Keresés

Részletes keresés

zsuri Creative Commons License 2023.03.12 0 0 19207

Atomic 9.10 sílecemhez keresek jó állapotban levő kötést. Gyárilag Xentrix 412 kötést van rajta (magasítóval), ezt kellene lecserélni mert a hátsó rész kiold kanyarban. A magasító nem szükséges, azt valószínűleg amúgy is le fogom szerelni. Bármelyik modell megfelel, ami jól működik és felszerelhető erre a síre. Ha bárkinek van ilyen, esetleg egy régi nem használt sílécen, akkor kérem jelezze felém. Szeretem ezt a sít és szívesen használnám tovább. Mint előző hozzászólásomban (egy éve :-) is írtam röviden kipróbáltam egy elöl-hátul rockeres all-mountain sít és meg sem közelítette ennek a menettulajdonságait.

zsuri Creative Commons License 2022.02.10 0 0 19206

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem rocker-es síkkel kapcsolatban. Előrevetem: nem vagyok nagy síelő, inkább boardozom, de mindettől függetlenül jó 30 éve azért minden évben volt rajtam sí.

 

Pillanatnyilag egy régi Atomic 9.10 160 funcarving lecem van, a 2000-es évek elejét idéző nagy emelővel. Nincs vele bajom, szerintem nagyon kellemesen lehet vele kanyarogni, de gondoltam kipróbálok valami új, más jellegű lecet, ami délutáni széttúrt vagy friss havas pályán is jobban működik. A választásom egy Salomon XDrive 8.0Ti-ra esett 156-os méretben: érdekelt, hogyan működik a rocker és a 15mm-el szélesebb középrész viselkedése is.

 

Sajnos csak 1.5 órát sikerült vele menjek, mert a fő próbanap előtt baleset ért, de ami feltűnt: kemény, jeges pályán a léc orra iszonyatosan csúszkált ide-oda. Nem vagyok nagy síelő, bőven lehet, hogy a technikámmal van a baj - viszont ugyanezzel a technikával a régi full camber sílecem biztosan nem csúszkált ennyire. Ez a jégen csúszkáló orr általánosan jellemző a rocker-es síkre, vagy nem jó sít választottam, vagy máshogyan kell terhelni mint a camber-es síket, vagy béna vagyok?

NAR Creative Commons License 2021.12.01 0 0 19205

Kicsit offtopik, de hátha tudtok válaszolni: a feladat az, hogy 3 óvodás-kisiskolás gyerekkel ne legyek itthon szombaton. Arra gondoltam, hogy valamilyen hegytetőre vinném őket, hogy lássanak havat. Lehessen hóangyalkázni, hóembert építeni, esetleg szánkózni. Első tippem Kékestető, ott van kis játszótér is meg étterem melegedni és viszonylag közel van Budapesthez. Föl lehet oda ilyenkor autóval menni? Ha a webkamera szerint nincs ott hó, akkor B tervnek Bánkútot gondoltam, de ott még sosem jártam - el lehet oda menni autóval plusz nem túl sok gyaloglással (az óvodás gyerek hatótávolsága erősen korlátozott...)? Ha jól láttam, szánkópálya is van ott, lehet a helyszínen szánkót bérelni? Gondoltam még Dobogókőre is, de attól tartok, ott nem lesz hó. Egyéb ötlet?

Platon Creative Commons License 2021.02.15 0 0 19204

Ennek több oka lehet, a legvalószínűbb ezek kombinációja.

Az edzetlenség, rossz technika, és a sebességhez nem megfelelő síléc választás.

 

A sílécet szinte mindig az élén vezetjük, ez eleve ad neki egy tartást nem nagyon tud összevissza citerázni. A völgy felőli léc belső élén van a súj döntő többsége, ez szépen megy egyenesen, mivel a másikon nincs vagy alig van teher, ezért azt könnyű a másik mellett vezetni. Én mondjuk régimódian bezárom a másik térdem fölé hegy felőli lábam térdét.

 

A  kezdő lécek nem túl merevek ezek hajlamosak berezonálni nagyobb sebességnél. 

 

Szerintem vegyél egy órát egy síoktatóval és gyorsan kiderül mi a hiba. Esetleg ha van videód hogy hogy csúszol lehet azt meg tudjuk szakérteni. 

Előzmény: atp (19203)
atp Creative Commons License 2021.02.15 0 0 19203

Értem, köszönöm.

Akkor jól bírjátok egész nap folyamatosan guggolni (már akinek nincs sétára csatolható bakancsa). Nekem 2-3 óra múlva már remeg a lábam a fáradságtól. A Combizmom teljesen kikészül.

 

De nem is csinálhatok valamit jól, mert lecsúszáskor, ha gyorsabban megyek csak úgy citerázik a léc eleje. Jobbra-balra, meg fel-le is. Keményen figyelnem kell nehogy elinduljanak össze vagy éppen szét-fele a léceim. Tudom mondták már, hogy előrébb kellene a súlypontomat tennem, akkor az stabilizálná a léc elejét. De hiába dőlök előre, nemigen érzem, hogy segítene rajta.

Előzmény: badmad (19202)
badmad Creative Commons License 2021.02.15 0 0 19202

Ha megnézed a sícipődet, akkor alaphelyzetben is a lábszára előre dől, vagyis nem 90fokban van a talphoz képest.

Ez normális, hiszen sízés közben is hajlított térd (előreterhelés) az alap. Anno úgy tanítottak, hogy akkor jó a tartásod, vagyis akkor dőlsz megfelelően előre, ha a sípcsontod kisebesedik estére (na jó, azért ez túlzás).

Vannak sícipők, amiken kapcsolható séta-funkció van, vagyis a felső részt egyenesbe lehet állítani. De ezekkel több probléma is van, például ha úgymarad sízés közben is (bár a jobbak maguktól visszakattannak az első rendes előreteheléskor). Meghát ezek inkább komfort sícipők, a tartásuk, keménységük inkább az alsó kategóriába sorolhatók, ha már picit jobban megy a sí, akkor keveselni fogod a tartás hiányát, kevésbé irányítható a léc nagyobb sebességnél, stb.

Megoldás: meg kell szokni. Ha nagyon zavar a hüttében, akkor ki lehet csatolni a cipőt, akár a felvonó idejére is, persze ez meredek, jeges, húzós (tárcsás/csákányos) felvonón nem annyira jó, ehhez azért már komolyabb léctartási gyakorlat szükséges.

Előzmény: atp (19201)
atp Creative Commons License 2021.02.14 0 0 19201

Csak pár éve síelek , ezét minden jó tanács értékes számomra.

 

Az normális, hogy a lécen nem tudok egyenesen felállni? Vagyis ha a térdemmel egyenesen állok azaz a lábszáram és a combom egy egyenest alkot, akkor kb. 10 fokos szögben előre dőlök. Ha egyenesen kell állnom, akkor folyamatosan be kell hajlítanom a térdem. Ezért az egész síelés alatt gyakorlatilag gugoluk kicsit. Sokáig nem értettem miért készülök ki pár óra síelés után. Ez így normális, vagy valami gond lehet a felszerelésemmel?

 

Platon Creative Commons License 2020.03.26 -1 0 19200

Holnapután indultam volna Zermattba. :(((((

bopat Creative Commons License 2020.03.24 0 0 19199
bopat Creative Commons License 2018.10.25 0 0 19198

Most látom menyire leült ez a topik

Na akkor egy kicsit dobjuk fel

 

Cégünk Szlovákia egyik legnagyobb síiskolája, ezen belül gyereksíiskolája.

Filozófiánk összekapcsolni a kellemest a hasznossal, azaz a gyerekeknek a sítanulás ne egy újabb feladat, hanem egy újabb szórakozási lehetőség, vagy játék legyen.

Ezért keresünk a csapatunkba olyan kreatív munkatársakat, akik saját ötleteikkel, pozitív hozzáállásukkal segítenének abban, hogy az iskolánkban folyó síoktatás még szórakoztatóbb, és kellemesebb legyen, ezzel is növelve iskolánk népszerűségét.

A következő munkakörökbe keresünk munkatársakat:

 

Sí és snowboard oktató

Animátor

 

További infó itt

http://www.ho.hu/hu-HU/oldalak/0/tel/17/47/allasajanlatok

"Döbrögi" Creative Commons License 2017.10.13 0 0 19197

Sziasztok
Baráti társaságunk tervezgeti a téli programot.
Bukovel ötlete lett a célpont márciusban majd. Kezdőnek számítunk de lelkesek.
Tapasztalatok , ötletek, figyelmeztetéseket szivesen olvasgatnék. Sielők.hun hozzászólásokat olvastam.
Köszönöm!!!

szedmák bakter Creative Commons License 2017.02.08 0 0 19196

Szia, kicsit megkésve, de köszönöm a tippet. Ismervén az osztrák síelés anyagi vonzatait, természetesen nem a klasszikus értelemben vett "olcsóra" gondoltam, hanem csak a felső kategóriás díjszabású tippeket akartam kerülni.

Előzmény: Fishtax (19195)
Fishtax Creative Commons License 2017.02.03 0 0 19195

Hmmm... pályaszállás, gyerekbarát wellness, és még olcsó is legyen... nem egy nyerő kombináció, ha síelésről van szó! Tudod, mint az igazi szolgáltató: "-Olcsón, jól és gyorsan dolgozunk! Ebből kettőt választhat: az olcsó és gyors nem jó, a gyors és jó nem olcsó, az olcsó és jó nem gyors!"

 

Az olcsóság illúzióját esetleg azzal tudod fokozni, ha a határtól nem mész messze, és Alsó-Ausztriában keresgélsz, most ott is elgész elfogadhatóak a hóviszonyok, legalább az üzemanyagköltségen tudsz egy kicsit fogni. Én tavaly belebotlottam nézelődés közben az annabergi Hotel JUFA-ba (https://www.jufa.eu/hotel/annaberg/#highlights), de végül nem ott kötöttünk ki. A szálloda talán tavaly nyitott, közvetlen mellette van egy pálya hosszú, 120 m-es varázsszőnyeggel, az kezdő gyerekkel nagyon ideális, a pályarendszer többi része onnan elérhető. Nem nagy, de 3-4 napra elég lehet.

 

robi

Előzmény: szedmák bakter (19194)
szedmák bakter Creative Commons License 2017.02.03 0 0 19194

Sziasztok,

 

érdeklődni szeretnék, valaki tudna-e ajánlani az alábbi tulajdonságokkal Ausztriában vagy Szlovéniában igényes szállást ajánlani 3-4 napra, 2 felnőtt és 1 kisgyerek részére kellene.

 

- pályaszállás

- wellness részleg, vagy olyan medence, amiben 10 hónapos gyerek is elvan

- étkezés biztosítása

- gyermekbarát hely, értem ezalatt, hogy minimum kiságyat, fürdetőkádat, etetőszéket és melegítési lehetőséget tudjanak biztosítani

- lehetőleg mérsékeltebb díjszabással.

 

Köszönet!

bopat Creative Commons License 2016.12.04 0 0 19193

Ma egész jó nap volt Donovalyn. Hideg, friss hó és 10 euros napijegy

 

Webkamerák

 

http://www.ho.hu/hu-HU/oldalak/0/tel/65/86/elo-kamerak

krilin Creative Commons License 2016.12.01 0 0 19192

Nekem a fácsén már enyhe tömegiszonyom lesz, ha beleolvasok egy-egy sport csoportba. Szerintem én már sosem fogom megszokni, hogy boldog boldogtalan ott van. Ezek az index sport topikok sokkal családiasabbak voltak. Bár ki tudja, lehet, h nem nagyon olvasnék/írnék akkor sem, ha még lenne itt élet. A családdal csökkent a ráfordítható idő és természetes módon a fórumozás iránti érdeklődés is lanyhult 

Van amúgy síelős FB csoport? Azt még nem ismerem. Csak a futósat, meg az apróhirdetőt :)

Azért rákeresek, hátha jó :)

lborli Creative Commons License 2016.10.29 0 0 19191

Teljességgel gazad van.

Épp ma beszélgettem az egyik személyesen ismert olvtárssal, igaz nem innen, hanem vmelyik repülős topikból, de ugyanaz volt a véleményünk, mint neked. Már, ami a fórumok vs. arckönyvet illeti.

Azért, ha +érem, akkor januárban mesélek majd a kopaoniki élményeimről. :)

Előzmény: snowman (19190)
snowman Creative Commons License 2016.10.28 0 0 19190

Én is bánom, hogy elkerültünk innen.
Ez a hülye FB átterelt minket a való világba. ;)
Kopaonikról sajnos semmit nem tudok. :(

Előzmény: lborli (19189)
lborli Creative Commons License 2016.10.15 0 0 19189

Testvéreim, öléggé elhanyagoltátok/tunk a topikot, kár, voltak neki szép napjai.

Kopaonik (srb), mond valakinek valamit?

bopat Creative Commons License 2014.11.22 0 0 19188

Sziasztok

Igaz hogy síőrültek, de azért szerinte elfér itt.
Ha esetleg van valakinek 3-6 éves gyerek és szeretne megtanulni snowboardozni, akkor itt a lehetőség.
Az idén a Burtonnal együttműködve kialakitjuk az első snowboard riglet parkot Donovalyn, Szlovákiában, alig 200 km-re Budapesttől.
Az oldal még nincs teljesen kész, hamarosan további infók kerülnek fel.
De azért a lényeg látható, speciális snowboard felszerelést biztositunk, illetve egy új kis snowboard park sarok lesz kialakitva nekik.

http://www.ho.hu/hu-HU/oldalak/0/tel/205/214/snowboard-riglet-park

tangerine Creative Commons License 2014.11.13 0 0 19187

Nem tudja valaki, hogy árulnak-e Mo-on skiboard-ot vagy lehet-e valahol kölcsönözni? Netán van valakinek aki megunta?

 

Nem keskeny snowblade-et keresek (az már van és imádom), hanem a szélesebb fajtát, amelyik kissé piskóta alakú és, mindkét vége felfelé "kunkorodik". A képen az alsó.

 

cszoli Creative Commons License 2013.11.12 0 0 19186

Sok sok évvel ezelőtt voltam ott, a síterep óriási, de nem emlékszem közeli kisvárosra. Igaz busszal voltunk, és így esély sem volt elmenni valahová önállóan.

A hely a hegyen egy apartman-komplexum, pont, ahogy megállapítottad.

Viszont az igaz, hogy nem emlékszem, honnan volt kajánk, mi az apartmanban ettünk, ami "volt".

Előzmény: Platon (19185)
Platon Creative Commons License 2013.11.11 0 0 19185

Sziasztok!

 

Kicsit későn sikerült lefixálonom a decemberi szabimat, így ahova menni akartam (Livigno) évi első síelésre decemberben már nem volt hely. 

Ahova viszont volt hely, az Marilleva 1400 volt.

 

A Síterep rendben lévőnek tűnik a térkép alapján, jelen állás szerint hó is lesz, ami viszont érdekelne, hogy van e a környéken ilyen jó kis sétáló utcás éttermes rész aprés ski jelleggel (nem baj ha kicsit autózni kell), mert nekem ilyen apartman komplexumnak tűnik.

 

Köszi, előre is.

badmad Creative Commons License 2013.10.18 0 0 19184

Ez viszont tény. :)

Előzmény: zsuri (19183)
zsuri Creative Commons License 2013.10.18 0 0 19183

Nem nekem lesz, hanem ajándékba. A nők nagy részének nagyon fázik a lába, azt hiszem rosszabb a keringésük a végtagjaikban, mint a férfiaknak.

badmad Creative Commons License 2013.10.17 0 0 19182

közel 30éve járok havon (sí-snowboard felváltva), de eddig 1 alkalommal fázott csak a lábfejem. Máshol előfordult, de a lábam szinte sosem fázik, ha mozgok.

Előzmény: zsuri (19181)
zsuri Creative Commons License 2013.10.17 0 0 19181

Ismeritek esetleg ezt a fajta melegítő talpbetétet?

http://www.thermosoles.eu/

 

Szimpatikusnak tűnik, hogy nincs kábelezés és külső akku, ugyanakkor kérdéses a vastagsága és hogy mennyire hatékony összehasonlítva a külső akkus modellekkel. Mondjuk az mindenképpen egy +pont, hogy automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, azaz 32 foknál kapcsol be és 41 foknál lekapcsol. 

borgasz Creative Commons License 2013.08.06 0 0 19180

Küldtem egy mailt.

Előzmény: badmad (19179)
badmad Creative Commons License 2013.08.05 0 0 19179

Persze, simán. Írj ide egy pontos elérhetőséget kérlek: badzoli kukac yahoo pont com

Előzmény: borgasz (19178)
borgasz Creative Commons License 2013.08.05 0 0 19178

A XI. kerület útba esik neked?

Előzmény: badmad (19177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!