Keresés

Részletes keresés

Fermina Creative Commons License 2002.03.23 0 0 97
Bocs,elég ennyi:Te hős!
Előzmény: Fermina (96)
Fermina Creative Commons License 2002.03.23 0 0 96
off.
Teve terán hős!
Előzmény: SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG (95)
SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG Creative Commons License 2002.03.23 0 0 95
MODERÁTOROK!

Mért hagytok a valóságtól nyilvánvalóan elrugaszkodott, kifejezetten rémhírterjesztő topikokat létezni?
Ideje lenne ezek szerzőit is néha a kispadra küldeni, nem csak engem, aki küzdök ellenük!

Előzmény: svájcisapka (94)
svájcisapka Creative Commons License 2002.03.23 0 0 94
Ez sem szépségdíjas:

alfalfa58 válasz erre | adatok | e-mail 1999-11-05 16:00:06 (0)

Az MSzP - Kovács Lászlóval az élen - minden eszközt megragad a NATO terjeszkedésének akadályozására, és az orosz érdekek képviseletére.

Első "akciójuk" során a koszovói válság idején a NATO magyaroszági légtérhasználatát óhajtották korlátozni, most pedig Orbán Viktor kanadai nyilatkozatát fordítják a NATO elleni hazai hangulatkeltésre.

Ez - SzVSz - hiba.

Előzmény: alfalfa58 (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.09 0 0 93
Kedves alfa !
A tegnapi gyengézésért még 1X elnézésedet kérem (itt vagy a mea culpában ?) de veled összefüggésben tényleg mexoktam, hogy véleményeinket alá is szoktuk támasztani. Jó. Erről ennyit.

Pártkarrier. Nem tudom, hogy ilyen terminus szerepel-e a lexikonban :-) de amikor ezt a szót írtad, én arra asszociáltam, hogy vki pártfunkciók révén jut "előbbre".

Persze Te használtad a terminust, én csak értelmeztem... :-)

Üdv

Donneck

Kedves virge !
Lehet, hogy igazad van, de nekem úgy rémlik mintha Külügyi államtitkár lett volna. Abban viszont - gondolom - megegyezhetünk, hogy 89-90-ben Magyarország már nem volt kifejezetten NATO elllenes. Ugye ?

Előzmény: alfalfa58 (91)
virge3d Creative Commons License 1999.11.08 0 0 92
Kovács László 89-90-ben külügyminiszer-helyettes volt Horn mellett, ha jól tudom.
Előzmény: Törölt nick (90)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.08 0 0 91
1. Szóval a lényegi különbség: Fehér Ház vs. Külügy?

2. Többiválasz, többiválasz. Hát nem megírtam, hogy leszálltam a dakota lóról?

:-)

Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 90
Mivel te mondtad azt, hogy pártkarrier, ebben csak tippelni tudok, de imho van aki az MSZMP apparátusában dolgozott, van aki viszont a KüMben.

Úgy tudom, hogy Kovács javarészt a minisztériumban járta végi a szamárlétrát. Majd megnézem ha van-e nekije c.v-je a neten.

1990 táján viszont emlékeim szerint maximum államtitkár lehetett, ami nagyjából behatárolja mit/mennyit tehetett érdemben pro- és kontra NATO.

(a többi válaszod ?)

Előzmény: alfalfa58 (89)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.08 0 0 89
Kedves Pethor Donneck!

Most demonstratív módon leszállok a dakota lóról, és úgy folytatom:

"...Én úgy tudtam, hogy Kovács L. karrierdiplomata. Azaz nem pártkarrierje van nekije hanem a KüMben dolgozott..."

Mivel az égvilágon semmi belső információm nincs az MSzMP belső életéről, arra kérlek, áruld el nekem, mi volt az MSzMP-ben a párt- és a diplomatakarrier közötti lényegi különbség?

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 88
Kedves alfalfa !
Az az igazság, hogy többször is meggondoltam, hogy leírjam azt a gyengézést, de végül lehet, hogy mégis hibásan döntöttem.

1. Én úgy tudtam, hogy Kovács L. karrierdiplomata. Azaz nem pártkarrierje van nekije hanem a KüMben dolgozott.
Ha meg nem tudod a pozícióit, honnan tudod, hogy mit tehetett pro avagy kontra ?

"Vagy tán van valami bizonyítéka annak, hogy 1989 előtt Kovács úr nem volt anti-NATO és pro-SZOVJET? "
Úgy gondolod, hogy ha Te állítasz valamit az addig igaz amíg meg nem cáfolják ?
Nem ülsz Te fordítva azon a dakota lovon ?:-)

Egyébként figyelmedbe ajánlom, hogy 1990-ig a NATO formailag ellenség volt. De az ország utána kurzust váltott és ebben sokan részt vettek. Kovács is letette az asztalra a magáét bármilyen nehéz is másoknak elviselni, hogy egy hajóban eveztek vele.

2. Deklaráltan belpolitikai vonatkozásai voltak, nem a NATO ellen irányultak. "is" nélkül.

3. Pupu hozzászólásainak jó részét kedvelem. De hol maradnak a szigorú vaslogikával összeállított válaszaid a 1999-11-05 17:03:10-i pontokra ?

utolsó bekezdésed pojénos, de azért nem pótolja a hiányzó forrásokat...

Előzmény: alfalfa58 (87)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.08 0 0 87
Kedves Pethor Donneck!

Ez már nem az első eset, hogy szigorú vaslogikával felépített érveimet gyengének minősíted, és csak úgy hébe-hóba válaszolsz rájuk... Ez engem mély szomorúsággal tölt el. Tőled többet várok!

No de hát nézzük:

1. "Nem tudom mit értesz a '89 előtti Kovács összesről."

Én MSzMP-s pártkarriejére gondoltam. Hogy milyen pozíciókat töltött be - nem tudom (de attól tartok, nem is lényeges). Vagy tán van valami bizonyítéka annak, hogy 1989 előtt Kovács úr nem volt anti-NATO és pro-SZOVJET? Ez esetben ünnepélyesen bocsánatot kérek Kovács úrtól, és belátom: messze túlértékeltem a KGB teljesítményét.
------

2. "Ne keverd össze a NATO-t a kormánnyal. Mindketten tudjuk, hogy az ügynek belpolitkai vonatkozásai voltak."

Noná, hogy voltak belpolitikai okai - is. A többivel egyetértek.
------

3. "AtomViki porcelánbolti csörömpölése"...

No neeee. Plííííz. Ezt hagyd meg PuPu-nak, légy szíves...
------

"Kovács szerepét külügyminiszterként a csatlakozási tárgyalásokban. Nem klappolt az elméletedhez?"

Node Kedves Pethor Donneck! Úgy teszel, mint aki még nem látott felhőtlenül boldog, csupamosoly esküvői képet széttépve a sárban... (Mondhatnám: örök és megbonthatatlan, etc., etc., etc. - ismerős?)

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 86
Kedves Tappancs !
Bizonyára igazad van, hogy felismerte, de a tény attól még tény marad, Ő maga javasolta és elsőként tette ezt, ami miatt kissé nehéz ma NATO ellenességgel vádolni.
Ez van.
Előzmény: Tappancs (84)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 85
Kedves alfalfa, ne haragudj de ez azért gyenge.

1. Nem tudom mit értesz a '89 előtti Kovács összesről. Tudod egyáltalán milyen pozícióban volt Kovács L. akkoriban ?
Kiváncsian várom a válaszod

2. Ne keverd össze a NATO-t a kormánnyal. Mindketten tudjuk, hogy az ügynek belpolitkai vonatkozásai voltak. Volt is róla néhány topic, olvass vissza. Ott meglátod, hogy magam sem értettem egyet Kovácsék álláspontjával, amelyben belpolitikai ellentéteket kiterjesztettek nemzetközi kötelezettségekre.

3. A SZU már mexűnt, úgyhogy ne aggódj, attól nem kell félni :-) Viszont AtomViki porcelánbolti csörömpölésének regionális és gazdasági következményeiről korábban már írtam. Azóta sem válaszoltál rájuk.

Felsorolásodból kifelejtetted, hogy Kovács szerepét külügyminiszterként a csatlakozási tárgyalásokban. Nem klappolt az elméletedhez ?
Majd retusáljuk a Solana-s fotókat jó ?

Előzmény: alfalfa58 (83)
Tappancs Creative Commons License 1999.11.08 0 0 84
Kedves Pethor Donneck! "... anno éppen Horn vetette fel először a NATO tagságot. Ezt a békát a jobboldal sohasem fogja tudni lenyelni....
1985-ben újabb 20 évre hosszabbították meg a Varsói Szerződést. Jobban mondva meghosszabbult, mert most mintha nem is lenne gazdája se a PB, se a KB döntésnek, se az akkori parlamenti szavazásnak. Légy szíves, másolj ide néhány idézetet, hogy HGy oroszlánként harcolt akkor a NATO-ért, ami kezdődhetett volna azzal, hogy lejárni hagyjuk a VSZ-t. HGY szerintem annyit tett, hogy az 1980-as végén felismerte, hogy ami elkerülhetetlen, annak az élére kell állnia.
Előzmény: Törölt nick (16)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.08 0 0 83
Kedves Pethor Donneck!

"Nem megfeledkezem Kovács anti-Nato és pro-orosz attitűdjéről, hanem nem tudok ilyenről. Valami kiindulópontot (példát, idézetet, forrást ilyesmit) a szavaidhoz ha lehetne..."

(Hű de szívós vagy!)

Mivel kérésed számora parancs, az alábbi Kovács produkciókat idézem, időrendeben:

1. Anti-NATO+pro-OROSZ: lásd a "Kovács-összest", az 1989-es esztendővel bezárólag.

2. Anti-NATO: "A NATO-nak odaígérem a légteret, de nem adom" (Mondhatnám a szeretett nagy magyar íróval: "Így gondozd a NATO-dat!")

3. Pro-OROSZ: "Hűha, mit csinál ez az Orbán, hát mit szól ehhez a nagy Szovjetúnió - akarom mondani Oroszország?!"

Előzmény: Törölt nick (72)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.08 0 0 82
Nincs mit... Köllött neked információt árulni. :)
Előzmény: iudex (81)
iudex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 81
Kosz.
Előzmény: Trebitsch (80)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.08 0 0 80
Nemnem, ne aggódj... egyelőre az "elvtelenül anyagias" feliratú gumiskatulyában tanyázol; vannak lényegesen rosszabbak is.
Előzmény: iudex (79)
iudex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 79
Te joszagu...! Hova dugtal be engem? Remelem, nem valami BALjoslatu oduba? :))
Előzmény: Trebitsch (78)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.08 0 0 78
Kapsz egy virtuális gumidominót... :)
De ne fáradj: azt hiszem, ez a két utolsó hozzászólásod elegendő. Máris jár a gumidominó...
Előzmény: iudex (77)
iudex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 77
Ohhhhh, Kedves Trebi!
Mar reg lejartak azok az idok, amikor ingyen, bermentve ta'laltam a hasonlo infokat! Mennyit er ez meg Neked???? :))))))
Előzmény: Trebitsch (76)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.08 0 0 76
Megtisztelnél vele.
Gumiszoba nyet... Gumidoboz gumidominókkal már inkább, azt szeretem. :)
Előzmény: iudex (75)
iudex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 75
1. Sejtettem, hogy valami ilyesmit jelent ez a fangol szo, oszinten szolva, sose vettem a faradsagot, hogy elmelyedjek a netszotarban, ha nem latinul van, mar nem is erdekel. :))
2. Jo nagy gumiskatulyat csinalj nekem, mert hol itt, hol ott fogok kibuggyanni belole. Lehet gumiszoba is. :))))
3. Elaruljam az egyszeruseg kedveert az ondefiniciomat?
Előzmény: Trebitsch (74)
Trebitsch Creative Commons License 1999.11.08 0 0 74
Ajjaj... iudex kartács,

Der rulez ist király. Internetes szleng, lásd szlengszótár a címlapról. Ma már kicsit archaikusnak, illetve idétlennek hat, de én sajnos néha még beírom, mert öreg és maradi vagyok.

OK, köszi. Gond egy szál se, de azért ne lepődj meg, ha mindenki skatulyázni próbálja a másikat; sajnos én is, de próbálok gumiskatulyákat készíteni.

Előzmény: iudex (73)
iudex Creative Commons License 1999.11.08 0 0 73
Behatarolnad egy kicsit kozelebbrol? Mer' az en csokevenyes agyam ezt nem birja kovetni.
1. Was ist das "rulez"?
2. Nalam egyetlen politikai formacio se nyero, mert mindegyiknek vannak kibicsaklott agymenesei. Ebbol kovetkezoleg Thurmer se a szivemnek az o csucske. Ha skalazni kell, o az egyik negativ vegpont, aki a leheto legmesszebb esik almaim politikai idealjatol - ha van ilyen.
3. Mar ha egyaltalan erre vonatkozott a kerdesed, mert mint az 1. szakaszban utaltam volt ra, oreg vagyok en mar ennek a cifrasagos netnyelvnek a megtanulasahoz.
4. Bocs', hogy nem valaszoltam elobb, de sajna nem mindigy vagyok netkozelben.
Előzmény: Trebitsch (60)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 72
Kedves alfalfa !

Nem megfeledkezem Kovács anti-Nato és pro-orosz attitűdjéről, hanem nem tudok ilyenről.

Valami kiindulópontot (példát, idézetet, forrást ilyesmit) a szavaidhoz ha lehetne...

Előzmény: alfalfa58 (66)
Antisystem Creative Commons License 1999.11.06 0 0 71
Kedves alfalfa58!

Mint előző hozzászólásaimban is utaltam rá, azt SEM nézném jó szemmel!

A tatár - török - osztrák - német - szovjet - ujabban USA (teljesség igénye nélkül) itt állomásozások után végre azt szeretném, ha kis hazánk területén külföldi katonaember csak turistaként, esetleg diplomataként fordulna elő.

ÜdV

Előzmény: alfalfa58 (70)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.06 0 0 70
Kedves Antisystem!

OFF muszáj (én már tudom - mióta figyelmeztettek...) ON

Amúgy meg igazad van...

No de: azt azért - feltételezem - nem néznéd jó szemmel, ha valaki (már megint!) Moszkva karjaiba óhajtana terelgetni bennünket...

Előzmény: Antisystem (69)
Antisystem Creative Commons License 1999.11.06 0 0 69
Kedves alfalfa58

SzVSz nem muszály választani.

Az ügydöntő népszavazás a törvényhozásra kettő évig kötelező - mikor is jár le?

Utána ki kellene írni egy új népszavazást, ami előtt szépen, tételesen - mindenféle médiában - elmondják, hogy ez a NATO dolog mivel jár(hat).

Utána emberek az urnákhoz.

SzVSz (Csak) IGY KORREKT.
Legalábbis én akkor vagyok hajlandó a "most már ez van, nem lehet mit tenni" magyarázatot elfogadni bármi féle közhivataltól, ha ezt tőlem is elfogadják. (Pl miért felejtettem el bevallani 10 000 000 Ft jövedelmet :-))))

Másik, ha én a józan eszemre hallgatok - ellentétesen a mai divattal - mindig a gyengébb mellé állok.

Most ki a gyengébb?

Talán mégse hallgatok a józan eszemre :-)))

ÜdV

Előzmény: alfalfa58 (68)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.06 0 0 68
Kedves Antisystem!

Majdnem igazad van... :-)

De ha már muszáj választani - hát akkor (az egyszerűség kedvéért) használjuk a józan eszünket...

Előzmény: Antisystem (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!