Keresés

Részletes keresés

nagygy Creative Commons License 1999.11.13 0 0 73
Üdv Lewinfiú!Ki nem állhatom a fogcsikorgatást. Ha valamivel ki lehet zavarni egy szobából, hát ezzel ki. Lesujtó, hogy a "műgúny" mellett csak rendetlenséget találtál a gyöngyszememben. Lehet, hogy más talált benne gondolatot is. A kedvedért azért törekedni fogok rendesebben is irni. Amig összejön, ellesek Tőled néhány fogást.( Pardon ez megint csak műgúnyosra sikeredett.)
Pedig megérte volna rendesen megirni - az érveidet Neked is. Ha van, persze, csak akkor.( Ez komoly)
Más: Ahogy az APEH mozgását figyeled, némi polbeütésről azért árulkodsz.
Index - Kösz, hogy végigolvastad, csak azt nem tudom, hogy cikizel- e a Népszabival. De majd figyelek.
Előzmény: Lewinfiú (70)
HAME Creative Commons License 1999.11.13 0 0 72
folyt.

Ezt az APEH dolog ez érdekes. De így a környezet nélkül nem igazán tudom értelmezni. Hál istennek engem nem érint. Az én számlámról nem tud az APEH inkasszálni semmit. Akármennyi is van rajta.

Előzmény: Lewinfiú (70)
HAME Creative Commons License 1999.11.13 0 0 71
hupsz, dearest Lewinfiú, ittend félreértés fenforgása van. Ez a csintalan, nem az a Csintalan arart lenni. Csak a mondat eleji nagybetű megtévesztő.
No mindegy, végülis így sem rossz.:))

ps. mit szóljak én!? Nekem valszín még szegről-végről rokonom is tán az úr. Hát hogyismondjam, hm..., nem őrá lehetek a legbüszkébb.

Előzmény: Lewinfiú (70)
Lewinfiú Creative Commons License 1999.11.12 0 0 70
Még azt sem tudod, hogy csikorgó foggal írt olvasói leveleket nem sok helyen közölnek le?

Műgúny... pedig megérte volna rendesen megírni!

Hame Kedves!

Az a Csintalan fájt. Miért pont őt? Igaz én is kopaszodom, de azért tág és megengedő értelemben tisztességes vagyok. És nincs közöm semmilyen politikai párthoz, becsszó.

És azt tudjátok offtopice, hogy az APEH szerda óta promt inkasszóval, értesítés nélkül vehet le az adósok bankszámlájáról? Na erre varrjatok gombot.

Előzmény: nagygy (67)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.12 0 0 69
Ahogy gondolod, dír HAME; időnként meg majd én állok be hozzád sleppnek, aztán így váltjuk egymást. Mellesleg, nem azér mondom, de az erőviszonyok... Szóval: csak akkor alkossunk ilyen viceversa sleppcsapatot, ha emelt fővel viseled a lincselést. :)
Előzmény: HAME (66)
iudex Creative Commons License 1999.11.12 0 0 68
Inkabb a Nepszabinak kuldted volna, ott lenne a helye. :)
Előzmény: nagygy (67)
nagygy Creative Commons License 1999.11.12 0 0 67
Valószínű, hogy ezt a levelet nem olvashatjuk majd a Napi Magyarország hasábjain, pedig elküldtem.
Tisztelt Főszerkesztő Úr
Minden bizonnyal az önmagát boldogtalannak valló Galsai Dániel nem érkezett rá kimosni a szeméből az álmot, lelkéből a boldogtalanságot, irigységet és rosszindulatot, mielőtt a minap nekiült, hogy vitriolba mártsa szövegszerkesztőjét, majd a Napi Magyarországban a Hit Gyülekezetét.
Milyen napi Magyarországot kínál nekünk Galsai Úr, ha bántja kialvatlan és boldogtalan szemét az „ elegáns, láthatóan méregdrága, élére vasalt öltöny, selyem nyakkendő, élére vasalt mosoly, élére vasalt gondolatok...”
Tessék mondani netán azt szeretné ott valaki a szerkesztőségben –vagy mögötte -, hogy a napi Magyarországon mindenki igénytelen toplák legyen?
Avagy tessék mondani netán azt szeretné ott valaki a szerkesztőségben –vagy mögötte -, hogy a napi Magyarországon mindenki ócska, filléres vasalatlan mackónadrágot hordjon ?
Avagy tessék mondani netán azt szeretné ott valaki a szerkesztőségben –vagy mögötte -, hogy a napi Magyarországon mindenki vasalatlan, depressziós pofával ( pardon! ) járjon – keljen?
Avagy tessék mondani netán azt szeretné ott valaki a szerkesztőségben –vagy mögötte -, hogy a napi Magyarországon mindenki gondolatnélküli tökhülye legyen ( pardon! )?
Mert ha igen, akkor csak tessék ilyen és ehhez hasonló írásokat lehozni máskor is, mert ez arra ösztönzi a nyájas olvasót, hogy a Galsai féle polgárideált célozza meg.
Mert kérdezem én: nem az a jó egy napi Magyarországon, ha az emberek mosolyognak, és van elegáns ruhájuk és nem utolsósorban gondolatuk?
Főszerkesztő Úr! Sok tisztességes ember számára elfogadhatatlan, hogy törvényesen működő becsületes állampolgárokból álló jogszerűen működő egyházat és annak vezetőjét becsmérlő, lejárató és ócsárló cikkeket jelentetnek meg rendszeresen lapjukban. Ami ennél is veszélyesebb, és felháborítóbb ebben az írásban, hogy társadalmi összefogásra szólít fel mindenkit (katolikust, reformátust, evangélikust és zsidót) a Hit Gyülekezete ( kb. százezer felnőtt és gyermek) ellen. És kimondatlanul egy másik sajtótermék az „És”, valamint Tamás Gáspár Miklós ellen. Most még a zsidókat is csatába hívja. Holnap meg ellenük???
Ez nem „a józanész diadala”! Ez nagyon veszélyes Főszerkesztő Úr!
„Fura dolog lehet… szembenézni az igazsággal és önmagunkkal...”, de meg kell tenni!
Előzmény: Trebitsch (8)
HAME Creative Commons License 1999.11.12 0 0 66
Kedves Lewinfiú!

Látod, látod Te is beszálltál építeni a gügye koomunikációs kultúrát. Mint volt kisgazda (régen volt 10 almafám) éppen készültem behattanni, erre olvasom a manuált. Mindjárt kikattantam. :))
Te kis hamis. Te nem is adtál nekem igazat. Csak úgy csináltál. Csintalan, Te!

Dear Trebitsch!

Azt hiszem én meg beállok hozzád sleppnek.:))
Hogy legaláb az erőviszonyok egy kicsit mérséklődjenek.

Bravó!
Én is ugyanezt akartam mondani, de nem tudom ilyen jól megfogalmazni!!
Úgy van! Úgy van!
Számból vetted ki a szót!

(kifelejtettem volna valamit?:)

Előzmény: Lewinfiú (58)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.12 0 0 65
Dír Lewinfiú,

mondtam én, hogy itt több a paranoiás, mint másutt? A Hartmann-rácsokról nem tudok nyilatkozni, mert azokat nem ismerem, de szerintem nekünk csak pár tíz paranoiásunk van, viszont azok igen okosak és jól tudnak írni meg beszélni. Ezért aztán népszerűek, sokat szerepelnek, és erőteljesen hintik a saját paranoid hangulatukat és nézetrendszerüket a nép közé. Akik persze hallgatnak rájuk, mert hát ezek ún."mértékadó véleménygazdák".

Lásd Veér András autója. Egészen tipikus állatorvosi ló: leég, V. ott sincs, otthon alszik, de álmából ébresztve azonnal közli, hogy ez merénylet volt, most épp a szcientológusok, mer ő azokra haraxik. Egyébként is folyton zaklatják telefonon.
A tűzoltók két órával ezután megállapítják, hogy rövidzárlat volt.

Az a helyzet, hogy én azon csodálxom, de nagyon, hogy a népeknek mégis több eszük van, mint ennek a pár nagyhangú buggyantnak, és ennek a sok hülyeségnek az ellenére mégse borogatnak újságosbódékat.

Végülis mondhatjuk úgy is, hogy gügye a kommunikációs kultúra. Ennek ugyan sok értelme nincs, de ha úgy fordítom (magamnak) hogy gügyék (ezesetben paranoiások) a hivatásos kommunikátorok, akkor igazad van.

Előzmény: Lewinfiú (59)
Lajos bácsi Creative Commons License 1999.11.12 0 0 64
Akkor az meg legyen a te bajod.
Előzmény: Pókerarc (37)
Fikusz Kukisz Creative Commons License 1999.11.12 0 0 63
borogatást dekódernek!!!! :)
(a homlokára, aztán tízpercenként cserélni)
Előzmény: dekóder (62)
dekóder Creative Commons License 1999.11.12 0 0 62
Rendben, borogassatok.
Vigyázzatok azonban, nehogy félreérthetőek legyetek. Találkozzatok mondjuk az Örs vezér téren. Ott van újságosbódé, remek helyszín. (TGM pontos érkezése nem biztosított, bár ha nem utazik kormánytag a gépén, van esélye.) A keveredés elkerülése érdekében javaslom, hogy legyen tábla mindenki nyakában: "Én a jobbszélső lapok miatt borogatok", vagy "Én a balszélső lapok miatt borogatok" felirattal. A csak a borogatás élvezete miatt megjelenők nyakában a "Nekem mindegy" feliratú tábla lóghat.
Miután mindenki megérkezett, a két (három) csoport kétoldalról megközelítheti a kiszemelt bódét. Lassú, óvatos, de elszánt léptekkel.
A következő akciópontnál azonban nem árt az óvatosság. A bódéban egyaránt lesznek jobbszélső és balszélső lapok. Javaslattal élek: a "jobbszélső lapok miatt borogatok" társaság vegye meg a neki tetsző lapokat, a "balszélső lapok miatt borogatok" társaság pedig a neki tetszőket, nehogy a szimpatikus sajtóorgánum a borogatás során kárt szenvedjen (összegyűrödjön). Marad a Dörmögő Dömötör (azt a gyerek már megkapta a hó elején, fizetésnapon), meg a Filmkultúra (azt meg úgyse olvassátok), és marad, ugye, az ijedt tekintetű bódésember. Na, ez utóbbi ölég gyanús alak, mert olyan nincs, hogy valaki mindent árul, az pedig végképp gyanús, hogy csak a Dörmögőt, meg ezt a filmizét. Lökjétek fel bódéstól, aztán álljatok tovább.
A táblát ne felejtsétek. Az az alapja mindennek.
Fikusz Kukisz Creative Commons License 1999.11.12 0 0 61
ez tökéletes összefoglaló,
tömör és lényegretörő
kár hogy neménvótamaz
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (60)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.11.12 0 0 60
Kedves Gurg!

"marpedig itthon Magyarorszagon a nemzeti erdeknel fontosabb nincs, minden mas erdek hazaarulas" Mármint, hogy ez az a véleményed, amit tolerálni kéne.

Addig, amíg ez csak a véleményed, azt csinálsz vele, amit akarsz. De amint a "nemzeti elkötelezettségű" jelzőt te akarod önkényesen osztogatni, illetve hazaárulással vádolsz másokat, akik mást gondolnak a nemzeti érdekekről, a véleményed nem vélemény, hanem akcióprogram, s mint ilyen: tolerálhatatlan.

Ezért szélsőjobbos lap a Demokrata és a Fórum.

Lewinfiú Creative Commons License 1999.11.11 0 0 59
Szia Trebi!

Azért ezt te sem hiszed, ugye? Miért pont itt lenne több paranoiás, mint másutt? Mi az oka? Hartmann rácsok, vagy mi? Vagy leszáltak az UFÓK?

Szerintem gügye a kommunikációs kultúra. Nem tudjuk, mit kéne mondani, kinek, és hogyan, ráadásul senki sem hiszi, hogy annak akinek mondja igaza lehet. Megfigyelésem szerint a leggyűlöletesebb liberális gondolatmenet az, ha megengeded, hogy az ellenfelednek is igaza lehet. Ettől tutira bekattan pl. egy kisgazda, mert nem tudja, hogy mi van? Most akkor ez kivel van? Vagy én kivel vagyok, ha egy L i b e r á l i s, akivel a gyereket ijesztgetem, igazat ad nekem.

Én előrebocsátom, hogy nem szeretnék senkit megsérteni azzal, hogy igazam van, illetve, hogy mindenáron hinnék, abban, hogy igazam lehetne (vagy volt, vagy lesz). Mentők...

Előzmény: Trebitsch (53)
Lewinfiú Creative Commons License 1999.11.11 0 0 58
Meghajolok cizellált és mélyenszántó érvelésed előtt. Bizonyosan igazad van. Jó lehet neked.
Előzmény: HAME (52)
Ökör ellenzéki Creative Commons License 1999.11.11 0 0 57
Most jut eszembe, egy ilyet már olvastam épp a napimaóban. 1994-ben amikor a MDF kormány akkorát bukott, mint Makó Jeruzsálemhez, valamelyik lapban megjelent egy szatirikus hangú cikk ezzel a címmel: Csomagolj, Hóbagoly!
Volt is nagy felháborodás a konzervatív-keresztény sajtóban, hogy micsoda liberális útszéliség, meghogy Árpád vére hogy bírja ki azt a négy év mocskot, ami most jön. (akkorra már kezdett elfelejtődni a Chrudinák-Parabola, meg a műanyag MDF játék, a Horn Gyula fejkerete).
1998-ban volt szerencsém a napimaóban - igaz egy olvasói levélben - látni a következőt: "négy éve mélységesen felháborított, hogy csomagolj Hóbagoly, hát akkor most visszaadjuk a kölcsönt: pakolás, pufajkás!".
A coclib média viszont nem háborodott föl.
Valószínűleg ezen a bódéborításon sem fog.
Előzmény: Ökör ellenzéki (56)
Ökör ellenzéki Creative Commons License 1999.11.11 0 0 56
Szia, bubis!
Szerintem akik ezt a bódéügyet emlegetik, azok sem olvasták, csak hallották valakitől. Aztán a jólértesültek osztódással szaporodnak. Meg a tihanyi ekhóval!
Előzmény: bubis (55)
bubis Creative Commons License 1999.11.11 0 0 55
Sziasztok!

Valaki nem tudna valahonnan bemasolni ezt a nevezetes TGM cikket! Annyiszor hallottam mar rola, de meg soha nem volt szerencsem elolvasni.
A cikk egyebekent eszmeletlenul primitiv. Nem is ertem, hogy hogy nem unjak a napimaosok a HGY-rol szolo cikkeket. A HGY a nagy bizniszegyhaz, Hack Peti a foldon fetreng, a hitesek a szadesznak kopogtatnak, Kunce a husaru, az arab elobb terrorista aztan ember, ez ismetlodik a vegtelensegig, semmi uj elem, ezen meg a Bartus konyv is alig segitett. Hihetetlenul eroltetett!

Udv
Andras

Előzmény: Lewinfiú (51)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.11 0 0 54
Kedves HAME,

attól tertok, ezt nem a mi dolgunk megvitatni, bár kéne... :)))
Én a kéjes élvezkedést kétlem, a többi stimmel, viszont a diagnózison nem változtat.

Előzmény: HAME (52)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.11 0 0 53
Dír Lewinfiú,

értelek, és még akár igazad is lehetne; ha....
"Ha viszont nincs baj, akkor vajon miért fél ez a sok ember? "
Elárulom: paranoid abnormálisok, azért. Nézd meg Veér András sztoriját, és rögtön megérted.
TGM meg dettó, bár azt hiszem, neki nincs kocsija. Csak paranoiája.
Ha paranoid vagy, attól még üldözhetnek. De nem garancia rá, hogy tényleg üldöznek. Csak annyit jelent mindössze, hogy paraniod vagy. Aztán vagy üldöznek, vagy nem.

Előzmény: Lewinfiú (51)
HAME Creative Commons License 1999.11.11 0 0 52
Kedves Lewinfiú!
Nem akarok vitába elegyedni veled TGM-ről, egyszerűen azért, mert szerintem ma már nem tényező, még a sajátjai szemében sem. Kb. annyira fontos véleményformáló, mint Lengyel László. Vagyis semennyire.
Ami megfogott az az utolsó elötti mondat.
Szerintem egy csomó ember nagyon fél.
Ennek két oka lehet. Máminthogy nem annak, hogy szerinted, hanem, hogy egy csomó ember.
1. Magyarországon az európai átlagot magasan meghaladó számban vannak a paranoiások.
2. Valakik alantas politikai szándékból, kéjes élvezkedéssel szítják a félelmeket.
Namámost az egyes pont meglehetősen valószinűtlen.
Előzmény: Lewinfiú (51)
Lewinfiú Creative Commons License 1999.11.11 0 0 51
Szerbusztok!

Hagy védjem meg TGM-met, nem azért, mert rászorul, hanem azért, mert úgy érzem, hogy kiragadtok valamit egy úgynevezett gondolatmenetből. Gondolatmenet alatt azt kell érteni, hogy bizonyos premisszákból konklúzióra jut, logikai szabályokat alkalmazva. TGM, ha jól emlékszem azon kesergett, hogy az úgynevezett polgárok nem tudnak fellépni az ellen, hogy szélsőséges eszméket hirdessenek. TGM ugyan nem bonyolódott bele, hogy mi minősül szélsőségesnek, de gyanítható, hogy a nemzeti érzelmek árpádsávos, karszalagos, bakancsos kinyilatkoztatását, a libebolsizást, az apákésfiúkozást ide sorolja. Nem tudom pontos definícióját adni, hogy mitől válik valami szélsőségessé, nyilván ebben sokféle dolog, kultúra, az adott társadalom fejlettsége, tolerancia szintje, mind belejátszik.

TGM azon a véleményen volt, hogy ha a törvények nem elegendőek, ahhoz, hogy megvédjék a polgárokat a szélsőséges eszméktől, akkor a polgároknak kötelező lenne cselekedni és megvédeni magukat. Igaza lehet abban, hogy nehéz a bíróságon megítélni, hogy mitől lesz valami egyszerű séta, és mikor válik tüntetéssé, ami felzaklathatja mondjuk azokat a pogártársakat, akiket ugyanilyen egyenruhás másik polgártársak a Duna felé terelték néhány évtizede, vagy pufajkás polgártársak rugdaltak agyba főbe.

Mivel nem lehet igazságot tenni, mondja TGM, bízzunk abban, hogy a polgártársak elég érettek ahhoz, hogy meg tudják mondani, mi kell nekik, és mi nem. Ha, – mondja TGM – a polgártársak nem mehetnek a bíróságra, mert a náci uszítással a bíróság nem tud mit kezdeni, akkor azt kell tenni, amit lehet. Például – amint ez más demokráciákban is szokás – fel lehet borogatni azokat az újságos bódékat, ahol ilyen sajtótermékeket árulnak. Lehet, hogy agresszív, lehet, hogy megvernek érte, de egyet nem lehet csinálni, kedves polgártársak. Ülni a monitor előtt és egymást fikázni, ha úgy érzitek baj van. Ha viszont nincs baj, akkor vajon miért fél ez a sok ember?

Én követni tudom ezt a gondolat menetet. Én nem mernék ilyet csinálni, de lehet, hogy csak nem félek eléggé. Szerintem egy csomó ember nagyon fél. És ők félelmetesek lehetnek.

dekóder Creative Commons License 1999.11.11 0 0 50
Nincs, nincs. :-)
Előzmény: HJM (49)
HJM Creative Commons License 1999.11.11 0 0 49
OFF ON
Kedves dekóder, a válasz úton van!

A szóhasználatért (lásd: provokáció, igaz szmájlival ;-) !) elnézést kérek, inkább az lett volna a helyes, hogy "ne ingerelj".
;-))

Remélem nincs harag?

Üdv:
HJM
OFF OFF

Előzmény: dekóder (48)
dekóder Creative Commons License 1999.11.11 0 0 48
Emil ment, kedves HJM.
Előzmény: HJM (46)
Gurg Creative Commons License 1999.11.11 0 0 47
Kedves madam sosa!

Nem fogjuk egymast megteriteni, abban biztos vagyok. De azert (mivel te ugye a toleransok taboraba tartozonak veled magad, es biztos az is vagy) lecci toleraljad azt, hogy marpedig itthon Magyarorszagon a nemzeti erdeknel fontosabb nincs, minden mas erdek hazaarulas. Meg annyit, hogy ha mar kodokrol es szinekrol beszelsz, nalam nincs sem kod kivaltkepp VOROS kod nincsen, esetleg elegem van es unom azt a mediacirkuszt, ami itt van, hiszen 2 hetilap es 2 napilapon kivul nincs nemzeti erzelmu a nemzeti erdekeket szem elott tarto sajtoorganum (a TV-rol es Radiorol nem is beszelve), ami ezen kivul van az szoclib vagy liberalbolsevik vagy akarhogy nevezhetjuk, de hogy nem nemzeti az olyan bizonyos, mint a fennebvalo!

udv
Gurg

Előzmény: madám sosa (28)
HJM Creative Commons License 1999.11.11 0 0 46
OFF ON
Ne provokálj, mert elkezdek linkelgetni!
;-))
OFF OFF
Előzmény: dekóder (45)
dekóder Creative Commons License 1999.11.11 0 0 45
Annyira biztos azért ne legyél benne... :-)
Előzmény: HJM (44)
HJM Creative Commons License 1999.11.11 0 0 44
Én meg abban vagyok biztos, hogy "nagyon is pontosan" értettél"!
;-)
Előzmény: dekóder (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!