Keresés

Részletes keresés

rooby Creative Commons License 2003.04.26 0 0 19
Kar, hogy eltunt ez a tpk.

Bizonyos tortenesekbol kifolyolag elkezdtem foglalkozni a temaval. Mindenhol csak zsakutcaba futottam. Altalaban vmi beavatas, vagy vmi gyogyitassal osszefuggo dologhoz lehet eljutni, de ezek is mind olyan dolgok, amiknek igazan nemsok ertlemuk van. Persze a gyogyitasnak igen, de az miert parafenomen kepesseg, ha vki gyogyitani kepes? Meg egyebkent is: Azok akik ma a vilagban mint termeszetgyogyaszok (merthogy a parafenomen szotol ovakodnak, mint a tuztol es joggal, mert eleg keves a tudasuk es sajnos nincs kivetel) tevekenykednek, hasznosabb dologgal is tolthetnek az idejuket.

Szomoru, hogy meg azok az emberek akik vhol ide soroljak magukat, ok is csak a sajat onos erdekeik miatt vegzik a dologuk, ami gyk balfacanok keresesebol es atveresebol all.

gargoyle Creative Commons License 1999.11.22 0 0 18
aztat senki se tudhassa, hogy a jó öreg Freud mivel múlatta az időt...:))))
Előzmény: eMM (17)
eMM Creative Commons License 1999.11.22 0 0 17
Mint ahogy Freud hipnotizált nőbetegei sem húzták fel a térdül fölé szoklyjukat.
De ha azt el tudja hitetni a beteggel, a hipnotizőr hogy meggyulladt a ruhája le kell venni akkor bizony leveszi!
Spontán nem szúrja le az illetőt de ha azt hiszi hogy az illető leszúrta az apját akkor bizony igen valószínű hogy megteheti!
Előzmény: nyman (14)
virge3d Creative Commons License 1999.11.22 0 0 16
Szerintem a hipnózisnak semmi köze a "parafenomén" dolgokhoz (pl. súlyokat mellkasra "ragaszó" pasi).
Előzmény: Espal (15)
Espal Creative Commons License 1999.11.21 0 0 15
Pár szo a hipnozisrol a teljesség igénye nélkül.
Nos a hipnozis csak egy gyüjtö fogalom ami sok mindent felölel,olyan dolgokat is amiröl nem is gondolnánk és nap mint nap talákozunk vele. Nemcsak másokat lehet hipnotizálni,de létezik önszuggesszio is,aminek a segitségével egyébként lehetelennek tünö dolgokat lehet elérni(a la Matrix).Ezen alapszik az agykontroll,a tüzönjárás,a keleti harcmüvészetek törö és egyéb extrém technikái(lásd Shaolin kung fu bemutato),a fakirok(multkor volt a napkeltében ,ahol a nö szemén jol lehetett látni hogy mikor volt "transzban",és mikor tért vissza) és még nagyon sok minden.Kit lehet hipnotizálni?Elvileg az emberek nagytöbbségét,de csak azt aki engedi (legalábbis hagyományos modon és ilyenkor az önkontroll müködik pl. hiába mondanák hogy ugorj a kutba ,de egyes drogok hatására kiiktatodik lásd drogos bünözés.)Az pedig aki nem engedi magát nem a hipnotizörrel szur ki,hanem szegényebb lesz egy élménnyel(na persze azért meg kell nézni hogy ki az illetö).Az ami a topic elején van leirva csak egy látványosság,ami alapján nem szabad véleményt alkotni(olyan ez mintha a két keréken autozok és a roncsderbi alapján mondanánk véleményt az autozásrol).
Mi is az a hipnozis:egy olyan tudatállapot amelyben a tudatos én korlátozva van és elötérbe kerül a tudatalatti ,ezt nevezik alfa,theta stb.állapotnak (ez persze nem szakszerü leirás, inkább közérthetö).Ennek az az értelme hogy közvetlen hozzáférést biztosit a tudatalattihoz,a memoriához, amely joval hatalmasabb és fontosabb mint gondolnánk és tudatos énünkkel csak apro szeletet láthatunk belöle.Memoriánkban hozzáférhetö az életünk során velünk megtörtént összes dolog,esemény ora,percre lebontva.Számitogépes hasonlattal a tudatalatti olyan mint a hardver és a program magja ,amelyen fut a program láthato része a tudatos én.Itt is az eröforrások hatalmasak és amit mi látunk belöle mint eredmény az sokszor szánalmas (DDD I love Win ),nem beszélve a rejtett rendszer hibáktol,aminek okozoja lehet egy hibás indito fájl ,egy rosz program bejegyzés.Itt pedig elérkeztünk a hipnozisnak mint gyogyászatnak a lényegéhez,sokszor ilyen tudatalatti dolog az okozoja olyan fizikai és mentális betegségeknek amelyeket képtelenek gyogyitani hagyományos eszközökkel.Kisebb ,nagyobb lelki sérülése mindenkinek van és sokszor a tudatos énünk számára nevetséges okokbol.(pl. kiskorodban a szomszéd gyerek elvette a biciklidet,vagy becsuktak a sötét szobába,és ezen nem kell nevetni, ilyen dolgok komoly problémák okozoi lehetnek,ezért lehet sajnálni a mai gyerekeket akiknek az életében mindennapos az eröszak(hirado, eröszakos filmek)amelyek komoly lelki sérüléseket okoznak,aminek hatása ma még nem felmérhetö). Az ilyen jellegü sérüléseket a tudatos énen keresztül nem lehet fel dolgozni az erre tett szánalmas kisérlet a különféle "beszélgetös" pszihikai kezelések.Mélytudat szinten viszont akár félora alatt meg lehet szüntetni évtizedes problémákat.Elvileg hipnozist csak képzett orvos végezhet,de ezt persze meglehet kerülni és különféle lélekgyogyászat stb. cimszoval sokan müvelik ,akik közt vannak ilyenek és olyanok.Szerintem ez a hipnozis legfontosabb felhasználása,a többi pedig látványosság.
A hipnozis létrehozása leegyszerüsitve a következö: le kell kötni a figyelmet egy pontra,majd különbözö monotoniás technikával (pl.zene,beszéd,fények) az agyfrekvenciát lecsökkenteni 2-3 Hz-re.Persze van akinek ez könnyen megy más modon is lásd Ignatyenko,de ott is a figyelem megkötése a lényeg.Ismert magyar parafenomén pl. Harasztosi Lászlo aki több kilos tárgyakat tud rátapasztani bárki mellkasára,bár mostmár inkább gyogyitásra használja a képességét,na és rajta kivül is sokan vannak akik gyogyitásra használják legalább ilyen szintü képességeiket.Elvileg bárki képes hipnotizálni, az más kérdés hogy milyen szinten és tudatlanul akár gondokat is okozhat(irkáljunk a regigstrybe ezt azt aztán majd meglátjuk).
Jol látszik hogy ez egy nagyon összetett dolog és rengeteg felhasználási területe van,köze van még hozzá a szellem gyogyászatnak is ,ami nem ugyanaz mint a lélek gyogyászat,kapcsolodnak hozzá a különféle egyházi "beavatási" szertartások(direkt nem irok példákat). Ennyit röviden és a teljesség igénye nélkül.
üdv:Espal
nyman Creative Commons License 1999.11.21 0 0 14
Ugy tudom, hogy ami ellenkezik az akaratoddal pl. fed fel a kest es szurd le az utcan a szembejovo embert, nem mukodik. Valami kontrol van az emberben.
eMM Creative Commons License 1999.11.21 0 0 13
Azért ez nem olyan egyszerű.
Van aki hajlamos erre és van aki kevésbé, meg van aki nem hipnotizálható.
(most felejtsük el a tablettát mertúgy persze mindenki)
Az ilyen cirkuszi hipnotízőr mesterien szúrja ki a hajmaos egyedeket erre a dologra.
Ez egyébként a gyógyítás fontos eszköze, az ilyem bazári mutatványosokat be kellene tiltani/erősen korlátozni.
Ja és minél többet hipnotizáltak annál hajlamosabb leszel rá.
Komoly működő dolgok ezek, nem célszerű viccelni velük.
Előzmény: Törőlt_nick (12)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.11.21 0 0 12
Meg könnyebb ágyba vinni a csajokat! :)
Előzmény: Jazzz (11)
Jazzz Creative Commons License 1999.10.29 0 0 11
Nagyon jó ez a topic! Meséljetek már errol, hogy muködik, hogyan hat a hipnotizor az alanyra? Úgy tudom, fel lehet használni ezt gyógyításra is, nem? Ha az alany képes olyan szinu felidézésre, hogy sír, mert bepisilt, egy csomó gyerekkorban keletkezett traumát, elfolytást, kényszert stb. is lehetne ezzel kezelni, mit a véleményetek?
riGormORtiS Creative Commons License 1999.10.29 0 0 10
Én is voltam egyszer valami orosz mágusnak az előadásán, és volt néhány dolog, amitől eldobtam az agyam. A kimerevített ember széktámlára helyezése csak bemelegítés volt, "láthatatlan kézzel" ellökte az embereket, mindenféle állatként viselkedtek, stb. És a vicces az volt az egészben, hogy ez az előadás a helyi művházban volt és a hipnotizált alanyok közül sokat ismertem, néhányan alig hitték el, hogy miket csináltak az előadáson.
Előzmény: gargoyle (9)
gargoyle Creative Commons License 1999.10.29 0 0 9

én voltam egyszer egy Paszternak nevű hipnotizőr műsorán (ő a Brezsnyevnek is dolgozott mint természetgyógyász), és ott olyan dolgokat láttam, hogy beszarás, az emberek horgásztak, bicikliztek, az egyik 40 éves csóka sírva bevallotta, hogy 3 éves és azért sír mert bebisilt, illetve egy fiút fogtak, és a nyakánál meg a sarkánál fogva felraktak két szék közé, tehát a nyakánál és az achillesz inánál támaszkodott a szembeállított két szék háttámlájának tetejére, és még egy furcsa, teljesen kihomorított, iszonyúan merev, szoborszerű állapotba is hozta a mester, ezek után (az izmaid olyan mértékben feszülnek ekkor meg, hogy ezt tudatosan soha nem tudod megismételni)...aztán megkérdezték tőle, hogy érzi magát, aszonta, tök jól, köszöni szépen, mintha egy kanapén heverészett volna...most ezt próbáljátok meg otthon utána csinálni

volt egy srác akivel táncolt, és a gyerek azt hitte a pocakos szakállas vénemberre, hogy a barátnője, és fogdosta a seggét, meg le akarta smárolni (ez egy kicsit gáz volt szerintem, olyan Mario és a varázsló jelenet, szóval unszimpatikus)

meg egyebek is, de a dolog működni látszik

és az akaratgyengeségről, valóban a magukat folyamatos önkontroll alatt tartó egyének, akik nem tudják elengedni magukat nem jól vagy egyáltalán nem hipnotizálhatók...engem megpróbáltak, nem éreztem különösebb hatást, tehát én is ebbe a kategóriába tartozom, ettől még mondjuk a másik ember nem feltétlenül befolyásolhatóbb, egyszerűen fogékonyabb az ilyen jellegű agyi stimulusokra

Bartman Creative Commons License 1999.10.29 0 0 8
Filmszallagon persze nem lehet keresgélni, de egyéb digitális pl beta (amiről a legtöbb film megy a TV-ben)rendszerek megtalálják a következő vágást ahogy az audio is a szám végét.

Ettől függetlenül nem hiszem, hogy valaki valakit azért fizessen, hogy ezt ellenőrizze..

Bart Simpson

Előzmény: Törőlt_nick (7)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.10.29 0 0 7
hu.. pedig tudtam a nevét annak az izének! :(
szubluminális vagy valami ilyesmi, nem ? És ha az müxik, akkor honnan lehet azt tudni, hogy mostanában nem alkalmazzák? Átnéznek minden képkockát? De szerintem ez is csak azokra hat akikre általában is befolyásol egy vizuális hirdetés.
Igaz ehhez (is) tök hülye vagyok csak úgy "hangosan" gondolkodom.
Előzmény: Bartman (5)
Bartman Creative Commons License 1999.10.28 0 0 6
amerikáman(is) a filkockák = amerikában(is) a filmkockák
Előzmény: Bartman (5)
Bartman Creative Commons License 1999.10.28 0 0 5
Hát ez az pont így kezdődik a Mario és a varázsló.
Fogadásból megy ki hősünk a szinpadra és minden erejét latba veti, hony ne keljen táncolnia...

Régen (20 éve)lehet, hogy elsőre nem sikerült volna Veled, de manapság vannak erre tabletták.

Fontos! Nem kell e paciens eggyütműködése, csak könnyebbé teszi a kezelést.

A másik módszer amikor nem frontális a támadás és későn veszed észre magad.Például ezért tiltották be amerikáman(is) a filkockák közé rejtett, az észlelési időnél rövidebb reklámokat.

Előzmény: Törőlt_nick (4)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.10.28 0 0 4
...hát nem is tudom. Ha nekem azt mondaná egy arc, hogy "te most kutya vagy, ugass!", szerintem szétröhögném az agyamat rajta. Nem akarok nagyképünek tűnni de valahogy felette állónak érzem magamat az ilyen praktikákkal szemben. Szerintem mérhetetlen akaratgyenegeség és vakhit szükségeltetik ahhoz, hogy valaki partner legyen egy ilyen játékban.
Még fogadást is mernék kötni!!! :)
-ant-
Előzmény: Bartman (3)
Bartman Creative Commons License 1999.10.28 0 0 3
Kedves Anteris!
A dolog létezik.
Két könyvet ajánlok figyelmedbe:
Thomas Mann: Mario és a varázsló
ahol sikerül megtörni az áldozat akaratát

a másik szakkönyv: Medicina kiadó: Mészáros István-Hipnózis
De jobb ha nem próbálgatod, mert ugyan olyan veszélyes mintha orvosi könyv alapján akarnál vakbelet műteni..
Csak itt mind a két résztvevő veszélyeztetve van.

Előzmény: Törőlt_nick (-)
Stanlex Creative Commons License 1999.10.28 0 0 2
Nem, nem nem. Borisz Jelcin a neve.
Előzmény: Festéktüsszentő HapciBenő (1)
Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.10.28 0 0 1
Ha jól emlékszem, Igor Igmatyenkó-nak hívták.
Jaunte Creative Commons License 1999.10.28 0 0 0
Nagyrészük egy 0 !
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.10.28 0 0 topiknyitó
Biztosan még sokan emlékeznek rá, hogy volt a szegény Dérinek (+) régen egy "nulladik tipusú találkozások " című sorozata a Tv-ben, amelyben többek között bemutatott olyan emeberkéket akik - ugymond természetfeletti képességekkel rendelkeznek. Volt köztük egy orosz ürge aki egyszerre több tucatnyi embert képes volt hipnotizálni és a résztvevők azt tették amit ez az egyén - már nem emélékszem a nevére - parancsolt nekik.
Engem az érdekelne, hogy ez a manipulációs lehetőség tényleg működik és alkalmazható vagy csak egy jó nagy átverés az egész!? Van itt olyan tasztalos akit már hipnotázáltak sikeresen vagy sikertelenül?
Nem tudom, én valahogy olyan erőt érzek magamban, hogy el sem tudnám képzelni a személyemet egy ilyen kisérlet "szenvedő" alanyaként.
-ant-

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!