Sziasztok! Ákos vagyok, és a véleményetekre vagyok kíváncsi. Német állami nyelvvizsgát csinálok decemberben, amire egy prezentációt és mappát a kell készítenem a kutatási anyagaimmal. A témám a tetoválások, a tetovált emberek megítélése és a velük szemben élő előítéletek. Nagyon örülnék hivatalos tetoválók véleményének a témával kapcsolatban, akik hozzájárulnak, hogy a munkámban megjelenjenek a válaszaik.
Az anonym válaszoknak is örülnék (azaz ha odaírjátok, hogy ne jelenjem meg a munkában a nevetek és a hely, ahol dolgoztok, akkor a munkámban, ahogy dokumentálom és fordítom a válaszaitokat nem tüntetem fel)
Hogy hívnak és hol dolgozol?
Milyen rég óta tetoválsz?
Miért lettél tetováló?
Milyen gyakran mennek hozzád vendégek? (heti/havi periódusban)
Milyen korosztályból mennek hozzád a legtöbben?
Milyen képek, formák, idézetek, motívumok a leggyakoribbak?
Milyen okból tetováltatnak a vendégek?
Milyen gyakran szedetnek le tetoválást, milyen okokból? Milyen tetoválásokat varratnak át, miért?
Mennyire elővigyázatosak az emberek mikor egy új tetoválást varratnak, hogy mit és hova, munka vagy előítéletek miatt?
Szerinted mennyire él még előítélet a mai társadalomban tetoválásokkal szemben? Sztereotípiák. Miért lehet ez?
Ha vannak tetoválásaid más munkákban vagy az utcán néztek/nek-e rád furán, előítélettel, megbámulva?
Milyen előnyei, pozitívumai vannak a tetoválásoknak?
Milyen hátrányi, negatívumai, veszélyei vannak a tetoválásoknak?
Előre is köszönöm a rám szánt időd, energiád és segítséged!
Kedves mindenki! Kérlek, töltsétek ki nekem ezt a két kérdőívet. Az elsőt mindenképp, a másikat csak akkor, ha vezető pozícióban dolgoztok. Köszönöm a segítséget.
Jogilag szerintem semmi. Ám érdemes nagyon de nagyon meggondolni, hogy mit varrat magára az ember. Jöhet annyi dolog az életben még. Most óriási és lángoló a szerelem ez teljesen természetes. Ám mi van ha magáravarratja a neved és ne adj véletlenül mégsem együtt élitek le az életeteket. Ott marad rajta örök emléknek. Kitörölni nem nagyon lehet nyomtalanul meg reménytelen. Szerintem ilyen "fiatalon" még nem kéne, vagy éppenséggel nem nevet. Hanem valamit mást valami olyat aminek van mondanivalója. Nonfig az eleve nem jó. Az csak arra jó, hogy elmondhassa valaki, hogy van tetkója egyébre nem.
Üdv! :) Ha a barátnőm aki 17 és magára akarja tetoválni a nevem és én 18 elmúltam abból nekem lehet valami jogi problémám? Lévén hogy a tetováló tetoválja és a lány tetováltatja. Igaz hogy azt mondtam neki, hogy tetszene a dolog de kicsit félek. A szülők tudtán kívül akarja megcsináltatni és nem akarok bajba kerülni.
egy olyan kérdése lenne ,hogy az adaptert általában hány volton használható??12??és ha túl mélyre nyomjuk a tüt lehet nagyobb sebesedés a tetoválásnál?valamint gyogyúlás útán a tetoválás foltoegy tetováls lett a színe se lett feketés hanem hol halvány hol meg sötétebb zöldes (amugy a tintát egy tetóváló "barától"kaptam aki nem használta ez is lehet a baj talán lejárt???kösszi ha tud valaki segíteni
Szerintem ha felkeresel egy tetoválót fog tudni neked segíteni.. Úgyis neki kell "megrajzolni" a mintát és még az is lehet ha elmondod az ötleteidet még egy koncepciót is sikerül majd összeraknotok együtt..
segítséget szeretnék kérni egy tetoválás terveivel kapcsolatban. ismeritek a true detective- nevű sororzatból Rustot? az ő világnézete hogy az emberek elfajzottak és hogy a természetnek kellene újra uralkodnia. vagy éppen egy jobb világban univerzumban reménykedni.
első terv ez lenne:(én alakítottam átt).
ezt egy kicsit másolásnak gondolom. ezért jó lenne egy olyan grafika ami a fent említetteket ábrázolja. ha tudtok ilyeneket elküldenétek? vagy éppen sok kicsiből egy egész koncepciót összerakni. Segítséget köszönöm!
Tökéletes tetoválás ragyogó színekkel. Áron alul. Egyedi trendi művészi katalógusból választhatsz mintát amelyek saját tervezésűek. Különleges tündöklő felemelő idézetek. eternaltetovalas@gmail.com
Pénteken csináltattam egy tetoválást a combomra (kb 15cm átmérőjű yin-yang jel), illetve a kontúrját már 3héttel korábban, most csak színezés volt. A tetováló adott rendesen tájékoztatást,hogy mit hogy csináljak (2-3napig fólia legyen rajta, 3-4óránként Clarasepttel lemosni, krémezni, újrafóliázni, utána már fólia nélkül napi 3-4x lemosni,krémezni)
Már péntek délután, munka közben éreztem,hogy nagyon fáj a lábam, be is volt dagadva a minta és körülötte piros volt. Gondoltam csak azért, mert elég nagy felületen lett színezve, sokáig nyüstölte és ez még normális. Éjszaka alig bírtam aludni, annyira fájt és égett, lüktetett. Szombaton jegeltem, bár ha nem volt rajta a jég akkor ugyanígy fájt. Később vettem be Flector port, az végre elmúlasztotta a fájdalmat, bár még ugyanúgy dagadt és piros volt körülötte. Vasárnap ugyanígy nézett ki, ráadásul 1-2 pici hólyagot is észrevettem rajta délután, estére meg mintha fel lett volna ázva az egész, annak ellenére,hogy vékonyan kentem krémmel és mindig csak óvatosan, gyorsan lemostam.
Írtam a tetoválómnak,hogy ez mégis mi lehet és mit csináljak. Azt írta valószínűleg allergiás reakció lehet valamire, igyak kalciumot. A bepanthenre biztos nem, esetleg a Clarasept, vagy a színes festék? A kontúrnál semmi problémám nem volt, nagyon szépen gyógyult és lehámlott gyorsan az egész. Hétfőre sem lett jobb, elmentem orvoshoz aki írt fel antibiotikumot és egy allergiagyógyszert.Ezeket azóta szedem, már nincs is nagyon bedagadva, körülötte a pirosság és az égő érzés is elmúlt, DE kijött a színes rész körül egy kb ujjnyi vastagságú piros folt félkörívben, amiben pici kis hólyagok vannak. Azt olvastam,hogy a bepanthen zsírossága miatt lehet ilyen...vagy valami más lenne?
A színes rész meg egyáltalán nem szép, nyomja ki a festéket....ha bekenem, akkor olyan mint egy felázott seb,fóliával meg pláne felázik...de ha nem fóliázom nadrágot pl rávenni nem jó, mert beleragad...de ha meg megszárad akkor húzódik nagyon.
Valami okosat légyszi mondjatok, mert nem tudom mit csináljak.. :(
Én a helyedben konzultálnék több orvossal olyannal aki nyitottabb is nem konzervatív tetkó témában, de mégis szakember. Sok orvos kapásból az előítéleti miatt mondja azt amit. Valamint több tetováló mesterrel is beszélnék. Hangsúlyoznám a mester szót. Nem olyanokkal akiknek csak az számít, hogy ott hagyd a pénzed hanem olyannal akik felelősséggel dolgozik és adott esetben a valós veszélyeket mondja el.
Sziasztok! nem tudom, hogy jó helyen járok, de sajnos más ötletem nincs, hogy hol kaphatnék választ a kérdésemre. ICD (beültethető defibrillátor) készülékes vendége volt már valakinek? Nekem sajnos októberben kellett beültetni a készüléket, de nagyon szeretnék tetoválást a korábbi mellé. Az orvos persze nem ajánlja, mert a tinta miatt elkaphatok vm fertőzést vagy a szervezetem nem jól reagál rá.... Valakinek van tapasztalata, mi a véleményetek?
Tud valaki olyan budapesti tetováló-szalont ajánlani, ahol nem csupán igényesen dolgoznak (ez nyilván alap), de privát környezetben zajlik a munka, és a varró-ember esetleg nem kap szívbajt extrémebb kívánságoktól? :)
Ha van a bal csuklom jobb oldalán egy évszám de én az egész dátumot szeretném az mennyire helyes szabályok szerint hogy a dátum elejét (tehát nap-honap) így utolag feltetováltatni
A tetko arab számokkal lenne
Az évszám igy az amerikai szabályok szerint (nap-honap-év)