőségi problémát észlelve tudtommal újragyártatta a szériát... s amikor lejátszottam, egy hatalmas pattanás volt... a hordozó -fehér- elég zajos volt, stb)

Annak, aki összehasonlítgatja a CD-t az LP -vel, javaslom, hogy ezen 'megfigyelését' ne állítsa be analóg vs. digitális minőségi különbségként, mert legtöbbször nem ugyanazon maszterbről, illetve nem ugyanolyan beállításokkal (kiemelés, végás, dinamika kompresszálás, stb) készül a két hordozó...ÉS ma már digitális összehasonlítási alapként szerencsére nem kell megelégednünk a CD adta 44,1kHz / 16bit-tel. (Én persze maradi, fizikai hordozó párti vagyok és sajnálom, hogy az SACD se nőtte ki magát eléggé illetve nem terjedt el még nagyobb felbontású hordozó úgy igazán)... de akkor is viccesen szánalmas ez a  pöcsméregetős, az anyagi lehetőségeket is figyelembe vevő, illetve az egzisztenciális különbségek kihangsúlyozására is lehetőséget adó mesterkélt, felülről irányítottnak tűnő 'analóg revival'. Miért? Azért, mert ha szeretnéd kihozni a 'maximumot' az analóg lemezből, akkor ahhoz alsó hangon százezreket (de inkább milliót, milliókat) kéne költened lemezgyalura... pickupra is néhány százezres a 'futottak még' kategória (van 2,7 millióért is EMT pickup... szánalom basszus)... legyen  lehetőleg csöves hi-end előerőlködőd, milliós hangfal vagy félmilliós, milliós fejhallgatód. Ugyanez digitális megoldásban jóval kevesebb pénzből is kijön (persze CD játszóból is van milliós tétel... de láttam olyat is, ami már inkább a 10 millához közelít...ez is vicc... pöcsméregetős játék burzsujéknak).

 

Az pedig, hogy még a műsoros kazettát is visszahozták...hááát, szóval, inkább hagyjuk!

Komolyan várom már a műsoros grammofon lemezeken túl a műsoros fonográf hengerek megjelenését is.

 

Mindehhez hozzáteszem: az imént leírtak szigorúan saját véleményemet tükrözik. Én tőlem virágozzék minden virág és aki meggyőződésesen mondja, hogy a vinyl alapjáraton jobb a digitálisnál, hát higgye azt.

Megjegyzem: műsoros orsós szalag is kapható már... 300-400USD / darab. Hozzá magnó 20.000EUR. Innen is látszik, hogy manapság az analóg nem a csórójánosok játéka.

30-50 ezres vinylgyalúra -amit Kínában gyártanak tömegével, különböző -egykoron akár szebb napokat is látott, méltán híressé vált gyártók matricáival... na, én ezekre speciel fel nem tenném a drága lemezeimet. De a többség -főként a fiatalok ilyeneket hallgathatja a lemezeit. Lelkük rajta!

Gyurma73 Creative Commons License 23 órája 0 1 31428

Vannak még analóg felvevők?

Pár száz lemez miatt csinálnának új felvételeket?

Szerintem cd t hallgatsz vinilen,amnek a minősége minden egyes hallgatás után romlik mert a tű koptatja.Vagy veszel 15 ezer dollárért lézér érzékelésű lemezjátszót😃

Ok ez kb 1000 lejátszás után hallható.

Én szeretem a cd minőséget,nem akarok túl retro lenni.

Kiváncsi vagyok mikor jön vissza a nagy szalagos magnó😃

Divat most a retro azt hisszük ha veszünk egy Trabantot újra fiatalok leszünk.

 

Előzmény: MrGarland13 (31427)
MrGarland13 Creative Commons License 1 napja 0 0 31427

Az ár annyi, amennyi... számomra, ha már mikrobarázdást veszek, úgyis a minőség dönt az elégedettségi mutatóban, nem pedig, hogy 3-5 ezer Ft-tal drágább, mint az "elvárható " piaci értéke.

 

A minőséget valaki már lecsekkolta? A munka inkább digitális vagy esetleg analóg? Köszi 

Előzmény: H-Egyke (31425)
Szigi101 Creative Commons License 1 napja 0 1 31426

Az utolsó 4-5 novella sokat dobott az amúgy elég közepes összképen. Megdöbbentő személyesség, frivolitás, banalitás, filmszerű ábrázolásmód, egészen más, mint amire számítottam.

Előzmény: Szigi101 (31301)
H-Egyke Creative Commons License 1 napja -1 0 31425

Én Angliában élek, innen rendelek, és tegnapelőtt 418 forintért váltotta a fontot az OTP-s fizetés (nincs más opció) az Ákos-webáruházban, amikor az MK-t meg az idei EP-ket vettem.

Wilson 12-13 ezerért érthetőbb, mint a magyar Ákos 13-ért, mert Wilson külföldi énekes.

Most néztem: a Kraftwerktől a Mix dupla fehér vinylen is csak 12 rugó a Media Marktban.

 

Angliában nagyon sok bakelitet (tudom, igazából nem is abból van) 20-22 fontért (akcióban kevesebbért is) megkapsz HMV-n, Amazonon, eBay-en, Rough Trade-nél (vadiújakat 25-30 között, online vagy lemezboltban).

De az eBay már tele van nepperekkel, akik az új megjelenésekre utaznak: például 50-85 fontért árulják az Adele új albumát fehér vinylen, ami 35-ért megy a HMV-ben meg az Amazonnál! (A csajomnak a fekete vinyl kellett, 30-ért. Parasztvakításnak tartja a színes lemezeket.)

 

Tojnék rá, hogy külföldi énekesekhez képest ilyen drága egy Ákos-album, ha a szegény művésznek kajára, villanyra meg fűtésre kéne a zsozsó, ami befolyik, de ő pont az, aki nincs megszorulva.

 

Le van szarva. Sajnos úgyis megveszem az újrakiadásait, amíg exkluzív a tartalmuk. :)

Előzmény: DJ Derek (31423)
Amíg a hat húr kitart Creative Commons License 1 napja 0 0 31424

Zsolti külön nem konkurencia,pláne ezzel az Attila gyerekkel....

Előzmény: Rezign?lt bútorasztalos (31385)
DJ Derek Creative Commons License 1 napja 0 0 31423

Szerintem is kissé túlárazott a lemez, de ma már sajnos nem számít annyira drágának, mint 2019-ben, mert azóta jelentős áremelkedés történt. Egy 12" maxi, amiket havi rendszerességgel veszek, lassan 4000 - 5000 Forintba kerül átszámítva, mivel már a német lemezboltokban is 27% áfát fizetünk. Angliából meg már nem is rendelek mióta vámköteles, ezen felül ma reggel 432 Forint volt a Font. Egy másik kedvenc előadóm, Steven Wilson lemezei kerülnek átlagosan 12-13 ezerbe.

Előzmény: H-Egyke (31420)
H-Egyke Creative Commons License 1 napja 0 0 31422

Nem a feléért, csak ne sokkal drágábban a külföldi előadó lemezénél.

De sajnos igaz: csak azért viszik el 13 rugóért az MK-lemezt, mert keveset ad ki belőle, és mert kicsit más (újrakevert, kuriózum), mint a 2006-os kiadás volt.

Én is csak ezért veszem meg. CD-n már minden megvan tőle. Mi a francnak költenék bakelit-kiadásra, ha csak pont ugyanaz lenne rajta, mint a CD-imen? :)

 

 

Előzmény: alázógyík (31370)
H-Egyke Creative Commons License 1 napja -1 0 31421

Az Ákos-webáruházban nem látni a rendelésemet, csak az adataimat. Ezt a f@szságot!

H-Egyke Creative Commons License 1 napja 0 1 31420

"Mondjuk Adél lemezeiből online és offline eladtak eddig kicsit több, mint 60.000.000 (hatvanmillió) darabot, szóval az LP-je darabra számolt gyártási költsége egy nagyságrenddel alacsonyabb lehet..."

Ez igaz, de nem az eddig eladott 60 millió lemez miatt, hanem mert neki nem 500-1000 példányt csinálnak az újból, mint az Ákosnak. De a költség nem egyenes arányban csökken a gyártandó példányszámokkal, mert akkor egy idő után a lemezgyár ingyen nyomatná az Adele albumait.

 

Az Idősziget LP 12 rugóért már 2019-ben is drága volt a piachoz képest, és tök mindegy, hogy mennyibe kerül az Ákosnak 400 darab legyártatása, mert ott a Szerencsejéták Rt., az támogatja a produkcióját (nemcsak a koncerteket), mégsem nyomatott többet.

Most 13 rugó a Még közelebbért is sok, és én csak átszámoltam fontba, úgy több, mint Adele új lemeze. A Media Markt oldalánaz Adele csak 9500 forintba kerül, baszki! Az már rohadt messze van a 13 rugótól. És Magyarországon nem adnak el százezreket a lemezéből, de akkor is 3500 forinttal olcsóbb, mint egy hazai kiadó ugyanolyan kaliberű kiadványa (2 lemez, 180g).

Sajnos az Ákos esetében nemcsak a költség, hanem a profitszerzés is fontos ebben a bakelit-buliban. A kevésen akar keresni egy kis ország piacán.

 

A lemezár szempontjából tök lényegtelen, hogy te utálod az Adele hangját és dalait. :) A hangja fenomenális, a picsogós számaitól engem is a hideg ráz, de a gyorsabb tempójúak nagyon ott vannak. Azért hoztam őt példának, mert a csajomnak kell az új albuma, és mert ő sokkal nagyobb név (Adele), mint az Ákos.

Előzmény: Bert Baxter (31373)
ac3^BB Creative Commons License 1 napja 0 0 31419

Ákos első szólólemeze bőven a Bonanza vége előtt volt, és saját maga sem tervezte, hogy ez lesz a fő irány.

Előzmény: Thommy1981 (31412)
Gyurma73 Creative Commons License 1 napja 0 3 31418

2004 ben volt eredeti felállás a kisstadionban.

Nem tudom.miért lenne ciki a Bonanza,akkor nem játszaná a számokat..

Olyan meg nincs ami mindenkinek tetszik,mindig lesznek.olxanok is akik fikázzák bármit csinál.

A bonanzát meg olyan "nagy" zenészek fikázták le akik egy petőfi csarnokot nem tudtak megtölteni.

Előzmény: DJ Derek (31413)
bloodline Creative Commons License 1 napja -1 0 31417

Ezt még most találtad meg???

Ezer éves...

Előzmény: Miracle74 (31414)
falum Creative Commons License 1 napja 0 0 31416

Miracle beelőzőtt..Lol:))

Előzmény: falum (31415)
falum Creative Commons License 1 napja 0 2 31415

Na most csavarjunk egyet a dolgon: talán pár hónappal ezelőtt volt egy interjú Zsolttal a Spotify-n és ott mesélte,hogy Ákos az Elmondatott koncert kellős közepén elénekelte a Hold on c. dalt,de erről a másik 2 tag nem tudott. Meg is kérdezték tőle,hogy ez mi volt és Ő csak annyit mondott,hogy semmi,semmi felejtsétek el. Viszont ez egybevág azzal  amit Ákos mondott a pár héttel ezelőtt belinkelt videóban az 1994-es Rocktükör c. műsorban,hogy ellentétben a Bonanza koncertekre való készüléssel ahol mindenki külön gyakorol, itt (mármint az Ákos koncertekre való készüléssel) együtt kell összecsiszolni a műsort. Ergo ki tudta játszani,hogy nem szolt nekik a készülő merényletről. Zsolt teljesen összetört az akció után,ezek után különösen furcsa,hogy miért készített zenét Ákosnak az első 2 szólólemezére? Arról nem is beszélve,hogy Ákos máshogy emlékszik,hogy miért történt szakítás. Szerintem soha nem tudjuk meg a teljes igazságot...

Miracle74 Creative Commons License 1 napja 0 1 31414
DJ Derek Creative Commons License 1 napja 0 2 31413

Én azt vettem ki a Respect interjú alatt bejátszott Ákos-beszélgetésből, hogy az EREDETI felállást nem szeretné, mert az ciki lenne. Az, hogy egyszer Zsolt, majd pár évre rá Gábor kap szerepet/lehetőséget pár dal erejéig, az szerintem más kicsit. Ennek Gáborék is kissé alászaladtak szerintem az interjúban. Azonban Ákos részéről szerintem is gáz a beszólogatás, akármennyire is ciki a falunapokon való haknizás, ennél valóban többre hivatott, de ez legyen Zsolt dolga, Ákosnak ezzel nem kellene foglalkoznia.

Thommy1981 Creative Commons License 1 napja 0 0 31412

azt nem is értem, hogy lehetett az hogy összevesznek, megszüntetik a bonanzát, de azért Zsolt írj már pár dalt a lemezeimre és ő írt is , nem is akármilyeneket. Ennyire fontos volt a pénz??? VAgy miért ment bele? azért nem slágerek ezek , ami után sok jogdíjat kapott. komolyan mint egy szakítás után : végülis kell a sex, ismerjük egymást, akkor ne szakitsunk teljesen. A Gábor meg a másik vonal, ami életszerűbb, ami muszáj azt muszáj ( búcsúkoncert) , de ennél többet ne akajon tőlem(utolsó lemez elkészítése) 

Előzmény: Gyurma73 (31407)
Betfair user Creative Commons License 1 napja 0 0 31411

Megkapta már valaki esetleg a Még közelebb LP-t? Az emailben csak azt látom hogy szállítási mód : Futárszolgálat. De hogy melyik, mikor, stb.. arról semmi.  

ac3^BB Creative Commons License 1 napja 0 0 31410

"Tényleg ideje volt??? Az tényleg meg se fordulhat a fejekben, hogy őt már valóban nem érdekli a színpadi jelenlét, a zenei biznisz, az egész hacacáré????"

 

A színpad és a zeneipar valóban nem, érdekelte. De aki alkotóművész bármilyen formában az nehezen tud leállni a kreatívkodással. Ezt MG is nyilatkozta (Respect rádióinterjú, a napokban linkelte valaki)

Előzmény: bloodline (31404)
riksarider Creative Commons License 1 napja 0 0 31409

Javítson ki valaki, ha tévedek, de nem Zsolt hívta Ákost legelőször zenélni még a BB alapítása előtt?

Előzmény: Gyurma73 (31407)
bloodline Creative Commons License 1 napja 0 0 31408

Ehhez csak gratulálni tudok...

 

Előzmény: Gyurma73 (31407)
Gyurma73 Creative Commons License 1 napja -2 1 31407

Pedig de😃

Amúgy meg valószínű itt olyan is lehet hogy régen barátok voltak meg egyenrangú felek az együttesben Ákos és Zsolti,most meg Ákos a főnöke lenne elvileg.

Előzmény: bloodline (31403)
LoviGabi Creative Commons License 1 napja -1 2 31406

1. Azt Zsolt is tudhatta hogy Ákosnál pár évente stílusváltás van"Itt mindenki vendég
És a házigazda fizet
Te idd csak a borát
És prédikáld a vizet
" :)

Előzmény: Thommy1981 (31405)
Thommy1981 Creative Commons License 1 napja 0 1 31405

1. Azt Zsolt is tudhatta hogy Ákosnál pár évente stílusváltás van

2. Amúgy így is majd x év múlva kibékülnek és lesznek még újra együtt színpadon.Szerintem már ők se számolják hányszor vesztek össze az életben

3. Tényleg nem túl igényes produkció ez az újra játtsza koncert. De beszólni miatta kicsinyes dolog. 

4. Én pl sokkal jobban el tudnám képzelni a compact discoban. ott úgyis lelépett a zeneszerző, énekes van, dalszövegíró van, és a stílus is hasonló

5.Ákos szerintem is direkt hívja akkor az egyik extagot amikor a másik csinál valamit.

6. A respect megfúrást amúgy kicsit jogosnak érzem a részéről, Gábor nem ír sok zenét , neki annyi szerepe lett volna, hogy a BB feeling meglenne

 

bloodline Creative Commons License 1 napja 0 2 31404

Előtte való nap is jelen volt Gábor! Azon a kettős napon elsősorban a depecheMODE koncert miatt jött!

És ha már ott volt akkor másnap az Ákos koncertet is megnézte!

 

..."Ideje volt alkotnia valamit, baromság volt ennyit várni. (A Respect zenekar megszűnése is az volt, jó dalok voltak már amit hallhattunk a 15-20 elkészült dalból)"...

Tényleg ideje volt??? Az tényleg meg se fordulhat a fejekben, hogy őt már valóban nem érdekli a színpadi jelenlét, a zenei biznisz, az egész hacacáré????

Ez tényleg nem jöhet szóba???? Tényleg nem???

 

 

 

 

Előzmény: ac3^BB (31402)
bloodline Creative Commons License 1 napja 0 3 31403

Ugye nem feltételezed azt, hogy Ákos azért kereste meg Gábort, mert Zsolt elkezdte csinálni az újra játsza projektet... :-DDDD

 

Tényleg kérem a KV-m... :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Gyurma73 (31401)
ac3^BB Creative Commons License 2 napja 0 2 31402

Szerintem már évek óta téma MG visszatérése. 2-3 éve is ott volt MG pl a Volt-os Ákos koncert (napján).

Ideje volt alkotnia valamit, baromság volt ennyit várni. (A Respect zenekar megszűnése is az volt, jó dalok voltak már amit hallhattunk a 15-20 elkészült dalból)

Előzmény: Gyurma73 (31401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!