Keresés

Részletes keresés

The Cannibal Creative Commons License 2006.02.19 0 0 4
Segitség!!! Karcos a monitorom (macska rászabadult), van esély rá,hogy eltüntessem a millióegy karcot,vagy cseréljem le?
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 3
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.27 0 0 2
Hát ehhez egy kicsit többet kellene tudni. Milyen szak? Hanyad év? Milyen a tanerő? Irodalma van neki, csak nehezen érhető el. Mondj közelebbit, akkor majd megálmodunk vmit.
Bölény Creative Commons License 1999.10.27 0 0 1
Egyáltalán milyen sugárzás érdekel? Mert ugye van nekije ionizáló és nemionizáló sugárzása is. A nemionizáló a nagyfeszültséget előállító mittudoménmik keltette elektromágneses tér, főleg a készülék hátuljánál jelentkezik. Emiatt nem praktikus az a számítógépterem kialakítás, ahol az egyik felhasználó éppen a szembelévő monitorának hátulját bámulja. Mivel a nemionizáló sugárzások dozimetriája még igencsak gyerekcipőben járkál, valszeg kevés is az adat, meg jól ellentmondó is. Az ionizáló sugárzás terén már jobb a helyzet, már ami az adatokat illeti. Ez tulképpen fékezési röntgensugárzást jelent, azaz a katódsugárcsőben gyorsan száguldozó elektronyok a képernyőbe ütközve leadják mozgási energiájukat, ami röntgen (vagy gamma, a kettő ua.) fotonok formájában távozik. Monitorokról nem olvastam adatokat, de a TV-nézésből a természetes háttérsugárzáshoz közeli dózist is össze lehet szedni. Márpedig az ember ritkán ül egész nap a TV előtt, pláne nem fél méter távolságra, ezért biztos, hogy a monitoroktól is elég rendes dózist lehet kapni. Legalábbis a régebbi típusoktól, mert az újabbak sugárzását jelentős mértékben lecsökkentették (LR - Low Radiation). Régebbi monitor sugárzását GM-csöves felületi szennyezettségmérővel nekem is sikerült már kimutatnom.

Infó: a témakörben érdemes lehet az egyetemek radiokémiával, izotóptechnikával foglalkozó tanszékeit megkeresni, biztos vagyok benne, hogy mindenhol szívesen segítenek.

Előzmény: kzs644 (-)
zeremble Creative Commons License 1999.10.27 0 0 0
Szerintem egy jo monitor sugarzasa

0

kzs644 Creative Commons License 1999.10.27 0 0 topiknyitó
sziasztok!!!

Segitseget szeretnék kérni a fent említett témában (féléves nagydolgozatom témája).
Kérlek Benneteket ha van anyagotok róla küldjétek el illetve irjátok meg az elérhetőségét.
Előre is köszi

zsolti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!