Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 1999.10.20 0 0 1
Akkor megadom neked a mindennapi 0-dat...
Előzmény: szimpatizans (0)
szimpatizans Creative Commons License 1999.10.20 0 0 0
Sikerult egy ujabb nepszeru topicot nyitnom, meg lenullazni sem akarja senki. Udvozlet mindenkinek.
szimpatizans Creative Commons License 1999.10.20 0 0 topiknyitó
A MANCS szeptember 23.-i szamaban jelent meg Dobrovits Mihaly "Szuletesnapomra" cimu cikke, mely szamomra erosen osszecseng Bayer Zsolt "Falig ero liberalizmus" cimu munkajaval, barmilyen eroltetettnek is tunhet ez elsore. Idezet Dobrovitstol:
"Nem tudom pontosan, mikor, de valamikor a hatvanas években végképp összeomlott ebben az országban az a folyamat, amely során a generációk átnyújtják egymásnak a stafétabotot. Ennek nem csak az a következménye, hogy közel negyvenesként is még mindig arra kell várnom, hogy még egy utolsó jó nagyot önmegvalósít a Nagy Degeneráció, és még mindig annak a vonzásában kell élnem, hogy negyvenöt évvel ezelőtt egy később Spanyolországba dezertált ÁVH-s őrnagy valami barátságos mérkőzésen néhány gólt rúgott az angol válogatottnak. Ezt még talán el is tudnám viselni. Sokkalta nehezebben nyelem le, hogy ez az ország még mindig Kádár és Aczél zseniális trükkjének a foglya. ´nekik sikerült létrehozni azt a mesterséges infantilitásban tartott mai ötvenes generációt, amely az Eksztázis nyolctól tízig élményéért lemondott a szocializációról. Nem tudott és nem is akart felnőni, és nem akar ma sem. És nem képes felnevelni a gyerekeit sem, akiket az esetek zömében egy házibulin vagy lakásért hozott össze."
">>Nem vagyunk már a gimnáziumban!<< - védekezett egy kedves tanítlányom (ezt Benedek Marcelltől loptam), amikor felkértem, hogy fenekével ne az asztalt illesse, ha egyszer ott van mellette két bőrfotel és egy kanapé. Azaz éppen felnőtt volta jogának vette az infantilis cselekvést."
Bayer cikke nincs meg elektronikusan, de pl. utananezhettek a rola szolo topicban az Internetton. Neki is van nehany megjegyzese Allan Ginsberg "zsenialitasarol" es a felnoni keptelen baloldali ertelmisegrol.
Oda akarok kilyukadni, hogy Bayer olyasmirol (is) probal beszelni, amit azert TGMen es Eorsi Pistan kivul a baloldalon is ertenek. Mi a velemenyetek errol? Nem kene komolyabban vennunk egymast?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!