Keresés

Részletes keresés

BitMiller Creative Commons License 2011.11.01 0 0 544

Precedensstatuálás.

Előzmény: waitforyou (543)
waitforyou Creative Commons License 2007.12.09 0 0 543
Le a LEA-val. Mondtam, Apuka, statuálásról lesz szó!!!:)
Előzmény: vintagelovelies (542)
vintagelovelies Creative Commons License 2004.04.07 0 0 542
Nemááá...

"Az admin (moderátori) felületen sem látszanak többé a törölt hozzászólások.
(Már ha épp bejön a moderátori felület is, ami rendszerint együtt haldoklik az egész index-szel... Néha fél óra kínlódás, amig az ember törölni tud egy hozzászólást.)
[előzmény : (29239) SzappanosGabor, 2004.04.06 17:29] "

Szappanos Gábor is megszívta, ráadásul fittyedt-fityma baromságokat javasol. Fingja nincs az Index Fórum elhalásának (és a támadás) okairól.

A hackertámadás várható volt. Wágnert le kell váltani (kapjon egy kitüntetést, aztán annyi), a Fórumot pedig meg kell szabadítani a beltenyészeti, véglény (igen súlyosan függő) muksóktól! Le velük! Szájbernyaktiló alá mindnyájukkal! Le az általános moeratúrával!!! Le Wágnerrel!

Le a KISZ-KB-val!!! Le az AVH-val!! Le Rákosi Pajtással és seggnyalóival!!! Le a szűzlányokat kurvává varázsolókkal!!! Nyasegem!

A kurva anyátokat!!!

Előzmény: metamókus (541)
metamókus Creative Commons License 2004.04.07 0 0 541
Cuncimunci! Te jogosnak tartod a súlyos gyilkolászási betegségben szenvedő, szerencsételen, gettoführer-komplexusban hempergő modrátor-turhák elleni, célorientált és sikeres hackertámadást? Mert én a szívemmel a terroristákhoz húzok (kackiás kis bajuszuk van, úgy látom), és akik nem azokhoz a szőrösszívű kis nyamvadék gecikékhez húznak. Igen, cucimucim, nagyon sok ember életét keserítették meg ezek a nácik, ideje volt, hogy a saját kis punnyadt szájberbőrükön is tapasztalják, mit is műveltek, kapjanak egy kibaszott nagy pofont. Neeem? Mondjuk az elsőt!!!! Jön a második?:)) Naná, amig nem lesznek hivatásos cenzorok? Naná...

Tényleg nyekkre vágták a tölölgető kis kúszómászó, aljasok vinyóját? Vagy csak SÚLYOS BETEGEK???? Fél órát küszködnek, kaparnak, vonyítanak, hogy elpanaszolják: "Hanzi, elromlott a géppiszotolyom, órába is beletelik, amíg bottal agyonverek egy fórumlakót! Bezzeg régen..."

Cunicka! Imádlak!

(Egyébiránt minden együttérzésem az ártatlan modikkal...)

Előzmény: -exhttp- (535)
palomino Creative Commons License 2004.04.01 0 0 540
hasznalati utasitas? - az egyik biztos correct.
Előzmény: palomino (539)
palomino Creative Commons License 2004.04.01 0 0 539
koszonom a hasznalo utasitast chomskyhoz.
Előzmény: -exhttp- (535)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.30 0 0 538
már akartam szólni...
Előzmény: -exhttp- (537)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.30 0 0 537
plussz = plusz stb.
Előzmény: -exhttp- (535)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.30 0 0 536
köszönöm a válaszokat, http Úr!:))
Előzmény: -exhttp- (535)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.30 0 0 535
Kibaszott jó idő van a városban. Délelőtt a Ferenciek terén szóba elegyedtem két apácalánnyal (20-25 közöttiek), sugárzott belőlük az életöröm, majd kicsattantak a vidámságtól, huncutságtól, jókedvtől. Aztán úgy döntöttem, nem szedem fel őket mégse, talán korban már nem illenek hozzám. Pedig nagyon nyitottak voltak. Szerintem annak örültek meg, hogy valaki emberszámba (nőszámba) veszi őket, és nem riad el a bájos kis fekete ruhácskájuktól, libbenő kis csuklyácskáiktól:) Nagyon aranyosak és vonzóak voltak.

Mi a lovamról van itt szó? Nemnemenemdehogyis, nincs itt semmi ellentmondás, már leírtam mindent. Olvasson alaposabban, kedves 'boszorkányfing'. A lényeg, hogy itt 2003 januárjától nem fórumépítés folyt, hanem a fórumfüggéstől való egyre kétségbeesettebb menekülés, más és más stratégiákkal. Diplomatikusan így fogalmaznék.

Nu, bekattant, nem kell nekem itt április 17-ig hozzászólogatnom, hogy pezsgővel koccinthassak magammal, a http ötéves fórumjubilálásán. Öt éve áprilisban már hozzászóltam, aztán így jó is, ennyi elég, kivan a fél évtized. Rémületes, félek magamtól. Ez pelenkás bébikoromtól számítva a teljes életem 10%-a. Brrrrr!!!!!!!!!! Ettől még nem kizárt, hogy botrányos részegségben vagy más tudatmódosult állapotban diszponálom magam a fórumokon, ha még lesznek ilyesmik. Sose írnám le azt, hogy a "http nick, és annak klónjai mögött álló természetes személy többé nem szólal meg az Index.hu Fórumán".

'palomino' nicktársnak sem válaszolok már az 'őrület és szabadság' topikban (ezért elnézését kérem), pedig igen pezsdítő, válaszra ingerlő, életszagú a megközelítése, hogy én netnáci vagyok (utálom a hízelgést, pont jó ez így:), és Noam Chomsky Don Quijote reinkarnációja, valamint a szemeiben látszik, hogy üldözött lény, és mintha két malomkő között elmorzsolódna. Szellemes. Chomsky nem egy médiasztár (plussz a média igen brutálisan negligálja), nem nézni kell, hanem olvasni:). Így pedig már nem igazán csettopik téma. Talán a blogvilágba utalható, vagy annak inkább a zártláncú részébe, mert ilyenek is vannak, mint ahogy magam is buzgolkodok egyben január óta. A zártláncú blogoknak másfél évtizedes múltjuk van és valszeg nagy jövő előtt is állnak, ahogy nézem, nem fenyegeti őket a végletekig degenerálódott, szinte neandervölgyivé züllött és artikulálatlan írás és 'témaválasztás', viszont idétlenkedésre, infantiliskodásra, kurvaanyázásra sajnos nem jók.

Ja, még egy. Az egyik nick igen értelmesen feszegette a minap, nem biztos, hogy szerencsés az Index Fórum végletes koncentrációja. Az alternatívák, a konkurencia hiánya. Nos, mára bárki létrehozhat szabadon és akár díjmentesen is fórumokat, topikokkal, jó sok nyugat-európai és észak-amerikai szolgáltató tülekszik szabad felületeket kínálva, némi reklámmal fűszerezve, ahol ha óhajtják kurvaanyáznak vagy obszcénkodnak a 'fórumlakók' (kurvára utálom ezt a szót), ha úgy tetszik akkor nem, maguk határozzák meg a profilt, maguk döntik el hogy moderálnak-e és hogyan, és mik az elvek, mik a szájbernyilvánítási stratégiájuk. Karizmatikus egyéniségek és/vagy összeszokott IRL, szájber stb. csoportok kérdése az egész. Magyrországon is működik így-úgy néhány ilyen fórum. Tehát megkésettnek tartom a kérdésfelvetést:)) Megszűnt a fórumszolgáltatók monopóliuma.

Piszkosul fáradt és katatón vagyok, mentem aludni.

Megköszönöm mindenek előtt 'myofibrillum' nicknek a Metában megkísérelt szárnyalását, külön és sokszorosan megköszönön 'morticia addams' nicknek a lényegében moderálásmentes Metabéli munkáját, és azt, hogy szótlanul tűrte a rúgásokat, megköszönöm 'deadcrow' nicknek 2003 március elejéig tartó, tudomásom szerint , idején felüli hozzászólás készségét, az egész fórumot is meghatározó, működtető bejegyzéseit, és minden nick részvételét, akik nem romboló szándékkal próbálták jólérezni magukat ebben a fórumban. Hát..., véletlenül vagy így-úgy be-becsúszott egy-két-három-négy kisebb vagy nagyobb rombolás, istenem, ilyesmi megesik.

A legjobbakat!

(http)

Előzmény: kockás boszorkányfing (534)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.29 0 0 534
ismét az utolsó bekezdésre kérdeznék rá, http Úr. ön a moderatúrát ostorozza, miközben az elismerten moderálatlan metakazamata sivataggá lett, mintha elég rendesen kiirtották volna önmagukat, egymást. itt valami ellentmondást látok.
Előzmény: -exhttp- (531)
Fantaz Magória Creative Commons License 2004.03.28 0 0 533
Figyuzzál már csávókám! Ne legyen itt Wágner-mosdatás, baszdki! Tohonyaagyú szocreál, vén fasz, már csak a hetvenes évekből rátekeredett gumilepedőjébe kapaszkodik. A 'Távolban egy fehér vitorlát' dugdossa a párnája alatt, és közben mutyiban ezt olvassa, ábrándos-üveges szemekkel. Nna. Moderátori kollégium? KISZ-KB, faszikám, KISZ-KB! Max!!!
Előzmény: -exhttp- (529)
Özv. Kiss Ákosné Creative Commons License 2004.03.28 0 0 532
Aranyoskám, maga itt lopja a napot dologidőben, oszt Velencén a szőlejét se metszette meg? Hogy tövig rágná le a peronoszpóra a pöttyedt pöcsét! Azért füstölték ki édeském az ávéhások a szócsépléseit, mert a rovátkáiról megorrontották, hogy szemmel tartja őket, oszt így akarták táncba hívni a csalitosba. Hogy a ménkű csapna az ötéves jubilálásába vagy mibe.
Előzmény: -exhttp- (531)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.28 0 0 531
Nagyon súlyos moderátori túlkapások is történtek. Csakhogy a faszom se tudja, ezek honnan jöttek. A 'deadcrow' és más nick is ott követett el fatális a hibákat, hogy feltételezésekre alapozott vádakat, nemcsak a Meta moderációját célozva meg, hanem egyes nickeket is, más és más okokból.

A Meta repülőstartja után nem sokkal feltűnt, hogy a tengernyi sokadnickem hozzászólásai utólagosan, hetekkel, hónapokkal később moderálva vannak. Tucat számra tűntek el nyomtalanul korábbi hozzászólások, tehát ha valaki vissza akarná olvasni a 'http' nickjeit (miért is akarná:), akkor sokszor brutálisan meghúzott változatokkal találkozik. Sajnálatos módon -- a játék, kikapcsolódás, idétlenkedés vagy komolykodás helyett-mellett -- egy korábbi, jól bevált rutinhoz kellett forduljak: tesztképpen szinkronszámokat helyeztem el egyes hozzászólásokhoz. Nézzünk egy példát (sajnos sok van). A 'hozzászólás-ámokfutóverseny...' topikomban pl. rögtön az 55. hozzászólás alatti szinkronszám 71. (a szövegben magamtól idézek). A 60. hozzászólásnál a szinkronszám 81. (szintén magamtól idézek). Tehát az 55. hozzászólásig 16 bejegyzés került utólagos törlésre (hetekkel korábban még megvolt!!!), míg 5 hozzászólással utána újabb 10 bejegyzésnek veszett a későbbiekben nyoma.
Ezeknek több mint fele az én nickjeim, de mások hozzászólásainak is nyoma veszett.

Csípőből neki lehetett volna menni a metamoderátornak. Csakhogy ezzel az utólagos 'kozmetikázással' már találkoztam korábban a Kávéház fórumban is, és főként a T. Szerkben. Amikor ott megtámadtak, hogy hazudozok, a szinkronszámokkal tudtam igazolni, hogy nem, suttyomban tűntettek el hozzászólásokat, amiknek ráadásul már nem volt nyoma, és így nem tudtam hivatkozni rájuk. Itt, a Meta esetében, felmerült bennem a gyanú, hogy az általános moderatúra részéről provokálnak bosszantó törölgetésekkel. Úgy gondoltam, hogy tévesen szimulálják a szájberszemélyiségemet, feltételezik, hogy vicsorgó, habzó szájú foxiként nekirontok a metamoderátornak. Nem tételezték fel, hogy vigyorgok az ócska és ósdi trükkön. Egyszóval szarkeverés a köbön, és a Wágnerrel kötött alku másik felének -- miszerint külső moderáció nem avatkozik be a Meta életébe -- igen durva megszegése az általános moderáció részéről. Ilyen provokációk végig voltak, és különösen akkor erősödtek fel, amikor a Meta felfutóban volt, más provokációkkal körítve, amik lehettek egyéni akciók is, ez sem zárható ki. Mint ahogy az sem, hogy maga a metamoderátor volt a szarkeverő és konspirátor, és mindenféle feltételezés bedobható, mégis a legvalószínűbb -- korábbi tapasztalataim alapján --, hogy éppen a feltételezésekkel, gyanúsítgatásokkal való bomlasztás, mételyezés volt a cél. Ezért nem reagáltam ezekre a durva incidensekre, míg más, tapasztalatlanabb vagy gyengébb idegzetű nickek kiborultak.

Tényleges támadásoknál, provokációknál, szájberveszélyeknél nem őrjöngük, nem habzik a szánk, nem 'dühöngdézünk', hanem higgadtan elemzünk, és a szájberszemélyeinknél, esetleges sértődöttségünknél a fontosabb dolgokat, célokat részesítjük előnyben, adott esetben a Metát, ugyebár. Mindazonáltal az őrjöngés adott formáit szimulálni is lehet, mintegy rájátszani a gebasztra.

Ezeknek mára már semmi jelentősége nincs, a kórosan túlburjánzott, betegesen hierarchikus, elvtelen, IRL-bandériumokba szerveződött, talpnyalókkal, besúgókkal, provokátorokkal rákos daganatokként a normális fóruméletet megbénító moderátori kollégium sikeresen nyekkre vágta az Index fórumait, az értelmiség és a félértelmiség, valamint a fiatalság java része elhagyta a fórumokat. Amikor azt olvasom, hogy a tulajdonosok semmit nem törődnek a nickekkel, akik a kattintásokat generálják, mindig az ötlik fel bennem, nem hinném, hogy a tulajdonosok vágták ily módon nyekkre a fórumokat, nem hinném, hogy ők adtak utasítást a korosztályánál fogva vehemensebb fiatalság, a félértelmiség és az értelmiség elüldözésére. Ma, épelméjű, invenciózus ember nem regisztrál be, miután beleolvas a fórumokba. Mindazonáltal a fórumoktól független, külső, a társadalompszichológia és a szociológia hatáskörébe tartozó tényezők is közrejátszanak.

Előzmény: kockás boszorkányfing (530)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.28 0 0 530
rákérdeznék az utolsó bekezdésre. úgy értelmezendő, hogy a metakazamatában nem történtek moderátori túlkapások?
Előzmény: -exhttp- (529)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.27 0 0 529
Csak a magam nevében beszélhetek. Két lehetőség maradt, vagy feladom ezt az őrületté fajult szájberviaskodást, vagy lesz egy új fórum. Hiúságból nem adtam fel, így maradt az új fórum elképzelése, amit folyamatosan kiszivárogtattam mélekben egyes moderátorok felé. Az új fórum ötletével végül a Wágner állt elő a Stex Alfréd Sörözőben, amit én habozás nélkül elfogadtam, a 'deadcrow' habozott. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Wágner a szekundánsom volt, hanem a levegőben lógott, hogy nincs más kiút. Úgy gondolom, a Wágner átlátta, hogy itt egyfelől őrültekről van szó, másfelől nem jelentéktelen kaliberű, súlyosan függő szájberpípölkékről. Tehát a racionalitás határain belül segített. A részletek pontosításánál olyan alku született, hogy az új fórumból nem megyünk ki, illetve a Wágner nem tudta garantálni, hogy jogtalanul nem moderálják ki a portyázókat (ami teljesen érthető volt a részéről). Ezt az alkut én nem tartottam be, tehát rendszeresen 'kijártam', viszont emlékezetem szerint mindössze kétszer csiholtam kisebb botrányt, egy ízben a Vall-fil fórumban, az 'Iván Gábor' elleni irtóhadjárat kapcsán. Nem csodálkozom, hogy van olyan nick, aki talán a mai napig is minden fa mögött 'http'-t lát, és pechére minduntalan mellé nyúlt:)) Tudomásom szerint 'deadcrow' a lényegét tekintve betartotta az alkut.

'mortica addams' vállalta a moderátorságot, és igen tevékenyen részt vett a fórum kiépítésében (mint ahogy az előkészítésében is). Az elején nagyon sokat hibázott, ami összefügg azzal, hogy olyan mértékű és annyira elszánt, agresszív, több irányból indított, hétpróbás fórumoffolást én még az életemben nem láttam, mint ami a Meta beindulásakor volt. Egyfolytában a 'del'-gombot kellett nyomni. Tudomásul kell venni, hogy 'morticia addams' lényegében egyedül, igen nehéz helyzetben volt a két őrült, fenevad fórumalapító és egyes moderátorok szorításában. A topikokban 'deadcrow' többször is leírta, hogy több éves szájberidétlenkedése során 'morticia' a legkorrektebb nő volt, meg az egyetlen korrekt nő sat. Aztán megtámadta, nem egyes hibái kapcsán, egyes hibás döntései kapcsán, hanem általában és erkölcsileg, ami elég meghökkentő ahhoz képest, hogy a finisben is deklarálta egy topikban, teljesen moderálatlannak és függetlennek érzi magát.

Ez a botrány benne volt a pakliban már az induláskor, eltérőek voltak a Meta-koncepciók. 'morticia' egy hobó Kávéházban gondolkodott, 'deadcorw' kizárólag magában, én pedig egy elitista fórumban. Elitista fórumot csak úgy lehetett volna időlegesen összegrundolni, ha az akkora már beltenyészetté vált fórumok mellett kívülről is bejönnek emberkék. Ezért több szervezettel, társasággal felvettem a kapcsolatot, tudomásom szerint eredménytelenül, illetve a Nőszövettségtől egy igen rugalmas hölgy teljes joggal lefikázta a fórumot, és valóban, időnként szellemi fogyatékosok otthonához hasonlított, néhány túlbuzgó, szerepét kereső emberke jóvoltából. Páran azért jöttek, főként a Tilos Rádió aurájából ideig-óráig. Ebben Weyer Balázs segített. Ezt az egészet rosszul időzítettem, ráért volna bevárni, amíg Meta összerázódik egy kicsit. Ez októberre-novemberre megtörtént, a Kávéháztól markánsan elkülönült a profilja, aminek a legnívósabb részlete a Háború topikban 'deadcrow' és 'myofibrillum' beszélgetése (illetve még http két-három sokadnickkel), a tedtopik, http sok nicken indított, tudatosan komolyabb hangvételű topikpróbálkozása, és nem tartanék felsorolást, transparent-től Lé(le)k topikjáig jó sok. Néhány topikot leszámítva megszűnt a topikok különállása, az egész fórum egy többarcú topikhoz kezdett hasonlítani. Mindez erős manipulálással, néhány ember sokadnickjeivel, vattázással. Erősen megnőtt az érdeklődés a Meta iránt, pl. a transidnex.ro egyik legrebellisebb nickje is beesett (végre!), és az olvasottsága is meglepően magas volt. Fórumoffolási próbálkozások továbbra is voltak, pölö elég gyanúsnak tűntek teljesen ismeretlenül betódult nickek butoid topiknyitásai, akik a harmadik negyedik hozzászólásban moderálási kérdéseket kezdtek feszegetni. Hogy a Metában miért szabad azt, amit máshol nem. Ezeket a topikokat moderálni sem kellett, pillanatokon belül szét lettek offolva (ebben a ténykedésben ezúton mondanék utólagos köszönetet valéptech szaktársnak, a két Mrs. Clitoris Kiss szaktársnőnek sat.:)) Ugyanez folyt a 'T. Szerkben', ahol több ízben a fórumdefinícióra való hivatkozással szerelték le az okvetetlenkedőket. (Máig nem tudom mi volt a baja a fórumdefinícióval 'morticiának'. Mindemellett a két alapító személyiségéből fakadó botrányok, összetűzések rendszeresen voltak, de ez a fórum működését nemigen befolyásolta. http a kelleténél többet foglalkozott a fórum belső ügyeivel.

2003 januárjában 'deadcrow' és 'http' is többször jelezte nyilvánosan, hogy ki szeretnének szállni. Ennek az oka egyszerűen a túlterhelés volt, nevetségesen sok energiát fektettek ebbe a fiktív fantomvilágba, ami nélkülük az úristennek se akart működni. Másrészt kiégtek és a gyenge vagy katatón szájbernyilvánításoktól irtóztak. A több éves, kemény fórumdependencia miatt a távozásra, így elsőre nem volt erejük. Februárban 'http' tudta, hogy augusztus végén, szeptember elején valahogyan el kell hagyja a Metát, a magánéletében akkora igen jól időzíthető változás fog bekövetkezni. Az igen energikusan és sokat író myofibrillum nickben látott némi perspektívát, hogy a Metát valahogy tovább tudja vinni, vagy ki tudja váltani őt. Ezért egy újabb topik megnyitására ösztönözte, ami meg is történt, ám ez szokatlanul súlyos IRL-konfliktust váltott ki. 'deadcrow' és 'http' viszonya megromlott, melyet 'deadcrow' a 'ted kovacs' nick önkényes kisajátításával reagált le. Ekkorra tudomásom szerint csak 'deadcrow', 'morticia' és 'http' fordítottak tedet, mondhatni, hogy szimbolikus topik volt: a fórumalapítóké, a fórumalapítók közösnickjével. 'morticia addams' az utolsó pillanatig próbálta csitítani a kedélyeket, ám a lakására megbeszélt békítést 'deadcrow' az utolsó pillanatban lemondta. Ezzel elszabadult a pokol. Akkor, 2003. március közepén a Meta számlálója harmincezer hozzászólást mutatott. 'deadcrow' két hónapra távozott, a hozzászólások kétharmada az ominózus 'MYO-HÁZ' topikban generálódott. 'deadcrow' visszatértének már nem volt eseményjellege, 'http' nem szólt hozzá, vagy csak közvetve. Ekkora mindenki elszigetelt volt, a fórum formálisan létezett, két-három teljesen elszigetelt topikot leszámítva. Ahogy visszaemlékszem színtiszta rutinkotyvasztás volt az egész. Mint a golyó, amit visz a lendület. 'http'-nek, ha a fene fenét eszik is, mennie kellett szeptember 3-án, egy-két technikai jellegű hozzászólása volt még néhány napig. A 'MYO-HÁZ' topik szétrombolását képernyőről sem látta. Utólag konstatálta, hogy néhai legjobb szájberbarátja hogyan válik nyájszerű tömegemberré abban a nyomulásban, amiből mindössze 'myofibrillum' és 'morticia addams' maradt ki az érintettek közül. Más 'nagy egyéniségek' lealacsonyodtak. Ez erősen szubjektív vélemény, mert utólag nézve a topikot, nem is lehet igazán érteni, mi történt. Ez más fórum- vagy topikbotrányoknál is így szokott lenni, ami hirtelen mellbevágó és felháborító élmény, az a külső szemlélőnek utólagos olvasatban fel sem tűnik, legfeljebb annyi, hogy ott, mintha érdekesebb lenne az adott topik. Többször megnéztem régi fortyanásokat, évek elteltével, lementett változatban is, és szinte érthetetlen, mit kerestek ott a moderátorok, és egyáltalán mi a gebaszt.

A Metakazamata fórum par excellence karizmatikus fórum volt. Nem volt szervezete. Teljesen természetes, hogy mint ilyennek tönkre kellett mennie. Efelől az alapítóknak sem volt kétségük, tudták, hogy nem örökéletű szájbervilágba kezdenek bele. Kiégtek, de a legfontosabbat elérték, SZABADON ELMONDHATTÁK, KIÉLHETTÉK azt, ami még bennük ragadt. Ennek a feltételeit közvetlenül 'morticia addams' biztosította. Pontosan azt tette, ami a moderátor dolga, a nickeket segíteni és védeni kell, és nem pedig gáncsolni és lefejezni. Jó lenne összeszámolni, hogy 2002 nyarától (a beindulást leszámítva) hány kimoderálás történt a Metakazamata fórumban! Ennyiben példaképül kell álljék más moderátoroknak. morticia addams egyúttal megtanulhatta, hogy a moderátor dolga az is, hogy a szájberütéseket szótlanul kell tűrni, a moderátor már a puszta szájberlétével is véres rongy.

Előzmény: kockás boszorkányfing (528)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.27 0 0 528
és hogy lett végül külön, erre a két őrültre alapozott fórum mindebből?
Előzmény: -exhttp- (527)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.27 0 0 527
De. Valóban. Egy páratlanul ütőképes, kétfős elitalakulatnak. Egy kivételesen magas intelligenciájú, paranoiás, pszichopata, üdlöztetéses desoxéniás, összeférhetetlen, autista és infantilis matematikus, és egy kivételesen magas intelligenciájú, pszichopata, többszörösen személyiségzavaros, betegesen fanatikus, összeférhetetlen és infantilis filozófus.

Ez volt az elitalakulat. Egy katasztrófa. Hozzájuk csapódott Anyuci, egy hisztérikus alkatú, altruista, személyiségzavaros, mentőangyali génkészlettel született amazon, aki a szárnyai alá vette őket. Ebből lett a Metakazamata. (Pontosabban prehistóriájában a régi -- lényegében moderálatlan, és jól működő -- Kávéházat szétverő moderátorokból. Először kettő lett kinevezve, és rögtön közülük az egyik egy kórosan szervilis, törtető, műveletlen, buta, élet- és közveszélyes pitbull. A másikkal nem volt oltári gond. Az érthetetlen és durva moderátori húzásokat követő felháborodás után az elcseszett kiválasztást újabb moderátorok felszippantásával próbálták kompenzálni, balanszírozni, így lett 2001 telére az elveiben alig moderált Kávéházban hét moderátor, ami ugyebár bohózat. A moderátorok sokkal brutálisabb harcban álltak egymással, mint a fórumbéli, mezei nickek. Hét ember egyéni heppjei kezdtek működni a cenzúrában, köztük a pitbullé, teljes zűrzavart gerjesztve. Így lett pillanatok alatt az alig moderált Kávéházból a fórumok legbrutálisabban moderált fóruma. Ebben a káoszban lett rövid ideig moderátor a deadcrow is, ami abból a szempontból volt szerencsés, hogy igen gyorsan átlátta az összes -- műszakilag is lehetséges -- moderátori stiklit, hogyan lehet nyomtalanul is garázdálkodni, a szájberhatalommal visszaélni. Őt elsősorban ennek a leleplezése érdekelte. A http valamiféle lilafing, felvilágosodás korabeli szabadságeszményekkel tudatosan elkezdte szervezni a szájberlázadást, amihez moderátori körökből is sikerült titkos támogatókat szereznie -- elég jó szervező, és nem rossz taktikus, valamint betegesen fanatikus. Mára nem kell titkot csinálni belőle, hogy a 'Foglalod a kurvanyádat' topik -- Petőfi kimoderáltatása -- csapda volt, mint ahogy a 'Feminista kommandó' topik is. És sok más csapda is volt, ami bejött, és sok olyan, ami nem. Ezek nem aljas csapdák voltak, hanem a moderátorok egy részének leleplezését és a nyilvános botrány kirobbantását szolgálták (ami további támogatókat jelentett). A http-nek olyan mértékben elfogytak kimoderálások okán a nickjei, hogy mások segítették ki többször is sokadnickekkel, tehát hallgatólagosan elég sokan támogatták. Nélkülük nem tudott volna zöldágra vergődni. Nyilvánosan viszont csak deadcrow merte vállalni a kiállást, illetve ő is diverzánsakciókat hajtott végre, nem is sikertelenül. Ma ezek nevetséges vagy röhejes és kisded játékoknak tűnnek, olyan 'Pál utcai fiúk' az egész, mint ahogy az is volt. Felnőtt emberektől szokatlan, és pszichiátriailag gyanús.)

Előzmény: kockás boszorkányfing (526)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.27 0 0 526
de a metakazamata nem 'néphadsereg'-nek indult, hanem egy elitalakulatnak. nem?
Előzmény: -exhttp- (525)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.27 0 0 525
Már most sincs. Szeptember eleje óta, illetve a 'MYO-HÁZ' topik leállása óta. Lényegében egyetlen topik él, a 'képlánc' topikokon kívül, és ahogy az lenni szokott, a maradék nickek oda gyűltek, és ezzel túl is terhelték, mintha megroppant volna. A 'képlánc' topik már augusztusban is az utolsó élő kezdeményezésű topik volt, mielőtt távoztam azt próbáltam bevédeni az offolások ellen, több nickkel. Egyfelől Agyprotézis kolléga kezdte szétcseszni, másrészt spontán -- nem rosszindulatú -- gyugyuságból, nem a Metába illő, tompika képekkel mások, amiktől viszont nekem habzott a szám, így egy picurkát én offoltam tovább. Ez az elitizmus nekem komoly hibám. Mindössze 10 százalékunknak van vizuális 'kifinomultsága', ahogy pontosan 10 %-nak van zenei hallása, és épp ennyiünknek matematikai készsége. Nemigen lehet egy fundamentumában párbeszédes, csoportalapú topikformációban kiküszöbölni a készségeikben nem odavalókat, ahogy egy néphadseregben sem lehet kiiktatni a szemüvegeseket, a kétbalkezeseket, a kövéreket és a tompikákat.
Előzmény: kockás boszorkányfing (524)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.27 0 0 524
akkor blogosítson http Úr! nem biztos, hogy korán kezdtük a beszélgetést, lehet, hogy április közepére már nem lesz metakazmata..
Előzmény: -exhttp- (523)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.27 0 0 523
Kibaszott messze van április 17-e, korán kezdtünk bele a műcsevelybe. Unom, azért csináltam hiperrealista sclerozis multiplex paródiát, ami önparódia: átolvastam ezt a topikot, és bántóan sok helyesírási és stiláris hibával írtam anno. Döbbenten nézem. Ez valami defekt lehet, a blogjaimnál tanultam meg valamennyire odafigyelni, de ott is gyakran utólag javítgattam a botrányos vesszőhibákat, helyesírási és gépírási hibákat.
Előzmény: kockás boszorkányfing (522)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.27 0 0 522
http Úr! jobban van? folytathatjuk?
Előzmény: -exhttp- (518)
Pszichiátriai ambulancia Creative Commons License 2004.03.24 0 0 521
Sajnos nem tud válaszolni, ma délután, miután felállt a komputertől, SM (sclerosis multiplex) rohamot kapott, a shub miatt nem tudja visszatartani székletét és vizeletét. De lehet, hogy csak az Alzheimer-kórja rendetlenkedik, mert erősen rángatóznak a végtagjai, és zöldes nyállal elegy takony folyik a szájából. Iszonyatos terhet jelent a környezetének. Ordít, dühöng. Ambulánsan 2 Rivotril injekciót kapott.

Holnapra talán némi javulás várható, akkor felügyelet mellett írhat a játékblogjába (honlap.tk), és esetleg az Index.hu mentálterápiás Kávéházába, esetleg a rehabilitációs Vall-fil vagy Kultúra Fórumba, felügyelet mellett. A nevében is köszönöm érdeklődését. Nem hinnénk, hogy mentálisan április 17-ig kihúzza.

Előzmény: buki92 (520)
buki92 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 520
Tisztelt http Úr! Mesélne néhány szót arról, hogy mivel tervezi tölteni a nyugdíjas éveit?
Előzmény: -exhttp- (518)
Mrs Tremond Creative Commons License 2004.03.24 0 0 519
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

GGGrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

(bocs, de jobb ötlet híján idejöttem dühöngeni)

(máris jobb egy kicsit)

(de csak kicsit)

(persze nem olvastam el, hogy miket írtatok ide eddig)

-exhttp- Creative Commons License 2004.03.24 0 0 518
Nemnemdehogyis, miért venném zokon?

Nézze, ez egy roppant érdekes kérdés. Egy előrehaladott Alczheimer-kórral, egy nemrég diagnosztizált sclerózis multiplexszel -- 40 éven felüli férfiaknál nemzetközi relációban is páratlanul ritka, ennyiben is Uniqum vagyok --, és egy közepes lórugással felérő -- jobb homloklebenyt érintő -- agyvérzéses kórtörténettel a hátam mögött nagyon is jó a problémaérzékenysége.

Ilyesmik vannak a hátam mögött, és ennyiben csoda, hogy itt vagyok. Mint tudja a neurológusok és pszichiáterem Magyarországon nemigen tudnak a pszichoterápiával törődni idő hiánya fojtán. A páratlanul jó állapotom okán figyeltek fel a blogokra és különösen az Index Fórumaira, amiknek köszönhető az ő véleményük szerint - tehát a neurológusok és a pszichiátereim - a kielégítő állapotom.

A Nemzeti Neurológiai- és Pszichiátriai társaság alaposabban tanulmányozta -- az én igen szerencsés kórtörténetemen felbuzdulva -- a jelenlegi Vall-fil és Kultúra fórumokat, és ezeket igen jó pszichoterápiás hatásúnak tudják be, és a betegeknek kiajánlják egy ideje, a szellemi kondíciójuk karbantartása vagy erősítése végett. A súlyosabb -- ám a felső végtagjaikat még mozgatni tudó -- betegek számára a Kávéház fórumot tartják optimálisnak, ez a project több mint egy éve folyik. Tehát az Interne, ha ért engem, így lesz a közgyógy-ellátás része. Ez egy roppant érdekes folyamat. Nem tudom, hogy ért-e engem. Ezért örülök is a kérdésének, hogy ez elmondhattam. Nyugodtan kérdezzen bátran, nem vagyok kifejezetten sutyerák tipus.

Előzmény: kockás boszorkányfing (517)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.24 0 0 517
bocsásson meg http Úr, feltennék egy közbevető, személyes természetű kérdést, amire ha nem válaszol, nyilvánvalóan nem veszem zokon.

nézem a válaszát, és - mit ne mondjak - hemzseg a gépírási és helyesírási hibáktól, a szóismétlésekről nem beszélve. a gondolatmenet is mintha egy kicsit zötykölődne.

nem észlelt magán mostanában, esetleg az elmúlt pár hónapban, évben közepes vagy súlyosabb leépülési tüneteket?

Előzmény: -exhttp- (516)
-exhttp- Creative Commons License 2004.03.23 0 0 516
Már az első kérdés rossz. 2003. szeptember 3-án végképp elhagytam az Index fórumait. (Néhány havonta utána is megszólaltam így-úgy, de ezek jobbára súlyosan alkoholos befolyásoltságnak tudhatók be, illetve ezek utó-balanszírozása volt. Bloggerként, idén február 29-én vonultam szájbernyugdíjba a blogszellem.freeblog.hu blogból (most is van egy, csak úgy, de az nem kötődik blogszolgáltatóhoz, és nem is írok bele)

Lényegében 2003 januárjától elkezdtem kivonni a nickjeimet, amik nélkül szvsz. nem működhetett volna a Meta, vagy még korábban besültem volna az egynickes katatoniába (nem mindenkinél lesz katatónia az egynicküségből). Például elég furcsán vette volna ki magát ha a babycsacsi sokadnickem 2000-ben http nicken szólalt volna meg. Tehát ilysefajta színházi szájbernyilvánításra nem kínálkozott volna számomra lehetőség.

A kérdésére, kedves kockás boszorkányfing csak erősen szubjektív választ tudok adni, noha az összes fórumban megfordultam, még a Velvetben is:))

Nekem végig morticia addam volt a szájbermúzsám. Végtére is neki írtam, nagy általánosságban. Nagyon szerettem vele beszélgetni, holott nem egy topnick, de ez nem is baj.

DakotaPress volt anno, aki nagy hatást tett rám, az összes balfaszsága mellett fergeteges nick volt, és nagyon produktív. Van egy-két teljes topikja, ami önmagában is megállja a helyét, a topikműfaj párbeszédes, csetjellege dacára.

Aztán a szemétláda deadcrow, aki nélkül nem tudtam volna kibontakozni (ő se nélkülem). Szerintem az Index fórumai történetének ő a legnagyobb kaliberű nickje.

Iván Gábort is megemlíteném és Abszolút Nullát.

Egy időben digitális pillangó nagyot dobott (holott korábban egy jelentéktelen nicken írt), és igen kitartóan harcolt a stupiditás ellen. Ő is nagy hatást gyakorolt rám.

Kínos lenne, ha kihagynék valakit. myofibrillumon kívül most nem ugrik be más (biztos van), ő is igazi húzónick, motor volt, akihez rengetegen csapódtak.

A Politika Fórumban van (volt) még egy-két ember, akiket nem neveznék meg. És igen sok ellentmondásos nick van, pl. transparent (több nicken mozgott), aki később bloggerként is nagyott dobott, ahogy nézem. Róluk nem szólnék, jó sok van belőlük szerencsére.

Sokra tartottam tracyt, nagyon figyeltem rá. Jó cinikus és kemény, individuális nick volt.

Ahogy nézem mindegyiknek elfogyott a muníciója -beleértve engem is-, de ez természetes is, valamint nem kedvez a külvilág a beszélgetős szájberműfajoknak. Ezt tudomásul kell venni, a lényegét tekintve a csetek is kipusztultak, nagyon úgy nézem, hogy a lényegében cset-alapú topikokon van a sor.

Nyugodan kérdezzen kedves kockás boszorkányfing, keményebbeket is, legfeljebb nem válaszolok rá, ha köt valami.

Előzmény: kockás boszorkányfing (515)
kockás boszorkányfing Creative Commons License 2004.03.23 0 0 515
http Úr, most hogy szájbernyugdíjba készül, feltehetnék néhány kérdést?

mindenek előtt azzal kezdeném, mely nickekkel, emberekkel érezte jól magát az elmúlt öt évben, illetve kiket tart a legtöbbre, kiknek voltak 'nagy dobásaik'?

Előzmény: -exhttp- (514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!