Keresés

Részletes keresés

DarvasKristof Creative Commons License 3 órája 0 0 360063

Én igazából azt az egyet hiányolom, hogy az új egységes táblákon nincs rajta az az információ, hogy SMS-ben vagy hanghívással hogyan lehet parkolni. Csak az, hogy lehet és egy webcím és QR-kód, de az éppen az okostelefonnal nem rendelkezőknek nem segít.

Hallottam arra is többféle elképzelést, hogyan lehetne mégis a kp-t lehetővé tenni, például utólag a parkolási irodákban.

Nekem egy sokkal felhasználóbarátabb ötletem lenne.

Azt régóta megszoktuk, hogy a benzinkutaknál lehet például feltöltőkártyás telefonra pénzt feltölteni.

Mi lenne, ha ugyanúgy bármilyen - akár magyar, akár külföldi - rendszámra fel lehetne tölteni pénzt - magyarán egy-egy rendszámhoz létre lehetne hozni egy virtuális számlát?

Ebből lehetne vonni automatikusan akár útdíjakat, akár parkolást.

A rendszámhoz pedig hozzá lehetne rendelni akár magyar, akár külföldi telefonszám(ok)at.

Aki pedig akár SMS-ben, akár hanghívással parkol, elsőként ebből a keretből vonja.

Ez megoldás lehet a külföldi telefonszámról parkolóknak, illetve azoknak akiknek mondjuk csak céges telefonjuk van, amiről nem engedélyezik a mobilvásárlást.

Ha valakinek vagy nincs okostelefonja, vagy bármilyen megfontolásból nem akar appot letölteni és abban a bankkártyaszámát megadni...

Előzmény: megaliner (360062)
megaliner Creative Commons License 6 órája 0 0 360062

köszönöm.

átadom.

Előzmény: DarvasKristof (360061)
DarvasKristof Creative Commons License 7 órája 0 0 360061

egyik szomszéd már fél éve úgy parkol, hogy előző nap felhívja a menyét.

Figyelj ! Holnap megyek a................-ba.

Legyen már bekapcsolva a telefonod.

Erre, ha minden igaz, van egy automatizált megoldás, bár nem próbáltam ki.

Ha a meny egyszer segít regisztrálni, akkor onnantól kezdve kiváltható a személyes közreműködése.

Mobilparkolás telefonhívással csak arra a rendszámra indítható el, amelyhez a regisztráció során ezt már korábban hozzárendelte a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon.

Indítás: +36 1 989 ZÓNA (+36 1 989 1234)

A hívást követően egy női hang igazolja vissza a parkolás sikeres elindítását: "Parkolás indítás kérését feldolgoztuk. Parkolása elindult."

Leállítás: +36 1 989 ZÓNA (+36 1 989 1234)

A hívást követően egy férfihang igazolja vissza parkolása sikeres leállítását: "Parkolás leállítási kérését feldolgoztuk. Parkolását leállítottuk."

https://nmzrt.hu/szolgaltatasok/parkolas/parkolas.html

Előzmény: megaliner (360027)
rm40 Creative Commons License 9 órája 0 0 360060

Ez mind szép és jó, de a kihelyezett utastájékoztatókon egyértelműen mindkét MorZsis megálló fel van tüntetve ezeknél is.

Előzmény: Unatkozó rendszergazda (360059)
Unatkozó rendszergazda Creative Commons License 10 órája 0 0 360059

Mert a fordításra 1 db vágány van, és a Bartókon jövő járatok is ott tudnak csak fordulni?

Előzmény: Grgabácsi (360058)
Grgabácsi Creative Commons License 10 órája 0 0 360058

Miért nem mennek be?

Előzmény: rm40 (360055)
Gyuri-Gyurkó Creative Commons License 12 órája 0 1 360057

Amennyiben valaki regisztrál egy parkolási rendszerbe, akkor csak egyszer kell megadnia a rendszámát és egy bankszámla számot (WEB bankkártya). A jobb rendszerek GPS alapon azt is tudják, hogy éppen hol szeretnél parkolni és kiírják a parkolási övezet számát. Beírható a tervezett parkolási idő is és vannak még egyéb hasznos szolgáltatásai. Például mélygarázsnál (befele és kifele) automatikusan nyílik a sorompó és máris megérkezik az értesítés a parkolási díjról (ez már kevésbé barátságos). Az általam használt rendszernél semmilyen kényelmi vagy egyéb díj nincsen, csak a parkolásért fizetek.

Használata jobb, egyszerűbb, mint a parkolóóra. Nincs töprengés, hogy mennyit is dobjak be, nincs túlfizetés.

rm40 Creative Commons License 13 órája 0 0 360056

Alkotáson helyett Villányin.

rm40 Creative Commons License 13 órája 0 0 360055

Annyira jó lenne, ha a Morzsin rendesen kommunkálnák, hogy az Alkotásról a villamosok NEM mennek be a térre, hanem az Alkotáson fordulnak... Tömegek várják bent a téren a Kalefre menő járatokat.

NAR Creative Commons License 13 órája 0 4 360054

Nem a tulajdon a kérdéses, hanem hogy képes-e megtanulni a használatát legalább olyan szinten, hogy parkolni tudjon vele. A tulajdon csak abban az esetben kérdéses, hogy ha nincs 15000 forintja egy butatelefonra és havi párezer forintos előfizetésre, akkor vajon van-e annyi pénze, hogy biztonságosan(!) üzemben tudja-e tartani az autóját, pl. téli gumi, stb.

Előzmény: megaliner (360052)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 13 órája -1 0 360053

Lassan alapelvárás egyre több szolgáltatásnál, hogy töltse le az ember az applikációjukat.

Valahogy a biztonsági kockázat részéről kevesen beszélnek. Én nem szoktam kertelni, elmondom, hogy van okostelefonom, weben akár, de az app telepítésről nagyon nem egyszerű meggyőzni, felejtsék el... aztán nénznek rám, mintha a Marsról jöttem volna...

Előzmény: prOBIgy95 (360033)
megaliner Creative Commons License 14 órája -4 0 360052

ez jó kérdés.

Orvosi és jogi kérdés.

Aki 35-40 évig hivatásos gkv-ként dolgozott (nem én) de nincs okos telefonja, azt eltiltsuk e a járművezetéstől ?

ha csak síma buta telefonja van akkor például vagy területi hatállyal tiltsuk ki valahonnan (pl. ilyen-olyan kerületekbe nem mehet) vagy időbeli részleges hatállyal?

Mindent meg lehet tanulni.

Három éve vettem okos telefont.

Pont ilyenekért.

Mert házhoz szállítást már alig lehet rendelni telefonon szóban.

Még van de már alig.

Parkolásért.

Beállították nekem.

Elméletileg tudom is használni. 

Elmagyarázni, megtanítani senkinek nem tudom, hogy működik, de én már parkoltam vele kb. 1 - 1,5 éve a Szentkirály utcai sürgősségi fogászat előtt.

Itt van mögöttem egy polcon.

Működik.

Havonta 1x vagy 2x van rá szükségem.

De van.

Előzmény: NAR (360051)
NAR Creative Commons License 15 órája 0 6 360051

Azért az a kérdés is felmerül, hogy ha valaki nem képes erre, annak mennyire jó ötlet autót vezetni...

Előzmény: megaliner (360034)
megaliner Creative Commons License 15 órája 0 0 360050

Ez jooóóóó....................................:-))

Előzmény: Racilaci (360042)
megaliner Creative Commons License 16 órája 0 0 360049

Segítőkésznek tartom magam.

De nekem ez ennyit nem ér meg.

A szomszéd jár ilyen nyugdíjas össze jövetelekre.

Kérdezze meg ott.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Én még autózom.

Már nem sokáig.

Még talán 3-4 év.

Önként fogom letenni.

Ahogy a kategóriákat is én adtam vissza 2016-ban nem pedig elvették.

Ma már csak 1-8 km-es útjaim vannak a városban.

Lényegében guruló bevásárló kocsinak használom az autót.

Mondanám, hogy guruló esernyő, de nálam pont hamis mert esőben imádok sétálni.

Belvárosba már réges régen nem járok autóval.

Igaz utazási céljaim sincsenek a belvárosban.

Vidéki utam már csak évente 6-8 alkalom.

Előzmény: Il Leone (360047)
attus germanicus Creative Commons License 16 órája 0 0 360048

>magyar állampolgárságú embereknek NEM szükséges okostelefon

Ez tévedés. Az állampolgárság itt nem játszik szerepet, magyar telefonszám kell. Aki sokszor egybeesik, de nem mindig és feltétlenül. 

Előzmény: Grgabácsi (360036)
Il Leone Creative Commons License 16 órája 0 3 360047

Nem igazán értelek, ha az én rokonom 77 évesen egy stroke után tud kezelni okostelefont, netbankot, stb. akkor nem gondolom, hogy azért olyan megugorhatatlan dolog lenne a mobiltelefonos parkolás.

Egyébként nem nagyon szoktam dicsérni applikációkat, de például a Nemzeti Mobilfizetése mobil alkalmazás egész jó, ha megadod a szükséges adatokat és a bekapcsolód a helymeghatározást, akkor olyan egyszerű a parkolás, hogy még csak azt sem kell keresned az adott helyen, hogy melyik zónában vagy, csak elindítani, meg leállítani kell a parkolást. 

Előzmény: megaliner (360043)
attus germanicus Creative Commons License 16 órája 0 1 360046

Köszi!

Előzmény: prOBIgy95 (360033)
Grgabácsi Creative Commons License 16 órája -1 2 360045

Azért na hasonlítsunk egy egyszerű, írni-olvasni tudást igénylő feladatot egy "integrálegyenlettel". Ha az embereket folyamatosan hülyének nézzük, akkor el fognak hülyülni. Aki meg elhülyül, az így járt.

Előzmény: megaliner (360037)
Racilaci Creative Commons License 16 órája 0 0 360044

Ezzel a mondattal nagyon fel tudják idegesíteni az idősek a fiatalabbakat-:)

Előzmény: megaliner (360043)
megaliner Creative Commons License 16 órája -8 0 360043

Ami nem megy ne erőltessük elvtársak.

Mondta (állítólag) Lenin.

köszönöm.

Előzmény: Racilaci (360041)
Racilaci Creative Commons License 16 órája 0 8 360042

Minden jel arra utal, hogy lelki sérülés nélkül túlélted a KN-jelzésű buszjáratok bevezetését. Ez is menni fog-:)

Előzmény: megaliner (360022)
Racilaci Creative Commons License 16 órája 0 3 360041

Most mondtuk el többen, hogy 6 / 7 karaktert kell beütnöd, a rendszámodat kötőjel, szóköz nélkül. A végén pedig Stop szöveggel vetsz véget a parkolásnak.

Miért kérdeznél meg bárkit is erről? Ha megkérdezel bárkit is (praktikusan egy autóst, aki már átesett a tűzkeresztségen), miért mondana bármiként is mást ehhez képest?

Előzmény: megaliner (360037)
megaliner Creative Commons License 16 órája -1 0 360040

köszönöm.

Átadom.

Előzmény: Racilaci (360038)
megaliner Creative Commons License 16 órája -3 0 360039

köszönöm.

De nincs menyem és a belátható időben már nem is lesz.

Hagyjuk.

Menjen a szomszéd BKV-val.

Azzal nem kell parkolni.

Előzmény: Dr.V.ker. (360035)
Racilaci Creative Commons License 16 órája 0 5 360038

Nyilván ha valaki úgy dönt, hogy nem tanul meg 6 / 8 karaktert bepötyögni SMS-ként a telefonjába, az plusz kockázatot vállal. Talán a harmadik büntetés után rászánja majd magát arra a két percre, amíg elsajátítja ezt az űrtechnológiai kiképzéssel felérő eljárást. Addig pedig boldogítja a menyét (vlsz. a fiát már nem tudja, mert annak nincs türelme ehhez a rendszeres baromsághoz...).

Viszont ami a hibaforrást illeti: én még az SMS-es fizetésnél saját hibába sem futottam bele, mivel ha véletlenül rossz számot írok be, akkor nem kapok azonnali visszajelzést és megnézem, hogy milyen rossz számra küldtem az SMS-t. Az egyetlen hibaforrás, hogy a parkolás végén nem küldök egy STOP-üzenetet, s a teljes parkolási ciklusra kifizetem a díjat. Ezt is csak egyszer-kétszer követi el az ember.

Viszont a parkolóóráknál sokkal több a hibaforrás - előfordul, hogy nem működik, a pénznyílás eldugítva. De leginkább az a probléma, hogy ha kevés időt váltasz meg előre, akkor idegeskedhetsz, hogy visszaérsz-e pl. 30 perc alatt, ha meg többet, akkor igazságtalannak érzed, hogy dupla annyit fizetsz, mint amennyit parkoltál. Arról nem beszélve, hogy egyre nehezebb kellő mennyiségű apróhoz jutni.

Szóval mindennek van előnye, hátránya.

Előzmény: megaliner (360027)
megaliner Creative Commons License 16 órája -6 0 360037

A fejlődést nem lehet megállítani.

Ráadásul nem is kell megállítani.

de feleslegesen elbonyolítjuk az nem előre visz.

a lakásban lévő WC használata előtt ne kelljen már integrál egyenlettel számolni.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Az SM már napi feladat.

a lehető legegyszerűbb legyen.

Mi után mi következik ?

egy számsor ?

És utána még szöveg ?

Vagy álljon ott az utcán és találgasson?

Ha megállítasz három járókelőt, hogy segítsenek bepötyögni akkor négy különböző választ kapsz, hogy hogyan kell ezt csinálni ?

Előzmény: Grgabácsi (360031)
Grgabácsi Creative Commons License 16 órája 0 5 360036

Tulajdonképpen csak öten mondtuk el, hogy a parkoláshoz magyar állampolgárságú embereknek NEM szükséges okostelefon.

De amúgy az élethez sem előfeltétel, hogy órája legyen valakinek, mégis az orvoshoz, hivatalba időre megyünk. Az sem előfeltétel, hogy legyen ruhánk és cipőnk, mégis elvisz a rendőr közszeméremsértésért, ha anélkül megyünk ki a házból.

Dr.V.ker. Creative Commons License 16 órája 0 4 360035

De éppen az előbb írták le többen is, hogy NEM KELL okostelefon a parkoláshoz. Amire te reagálsz, az az idézet konkrétan arról szól, hogy aki egy SMS-t sem tud megírni és elküldeni, annak valószínűleg nincs autója. Az SMS-hez nem kell okostelefon. Ugyanolyan telefon elég hozzá, amivel a menyedet hívod fel, hogy küldje el helyetted az SMS-t a parkoláshoz. 

megaliner Creative Commons License 16 órája -8 0 360034

Aki még "buta" telefonnal sem rendelkezik, annak autója sincs... 2026-ban eléggé életképtelen elképzelés, hogy ne legyen semmilyen formában mobileszköze az embernek.

Az ilyen embernek autója sem lesz.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

A nagykörúton belüli gondolkodás nem visz előre.

A személygépjármű birtoklásához ( MÉG ) nem előfeltétel az okos telefon és annak készség szintű használata.

ez olyan mint amikor valaki azt mondja a másiknak :

- Nem bonyolult ez hiszen csak két kattintás az egész.

azután a másik nekiáll az útmutató szerint és kiderül, hogy nem kettő hanem 22 kattntás.

És ha így se működik, ezt szóvá is teszi akkor a válasz az : igen de azt hittem, hogy tudod ezt is meg azt is, meg amazt is.

Előzmény: prOBIgy95 (360030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!