Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.29 0 0 39
na meg ugye, ha most óraálítás után nem 18 óra van adott időpontban, hanem csak 17:00, akkor az azt jelenti, hogy 17:00 órakor kapcsolok világítást, tehát egy órával többet ég a villany, mivel a lefekvés az általában óra szerint történik (főleg, ahol gyerek van)
azt nem számolta még ki senki, hogy mibe kerül órát állítani évente kétszer? nekem legalább egy óra, míg mindegyiket megkeresem és átállítom.
Országos szinten ez is jelentős lehet, plusz még a menetrendekkel szórakozni, stb.
Norbipapa Creative Commons License 2005.03.24 0 0 38
pint Creative Commons License 2003.10.25 0 0 37
megint kelhetünk fel kora hajnalban emiatt a marhaság miatt
v_peti Creative Commons License 2003.10.25 0 0 36
1. Ha beszerzel egy repülőgépmenetrendet, akkor ott megtalálod az időzónákat. Javaslat: Lufthansa menetrend. Magyarországon könnyű hozzájutni, ráadásul rengeteg úticél van benne, az átsszállásosokat is beleértve. Mellettük meg ott a helyi idő a téli ill. a nyári érték is.
2. Magyarország is akkor tekergette az órákat régebben is, mint az EU. Csak az angolok, és taán az írek voltak kivételek. (Ők álltak vissza októberben.) Most mindenki erre tért át pár éve.
3. A nemezetközi hívások díjai a MATÁV-nál, tudomásom szerint, egységesek a nap bármely szakában.

Előzmény: Kriszta5 (32)
eMM Creative Commons License 2003.10.25 0 0 35
És megint állítgatunk,mert az EU-ban is ez dívik.
cikk:
http://index.hu/politika/bulvar/oraat1025/
Csokis Creative Commons License 2002.03.31 0 0 34
Persze. Koltozz fel a sarkkorre, ott egesz hosszuak a nappalok. Ha Skandinaviat tul draganak talalod, esetleg probald meg Sziberiat. EGyetlen apro hibaja, hogy mindket helyen sok a szunyog, de hat valamit valamiert. :-)
Előzmény: Nerdy (33)
Nerdy Creative Commons License 2002.03.31 0 0 33
minket különösebben nem zavar,
az lenne jó ha valaki el tudná intézni, hogy több ideig legyen világos !!!!
na, van valakinek ötlete?
Kriszta5 Creative Commons License 2002.03.31 0 0 32
Nem kell olyan tragikusan felfogni ezt az egész óra ügyet. Nekem pl. tök probléma-mentes ettől az életem, hiszen milyen remek dolog is állandóan számolgatva karban-tartani az agyamat....
Mivel t. rokonaim és barátaim nagy számban leledzenek a világ számos pontján, ezért sűrűn kezdem a telefonálást 00 -val. A MATÁV különböző díjakat számol, tehát nem mindegy, hogy hánykor kezdem a tárcsázást, de mivel számos hívott helyen 1. pici gyerekek is vannak, 2. korán fekvők, 3. esténként állandó going out programokkal terheltek, ezért aztán kicsinyt sem mindegy, hogy hány órakor csörög a telefon...
Szóval fél év alatt végre megjegyzem, hogy hová hánykor kell telefonálni, aztán felborul az egész, mert átállítjuk az órát, és az adott helyen vagy szintén átállítják, vagy egyáltalán nem piszkálják, de az biztos, hogy nekem számolgatnom kell, külön megtanulva, hogy hol mikor mit csinálnak az órákkal, stb. Régen még jobb volt, mert akkor M.o. juszt se azon a napon tekergette a mutatókat, mint a többi európai, tehát még egész fél évem sem volt, hogy megjegyezzem a dolgokat.
Évek óta, bármilyen ügyben is telefonálok (szülinap, temetés, karácsony, pletyi, stb.), kénytelen vagyok a hívás előtt min. negyed órát számolgatni, aztán minden nyelven ez az első mondatom: Hány óra van?
nobolond Creative Commons License 2002.03.31 0 0 31
Akárhogy is, nagy marha volt aki kitalálta !
Mi a fenének fölforgatni az emberek életét
- évente kétszer - ? Vagy így vagy úgy maradjon meg egész évben !
Hiába lesz most egy órával tovább világos ha még nem érzem magam fáradtnak nem fogok lefeküdni
- becsapom magam, hogy még van idő a lefekvésig pedig reggel előbb kell felkelni - ráadásul sötétben -
Milyen jó lesz !
Mint már előttem írták NINCS megtakarítás - mivel a sötét reggelen ugyanannyi áramot használok el, amennyit este megtakarítottam -.
Állítom, hogy az emberek túlnyomó többsége hétköznap reggel 6 óra körül kel fel és este 10 körül fekszik le. Akkor mért nem várják meg, hogy hosszabbodjanak a napok és már mindkét időpontban világos legyen ?
Azonkívül mért nem egy hétköznap a munkaidőből lopják le az egy órát, miért a vasárnapból ?
Egyszer pár éve már kimondták, rájöttek, hogy az energiamegtakarítás a 0-val egyenlő - akkor minek ez a felhajtás minden évben ? -
MARHASÁÁÁÁÁÁÁG ! Na persze az euróapi unióban is így van ! (szándékosan kis kezdőbetűvel !) De épp ma mondták, hogy az ottani okosak majd pár év múlva átszámolják van-e haszna.
Persze nekünk mindent másolni kell !
Én már most megmondom : NINCS !
pint Creative Commons License 2002.03.30 0 0 30
Jaj má, de viszont egy órával több napfény jut este!
Előzmény: Csokis (29)
Csokis Creative Commons License 2002.03.30 0 0 29
Kiastam a cybersirbol, mert holnap mar megint egy oraval kevesebbet alszunk, raadasul johetek ujra sotetben dolgozni. :-(
PaciPista Creative Commons License 1999.11.02 0 0 28
Kedves bagojj!
Köszönöm értékes soraidat. A stílusod lenyűgöző.
Mérsékelt tisztelettel: PP
Előzmény: Törölt nick (25)
eclipse Creative Commons License 1999.11.01 0 0 27
Óraállítás - hát nekünk jó!
Energia megtakaritás semmi (A TV-t sötétbe nézik az lakásonkénti 120 watt semmiÍ) de , hogy világosba kelj az már érdekesebb. Szerintem az emberek 80%-a 6-7 óra között ébred és ha több a fény reggel valahogy jobb az egész nap.
Rádió vezérlésü órák: az enyém most állt át délelőtt tipusa válogatja.
Eclipse
MaCS Creative Commons License 1999.11.01 0 0 26
Halihó!

A 7végén valamelyik rádióban volt erről szó. Egy alvástudós szerint az emberek max. 1%-a érzi ténylegesen meg az egyórás különbséget, a többi csak bemeséli magának.
A magyar TV-ben viszont valami olyat láttam, hogy energiatakarékossági szempontból jelentéktelen a dolog. Ehhez képest valami energetikai szagértő szerint egészen meglepően komoly a megtakarítás a lakossági szférában, mivel reggel úgyis ébredés alőtt lesz világos, tehát nem világítunk többet, este viszont ténylegesen egy órával kevesebbet ég a villany.

Üdv: MaCS

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.01 0 0 25
Nem értem ezt a gigantikus nyafogást. Bár nem meglepő, sokan vannak, akiknek még a szar sem elég keserű...
Ha nem törődnétek ennyit azzal a "baromi nagy" eltolódással, ako rnem is lennétek ennyire kedélybetegek tőle. Meg sem érzem, minthogy tavasszal sem jelentett semmit, valószínűleg azért, mert nem is törődtem vele.
Direkt vasárnap hajnalban van a dolog, akkor zavar a legkevésbé a közlekedésben. Ha vlaaki mégis akkor kaar utazni, foglalja el maágt valami értelmes dologgal, hogy úgy mondjam készüljön fel rá.
Aki pedig abba rokkan bele lelkileg, hogy át kell állítania az órákat, az vegyen rádióvezérlésű ketyeréket, azok átállnak maguktól.
Ez az egész mizéria vihar a biliben csupán.
PaciPista Creative Commons License 1999.11.01 0 0 24
PaciPista Creative Commons License 1999.11.01 0 0 23
a href="http://internetto.hu/rovat/penzespolitika/C0002035.htm " Figyelemre méltó!
noemi Creative Commons License 1999.11.01 0 0 22
Sziasztok!
Nekem nagyon jól esett ez az átállítás. Végre időben beértem dolgozni, még a főnökömet is megelőztem. :))
PaciPista Creative Commons License 1999.11.01 0 0 21
Sziasztok!
Már harmadik napja szoktatom magamat;
este nem megyek aludni a szokott időben, hanem csak egy órával később, pedig már alig látok ki a fejemből.
Ennek ellenére reggel a szokott időben ébredek, és nem tudok visszaaludni, hiába igyexem.
Aztán délig nyűgös vagyok, mert nem aludtam ki magamat.
Ki hogy' van evvel?
Üdv.: egy pókhálósszemű pasas
Chavo Creative Commons License 1999.10.27 0 0 20
Én biztos vagyok benne, hogy nyáron jelentős energiát spórolunk meg, mivel a háztartásokban a világítást 1 órával kevesebb ideig használjuk. Az átállás sem szokott különösebben megviselni. Mosolyra késztetnek viszont az olyan beszólások, hogy az állatok megbolondulnak az átállás miatt. (Hát nem a napot tekerik el az égen). Az, hogy 1 órával tovább van világos nyáron, sokat nyom a latban.

És elmesélek 1 történetet. Katona voltam. Nem t'om manapság hogy van, de akkor minden perc kincs volt, amit a laktanyán kívül tölthettünk. Én pont az óraállításkor kaptam eltávot. Nos ezt az 1 órát a tapolcai buszmegállóban töltöttem, rettentő káromkodások közepette várva a buszra, ami csak 1 óra múlva érkezett meg. Amikor a sofőrön számonkértem a késést, majd elsüllyedtem. (Szerintem buszon úgy még nem röhögtek.)

PaciPista Creative Commons License 1999.10.27 0 0 19
Sziasztok!
Energiát nem takarítok meg, mert amit megspórolok este, azt elhasználom reggel.
Az takarít meg, aki ébredés után kel.:-)) Őket aztán tényleg nem viseli meg az évenkénti kettő óramizéria.

Azt gondolom, hogy ez is csak a kizsákmányoló osztály extraprofitjának növelését szolgálja, akik le sem sz@rják, hogy a proligyerekek milyen keservesen sírnak amikor tavasszal a szokottnál 1 órával előbb kitépik őket az ágyikójukból.
Este meg az Istennek sem akarnak aludni menni, nem álmosak még szegények.
Döntenék el a tetves gyárosok, hogy melyik órabeállítás a legjobb nekik, aztán hagyják úgy végre...
Sziasztok : lmf

PaciPista Creative Commons License 1999.10.27 0 0 18
Sziasztok!
Energiát nem takarítok meg, mert amit megspórolok este, azt elhasználok reggel.
Az takarít meg, aki ébredés után kel.:-)) Őket aztán tényleg nem viseli meg az évenkénti kettő óramizéria.

Azt gondolom, hogy ez is csak a kizsákmányoló osztály extraprofitjának növelését szolgálja, akik le sem sz@rják, hogy a proligyerekek milyen keservesen sírnak amikor tavasszal a szokottnál 1 órával előbb kitépik őket az ágyikójukból.
Este meg az Istennek sem akarnak aludni menni, nem álmosak még szegények.
Döntenék el a tetves gyárosok, hogy melyik órabeállítás a legjobb nekik, aztán hagyják úgy végre...
Sziasztok : lmf

disp_ Creative Commons License 1999.10.27 0 0 17
Most azt kell mondjam iszony mákom van...
Szombat délután dolgozok és Vasárnap reggel kezdek :)))))
thc2k Creative Commons License 1999.10.27 0 0 16
Most tavasszal a faterom is (hajnalban), a mutterom is (reggel) elôre állította az ugyanazt órát.
Volt ám készülôdés reggel. :-)
burgonya Creative Commons License 1999.10.26 0 0 15
Állítsuk előbbre 4-5 órával és akkor éjfélkor nézhetném a naplementét :)
division by zero Creative Commons License 1999.10.26 0 0 14
én tavasszal rohadtul utálom, mert vagy 1 hónapig minden reggel kómás leszek...

de mondja már el valaki, hogy miért jó ez a évente kétszeri macera?

azonkivűl ha a hátra állításkor megyek pl vonattal, az egy órát állni fog valahol, ezt az órát ki adja vissza?

Előzmény: stotu (13)
stotu Creative Commons License 1999.10.26 0 0 13
Néhány országban tényleg nem váltotta be a reményeket, pl. a HVG-ben Portugáliát említették, ahol nyáron este 9-kor még a strandon voltak az emberek, vendéglőbe pedig éjfél előtt nem nagyon tértek be (ez utóbbi a vendéglősöket zavarta).

Mo-n szerintem teljesen jó ez így. Furcsa, hogy egy órányi különbség ennyire megviseljen bárkit, engem inkább az keserít el, amikor ősszel az óraátállítás végképp rádöbbent, hogy a nyarat már b...hatom. Viszont tavasszal legalább ennyire örülök neki.

Egyébként az életritmus igenis fontos tényező, azt hiszem, még népgazdaságilag is van hatása (pl hatékonyság).

Osztap Bender Creative Commons License 1999.10.26 0 0 12
Vanekkel teljes mértékben egyetértek. Jelenleg mondjuk Záhony ugyanabban az időzónában van mint mondjuk Spanyolország legnyugatibb pontja, a helyi idők közötti eltérés pedig kb. 2 óra! Ha Magyarországon nem lenne nyári időszámítás, akkor júniusban hajnali 3-kor már világos lenne, este 8-kor pedig már sötét. Az életritmus szempontjából sokkal kedvezőbb volna, ha a tőlünk keletebbre levő zónához csatlakoznánk, persze, az életritmus a legkevésbé döntő tényező egy ilyen kérdésben.

Osztap

Előzmény: Vanek (3)
Zaza Creative Commons License 1999.10.26 0 0 11
vagy esetleg mindig csak ősszel állítsuk át..:-)))

Engem egyébként nem szokott zavarni a dolog, kivéve, hogy mint műszaki zseni:) nekem kell átállítani a lakás összes óráját:(
Zaza

division by zero Creative Commons License 1999.10.26 0 0 10
valaki elmesélhetné mire jó is ez az egész...

esetleg legyen kompromisszum: csak fél órát állítsunk, és maradjon így örökre...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!