hello, CM 01/02-ben ki ütközött már bele a save file 2 GB-os korlátjába? tömörített mentéssel kétharmadolódik, azzal nyerek még 60 idényt, de a savegame editor nem nyitja meg. van olyan megoldás, ami áthidalja ezt?
Egyértelműen a felállás fontosabb. Ráadásul ha elkezd MR pozícióban tréningezni, előbb-utóbb megtanulja zöldre azt is.
Feltételezve persze, hogy számai alapján is megfelelő, de MR és AMR-nél nem lehet akkora különbség.
Sokkal poénosabb például, ha van egy fiatal MC-d, de a számai alapján mondjuk jó WBL-nek és történetesen bal lábas is, őt is simán át lehet képezni WBL-nek :)
Van egy sima 4-4-2 felállásom. Igen ám, de az egyik játékos csak az AMR pozícióban zöld. A meccsre a felállást változtassam? Vagy inkább ez a játékos játsszon az MR pozícióban narancs színben?
Ha véletlen járna erre valaki, elkezdtem az Ancelotti-challenge-et.
Végül a Juventust választottam. Azt gondoltam 2019 környékén talán még kiemelkedtek a Serie A-ból (most jött Ronaldo), de ehhez képest vezette már a bajnokságot a Lazio, a Róma is, és a két milánói csapat is szorongatja a tökeimet. A télre sikerült nagyjából fixen a tabella élére állni, most február van és 6 pont előnyünk van. Ha nem jön valami nagy hullámvölgy, ezt be lehetne húzni akár elsőre is.
Már csak azért is lenne ez fontos, mert óriási bajok vannak a csapatnál. Egyrészt elég szűk, öreg és sérülékeny az első csapat. De ez a kisebbik baj, a nagyobbik a pénz. A havi veszteségünk 20+ milió euró! Ez valami elképesztő. Télen gondoltam megszabadulok CR-től, amíg még pénzt ér, mert az évi 57 milliós fizuja egy vicc, de ha lebontom, az is "csak" havi 5 millió, szóval még mindig durva mínuszban lennénk. Én nem tudom mi ennek a csapatnak a jövője így (nem figyeltem korábbi mentéseimben), de én lépni akarok innen mielőbb.
Télen végül a legjobbamra, Dybalára jött egy 140 milliós ajánlat, amit a board túl jónak tartott, így el kellett engednem. Helyére kellett is valaki (Everton), de mondanom sem kell, a pénzt már el is nyelte a pénznyelő.
Kérdés, hogy ha még be is húznám a Scudettót, az elég lenne-e, hogy felvegyenek valahol máshol egy bajnokesélyes csapathoz, vagy kicsit kell építenem magamon?
Szóval nem is olyan egyszerű ez, hogy elszerződök öt nagycsapathoz, és meg is van a kihívás.
Ahogy ígértem, hozom is a képeket. Amúgy az egész játék célja, hogy minden kontinensről kijuttatni egy válogatottat a világ bajnokságra. Remélem jó úton haladok. :D
Egyelőre ennyi. Ha lesz időm, akkor még a mai nap folyamán folytatni fogom a mentést. Remélhetőleg sikerül a vb-re kijutni. Utána pedig dobbantani másik kontinensre és ott is szerencsét próbálni. Szerintem Venezuelával a maximum az a vb részvétel és ott egy könnyű csoportot kifogni. Ahol tovább lehet jutni, de több nincs a válogatottban. Csak Bolívia gyengébb képességű csapat. Mindenhol jobb játékosokat generál a játék. Itt most a válogatottban két védőt leszámítva, nem generált játékosok. A Copa America után hívott, Kolumbia, Argentína és Peru is kapitánynak. De nem mentem, mivel mások a céljaim. Nem megnyerni akarom a vb-t. Hanem kijutni minden földrészről. :D Ha esetleg becsúszik egy győzelem, az hab a tortán. Vagy meggy a habon. Ki hogy... :D
Elkezdtem egy mentést Venezuela válogatottjával. A cél, hogy kijuttassam őket a 2022-es vb-re. Amit Ausztráliában rendeznek. Amikor átvette őket, még a 18-ra lehetett selejtezni. Volt 2 pontjuk. Ezt sikerült tovább növelnünk Chile kiütésével és Ecuador legyőzésével. De előrébb nem jutottunk vele.
A vb selejtező után barátságos meccseket játszottunk. Majd jött a 2019-es Copa America. Brazília, Chile és Paraguay csoportba kerültünk. Paraguay ellen 5-1-es győzelem, majd két zakó. A brazilok ellen 0-2, Chile pedig 1-4. Így 3 ponttal zártunk, de tovább is jutottunk. Szinte a legkönnyebb ellenfelet kaptuk, Mexikó "b". Sajnos csak 2-2 lett az eredmény a rendes játékidőben és tizikkel kikaptunk. Nagy esélyt szalasztottunk el, hogy a 4 közé jussunk. Igaz a célt teljesítettük. Nem volt magasan, mert 3 ponttal a csoport 3. simán továbbjuthat.
A Copa America után elkezdődtek a vb selejtezők. Ahol az első 2 meccset kapott gól nélkül hoztuk. Idegenben 1-0 Paraguay ellen, majd otthon Bolívia legyőzése nem okozott gondot. 2-0. Majd jött két zakó, Ecuador és Argentína ellen. Ráadásul elég fájó vereség idegenben 4-0. Az egyenlítőiek felmosták velünk a gyepet. Majd otthon az argok is legyőztek minket. Ha jól emlékszem 0-1 egy büntetővel. Azóta eltelt jó pár meccs, brazilokkak, peruval döntetlen. Uruguayban és Chilében sima 3-1 vereség. Kolumbia ellen otthon 1-0-ra nyertünk. A visszavágókon belekezdtünk rendesen. Mivel Bolívia, Paraguay, Ecuador és Chile ellen is nyertünk. Argentínában pedig összejött egy bravúr döntetlen. Így 4 fordulóval a vége előtt, a 4. helyen állunk. 24 pontot gyűjtve. Tulajdonképpen a saját kezünkben a sorsunk. A négy meccsből 6 pontra lesz szükség, hogy meglegyen az automatikus kijutás. Kolumbia, Peru, Brazília és Uruguay van hátra. Bízom, hogy sikerülni fog. Később képeket is fogok hozni.
Na kérem, nem hagy nyugodni engem ez az Ancelotti-challenge, szóval végeztem egy kis kutatást, mondhatni lefektettem a szabályokat.
Nyugalom, nem szeretem a bonyolult dolgokat, szóval a létező legegyszerűbbre szabom.
Carlo-papa 1995-ben kezdett edzősködni a Regginánál, de én most a kezdeti évektől eltekintenék, amíg felépítette magát.
A Serie A-t a 2003/04-es szezonban nyerte meg a Milannal, aminek 2001 novemberében lett az edzője.
Szóval úgy döntöttem, innentől számolok, hiszen én is olyan csapattal akarok kezdeni, ahol már cél rögtön az első cím.
A spanyol bajnokságot pedig most, 2022-ben húzta be, szóval a kihívás lényege, hogy kerek 20 szezon van megnyerni az 5 bajnokság mindegyikét!
Nyilván egy managerrel kell elérni, de hogy hány klubnál dolgozol közben, vagy mennyi szüneteket tartasz amíg vársz a megfelelő állásra, az rád van bízva.
Egyébként 20 szezon azért elég sok, én megcsinálhatónak tartom. Vagy inkább úgy mondom, nem szeretnék 20 szezont bajlódni vele :)
És ha már kibogarásztam, jöjjön Ancelotti-mester CV-je:
Serie A: 2004 - Milan
PL: 2010 - Chelsea
Ligue 1: 2013 - PSG
Bundesliga: 2017 - Bayern
La Liga: 2022 - Real Madrid
Még nem tudom mikor kezdek bele, mert a Pool-al is akarok még haladni, de egyszercsak!
Bakker télleg. Én a Bayernnel is adtam neki egyet, de az nincs :)
Na ketten fél oldalon csak összehoztuk a megfejtést :D
De ha már ennyit rizsáztunk, egy kis szösszenet a Pool-mentésemből: mivel a csapat gerince 6 szezon után is a 2019-es, így rengeteg pénz összegyűlt. Konkrétan átléptük az 1 milliárdot. Nyilván sosem láttam ennyi pénzt (FM-ben sem).
Kétszeri stadionbővítés már megvolt, viszont hiába bombázom a board-ot évek óta, nem hajlandók új stadiont építeni.
Viszont... most júniusban jött a hír, hogy céltartalékot képeznek. Hát mondom jó, bár elsőre húztam a számat az összegen, ugyanis kivettek 400 milliót a kasszából...
Majd mondom megnézem már a finances-nél, hogy ez mégis hol szerepel innentől, vagy valami, és hát itt a 400M már elvesztette közpénz jellegét :D
Hogy-hogy nem, átkerült az osztalék rovatba, és huss, ennyi volt. Szóval innentől én nem gyűjtök pénzt, inkább elverem drága játékosokra, ha kell, ha nem...
Melyik az ötödik? Mert ahogy én látom, kettőt nyert a Milannal (ott volt egy bukott is), meg kettőt a Reállal (mármint edzőként, mert játékosként is nyert kettőt a Milannal - illetve akkor az még BEK volt).