Demszky tegnap metróval ment a kormányülésre. Véletlenül néhány riporter arra járt, és ezt meg is örökítette (hiába, ezek a közszolgálati paparazzik! Szólunk, s ők jönnek).
Nomármost. Ez bizony lehet populizmus.
Ámde, mint hallom, Demszky úr a kormányülésről Audi kocsijával távozott.
Jövőre a nyugdíjasok és a gyermekesek több tejet és kenyeret tudnak venni, a hatalmas emelésekből.
A kenyér és a tej árát, már az idén felemelték.
Na ez is egy nagy populista kijelentés. Hányszor halljuk egy nap. Minden Fideszesnek ki lehet adva, hogy mindenre ezzel a fordulattal reagáljanak.
Demszky - olvasom - metróval ment a kormányülésre (történetesen - elképesztő mázli! - épp volt pár kósza riporter a metróállomáson, és meg is örökítették).
Ezt a populizmus-gyanús gyöngyszemet a szomszéd topicban találtam:
Koródi Mária szavaival:"Például átnéztem azokat a támogatásokat, amelyeket az Ifjúsági és Sportminisztérium sportlétesítményekre juttatott. Abból a majdnem 1 milliárd forintból, amely erre a célra rendelkezésre állt, 250 millió forintot Pápa, Kaposvár, Szolnok, Felcsút, Szeged és Miskolc kapott meg, míg az összes többi - 3200 - önkormányzat jutott a további 800 millió forinthoz."
Kérdéseim:
1. Milyen pénz volt ez, fejkvótás, vagy pályázati?
2. Ha ez utóbbi, a 3200-ból hányan pályáztak?
3. Populista-e Koródi Mária?
Nagy szó...
Én sem vagyok nickkirály, - de ez még nem jogosít arra, hogy élesen elhatárolódjak a Lenin összestől...
Neked is javaslom, hogy vállald bátran Woland és az összes speaker elvbarátságát...
(Lehet ezért is mennem kőne a meaculpába?
Azért rendszert nem csinálnék belőle...
Jó fomában vagy ma!
:O))) )
Dejszen írtam már Kedves PuPu. Én teljesen egyedül vagyok, ez az egy árva kis nickem van (nem mondom, egyedi, az biztos). Nekem ezért nincs "saját teminologiánk". Azt írok, amit akarok.
Menj, feküdj le, és borogasd a fejedet jéggel. És vigyázz: melegfront esetén soha, semmiféle szeszesitalt ne fogyassz! Az egyetlen kivétel, a száraz vörösbor - mértékkel. De hát az gyógyszer, tudjuk.
Ez nem populzmus, hanem ez az igazság.
Populizmus az, ha pl azt mondod, hogy adjuk vissza a gyedet, mert ezzel jól járnak a családok.
Populizmus az, ha azt hirdetjük, hogy vegyük el a bankárok jövedelmét, mert sok szegény embernek a századrésze sem jut.
De a saját teminologiátokat talán Te jobban ismered, keves alfalfa58...
Azt mondja a rádió: Svájcban előretört egy populista jobboldali párt.
Érdekes. Ha az ember a hazai közszolgálatit hallgatja, az a benyomása támad, a populizmus kizárólag jobboldalon található.
Bennem bújkál a gyanú: talán elképzelhető, hogy néha-néha (:-)) a baloldalon is elő-előfordul populista megnyilatkozás.
Tehát: kérem a T.asztaltársakat, e topicba helyezzék el politikusaink populistagyanús megnyilatkozásainak idézeteit! Kíváncsi vagyok, milyen lesz a bal-jobb arány.
------
Mindjárt írok is egyet, ami nekem "gyanús". Szintén rádióhír (Krónika).
"Az MSzP kevesli az egészségügy pénzügyi támogatását".