Keresés

Részletes keresés

Gali Creative Commons License 1999.12.15 0 0 407
Sziasztok !

Kedves ds9 !

Nagyon jól éreztem magam, hála neked és a szakácsnak .
Van már a kínai vacsira topic vagy itt fogod szervezni ? :)

Sir Balambér Creative Commons License 1999.12.09 0 0 406
Jó lett volna jó társaságban jót enni. így most irígykedek egy Jót. :))))
(De majd szemmel tartom a következő eksönt, hátha...)
ds9 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 405
GE, a kalkulálni az körülbelül olyan ronda szó, mint kérdésben a Mikulás :)))))))))

Szerintem a pekingi kacsa vacsi, fejenként italok nélkül nem lehet több, mint 2500-3000 Ft, de ennek még utána kell néznem. Majd tartok megint próbaevést :)))

Előzmény: GoldenEye (404)
GoldenEye Creative Commons License 1999.12.09 0 0 404
Tecc nagyon tecc, Pekingi kacsa nagyon finom...de elég drága is...ds9, kalkulálsz egyet nekünk?
Előzmény: ds9 (403)
ds9 Creative Commons License 1999.12.09 0 0 403
Na tehát megismétlem a felvetésemet, ami a következő lenne. Meglátogatnánk egy általam javallott ( amennyiben ezt elfogadjátok ) kínai éttermet és ott elfogyasztanánk egy pekingi kacsa vacsorát, amely a következőkből állna: leves ( én nem szeretem különösebben az erős-savanyú levest, tehát ez legyen szabadon választott ), Dim Sum ( ezek azok a mindenféle husikkal töltött gözölt tésztagombóckák, szósszal, ez nagyon finom ) és a végén pekingi kacsa, 1 adag, két személynek.
Ennyi lenne a menü, nem túl bonyolult, de nagyon finom.

Aki nem tudná, hogy mi a pekingi kacsa, annak a következő:

A kacsát bekenik különféle szószokkal és egy napig érlelik ebben majd kisütik, a húst levagdossák a csontról és tányérba helyezik ( no csont, sőt vannak helyek, ahol a kacsa megsült bőrét és húsát külön tálba teszik, de olyat itthon még nem láttam ) az asztalra helyeznek csíkokra vágott uborkát, póréhagymát valamint kacsa szószt ( ez nem kacsának a szósza, hanem ahhoz kell enni :)) ) és palacsintákat.
A palacsintákat megkenjük a szósszal, rakunk bele kacsahúst, uborkát, póréhagymát begöngyöljük, megesszük és örülünk :)))
ENNYI !

ds9 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 402
Nekem is lenne erre ötletem, én mondjuk a kínat erőltetném, de olyan módon ( bár a mexikóit is szeretem, de autentikus Budapesten nincsen sajnos ), hogy mondjuk csinálnánk egy pekingi kacsa evészeti kínai vacsit, mondjuk egy levessel és Dim-Sum-mal :))))))
Előzmény: mAlter (401)
mAlter Creative Commons License 1999.12.08 0 0 401
Kiegészítésképpen:
Tündérlaláék tegnap javasolták a kínait is.
Tehát: kínai/mexikói/indiai/ausztrál/más javaslat?

Alejandro! Az indiai konyha nagyon változatos. Vannak füszeresebb (főleg a dél-indiai konyha) és lágyabb ételek. Pl. próbáld ki egyszer a Ghandi-t a Vigyázó Ferenc utcában! Csak vegetáriánus kaják, de húsevő létemre nekem is bejött.

(mA)

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.08 0 0 400
Én speciel indiai, mivel preferálom a curry-t a chilli-hez képest.

Kis, aki szintén nagyon hálás ds9-nek, s nem várja el tőle, hogy a következőt is ő szervezze, mivel azonban ez ilyen jól sikerült, csak jól járnánk ismét ds9-cel :)

Vacskamati Creative Commons License 1999.12.08 0 0 399
Koszikoszikoszi ds9-nek a szervezesert, mindenkinek a hangulatert, es Istennek, amiert bemutatta, hogy nagy az O thai allatkertje :)
Mexikoi? Indiai? Mikor?
Kevin Creative Commons License 1999.12.08 0 0 398
... a mexikói
Előzmény: mAlter (394)
Ancs Creative Commons License 1999.12.08 0 0 397
..a Mexikói.
Előzmény: mAlter (394)
Szulamit Creative Commons License 1999.12.08 0 0 396
Imádom Vikocát és Pintet
ők ketten együtt képeztek egy szintet
amivel persze szembe a Medwe
kedvesen ült - megelégedve
és legyen hála a házigazdának,
hogy körém ültette mind a hármat!
:-)
Minden jó volt!
Kevinnek külön köszönet!
Alejandro DeSilva Creative Commons License 1999.12.08 0 0 395
mAlter, az indiait mar probaltam a Jokai ternel, de nem igazan jott be, pedig a pincerek, tulaj, stb nagyon keszsegesek es kedvesek voltak, de tul fuszeres volt szamomra, elnyomta az etel izet...
Ausztral konyha? Aboriginal?
Előzmény: mAlter (394)
mAlter Creative Commons License 1999.12.08 0 0 394
Ez a gasztrokultúrális esemény nem jöhetett volna létre ds9 önfeláldozó és szaxerű szervezômunkája nélkül. Köszönet érte! És sosem tudtam volna ennyiféle cuccot végigkóstolni, ha ti nem vagytok.

A kocsi megjavítása valójában ds9 érdeme, én max. telekinetikus energiával járultam hozzá a kocsi indulásához, nomeg szigorú tekintetemmel jól ráijesztettem a motorra. :)))

Legközelebb mi legyen? Az indiai konyha érdekelne valakit? Vagy a Mexikói?

(mA)

ds9 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 393
kedves özvegy, meg volt lazulva a akkumulátor saru, csak ennyi történt, semmi más :)))
Előzmény: özv. Bármi Áronné (392)
özv. Bármi Áronné Creative Commons License 1999.12.08 0 0 392
kedves ds9!
Szomorúan olvastam, hogy gyengélkedett a paripád. Hmmmmmm.
Az én SUZU-m egész jól beindult. Nahát. :)))))))

Pint, asszem megfogadom a tanácsod a topicnyitással kapcsolatban.....

Előzmény: ds9 (391)
ds9 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 391
Na tehát :)

Szerintem sem volt ez egy rosszul sikerült este, bár utólag én sem nagyon értem, hogy a B. menüsöket miért is oda ültették thai testvéreink, hiszen nem ezt beszéltem meg velük, de majd legközelebb máshogy lesz ( next time Gadget! ).

Az elrendezés ettől függetlenül nem volt rossz remélem, hogy erőfeszítéseim az A. szekció ülésrendjében meghozták a kívánt eredményt :)))

Mi a másik asztalnál ( számkivetett asztal No.3. ) elég jól éreztük magunkat leszámítolva azt a tényt, hogy özvegy engem folyamatosan valamiféle kulturális sztereopíává degradált le, ezt azóta sem értem, de vannak a Földön ( és a Marson ) megmagyarázhatatlan dolgok.

Mi is nagyon jóllaktunk szokásomtól eltérően csak egy főételt fogyasztottam, de is nagyon ízletes volt ( az A. menüben található red curry-t ) és a többieknek ( az öreg srácok, robicsek és Kevin ) is bejött, bár Zulejka már nem volt ilyen lelkes. Az özvegyről most nem ejtenék szót, mert róla már ejtettem, tehát neki is ízlett ( in a nutshell ).

Külön élményeim közé tartozik még AlejandroDeSilva, aki időről időre felületesnek egyáltalán nem tűnő kérdéseivel halmozott el. A japán vacsora tapasztalataiból kindulva ( ahol velem szemben ült ) megpróbáltam minél messzebb ülni tőle, de ezen távkommunikációs szakember a távolságot ( mint üveggolyót ) hihetetlen érzékkel áthidalta. Don isten áldja a te nevedet, majd drukkolunk finn testvéreinknek :))) ( azért tudod, hogy szeretlek :)
medwe ismételten hozta kedves és sajátos formáját amit már a japán vacsora alkalmával is megcsodáltam. Szulamit is igen kedves volt bár ő nem fog tartozni a thai konyha kedvelői közé.
vikóca is pozitívan viszonyult a thai konyha remekeihez, bár ez tőle nem meglepő. Innentől kezdve sajnos csak azt tudnám mondani, hogy a többiek messze ültek, bár még kiemelném pintet aki mindig mondott valamit ( ízlett neki a tavaszi tekercs pl., aminek jelentős információértéke van pintet ismerve és nem utolsósorban kedvelve ), daliát aki igen nagy kedvességgel " lehősözött " engem amit köszönök, tündérlalát akinek ugyancsak ízlett, Goldeneye-t ( a hármasikrek édesanyját, keresztapa Don "Kevin" Corleone ) aki néha át-át kiáltott nékem, Kis-t aki majdnem szemben ült velem és nagyon rendes srác, meg mindenki mást akit most kihagytam, bár nem akartam, de azért mégse litánia ez :)))) Külön köszönet mAlternak aki a buli végén a kissé gyengélkedő Honda gépjármű helyretételében segédkezett :))

A végelszámolás is az általam elképzelteknek alakult, külön köszönet mindazoknak akik egy kicsivel több pénzet adtak, hogy kijöjjön a számla végösszege a hiányzók meg nem jelenése ill. nem fizetése miatt. Legközelebb máshogy lesz, majd többet várunk inkább az ételekre, de nem jó az, ha a többieknek kell fizetni azok helyet akik nem jelentek meg ( bármilyen okból ).

Thai tesóink ismételten bebizonyították jártasságukat a számla kiállításában, méltán számíthatnak, "a leglassabban kiállított számla világrekordjára", "az egységnyi idő alatt kimondott legtöbb érthetetlen angol szó kimondásának világrekordjára", "a legkevesebb angol ill magyar szó megértésének rekordjára megadott időn belül" ill. ezt már csak én láttam és ez az abszolút kategória volt a "hogyan ne értsük meg egymást mi thaiföldiek egymás között" kategóriában is címvédőek lehettek, tekintve, hogy valami katasztrófa angolt beszéltek, amivel egymással sem tudtak kommunikálni, sőt az egyik thai pincércsaj meg csak magyarul beszélt velük és ebben sem tudtak zöldágra vergődni :))))

Tehát volt esemény bőven.

Aki nem jött el az sajnálhatja, majd legközelebb tegye ezt, mert mint tudjuk: "Aki késik az nem múlik" de aki nem jön el annak meg esélye sincsen.

Gyötör Creative Commons License 1999.12.08 0 0 390
Sky,
freemail vs. freemail :-(
Majd idővel, talán...
Előzmény: SkydiveR (389)
SkydiveR Creative Commons License 1999.12.08 0 0 389
es most?
Előzmény: Gyötör (388)
Gyötör Creative Commons License 1999.12.08 0 0 388
SkydiveR,
off on
még nem kaptam meg. :-(
off off
Nem rosz az esti programotok! :-)
Nekem hajnali egyig nem sikerült elaludnom.

Goldie,
eszerint közvetve a Tasztalt ejtett teherbe? :-D

ds9 Creative Commons License 1999.12.08 0 0 387
Kevin :))

Te nem vagy keresztapa ? Eddig azt hittem :))))) ( don corleone )

Előzmény: Kevin (386)
Kevin Creative Commons License 1999.12.08 0 0 386
GoldieDrága,

Lehetek a keresztapa? :)

Előzmény: GoldenEye (383)
GoldenEye Creative Commons License 1999.12.08 0 0 385
Hát, azt én sem értem, hogy miért...de örülök neki...:)))))
Előzmény: SkydiveR (384)
SkydiveR Creative Commons License 1999.12.08 0 0 384
:o)
nem tudom miert, de teged az elso pillanattol kezdve birlak.....

Amugy en is erdekes dolgokat almodtam a kajatol. De nagyon jo az izvilag!

Előzmény: GoldenEye (383)
GoldenEye Creative Commons License 1999.12.08 0 0 383
ds9: Én is köszike.
Bár az adag hatalmas volt...sajna tényleg nem volt túl jó az elhelyezkedés...de Sky, Nem Nehéz Közénk Bekerülni...majd legközelebb odaülök hozzátok s akkor az jó lesz..:))) Nekem legalábbis biztos...
Nagyon sok volt a kaja, én szabályosan rosszul lettem és ráadásul hajnalban is azt álmodtam, gondolom a nagy hasamon henteregve, hogy terhes vagyok és 3asikreket várok...:))

De szuper volt, nagyon fincsi volt...nyami, nyami...:))
Még, még, még...

SkydiveR Creative Commons License 1999.12.08 0 0 382
Szia!
Bocs, nem feledkeztem + rolad! Nagyon orulok, hogy oda ultel es emelted a hangulatot a jelenleteddel.
A rizspalinka? Hat, had ne mondjam, hogy rogton villamosra szaltunk es hazatuztunk. Hazaerkezesunk utan 10. percben a kedvesem aludt, es ra 10 percel mar en sem tudtam nyitva tartani a szemem. Ennyi! Jo ez a palinka :o) Remelem meg talalkozunk! Ja es 1 kerdes:
e-mail ment...
Előzmény: Gyötör (380)
pint Creative Commons License 1999.12.08 0 0 381
Bizony kérem, mindenkivel egyetértek, ds9 granulálok! A tavaszi tekercs felvételre került a kedvenc ételeim közé, a többi se volt rossz (most hagyjuk a rizst .) ). A társaság meg szokásosan nagyszerű tovább erősítve medwe bátyóval.

Neheztelek azokra, akik városi puhány módjára a meleg ágyikóba történő hazaszaladást választották, úgy elmentem volna még valahova. Mind1, látjuk még egymást eleget, még tán meg is únjuk (bár ez részemről elég valószínűtlen).

Özvegyem, nyiss egy ds9 cukkoló topikot, én is gyakori látogató leszek .)

Gyötör Creative Commons License 1999.12.08 0 0 380
ds9,
köszönjük a szervezést, és a menü összeállítást,
hangulatos volt az étterem, az ízek pikánsak, az adagok hatalmasak,
a társaság a szokott jó - bár némi igazság rejlik a Sky panaszában.
Ja, és mégis jutott B menü. :-)

Hi Sky,
mesélj, este mit hozott ki belőled a kínai rizspárlat? :-D

SkydiveR Creative Commons License 1999.12.08 0 0 379
koszonjuk a lehetoseget, hogy elmehettunk veletek ujra enni :o)
orulok, hogy lathattam nehany emberket, gondoltam jokat fogunk beszelgetni, ismerkedni...
de sajna ki voltunk rekesztve a tarsasagbol, a kulon asztal nem jott be. a parommal jol el beszelgettunk.
remelem mindenki jol erezte magat, en jol laktam :o) ....

Nem konnyu kozetek bekerulni....

udv:
SkydiveR

vikoca Creative Commons License 1999.12.08 0 0 378
Valoban, nagyon kellemesen elotoltott este volt. Koszonet a szervezesert a Szervezok Gyongyenek, koszonet a tarsasagert a Tarsasagnak. Kulon orom volt vegre fizikai valojaban megismerkedni medwevel, aki egy igazai uriember - ritkasag ez a mai vilagban :-)).
Szulamit szivemmel megiscsak sikerult egymas melle keverednunk, ami meg egy (ho)lapattal emelte az est fenyet!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!