Keresés

Részletes keresés

nominanuda Creative Commons License 2009.06.12 0 0 88
Sziasztok!

A miskolci Operafesztivál keretén belül megrendezett King's Singers koncertre 2 db jegy eladó.
Az előadás június 16-án, 17 órától lesz a miskolci Kossuth utcai református templomban
A két jegy ára összesen 8000 Ft.
Érdeklődni: szabo102@gmail.com

Köszönöm.

L. Sergius Catilina Creative Commons License 2009.05.14 0 0 87
Támasszuk fel! :D

Én sokáig Verdi és Puccini bűvöletében éltem, msot már egyre inkább kezdek mást is felfedezni. Az abszolút kedvenceim a Don Giovanni, a Ring és a Billy Budd (utóbbira nézve Kovaliknak kéne rágni a fülét... ha szereti Brittent, akkor csak mutassa be szépen az Operában! Vagy legalább a MüPában).
Lind88 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 86
Sziasztok!

Kérlek töltsétek ki a bécsi/budapesti zenei élettel, operákkal kapcsolatos kérdőívemet. Csupán 1-2 percet vesz igényben és sokban hozzájárultok vele a szakdolgozatomhoz. Leköteleztek, ha segítetek!
Ezen a linken elérhető:
http://www.surveygizmo.com/s/80596/zenei-turizmus

Köszönöm szépen!!
operagala Creative Commons License 2008.07.25 0 0 85

Eladó 4 jegy a mai Opera Gálára (Ramon Vargas, Miklósa Erika, Bp-i Filharmóniai Társaság zenekara), a Veszprémi Várba, a jegyek a 2. sorba szólnak és VIP pass is tarozik hozzájuk, amivel be lehet menni az Érseki Palotában tartandó fogadásra. Ár: 8000 Ft/db A jegyek egyben és külön-külön is elvihetők.

Érd.: 06304912761

ceruza_elemér Creative Commons License 2008.07.18 0 0 83

Megtörném a féléves csendet.

Ha valaki dvd-n gyűjtött már operákat, de esetleg megválna a gyűjteményétől, vagy nem, viszont  tapasztalatot szeretne cserélni mit érdemes és mit nem megvenni, írjon mailt.

Az andor kukac gportal pont hu ra.

Kivlov Creative Commons License 2008.01.29 0 0 82
Üdv!

Eladó 2 db jegy a február 6-ai Turandot cimű előadásra az Operaházba.

A jegyek a 3. emeleti középülésre egymás mellé szólnak. Irányár 700 Ft / db

Érd.: rbolla@szamert.hu

Rob
Eileen Prince Creative Commons License 2007.12.01 0 0 81
Élesszük fel!

Ki jön MüPa-Ringre júniusban? Én megyek, már megvettem a jegyeket. Na hiszen... megláttam a szereposztásban, hogy Salminen (már a Parsifal után nyilatkozta, hogy megpróbál visszajönni Götterdämmerungra, de akkor még nem tudta biztosra mondani), na, már intézkedtem is.

Mit nem adnék érte, ha beszerezhetném a METes, Levine-s Ringet, ahol szintén Ő... ráadásul egy normális, hagyományos előadás. Néha azért az is kell. Az ember szinte már csodálkozik, ha a walkürök nem Harley-Davidsonon dübörögnek be a színpadra, és a sellők nem punkfrizurás utcalányok... :D
bm91 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80
Sajnálattal látom, hogy a club nemigen üzemel, kár.
tengeri Creative Commons License 2000.09.12 0 0 76
Volt valaki mostanaban opera-fesztivalon (pl Bayreuth),
es ha igen, mi volt a velemenye az eloadasrol?
Flora Creative Commons License 2000.09.11 0 0 75
Frankó Tünde a király(no).
Tegnap este láttam az Operában, Fiordiligit énekelte a Cosi fan Tuttéban, nagy sikere volt, én is hangosan bravóztam neki, a fél ház kiabált, amikor a függöny elé jött. Muszáj volt megkeresnem ezt a topicot, hogy megörökítsem a nevét, és örültem, hogy KÁGÉ is írt róla ! Ha valaki megnézi a darabot, ajánlom az I. felv.ban Fiordiligi "szikla"-áriáját.(Márminthogy husége, mint a koszikla.) Mennyi pikáns önirónia, bájos pózolása egy kényeskedonek és micsoda hang - ebben volt a legnagyobb sikere.
Előzmény: KÁGÉ (74)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.13 0 0 74
Szóval szombaton megnéztük a Pillangókisasszonyt. Ne hagyjátok ki! Remek előadás. Ilyen kellemesen régen csalódtam az Erkelben! (Szinte) csak jót tudok mondani róla.

A részletek:

Gulyás Dénest sose szerettem, most se tetszett, mint Pinkerton. Fátyolos a hangja, de rezegtet rendületlenül, meg kissé (?) túljátsza a szerepét... Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a feleségem szerint nem volt rossz, úgyhogy lehet, hogy elfogult vagyok. De az egész előadásnak ez az egyetlen negatívuma, és azért ez sem rémes.

A zenekar nagyon szépen, összeszedetten játszik, tényleg csak jót tudok mondani róluk.

A rendezés meg a díszlet jók. Semmi extra, de pont így jó. A színészek nem sztároltatják magukat, és még az Erkel lelekes közönsége is csak egyszer tudott beletapsolni az előadásba.

Frankó Tünde egyszerűen tökéletes Csocsoszán! Meg fogom jegyezni a nevét! Bírja hanggal mind a három felvonást, végig összeszedetten, tisztán átéléssel énekel. Hatalmas sikert aratott, egyértelműen ő viszi a pálmát (mondjuk egy főszereplőnél ez illik is). Én nem láttam a Carment, de állítólag abban is messze kimagaslik a mezőnyből. Remélem még sokáig látjuk a hazai színpadokon...

Üdv

KÁGÉ

u.i.: aki siet, még kap jegyet a 23-i előadásra, és úgy tudom a nyári Operafesztiválon is műsoron lesz a Pillangókisasszony, de az ottani szereposztás valószínűleg más lesz, bár ki tudja...

döndödi dön Creative Commons License 2000.06.11 0 0 73
puccnin fecskéjét ismeri valaki?
ha ki ismeri: hogy teccik néki?
üdv
dön
KÁGÉ Creative Commons License 2000.05.22 0 0 72
Attól tartok, jogos a kritika az Erkelnek. De ezt a darabot annyira szeretem, hogy muszály megnézzem. Remélem a zenekar összeszedi magát, és az énekesek ezúttal a sztáráriák közötti részeket is gyakorolják kicsit... Egyébként a tavaszi fesztivál alatt volt az Erkelben egy Lammermori Lucia, na az jó volt. Így kell operát játszani.

Bennfentesek: Lehet már tudni, hogy az idei Operafesztiválon mi lesz a műsor?

Előzmény: daunerni (71)
daunerni Creative Commons License 2000.05.22 0 0 71
Sajnos én nem láttam. Más Erkel színházi élményeim mondatják velem, hogy kiugróan nagy élményre azért ne számíts. Igaz, én is állandóan reménykedem, hogy egyszercsak varázsütésre minden megjavul.
Ha már megnézted a Pillangókisasszonyt, nagyon érdekelne a véleményed. Mindenképpen írd meg! Akár ide, akár bővebben magánban.
Üdvözlettel:
KÁGÉ Creative Commons License 2000.05.22 0 0 70
Látta valaki az Erkelben a Pillangókisasszonyt? Most fedeztem fel, hogy játszák, én mindenképp megnézem, de azért kiváncsi lennék, hogy mire számítsak...

Üdv

KÁGÉ

PETYUS Creative Commons License 2000.02.11 0 0 69
>Amatőr előadást tervezgetsz?

Rosszabb. :-)
Opera komponálásba kezdtem.
De azért áttanulmányoznék néhányat a műfajból.

Előzmény: KÁGÉ (68)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.02.10 0 0 68
Amatőr előadást tervezgetsz? Nem rossz gondolat, ha összejön szívesen megnézlek benneteket!

Üdv

KÁGÉ, a gondolatolvasó

Előzmény: PETYUS (67)
PETYUS Creative Commons License 2000.02.09 0 0 67
Ismertek-e kamara-operákat?
Olyan operákra gondolok, amelyek már kis létszámú (akár amatőr) társulattal is előadhatók, és persze az se baj, ha rövid időtartamúak.
Úgy hallottam, hogy Cimarosa, Pergolesi, esetleg kevesbe ismert kortarsaik irogattak ilyesmit.
Van olyan is, amelyről esetleg kotta is kapható?
daunerni Creative Commons License 1999.12.07 0 0 66
Kedves barátaim,

bocsássatok meg, de látszólag offtopic leszek,

Több komolyzenei témájú topicot találtam az Indexen. Mindegyik halódik a nagyon kevés hozzászólás miatt.
A komolyzenének valóban szomorúan kevés híve van, de legalább mi kevesen tudjunk egymásról! :-))
Jobb lenne, ha egyetlen rovatba koncentrálnánk erőinket.
A Kultúra - rovatban indított "Komolyzene a neten" című topicot javaslom, de alig két hete indult egy másik "Hol van a komolyzene" címmel a Törzsasztal rovatban, de van opera-fan topic is!
Válasszatok egyet, hátha többeket is érdekelne az EMI Red Line, vagy a Hungaroton sorozat.
(Lásd Pigor tasztaltárs nemrég indított topicját a klasszikus CD-k gyűjtőinek.)
De más tippeket is adhatnánk, kaphatnánk!

Ezt a pár sort most bemásolom az általam ismert komolyzenei listákra, nem bánnám ha értesítenétek a döntésről, hol folytassuk?

Baráti üdvözlettel

daunerni Creative Commons License 1999.12.01 0 0 65
Ezúton értesítem a T. jogvédőt, hogy egy cca. 5 perces részletet postáztam a kedves T.asztaltársnak.
Mindannyian reméljük, hogy sem a szerzők, sem a szerzői jogok tulajdonosai nem haragszanak nagyon, különösen akkor, ha ezúton hívom fel az egybegyűlt társaság becses figyelmét arra, hogy a teljes Lakmé operából egy egész jó felvételt lehet kapni (2 CD)
Natalie Dessay, Gregory Kunde, José van Dam etc. közreműködésével. Vez.: Michel Plasson (EMI)
daunerni Creative Commons License 1999.12.01 0 0 64
Kedves Mimike,

rögtön jelentkezem magánban.
majd nézd meg a postafiókodat.

mimike Creative Commons License 1999.12.01 0 0 63
KAGE ! Kossz, megnyugtattal :))))

Egyebkent nem a reklamok alapjan valogatom az operakat, amiket szeretnek meghallgatni. De az is igaz, hogy legutobb hallva a Bosch reklamot, teljesen lazba hozott. Ezert is hataroztam el, hogy most vegre utanajarok es megtudom honnan a dallam, ami olyan regota tetszik nekem.
Hala nektek, ez baromi gyorsan ment.

Daland, Daland, ne szidd le nekem daunerni-t, hiszen O egy angyal !

Hall˘ !!!! daunerni ! Hallod ? Mikor kuldod nekem az MP3-at ? Addig nem megyek haza....

P  !
Mimi.

KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.01 0 0 62
Kedves mimike!

Azért a Pillangókisasszony igen-igen szép opera, még ha nem is találtatott alkalmasnak egy Bosch mosógép reklámjához...
Meg a Turandot is... Persze a Bohémélet is említésre méltó, úgyhogy Te sem szégyenkezhetsz (bár a sztorit túl laposnak találom)

Üdv

KÁGÉ

Daland Creative Commons License 1999.12.01 0 0 61
Pfujj poéngyilkos!!

Én még szívesen elhallgattam volna ezt a dudorászást!

Előzmény: daunerni (59)
mimike Creative Commons License 1999.12.01 0 0 60
Daunerni !!!!

Igen, igen ! Legyszives kuld el nekem az MP3-at !!!
Koszonom !!!!
Mimike.

Előzmény: daunerni (59)
daunerni Creative Commons License 1999.12.01 0 0 59
Kezitcsókolom drága Mimike,
csak nem a Bohéméletből személyesen.

A részletet esetleg elküldöm MP3-ban, ha kell.

A nótát egyébként ismerem, régebben a British Airways is használta reklámcélokra. A Mosógépesnél is feltűnt, sőt bosszantott, hogy az urak zeneirodalmi műveletlensége csak odáig terjed, hogy egy divatos nótát valaki felfedez, aztán az jár körbe mosóportol intimbetétig, biztosítótól, fogpasztáig. Egy időben szerintem minden olyan reklám ki volt tiltva a TV-ből, amit nem az Orff Karminaburátor festett alá.

Ja bocs, hogy belemerültem:

Delibes: Lakmé - első felvonás, Lakmé és Mallika kettőse.

KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.01 0 0 58
Hát, a két nő az eléggé nagy lebőgés... A nessun dorma ugyanis férfihang... Ha "pillangókisasszonyosan" olvasom, akkor tényleg úgy hangzik... Ráállítottam ZAZI-t, hogy kapcsoljon át otthon az RTL-re, és figyelje a reklámot. Ha megvan a megoldás, gondolom beír, vagy felhyv, és akkor én aratom le a babért. Kár, hogy nem nézek több reklámot...

Üdv

KÁGÉ

u.i.: Viszont a pavarottis kólareklám tutira a Bajazzók :-)

Előzmény: mimike (57)
mimike Creative Commons License 1999.12.01 0 0 57
Eszmeletlenek vagytok !!!
Ez mar az abszolut hallas netovabbja !
Kivancsian varom a fejlemenyeket.

En a Pillangokisasszonyra -bevallom- azert gyanakodtam, mert ket no enekli a szolot.

Sziasztok !

PETYUS Creative Commons License 1999.12.01 0 0 56
>Így dúdolás alapján a "Nessun dorma"-ra tippelek a Turandot-ból.

Na neee! Nem hallod hogy ez a pillangókisasszony nagyáriája?

De komolyan! Ha az "i" az előzőnél magasabb, az "a" pedig az előzőnél mélyebb hangot jelöl, akkor minden stimmel. d'---- l d' l t- t---- s l---- m l m s- s--- l s r---- t,d r t, m- m---- d s,---- s,l, t, s, d- d-

Előzmény: KÁGÉ (55)
KÁGÉ Creative Commons License 1999.12.01 0 0 55
Vicces ez a játék! Így dúdolás alapján a "Nessun dorma"-ra tippelek a Turandot-ból. Most már tényleg kiváncsi vagyok!

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: mimike (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!