Tavaly nyáron megszületett a döntés, hogy 2026-ban nem turnézunk.Néhány nagyszabású koncertet így is adunk idén nyáron, mielőtt megkezdődnek a próbák a december 12-i Aréna-nagykoncerthez.Két nyári dátum már publikus - itt a tavalyi, telt házas Aréna műsorára épülő programmal koncertezünk: - Augusztus 20., csütörtök: DEBRECEN, Virágkarnevál - Augusztus 22., szombat: KOLOZSVÁR, Kolozsvári Magyar Napok
Rádiószignálok (2013): Ákos 12 millió forintot kapott a közszolgálati rádiók (Kossuth, Petőfi, Bartók, MR4, MR6, MR7) teljes hangzó arculatának megtervezéséért. Ezért az összegért összesen 220 darab szignált készített el.
Televíziós szignálok (2012): Egy másik, szintén 12 millió forint értékű szerződés keretében a közszolgálati televíziócsatornák számára készített 119 zenei anyagot és arculati elemet.
Amúgy ezzel nem is lenne baj, alapvetően mindenki egyetértett azzal, hogy ezek nem voltak túlárazottak, piaci arkategóriába estek.
Engem az NKA támogatások zavartak, mert az a véleményem, hogy az ilyen támogatásokat olyan zenészeknek kell juttatni, akik még nincsenek olyan szinten, hogy piaci alapon megálljon a lábán a produkciójuk. A kultúrát igeni feladata az állmnak támogatnia, mert a kulturális élet legnagyobb része egyelőre nem képes önmagát eltartani - de van pár nagyobb produkció, amelyik bizony megáll a lábán piaci alapon is. És Ákos nagyon nem szorult ezekre rá, enélkül is megvalósultak volna a turnéi és a kiadványai.
Ákosra nem lehet azt mondani, hogy egy kategóriába esne a Fideszt támogató ilyen-olyan művészekkel (Tóth Gabi és társai) - Ákos nem azért állt ki a Fidesz mellettt, mert ez előrevitte volna karrierjét, ő meggyőződésből állt ki mellettük, és ez tisztelendő. Az már más kérdés, hogy meddig volt ez vállalható. Mennyire vállalható az, hogy pl. az a Mandiner az egyik fő támogatója, amelyik elég gyakran folyamodott olyan eszközökhöz, amikről az 1984-ben (a könyvben) olvashattunk. És engem ez szomorított el igazán - mert pont Ákos volt az, akinek köszönhetően egy egész generáció ismerte meg az Orwell művét.
Szerencsére a fontos dolgokra akkor is jutott pénz. Szignál, foci, egyház, közmédia, határon túli magyarok, betonozás.
Kedvencem az "Egy polgárjogi szerződés anyagi vagy más részleteiről harmadik felet akkor sem tájékoztathatnék, ha akarnék" rész. Az adófizetők, mi mindannyian fizettünk a fostos szignálokért, hogy a picsába ne lett volna nyilvános az információ? Annyira föl tudnak cseszni a nyálkás, pökhendi titkolózásukkal. Aztán utána jön a konteós "kik állnak az átlátszó.hu mögött? Miből és mennyiből finanszírozzák az oldal tevékenységét?” duma. Klasszikus whataboutism, senki nem kérdezett erről, annyi volt a kérdés, mennyit kaptál a pénzünkből.
De jó, hogy ez már 13 éve volt. De jó, hogy talán vége ennek a nyomorult, beteg rendszernek.
Köztévé, közrádió, nem teljesen mindegy? A hangsúly nem ezen volt. Továbbá ez csak egy a sok közül. Az Ákos sztorira is sikerült elégetni egy csekélyebb összeget, megjegyzem teljesen feleslegesen, mert a rajongókon kívül az ázott lőtéri kutya nem volt rá kíváncsi. Talán el kellene gondolkozni azon ,hogy vajon miért nem? Ezzel szemben egy másik (doku)portréfilm hajszálnyival nagyobbat ment :) Szerényebb összegből.
Ő már bőven megkapta az apanázst az elmúlt 16 évben. Többek között a köztévé túlárazott minimál szignáljaiért. Persze szigorúan csak a keresztényi szeretet és nemzeti összetartozás nevében..
Csúnyán beszélsz és kellemetlen dolgokat írsz, ráadásul azt hiszed, hogy egy pillanatig is érveltem – pedig nem, mert minek. Ahogy Gyöngyösön mondták egyszer: ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek. Jó mulatást a 26%-kal.
A legszebb az egészben, hogy a 3.5 millió ember leszavazott a NER és a NER-es elit ellen, és egyben megszavazott miniszterelnöknek egy NER-szökevényt és mellé a NER-es elit egy komoly részét, amelyik az előző kormány ellen fordult és kitömte pénzzel és pajzsra emelte a szökevényt. :)
Én is elküldhetnélek az anyádba, meg lecsicskagyászolhatnálak, amiért ugyanazt a semmitmondó, érv nélküli érvelést tolod meggyőződéssel. Légy vele boldog, és szerintem beszopás témában sejtheted, melyikünknek habos a torka, te szerencsétlen.
Ne kérdezősködj olvass utána, tanítson téged gondolkodni a csatkai szűzmária. Itt egyedül neked van bármi bizonyítanivalód, ha már így beszoptad a ruszki propagandát az évek alatt, szarmadár.
No, de komolyan? Miért nincs nyugta Európának? Talán túl drága az átcímkézett orosz olaj? Vagy mitől fosnak ennyire? Hétfő reggel óta van még épeszű ember, aki hisz az EU vezetőinek?
Most hogy mondod, valóban igen szomorú hangvételű minden dal. Azonban az "Ó jöjj, ó jöjj, Üdvözítő" szerintem a világ csodája ezzel a hangszereléssel, főleg a szintikkel, meg szerintem nagyon szépen is éneklik. Nem hiszem, hogy a karácsonyi koncerten ott leszek, de ez a dal nagy kedvencem lesz innentől.
A lekezelő stílust - mert másra nem telik tőled -, tartogasd inkább annak, akivel legalább egyszer találkoztál életedben. :).
Attól, mert valaki külföldön él, még eljut hozzá minden szükséges információ (milyen nagy lenne már, ha az infó megállna a magyar országhatáron, mi?), aki külföldön él, annak vannak magyar rokonai, barátai, ismerősei, és közöttük fiatalok is akadnak jócskán, úgyhogy neked aztán végképp nem kell elmagyaráznod nekem az orbán-magyar kétharmadok közötti különbséget, meg hogy milyen a helyzet az országban.
Fogadatlan prókátor vagy, semmi több. Nem kérdeztelek, de válaszoltál, úgyhogy inkább ne fárassz az ostobaságaiddal.
Te még a "nem érvényes"-t is "sem valid"-nak írod egy magyar fórumon, és Magyarországon is élsz, de mást kioktatni nagyon szeretnél. :DD