Sziasztok! Anyukámat szeretném meglepni egy nyomtatóval a születésnapjára, hogy otthon is elő tudja hívni a családi fotókat :) A Media Marktban már kinéztem egy HP LaserJet PRO P1102 típusú gépet. Használ ilyet valaki? Ha igen, mennyire gyors? Nagyon hangos? Ha fotókat nyomtatok vele, milyen a minőség? Előre is köszi a válaszokat! :)
Mi is sokat töprengtünk rajta, végül vettünk egyet. Összesen 1 év garanciát kaptunk rá, most 2 éves szerencsére nincs vele gondunk. De! Én családi vállalkozásban használom, napi szinten (hál istennek van megrendelés) 2 főállású munkatársunk van, így nem tudom megmondani, hogy egy 20 fős létszámmal hogy birkózna meg. Amúgy canon..:)
Szerintetek, hol találom meg a SSC Service Utility régebbi kadásait, amiben még benne van a epson c42sx nyomtató számláló resetelés?Vagy van egyéb megoldásotok? felváltva villog a zőld és a piros led.ha megprobálom letölteni a régebbi kadásokat,pl 3.8 ast akkor is a legujabbat tölti le.
Valaki ismeri ezt a nyomtatót? Media Markt weboldalán találtam. Vélemény? Egyébként pont az Epson nyomtatómat akarom lecserélni erre. Ebben az árkategóriában szerintem nem túl jó az Epson. Remélem egy HP-val jobban fogok járni.
Hp-t javasolnám, én is azt használom immár 8 éve. Tartós, szépen nyomtat és kedvező az ára is. Még anno a Media Markt-ban vásároltam, de most már lehet rendelni a webshopjukból is.
Barátom kínálja eladásra a képen látható, nagyon kevesett futott Epson Stylus Pro 7600 Photo Wide-Format tintasugaras nyomtatót a hozzá tartozó 17 tekercs 270 g-os papírral, 1 tekercs 30 m hosszú és 61 cm széles.
Bocsánat, kicsit "szlenggül"fogalmaztam. A fekete használt festékpárna élettartama végéhez ért. Ennyit ír ki most, és már semmit sem hajlandó tenni. Forduljon szervízhez.... A szervízben kimosnák ezt a párnát majd visszatennék 10ezer ft-ért pár napos határidővel. Esetleg resetelnének valahol valamit. Nem tudom, nem értek hozzá. Mechanikai problémát látok melyet orvosolni tudnék, ha tudnám mit és hol keressek...
Segítsetek légyszives...
Van egy Epson office bx300f nyomtatóm. Szétszedtem darabokra, mert azt irta ki, hogy a használt fekete festékpárna élettartalma "kakukk". Volt benne egy szivacs szerűség, melyről azt gondoltam , talán erről beszélünk. Kiszedtem, kimostam, vissza építettem. Most már tudom, ez egy másik szivacs, amely valószínüleg a nyomtatófej mozgásakor kifolyó festéket szivta fel, így az nem kenődik el a papíron. Akkor hol lehet ez a másik szivacs? Esetleg azt az egységet - fejet - kell szétszedni, amelybe a festékkazetták vannak, és ott bújt el a kis rohadék?
Megköszönnék minden rajzot, segítséget.
Nemrég vettem egy epson style sx 210-es multifunkciós nyomtatót. Két hétig semmi gond nem volt vele, dolgozott szépen. Aztán egy alkalommal kiírta a hogy a Windows nem ismeri fel az eszközt. (43-as hibakód)
A nyomtató és a kábel is jó - más gépen funciónál - csak az enyémen nem. Windows 7 volt fent a gépen. Gondoltam visszateszem az XP-t az majd megoldja a gondom. Nem így lett operációs rendszer újratelepítés után is ugyan az. Aztán visszatettem a Win-7-et de szintién megmaradt a probléma. Két partíció van a gépen, az egyiken csak rendszer dolgok vannak, a másikon meg minden más.
Ha más is találkozott már ilyennel, vagy tud megoldás kérem írjatok. Itt vagy a zsiry01@vipmail.hu emailcímre.
...mivel a hipermarketeknek -ugye- a gyártók eleve külön gyártanak gyengébb minőségű termékeket, az Epsonnak pedig minden nyomtatója bedöglik 1 héten belül, csak a vásárlók 99%-a nem viszi vissza gariban, ezért nem ment még csődbe ez a japán nyomtatógyártó. :-(
Az első pár oldal fénymásolása még jó volt. Úgy a 7-8. oldal körül kezdett el szakaszosan fekete csíkot húzni, majd a végén már teljesen rányomtatta. Ugyanez scannelésnél. Én kétszer scanneltem vele, az még jó volt, tegnap, amikor kipróbáltam, már ott is megjelent a fekete csík. Tanultam az esetből, levontam a következtetéseket. Hipermarketből (Epsont meg pláne) műszaki cikket soha többet nem veszek.
Gondolom, nem arról van szó, hogy négy napot sem bírt ki, hanem már eleve döglött volt. Amit a gyár letesztelt, az lehet még hibás forrasztás a nyákon, amely a szállításkor elreped. Ezek nagyon olcsó berendezések, nagyon olcsó technológiával gyártva.
Az a baj, nem tudom, milyen jogszabályok vonatkoznak a garanciális javításra, de úgy tudom, hogy ha valahány - talán 30? - napon belül nem tudják megjavítva visszaadni, akkor a javítás idejére kell biztosítani egy ugyanolyan berendezést kölcsönbe, hogy addig is tudjál dolgozni. Persze nem biztos, hogy így van, lehet, hogy csak a fantáziám élénk, utána kellene ennek nézni. De szerintem hivatalosan olyan nincs, hogy két hónapig a berendezés nélkül maradsz.
Garis, persze, de a teszkós ügyintézéssel hónapokra el lehet tőle búcsúzni. Egyik ismerősöm a meghibásodott tv-t több, mint 2 hónap után kapta csak vissza. Mert ha lead valaki valamit, nem egyből küldik onnan javítani, hanem gyűjtik x ideig és egyszerre küldik az összeset.
Garanciális, nem? Szóval nem sok jelentősége van a 3 napnak. Vidd vissza azzal, hogy a scanner része nem éppen tökéletes. Nem tudom, hogy jutott eszedbe Tesco-ban számítástechnikai terméket venni...
Scannelés közben is ott a csík sajnos. :( Ha pl. Wordből nyomtatok ki valamit, az rendben van. A scanner rész a ludas, mert csak scan és fénymásolásnál van ott a fekete csík. Remek. :( 6 nap után ha visszaviszem, milyen jogom lehet? 3 nap már letelt, így a csere már jó eséllyel nem játszik.
Ha scannelsz vele, a képen ott a csík? És ha egy már meglévő, jó képet nyomtatsz, akkor ott van? Szóval az a kérdés, a scanner vagy a nyomtató szúrja-e el.