Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1418

Úgyhogy most már azok is propagálják, hogy a léviták, körülmetélkedés előtt is fizettek tizedet, akik ezelőtt pár hónappal vehemensen támadták eme nézetet. Na, ja, tavaly arkangyal, idén kérub. Jövőre mi...?

;)

Előzmény: Tafkó Birgut (1414)
CSerfa Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1417

Tafkó, az nem elengedhető, ki mondja. Bizony, óvakodni kell némely emberektől, így beszédüktől is. Régtől fogva vannak olyanok is, akik csak versengésből hirdették azokat (is), amiket az igazak, stb. És egyebek. Rengeteg példa van arra, utánozták az igazakat beszédükben és cselekedeteikben (amennyire csak lehetett) hamisak, kiknek nem az igazság a fontos, hanem saját maguk, meg az a hamisság, ami mellé álltak.

 

Akinek pedig fontos saját beszéde, és hogy ki hogyan fogadja el, ügyelt volna saját tisztaságára. Hmm?

 

Ám én még azt is mondom, akinek fontos saját beszéde, és hogy mondanivalóját elfogadják, akinek bármilyen ügy fontos, az olyan embertől jobb óvakodni, az az ember nem Istentől van, legalábbis ebben a fontos ügyében.

 

Bizony Tafkó, ég és föld Szombatosok és közted, Szombatosok írásai és a te írásaid között a különbség. Mind tartalmukat, mind szándékukat tekintve.

Erre érvek nem hatnak.

Az adventista ügy hasonló, keverik az igazságot a hamissággal, mint minden szekta, vagy Sátán. Egy hordó borhoz egy bili szart öntve ugyanúgy egy hordó szart kapunk, mintha egy hordó szahoz öntünk egy bili bort. Nem az a kérdés, melyik is és mennyire az az adventista tanítás, rég megbukott, szar az, hiába próbálod fényezni, az. Ezen nem segít, ha olykor ábrándozol azon, lám, van, amiben hasonlót mondasz, mint az igaz ember. Emellett csak meg kell nézni az adventista felekezet életét, működését, szervezetét, fejeseinek életmódját (és bennük-rajtuk aztén nem ismerni fel Krisztust), és bárki meglátja, mit is írok. Egyetlen e topicbeli példát is írok, az adventisták egész másra szedik a tizedet, mint Szombatosokék, a tezsvérek tizedéből él az adventista fejes ahelyett, hogy saját keze munkájából, és egyebek, Szombatosokék egész máshogy élnek, más a felekezeti és gyülekezeti gyakorlatuk. Mondd, Tafkó, ezt te nem látod? Dehogynem! Mégis szólsz. Minek? Kinek? Miért?

Frázisok nem működnek itt, a dolgok jóval egyszerűbbek, és láthatók, annyira szembeszökők, hogy ezen a te ügyeden semmi érv nem segít.

 

CSerfa

Előzmény: Tafkó Birgut (1414)
udvari Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1416
Kedves Szomb !

Köszönöm válaszodat, de az élet nem ilyen eccerű sajnos :( !

Szóval pogányként tértem meg, de már volt 3 pogány fiam (azaz pogányként 3 pogány fiúval tértem meg) akkó a pogány gyermekeimet is körülkéne-e metélnem (kényszerítsem rájuk ???????) , vagy csak mán a hívőségem után született (születendő) fiúkat !

Mi van ha a pogányból lett hívőnek csak lányai születnek majd ill. vannak !

Akkó ezek szerint a körülmetéletlen asszonyok, leányok nem öröklik Isten országát ???

Üdv !
Előzmény: Szombatosok (1405)
Paleokrites Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1415
Így is van......, a lényeg hogy ki mondja és mit, ezek alapján EGW és ChTR beszédei, írásai és gondolatai a vezérlőelv számotokra, mint tekintély! :)))))))))))))))
Előzmény: Tafkó Birgut (1414)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1414

Mert ugyebár az a lényeg, hogy ki mondja, s nem az, hogy mit...

;)

Előzmény: Tafkó Birgut (1410)
CSerfa Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1413

Tafkó Birgut!

 

Az tény, hogy az adventisták hamisan tanítanak a tizedről, ahogy vezetőik is hamisan élnek. Van is örökségük e földön, életmódjuk, tanításaik hamisak, ahogy te is hamisságokat hirdettél, Tafkó.

Elvárásaid, szándékaid és sok következtetésed hamis, és könnyedén gyártasz hamis teológiát (pl. most vesszőparipád, hogy szerinted mikor nyújtotta ki először az Úr a kezét, noha csak te mondod ezt, és egyáltalán nem biztos, hogy így van, te mégis), és hamisságodat kevered az igazzal. Mint Sátán. Sátán is mond igazat, de bizony Sátán beszédében több az igazság, mint a tiedben.

Tafkó, téged nem igazol semmiben, hogy egyes elemei igazak mondanivalódnak. Nem igazol téged, hogy egyes dolgokban az igaz emberhez hasonlókat mondasz, míg másokban rakva vagy hamissággal. Attól, hogy egyes dolgokban hasonlít némely állításod Szombatosokéra, attól még hamis, amit te hirdetsz és elvársz. Túl sok hamisat szólsz, és egész más a te célod, mint Szombatosoké. Ne hasonlítsd magad Szombatosokhoz, ég és föld a különbség közte és közted. Aki meg itt örül Szombatosok írásainak, becsüli őt, az nem most kezdte, láss pl. engem. Jó ideje, sok éve mondom, ha fórumtársakat tekintünk, az ő teológiája áll legközelebb hozzám.

Tafkó, ha ezt nem érted (ó, dehogynem érted), próbáld meg egészen tisztán tartani mondanivalódat, amit csak te vélsz ne mondd ténynek, ne egészítsd ki Isten beszédét, ne hazudj, és eddigi hamisságaidat valld meg, és állj a helyedre, hiszen te nem ott vagy, ahol Szombatosok, de ott sem, ahol sok sok fórumtárs. Ha ezeket megteszed, és hosszabb időn át egészen hihetően így teszel, akkor közeledhetsz ahhoz a pozícióhoz, ahol most Szombatosok van.

Persze csodálkozhatsz azon, te miért nem kapsz olyan elfogadást, neked miért nem örülnek, téged miért nem becsülnek úgy, mint Szombatosokat. De ha csodálkozol ezen, reménytelen vagy (és tudd, én annak tartalak).

 

CSerfa

Előzmény: Tafkó Birgut (1410)
Paleokrites Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1412
Mégha egy kicsit zutyulnál az elméleteitekből, akkor egészen emészthetetlenné lehetne tenni az igazságot és édessé számotokra is a hazugságokat!
A keresztény szekták mindig is elől jártak ebben, ne kíméld magad, sem hasonló elmeiségekben lévőket se, nehogy frusztráltaság jelei mutatkozzanak agyalásaitokon.... :)
Előzmény: Tafkó Birgut (1409)
Paleokrites Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1411
Bocs, de van még ennél zavarosabb elméleted?
Előzmény: Szombatosok (1407)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1410

Képzeld, Szombi, én azt állítottam itt hónapokkal ezelőtt, hogy a tizedfizetés érvényes volt a Sínai törvényadás, a léviták, s a körülmetélkedés előtt is. Na, kaptam én ezért hideget-meleget. Ám mit látok? Te ugyanezt állítod. S most már ugyanazok, kik ágáltak ez ellen, már egyenesen propagálják azt...

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=76147676&t=9003631

;)

Előzmény: Szombatosok (1378)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1409

A körülmetélkedés semmi, a körülmetéletlenség is semmi, hanme Isten parancsolatainak a megtartása.

Vagyis a körülmetélkedés ideiglenes - bár isteni - parancsolat volt, ma már nincs jelentősége. Ugyanakkor vannak olyan isteni parancsolatok, melyek ma is érvényesek. A Biblia ezt állítja. Ma már nem érvényesek a kultikus, ceremoniális isteni parancsolatok - írja a zsidóknak az apostol (9:10) -, ám vannak olyan parancsolatok, melyek az újszövetségi hívő szívébe vannak írva (8:10)...

Előzmény: egyszeriember (1086)
Paleokrites Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1408
:)))))))))))))
Szombatosok Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1407

Még valami:

"Aki körülmetélkedik köteles az egész törvényt megtartani."

Kérdések: Ábrahám Mózesbe metélkedett körül? Miután körülmetélkedett, kötelezõen meg kellett tartania az egész Mózes törvényét? A fenti állítás szerint igen.

E logika szerint a hite után nem körülkellett volna metélkednie hite jeléül, mintinkább körülmetéltelenné lennie.

Ha viszont nem Mózesbe, s annak törvényébe metélkedett körül (annak a szövetségnek az elvárásaként), hanem a hit szövetségének jeleként, akkor a hit fiai elvégezhetik-e azt ugyanúgy anélkül, hogy szintén ne legyen közük Mózesehez?
Előzmény: Szombatosok (1406)
Szombatosok Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1406
Azt hozzátenném, hogy kétezerév távlatából a keresztényeknek nem itt kellene tartani. Egy dolog, hogy az apostoli korban, közvetlenül a "szövetségváltás" idejénm mit jelentett, milyen jelentõsége volt a mózesi rendnek. Hiszen akkor hatalmas dolog történt azzal, hogy az a rend amit nemzedékeken át ismertek megszûnt a maga szimbólumaival együtt. Ezeket a mélyen bevett tradíciókat annyira nehéz volt elhagyni, hogy annak érdekében lett a Héber levél megírva. Õk abban a kontextusban viszonyultak a körülmetélkedéshez, hogy az az ószövetségi megigazulás rend része volt. Kétezer évvel késõbb még annyit nem ért el a Szellem, hogy tisztázza a körülmetélkedés nem csak a megszûnt mózesi rend része volt? Aki Mózesbe metélkedik körül, arra érvényes az egész mózesi rend, ettõl óvtak az apostolok.


Szombatosok Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1405
Kedves udvari

Akkó szerinted testileg is körül köll metélkednie a hívőnek, vagy elengendő a szívét körülmetélnie ?

Erre szerintem megadtam a választ az írásomban. Semmiképpen nem a mózesi törvény, az Ószövetség jeleként elvégzett körülmetélést, enélkül ugyanis nem lehetett része senki annak a szövetségnek. Így a körülmetélkedésnek van két jelentõsége, egy Mózes törvénye/Ószövetség szerinti, (ez végleg elmúlt annak a szövetségnek megszûnésével) majd az ábrahámi hité és az utódaira vonatkozó ezirányú elkötelezettség ami örök (1Móz 17:11). Az apostolok (Ap.csel 15) az elsõt, a mózesi körülmetélkedést nem tették rá a hívõkre teherként, ugyanis akkor azon folyt a vita, hogy a mózesi rend megigazuláshoz szükséges rendeletei mennyire érvényes a keresztényekre. Ám az utóbbit, ha Ábrahám testi vagy szellemi örököse vagy elvégezed. Ha pogányként hitre jutottál, anélkül, hogy körül lennél metélve, akkor az apostolok a fenti ok miatt nem tették teherként rád. A mi gyakorlatunk az, hogy gyermekeinket körülmetélik, mert õk már Izrael házába születtek, s érvényes rájuk az ábrahámi szövetség (1Móz. 17:11) s nem a mózesi rend.

Mindig ki hangsúlyozom, hogy ami nem volt a mózesi rend vagy törvény része, az nem szûnhetett meg a mózesi törvény elmúlásával. Ábrahám nem volt az Ószövetség alatt, az õ az Istennel kötött szövetségének volt ideiglenes része a múlandó Ószövetség és az örök új is. Mi ez utóbbit dzsanáljuk.
Előzmény: udvari (1381)
Szombatosok Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1404
Kedves ösztöke,

Természetesen vannak, hiszen ilyenek nélkül meredek lenne az állításokat alátámasztani, a hitre nem mindig elégséges hivatkozni.

Hirtelen ajánlanám a Jubileumok könyvét, az Igazak könyvét (Szefer HaJasher), valamit a Pseudo Philo (Liber Antiquitatum Biblicarum azaz Bibliai õstörténelem. Az Igazak könyvének csupán egy kései változata van meg, de a másik kettõ az i.e. idõkbõl való.

Késõbb ha lesz idõm utána nézek pontosan melyik egyiptomi írás említi Shem papságát, akit a nemzetek papságának neveztek, s a rendnek Egyiptomban is volt kirendeltsége (tán a Halottak könyve), az itt említett írásokból meg idézek majd. A kánaáni JHVH kultusz eredete is idevezethetõ vissza, sokan azzal jönnek, hogy a "zsidók innen lopták a JHVH ismeretet" holott a tény az, hogy ez a papság JHVH-t szolgálta és így általuk ismerték a Nevet, de a Törvényt is.

Emellett, egy énoki levél elmondja a melkizedeki rend eredetét és szerepét, ami fényt vet a Héberekben hangzott kijelentések némelyikére. A levél szerint 12 (fõ) papja lesz (illetve már volt) a rendnek, addig, amíg meg nem szûnik ideiglenesen, majd az ideiglenes megszûnése után a rend vezetését örökre átveszi a Nagy Tanító.
Előzmény: ösztöke (1388)
Szombatosok Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1403

Az elsõ hozzászólásomban nem említettem Jákob tizedfizetését, most megteszem, hiszen ott is vannak tisztázandók. Nézzük csak mi is történt, miután Jákob álmot látott, ahol megjelent neki JHVH angyala.

1Mózes 28:19-22 19 A helynek a Bétel nevet adta: azelőtt Lusznak hívták a várost. 20 Jákob fogadalmat tett: "Ha Isten velem lesz és védelmez az úton, amelyen most járok, s ad kenyeret ennem, és ruhát, amit fölveszek magamra, 21 és ha egészségben visszatérek atyám házába, akkor JHVH lesz az én Istenem. 22 Ez a kő, amelyet emlékkőül felállítottam, az Isten háza lesz, és mindenből, amit adsz nekem, hűségesen tizedet adok neked."

Jákob itt tapasztalta meg Istent, mondhatjuk úgy, itt tért meg szellemileg és kötelezte el magát JHVH-hoz, akit addig csupán tanításokból ismert, nem személyes tapasztalatból. A koncepciók fontosak.

Bétel jelentése Isten háza, s mint tudjuk, Jákob törzseinek közössége tette ki Isten házát, övéké a fiúság, a szövetség, õk az ígéretek örökösei stsb. (Róm. 9:4-5). Ezzel jött létre Isten testületbe formált népe, azaz Isten közösségének fogalma, addig csupán egyének szolgáltak Istennek, mint Ábrahám, Izsák.

Ezzel kezdött Izrael házának (Bétel) fogalma, amibe az egyház is be lett oltva, hogy örökölhessék az ígéreteket. Jákob tehát nem csupán maga nevében, hanem Isten házának nevében ígérte meg azt, hogy JHVH-nak fizeti tizedét.

Nézzük csak. Jákob megtapasztalta Isten, s azt mondta, mindenébõl tizedet ad neki, mert megtapasztalta azt, akinek jár. Csak úgy gondolt volna egyet és hirtelen elhatározásból tett egy ígéretet, avagy azért, mert nagyon is jól ismerte az intézményt, s itt megtalálta azt, akinek az jár.

Tudjuk, Ábrahám a hit atyja tartotta Isten rendeleteit, parancsolatait, törvényzeteit (1Móz. 26:5), amelyek nem Mózessel születtek meg, bár a mózesi törvény részévé is lettek késõbb.

1Mózes 18:18-19 18Ábrahám ugyanis nagy és erős néppé lesz, s általa nyer áldást a föld minden népe. 19 Arra szemeltem ki, hogy fiainak, majd pedig házanépének megparancsolja: Járjatok az Úr útján jogot és igazságosságot gyakorolva, hogy JHVH megadhassa Ábrahámnak, amit ígért neki."

Nos, a nagy és erõs nép az Bétel, Isten Háza, Izrael, avagy késõbb ebbe oltva az egyház, szellemi Izrael. De a 19. Vers különösen fontos, ugyanis rámutat, hogy Ábrahám utódainak JHVH utait, az igazságosságot (v.ö. Zsolt. 119:151; Róm. 7:12), parancsait stb. mert azok nélkül nincs áldás.

Jákob pedig erre az áldásra hivatkozott! Mert Ábrahám unokájaként nagyon is tisztába volt az igazsággal, törvénnyel, hiszen Ábrahám tanította utódait. Csak itt, Bételnél megtapaszta, hitre tért, s hitének mintegy jeléül, az áldások érdekében mondta azt, amit mondott.

Malakiás idézetével kapcsolatban is lenne megjegyzésem. A szóbanforgó fejezet a végidõkre prófétál. Lehet olvasni, az egész Mal. 3 a végidõk konteksztusában zajlik. Itt hangzik el a tized ellopása, ám a végidõkben már nem Levi szedi a tárházba a tizedet, hanem Melki, hiszen idõközben Levi rendje elmúlt, megszûnt, lejárt . Hogy is van ez? (majd elmondom :) )

Mivel Melkizedeknek nem fizet sem a világ, sõt még a magukat hívõknek mondók (Isten háza) sem nagyon, így Isten meg van lopva, és Isten háza átok alatt áll (3:9).

Aztán ennek az egésznek van még egy komikus fintora is. Azok, akik bennünket azzal vádolnak, hogy a mózesi törvényt és szövetséget akarjuk megélni, maguk hisznek azokban a dolgokban, amikkel minket vádolnak.

A vád pedig az, hogy mi Levi szerint fizetünk tizedet (nem pedig Melkizedeknek adunk), s mi tarjuk meg a mózesi törvényt, holott õk hisznek abban, hogy az még érvényben van.

Bár a Héberek könyve tiszta szavakkal rámutat, hogy a régi, Levi rendi papság egyszer, s mindenkorra eltûnt, helyébe az örök jött. Mózes törvényét nem az erkölcsi parancsok tették Mózes törvényévé, hanem a megigazulás akkori eszközeként bevezetett áldozatok, ritusok stb. ami határozottan a papsághoz volt kötve (Héb. 9:1).

Nos, azok, akik minket hamisan vádolnak a mózesi törvénnyel, maguk hisznek abban, hogy az még érvényben van, ezért várják árgús szemekkel azt, hogy a zsidók felépítsenek egy kõtemplomot, ahol helyreáll a levita papság szolgálta. Mert szerintuk ez lesz a biblikus helyreállítás! Izrael amikor helyre lesz állítva, az az Újszövetség keretein belül fog megtörténni, Levi rendje nélül (bár az ígéret szerint Levi szolgálhat az újszövetségi papságban is, ám nem a maga rendje szerint).

Az ideigleneset felváltotta a jobb, az örök (Héb. 8:7-10), a régi elavult, elmúlt és eltünt (Héb. 8:13) (amikor a Héber levelet írták az isz. Kései 60-as években, akkor a Templom még állt, így a szerzõ úgy fogalmazott, hogy megszûnõben van).

Az ószövetséget emberek tanították, emberi közbenjárók (papok) voltak az újban szellemi közbenjárónk van a mennyei szentélyben és szellemi ismeret adatik. Éppen ezért nem erõszakoskodunk azzal kapcsolatban, hogy ki mit, hová, mennyit fizet mert az Írás szerint az Újszövetségben ez a módi:

Héb. 8:11 Akkor majd senkinek sem kell társát vagy testvérét tanítania: Ismerd meg az Urat! Hiszen mindenki ismerni fog a legkisebbtől a legnagyobbig.

Ezt mi betartjuk, akik minket vádolnak, gyakran még ezt sem, hanem osszák a szellemi észt a Szellem nélkül.

A hozzászólásokra késõbb válaszolok.
ösztöke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1402

Kedves Udvari!

 

Akkor már megint egyetérünk... Így nem lehet vitázni ...  :-))))

(na jó nem szenvedek kényszeres vitatkozásban csak pojjén)

 

Amúgy ha már az eseteknél tartunk említsük azért meg az orvosi okot is ... :-)

 

Téged Is Áldjon!!!

 

Üdv

Plámen

 

 

Előzmény: udvari (1401)
udvari Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1401
Kedves Ösztöke !

Ne értetlenkedjél már te is !

Pont ugyan azt mondjuk csak máshogyan fogalmazunk !

Azaz az Úr szólt Pálnak, hohy metélje körül Timótheust, hogy az ottan élő izraeliták higgyenek a Megváltóban !

Na !

Akár hozhatnék én más példát is a körülmetélkedésre pl. ama MÓzes történetben amikor az Úr megakarta ölni ! Az mondjuk már érdekesebb történet ! :)


Áldjon az Úr !

ui:Tudom én, hogy itt a fórumon portyázó holmi esztelen algoritmusok is garázdálkodnak bosszantva a fórumozókat, de figyelmen kívül köll hagyni aztán csak végtelencikkusba fullad ! :)
Előzmény: ösztöke (1400)
ösztöke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1400

Kedves udvari!

 

Úgy érzem kitérsz a kérdés elől, ezzel a "semmi többel", mintha Páléket nem vezette volna az Úr.

 

De mondok példát:

 

1. ÉN kitalálom (vagy felekezetem), hogy holnap megyek a zsidókhoz téríteni ezért körülmetélkedek.

(saját akarat)

 

2. Az Úr indít erre, hitből

(ezért metélkedek)

 

Remélem érzed a különbséget ...

 

Üdv

 

Előzmény: udvari (1397)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1399
Eképp János...
Előzmény: Tafkó Birgut (1398)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1398

Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek...

udvari Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1397
Kedves Ösztöke !

Lehetett volna egyszerűbben is fogalmaznom, mert így félreértetted !

Én azt látom az idézet igégből, hogy Pál Timótheust, az ottan elő zsidók, miatt metélte körül, hogy azon zsidókat megnyerje Krisztusnak ! (aztán vitték az apostoli rendeléseket az ottan élő nem zsidóknak)

No ennyi és nem több !

A következő hozzászólásoddal pedig egyetértek, aki körülmetélkedik annak az egész Törvényt tartani kell, de azt mint tudjuk, lehetetlen embernek !

Üdv !
Előzmény: ösztöke (1392)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1396

Pál azt mondja, Isten parancsolatait akkor is meg kell tartani, ha külsőleg nem vagy körülmetélkedve....

Előzmény: ösztöke (1395)
ösztöke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1395
Utánozás majom szokás!!! :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (1394)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1394

"Aki körülmetélkedik köteles az egész törvényt megtartani."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=76144795&t=9008507

Előzmény: ösztöke (1393)
ösztöke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1393

Kedves udvari!

 

ui:Szóval semmiképpen, se követendő példa csak akik min. egy ágon izraeliták !!!!

 

Én nem hinném, hogy a származás a lényeg a körülmetélkedésben, hanem a törvény. Aki körülmetélkedik köteles az egész törvényt megtartani. (akár izraelita származású akár nem, lehet akár jövevény is)

 

Üdv

 

 

 

Előzmény: udvari (1389)
ösztöke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1392

Kedves Udvari!

 

Jaja, persze ... csak az veszed ki a képletből, hogy a saját akarat a halál. Tehát ha saját akaratból (és nem az Úr indíttatására) tették akkor bűn, mert ami nincs hitből az bűn. (és szerintem itt az Úr indíttatása pont amiatt volt, amit írtak is, hogy az ott lévő izraelitákat megnyerjék)

 

És ha ama "szabályt" szűkre vesszük, akkor senkiért(se apukáért se dédapukáért) nem kellene körülmetélkednie egy már szívben körülmetélt pogányból lett krisztusinak nemde? (főleg ha a megigazulás a cél)

 

 

Üdv

Előzmény: udvari (1390)
Paleokrites Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1391
Ez sajnos egy elmélet a sok közül, de valóság alapja oly csekély, hogy kommentálni sem érdemes, főleg téves eszmeisége miatt!

Márpedig nem helyén való fizetni tizedet, sem paragrafált százalékokat!

Ábrahám soha nem fizetet egy pogány papkirálynak, akinek nem sok köze volt a mi Atyánkhoz, ellenben hidd úgy ahogyan akarod!
Melkisédek a Kánaitákból való, jebusi népből való...., akiket Noé átka fogott!
Isten Ábrahámnak ígérte egész kánaáni térséget, így Sálemet, Jeruzsálemet is beleértve, már akkor, amikor még Úr városának porát taposta!

Nos, a Léviták melyik osztálya szolgált a templomba, ha erről a csoprtról bővenbbet és a többi osztályokról is írj egy pár szót, hogy hány osztálya volt a Lévi törzsének....?

""A kérdés hol található meg Melkizedek? Sehol! Isten hozza eléd és mutatja be neked""
Hát mit mondjak, hogy ez humbuk, hoax, avagy hipotézis, netán valami mese?
Előzmény: Szombatosok (1378)
udvari Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1390
JA és, hogy megnyejék Krisztusnak, az ottan lévő izraelitákat !

Ezt mondja az Ige, pontosan ezt, se többet, se kevesebbet !

No, persze bele lehet magyarázni mást is , de ez, mint tudjuk, már nem az Úrtól van !
Előzmény: udvari (1389)
udvari Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1389
Kedves ösztöke !

Mondtam Pál metélte körül Timótheust az ottan lévőkért !

Semmi másért !

Amúgy a családfa anyai ágon is öröklődik lásd pl. az Urat ! :)

Aztán meg ádta az apostolok és vének rendelését a pogányoknak !

Ha nekem nem hiszel akkor olvasd és lásd ! :)

Apcsl. 16:1-5
1 Juta pedig Derbébe és Listrába: És ímé vala ott egy Timotheus nevû Tanítvány, egy Hívô Zsidó asszonynak, de görög Atyának fia;
2 Kirôl Jó Bizonyságot tesznek vala a Listrában és Ikoniumban levô atyafiak.
3 Ezt Pál Magával Akará vinni; és vévén, körûlmetélé ôt a Zsidókért, kik azokon a helyeken Valának: mert ismerték Mindnyájan az ô Atyját, hogy görög volt.

4 És a mint általmentek a Városokon, Meghagyák nékik, hogy Tartsák meg a rendeléseket, melyeket végeztek a Jeruzsálemben levô apostolok és vének.

5 A gyülekezetek azért erôsödének a hitben, és Gyarapodának Számban naponként.

Íme ama apaostolok és vének rendelései:

Apostolok csel 15:28 Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti Reátok ezeken a szükséges dolgokon Kívül,
Apostolok csel 15:29 Hogy Tartózkodjatok a Bálványoknak áldozott Dolgoktól, a vértôl, a Fúlvaholt állattól és a Paráznaságtól; melyektôl ha Megóvjátok magatokat, Jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!


ui:Szóval semmiképpen, se követendő példa csak akik min. egy ágon izraeliták !!!!
Előzmény: ösztöke (1387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!