Keresés

Részletes keresés

Tiborc Creative Commons License 1999.11.10 0 0 13

Kedves beany!
(ad 10, ismétlés!)

Kedves szomszédom látta(!) a hangfelvétel írásos rögzítését a MIÉP honlapon, de még nem rögzítette nekem. Egyelőre elhiszem.

Kedves MaZsola!

Sajnos, én is a pálya széléről kiabálok, levélben megteszek egy hivatkozást!

Tisztelettel
Tiborc

beduin Creative Commons License 1999.11.07 0 0 12
Ki az a Csurka István? És miért kellene őt ismerniük a magyaroknak?
Előzmény: MaZsola (11)
MaZsola Creative Commons License 1999.11.07 0 0 11
Kedves Tiborc!

Szerintem kukkancs át "Vendégünk Csurka István" című topicra, és meglátod hogyan vélekedett az agyonhallgatásról és a további lehetőségekről maga a vádló. Szomorúnak tartom, hogy Csurka István a pálya széléről való bekiabálást választotta...

Ettől lett az ORTT ügy lerágott csont, mert amíg forró volt a vas, addig a kovács nem csinált semmi érdemlegeset, most viszont már nehéz újra felmelegíteni az ügyet... Ez pedig szomorú és idegesítő.

MaZsola

Előzmény: Tiborc (10)
Tiborc Creative Commons License 1999.11.07 0 0 10
Tisztelt Asztaltársak!
Kedves beany!

Kissé ellankadt a vita, nem értem miért.
Szeretem a tényeket. Nem tudom, hogy az ORTT elnökeként tevékenykedő személy, akiről okirat-hamisítást állítanak, azonos-e azzal, akinek életrajza a Magyar Ki Kicsoda 1990 című műben olvasható.
Idézem:

RÉVÉSZ T. Mihály jogász. 1945. T.: ELTE JTK 1970.
1970-1980 az MTA tud. Munkatársa, 1980- az ELTE JTK docense, 1983- magy. áll.-és jogtört. Tszv. 1986 az MTA jogtört. Biz. Titk.
A Jogtörténeti Szemle és a Jogtörténeti Értekezések szerk. 1989 az MSZDP ujjászervezésének egyik vez. Kut. Területe: alkotmánytört. F.m.: A központi állami ellenőrzés szervezetének kialakulása Magyarországon 1867 után. A sajtószabadság érvényesülése Magyarországon 1867-1875.
Idézet vége. Nem mondom, amit lehetne, nem tartok további kiegészítést,de elmegyek csütörtökön meghallgatni Bánlaki József Urat,a felesleges vitatkozás helyett élőben tájékozódok!

Tisztelettel
Tiborc

beany Creative Commons License 1999.11.04 0 0 9
Tiborc,

Állítólag az említett döntésről illetve ülésről hangfelvétel is készült, így Révész úr - aki egyébként Horn Gyula tanácsadója is volt, média ügyekben - nagy bajba került. És innentől érthető, hogy miért hallgat a média...

Előzmény: Tiborc (8)
Tiborc Creative Commons License 1999.11.04 0 0 8
Tisztelt Mazsola Úr!

Nem egészen rágták le a 4 milliárdos csontot!
Ajánlom szíves figyelmébe Bánlaki József ORTT tagot, programozó matematikus, személyesen is ismerem. Kemény fiú, amit állít, azt bizonyítani is szokta! Nyilván Csurka is az ő adatait használja.
Sajna csak a MF volt kíváncsi rá, más újság igyekszik elhallgatni! Ez pénz és politika!

Tisztelettel
Tiborc

MaZsola Creative Commons License 1999.10.31 0 0 7
Az ORTT lerágott csont a TV3 letiltása óta...
Előzmény: Tiborc (6)
Tiborc Creative Commons License 1999.10.31 0 0 6
Tisztelt Asztaltárs Urak!

Nem tudom mire vélni a nagy csendet. Ma reggel a Vasárnapi Újság is ezzel foglalkozott! Melyik irányadó személyiség intésére várunk a vita megindulásával?
Ha igaz, akkor el kell hallgatni, ha nem igaz, akkor mi a teendő?
Csak négy milliárd! Bagatell, kérem a cehhet!

Tisztelettel
Tiborc

MaZsola Creative Commons License 1999.10.28 0 0 5
No, minden úgy lett, ahogy megmondtam. Bár az ORTT működése körüli "bűz" lassan már a MIÉP orrát is csavarja, a MIÉP elnöki "nehéztüzérsége" mégis vaktölténnyel lövöldözik. A hírre több média egyáltalán nem reagált (RTLklub, @tv2, Tv3, MTI) a többiek pedig várhatóan unott megjegyzésekkel kommentálják az ügyet. Jobbanszólva ezt a kifulladt ügyet.

Amitől tartottam bekövetkezett, a sajtón keresztüli vádaskodás céltalanná vált, az ORTT egy "laza mozdulattal" kibocsájtott cáfolata pedig okafogyottá tette az eljárást, így az ORTT-t ismét nem vonja felelősségre senki.

Kár volt érte.

Egy Parlamenti vizsgálaton keresztül, az érdekelteket beidézve, talán még azok is előbújtak volna, akiknek van mondanivalójuk.

MaZsola Creative Commons License 1999.10.20 0 0 4
Kedves jeges!

Szokás szerinti hajlításaidat, csak tudatod megtisztítása érdekében korrigálom. A kormány ellen bármikor interpellálhat, vagy kérdezhet egy parlamenti képviselő, viszont az ORTT ellen nem tud. Az ORTT viszont a parlament felügyelete alatt áll, tehát a parlament az egyetlenegy, aki hivatlaosan vizsgálhatja a tevékenységét, és abból következtetéseket tehet, amik következményeket jelenthetnek. A bíróság előtti vádaskodás (lásd Írisz TV) a Polgári Törvénykönyv szerint jeles cselekedet, azonban még a bírósági ítélet se kötelezi az ORTT-t semmire, a sajtó előtti vádaskodás meg pláne.

MaZsolaelleneségedre tehát a fentieket, plusz két andaxint ajánlok.

jeges üdvözlettel,
MaZsola

Előzmény: jeges (3)
jeges Creative Commons License 1999.10.20 0 0 3
Nagyon igaz.
Ha ezentúl az Élet és Irodalom tényfeltáró riportot akarna írni, ne tegye, kérjen előtte parlamenti vizsgáló bizottságot. A Magyar Fórum is.
(ahogy azt a Mazsola elképzeli)
Előzmény: MaZsola (2)
MaZsola Creative Commons License 1999.10.20 0 0 2
Kedves Kovács bácsi!

Nincs a következő ötéves tervemben a MIÉPpel se fúzionálni, se szimbiózisba kerülni. Egyelőre távolról utálkozom. Az, hogy Csurka imádja a Napkeltét, utálja a TV2-őt és az RTL Klubot, azt megértem. Azt is megértem, hogy az igazság bajnokaként választópolgári szavazatokat gyűjt. De azt már végképp nem értem, hogyan alacsonyodhat le az SZDSZ típusú sajtón keresztüli vádaskodásokig. (Igaz, nem kellett sokat süllyednie!)

Bár a parlamantben nincs a témában kitől kérdezni, vagy interpellálni, de ha esetleg az ORTT-nek megírja először a dolgot, akkor talán kultúrált módon akár parlamenti bizottság felállítását is elérhette volna. Ez az ügy ugyanis nem szalad el. A választások is még/már messze vannak.

Előzmény: Kovács bácsi (0)
jeges Creative Commons License 1999.10.20 0 0 1
Kiváncsi vagyok, a TV2 bemondja-e a hírt?
Előzmény: MaZsola (-)
Kovács bácsi Creative Commons License 1999.10.20 0 0 0
mazsola

hihetetlen, hogy te itt a miépesek malmára hajtod a szelet. Összenő, ami összetartozik?

Előzmény: MaZsola (-)
MaZsola Creative Commons License 1999.10.20 0 0 topiknyitó
Budapest, 1999. október 20. (MTI) - A jövő héten nyilvánosságra hozzuk azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy panamák történtek két évvel ezelőtt, amikor a tv2 tulajdonosa, az MTM-SBS-konszern frekvenciát kapott - közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke.

Csurka István szerint az ORTT bizonyos vezetői meghamisították a szerződést, s erre azért volt szükség, mert a testület nem járult hozzá, hogy a pályázatban vállalt 10,63 százalékról a maximális 15 százalékra emeljék a csatorna által sugározható reklámok időarányát. A szerződéskötéskor az ezt tartalmazó oldalt egyszerűen kicserélték, így a dokumentumba a 15 százalékos szövegváltozat került be - állítja a MIÉP elnöke. Hozzátette azt is, hogy az említett lapokról hiányzik a kisgazdapártot képviselő Nahlik Gábor aláírása, míg az ügyben az ORTT-t meghatalmazottként képviselő személy kézjegye nem hasonlít a MIÉP által beszerzett más dokumentumon szereplőkhöz. Csurka István szerint ez a művelet éves szinten 4 milliárd forint pluszbevételt jelent a televíziós csatornának.
(forrás: www.mti.hu)

Ezért ez nem semmi, Csurkának saját levéltára van, vagy úgy jár kell a papírok között, mint egy szellem. Mindenesetre érdemes lesz megnézni, ahogy Eörsi Mátyás példájára Ő is odaáll-e az írásvetítő mellé. Igazán elményszámba megy majd, ha még mutogató pálca és olvasószemüveg is lesz nála.

Minimum érdekes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!