Keresés

Részletes keresés

Tiborcsik Creative Commons License 2000.11.11 0 0 11
De csak tán jártál néhány szép magyar vidéken?
Előzmény: Sarkany (10)
Sarkany Creative Commons License 2000.11.11 0 0 10
Tiborcsik!

off

Elég nehéz lesz ehhez a topichoz hozzászólnom, mert én nem utazom utazási irodákkal! Talán ez a hozzászólás felemeli kissé ezt a topicot.:_))

on

Előzmény: Tiborcsik (9)
Tiborcsik Creative Commons License 2000.11.09 0 0 9
De el kell meséljem a kécskei nyaralás pozitív élményeit is. Ez a topik ugyanis két célból született. Egyrészt azért, hogy leírjuk benne a magyar utazási irodák utastájékoztatással kapcsolatos hiányosságait. Másrészt azért, hogy leírjuk benne kis hazánk gyönyörű üdülési-nyaralási-kirándulási helyeit. (E témában eddig szinte csak külföldről áradozó topikok nyíltak.)

Szóval. Azon praktikus okból választottuk éppen Tiszakécskét, mert egyrészt közel (olcsó) volt lakóhelyünkhöz (és a fél országhoz), másrészt mert a környéken néhány kilométeres körzetben három strandfürdő hirdette magát, Tiszakécske, Kerekdomb és Tőserdő. Mindhármat kipróbáltuk, mindháromban nagyszerűket lubickoltunk.
Mondjuk, a kécskei strand a legkiépítettebb, van ott fedett uszoda, szauna, gyerekmedence cserekcsúszdával, gyógyvizes medencék, óriáscsúszda, strandfoci-strandröplabda pálya stb.

A kerekdombi strandon pedig az volt a legérdekesebb, hogy csak meleg vizes medencék vannak. A nagymedencébe az oldaláról egy hosszú, sok helyen kilyuggatott csövön keresztül töltik fel vízzek, olyan szökökút szerűen. Felejthetetlen látvány volt délután 5 felé a vízsugarak mentén a medence közepe fölött szikrázó szivárvány. Meg kell nézni mindenkinek.
Mára ennyi. Üdv: Tiborcsik

Előzmény: Tiborcsik (8)
Tiborcsik Creative Commons License 2000.11.09 0 0 8
Leírok még egy velem megesett kis sztorit, és aztán bízom benne,hogy végre beindul a topik.
Ha már a jó moderátorok szülinapi ajándékként (szombaton leszek egy éves az indexen) áthelyezték ezt a topikot a jóval forgalmasabb törzsasztal fórumba (régebben az érdekvédelem fórumban volt, én tettem oda, de minek?)
Szóval, 96-ban Tiszakécskén nyaraltunk. Mielőtt odautaztunk, megkérdeztem a szervező utazási irodát, van-e az üdülő területén, vagy közelében kosárpalánk, mivel a fiam kosárőrült? Magabiztosan válaszolták, hogy igen. Aztán sehol a városban nem találtunk egy ép kosárpalánkot. A fiam szülinapján (mert pont a nyaralás idejére esett) ajándékként megígértem neki, hogy addig megyünk a városban, míg kosárpalánkot nem lelünk. Hát, nem találtunk. A gimi udvarán is le volt szerelve, a városszéli grundon le volt szaggatva, az üdülő közelében pedig egyáltalán nem volt.
1. Elvárható-e egy utazási irodától, hogy ilyen apróságról (kosárpalánk van-e) tudjon?
2. Hogyan lehetne elérni, hogy egy utazási iroda ilyen apróságokról is biztos információval rendelkezzen?
3. Elvárható-e, hogy itt Magyarországon (Európa közepén) egy nyaraló helyen ilyen apróság (mint kosárpalánk) evidens tartozék legyen?
Tiborcsik Creative Commons License 2000.09.03 0 0 7
Hát ez nem semmi, amit a Jorgos Travel most megjátszott. (Egyszer, két éve -régi szép idok- voltam a kuncsaftjuk, akkor még rendben voltak.) Érezték, hogy szorul a hurok, hát létrehoztak egy új céget, akit majd lehet szidni, ha megzuttyannak, és ok mossák kezeiket. De szerintem így is el kell vinniük a balhét.
Tiborcsik Creative Commons License 2000.08.30 0 0 6
300-adik, jubileumi hozzászólásommal megpróbálom feltámasztani elso szülött topikomat. Szerintem egy tök normális téma, kár lenne érte. És most vége a nyárnak, mindenki túl van az idei nyaraláson. Biztos történt veletek a nyaralás vagy a szervezés során során, megemlítendo, tanulságos sztori. Amibol a többiek (meg az utazásszervezok és vendéglátók) okulhatnak.
Nosza.

Egy idei kalandom kedvcsinálónak.
Az idén Mezokövsd-Zsórifürdon nyaraltunk (el kellet végre használni az üdülési cskkeket valahol belföldön). A Hunguest Travel nyári katalógusában igen gusztusos fénykép volt Zsóriról. "...Hullámmedence, meg körmedence, meg óriáscsúszda, meg minden..."

Valóban volt hullámmedence, meg körmedence a hullámmedence körül. Minden egész órakor kerek teljes 5 percig muködött a hullám. És valószínuleg igen érdekes lett volna körbeuszikálni a körmedencében, ha nem lett volna olyan átkozottul hideg a vize. Mondtam is a többieknek, bele kéne rántani az úszómestert, talán utána engednének bele egy kis meleget is.
Egyébként egész Zsóri egy lepusztult cuclis üdülo képét mutatja. Több volt a lengyel, mint a magyar.

De hogy valami jót is írjak, egyszer átmentünk Miskolctapolcára, a barlangfürdobe. Bár háromszor drágább volt, de megérte. Gyozodjetek meg róla! Építik-szépítik, háromszor annyi járat van, mint volt néhány éve, van bent római kori terem, meg planetárium terem, meg még egynéhány.
Én amúgy strandimádó vagyok. Üdv: Tib

Redemptor Creative Commons License 1999.12.17 0 0 5
Bocs butus lizácska, de hol itt az utazászszervezői baki?

Előzmény: buta Elizabeth (4)
buta Elizabeth Creative Commons License 1999.12.06 0 0 4
"Fapados" magánakció az Őrségben, Vadásán, csodás fogadtatás Magyarszombatfán, ahol 18 fazekas él egy faluban, korongozás a gyerekekkel (4 db ), kedvesség mindenütt és csend, csend, csend.
Előzmény: Tiborcsik (1)
Tiborcsik Creative Commons License 1999.12.03 0 0 3
Úgy tűnik, Magyarországon az emberek egy része utazik, másik része internetezik. Pedig mindkettő tud nagyon élvezetes lenni.
Tiborcsik Creative Commons License 1999.11.21 0 0 2
?????????
!!!!!!!!!
Tiborcsik Creative Commons License 1999.11.18 0 0 1
Senki nem tud se jó, se rossz emléket mondani honi üdüléséről, kirándulásáról?
nyman Creative Commons License 1999.11.14 0 0 0
Hat meg vendeglataskulturaban van mit hova fejlodni...
Előzmény: Tiborcsik (-)
Tiborcsik Creative Commons License 1999.11.11 0 0 topiknyitó
Szándékosan nem antitourinformot írtam, mert nem a Tourinform szervezetet akarom bírálni, (bár az első sztori róluk szól), hanem általában a turistákat kiszolgáló "információ-formációkat" egy-két-három konkrét példával. Hasonló panaszokat várok a többiektől, hadd okuljon belőle, aki tud.

1. Április elején betértem egy Tourinform irodába, közöltem, hogy nyáron a Tisza tónál szeretnék családommal nyaralni, lehetőleg akkor, mikor Tiszafüreden a Halas napok lesz. "Mit képzelek én, hogy ilyenkor még van szabad hely, tavaly kellett volna lefoglalnom, nesze itt egy címlista, hívogassam körbe a szállásokat (saját telefonon)
a saját költségemre, többet nem hajlandók segíteni.

2. Sopron környékére mentünk kirándulni húsvétkor, a Cooptourist szervezte a szállást, Balfon laktunk egy klassz kis panzióban, bejártuk a környéket (Lővérek, Károly kilátó, Nagycenk, Fertőd, Ganzendorf). Csak az árnyékolta be a programunkat, hogy az Európa hírű balfi thermál fürdőbe nem engedték be a kislányomat, mert még nem volt 10 éves. Így a fürdőzés ugrott, és a szervező hibájából nagyon rossz emlékű lett a kirándulás.

3. Másik húsvétkor a Hunguest Travel szervezte a szállásunkat Miskolctapolcán, volt némi kedveznény az árban, az ügyintéző szerint a húsvétra tekintettel. A helyszínen derült ki, mikor szóvá tettük, hogy a prospektussal ellentétben a szobánkban nincs színes tv és hűtő szekrény, hogy ezért kedvezményes. Mit képzelünk, hogy kedvezmény is, meg luxus is? Nagyot égtem, az ügyintéző hibájából, inkább megfizettem volna az egész árat, mint hogy így ledorongoljanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!