Keresés

Részletes keresés

kis_ákos Creative Commons License 2009.01.08 0 0 37

Drága Hölgyek-Urak!

 

Sajnos az ünnepek miatt lemaradtam a 16. dvd-ről nincs valakinek eladó példánya?

 

elérhetőség: conquistador_02@freemail.hu / hotmail.com (msn)

 

 

bélféreg Creative Commons License 1999.11.06 0 0 36
Én letöltöttem azt a német baromságot és megnéztem a 3D-plazat, aztán uninsalláltam a programot, és abban is biztos vagyok, hogy soha nem fogok ott vásárolni, mivel nem is lehet... Persze lehet, hogy majd eljön az az idő, amikor létjogosúltsága lesz egy ilyen "bevásárlóközpontnak", de arra még várni kell, és legfőképpen értelmesen meg kell csinálni az egészet.
Az online vásárlás pozitív példája szerintem is az Amazon.com.
A Passge-t pedig nem szidnám. Az ótlet jó, technikailag szintén jól kitalált, csak elcseszték a marketinget így a kivitelezés is félbemaradt, de talán még lehet belőle valami.
Som-Som Creative Commons License 1999.10.25 0 0 35
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy milyen környezetben ügyködtem. Egy meg-Fortify-olt Netscape 4.7-tel próbálkoztam. LANról több szúrósszemű proxyn át kapcsolódok a netre.
Előzmény: inter 125 (28)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.25 0 0 34
Nos, akkor mondom az algoritmust:

  1. Berakok egy könyvet a kosaramba (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/Offer/AddProduct/963076331)
  2. Benézek a Súgóba (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/UserTemplate/14)
  3. Vissza a kosárhoz, ami legnagyobb megdöbbenésemre üres
    (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/Offer)
  4. Berakok mégegy könyvet, és láss csodát, a többi is megvan (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/Offer/AddProduct/963093916)
  5. Kosárra bökök, és megint üres (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/Offer)
  6. Reload, jé, a kosaram mégsem üres. A hiba megvan, menjünk tovább.
  7. Tegyünk be mégegy kémiakönyvet.
  8. Továbbra is csak egy van a kosaramban (http://konyv.origo.hu/cgi-bin/fokuszonline.storefront/512266960/Offer/AddProduct/963093916)
  9. Persze, az URL ugyan az, biztos nem töltődött újra le a kosár. Hát legyen Reload. Semmi változás. Shift + Reload sem segít.
  10. Állítsuk át a cache-elést úgy, hogy minden alkalommal nézze meg a browser, hogy van-e változás. Hm, nem sok változás történt.

Tehát az üres kosár annak köszönhető, hogy nem töltődött újra le az oldal. Vicces. Be lehetne rakni egy META tagot, ami tíltja a cache-elést, hátha az segít.

Előzmény: inter 125 (28)
runaway Creative Commons License 1999.10.25 0 0 33
Valaki má azt is észrevehetné, hogy a Népszabi egyelőre keretet biztosított azoknak, akik már rendelkeznek működő kereskedő site-tal, valamint inkubátorházat azoknak, akik csak most kezdik. Így arra is van lehetőség, hogy valaki kvázi "hirdetés" szinten megjelenjen, s ha kedvet kap, később csatlakozhat az online eladáshoz. Nincs megkötöttség. Együtt lehet tanulni a többiekkel.Lehet óvatosabban, aki még nem bízik a sikerében. Meg lehet teljes gőzzel: látogatottság már van hozzá, ha jó a bolt, jók az árak, jó a kiszolgálás, akkor az esetleges hibák sem fogják megakadályozni a vásárolni szándékozót.Csakúgy, mint a valós életben. Nekem van olyan ismerősöm, aki egész egyszerűen nem szorul be az online piacra, mert alig győzi kielégíteni IRL a megrendelőit számítógépekkel. Őt nem érdekli ez. S van a másik, aki kizárólag erre a célra alapozta a cégét. Nagy a kavarodás, egy ilyen plaza csak összegyűjtheti, de nem egységesítheti a kínálatot. A plazában nagyjából mindenki azt kapta, amit_kért_/mármint a boltok/.
A népszerűségnek meg igenis köze van a dologhoz, mert a pláza egynapi látogatottsága elérheti azt a számot, amit egyes jelenlegi lakói hónapok alatt érnének el. Ha meg nagy az érdeklődés, nagyobb számú visszajelzés érkezik, s nagyobb a presszió arra, hogy a meglévő hibákat kiküszöböljék, s egyes részleteket továbbfinomítsanak.
A 3D-ről meg annyit, hogy ha belenéztek a Viscape program com-os honlapjába, ott látható, hogy a világon szerte még efféle szállodák is léteznek, nem csak mall-ok. Ez is egyfajta megközelítése a dolgoknak. Ha nem tetszik, ki kell kapcsolni a 3D opciót.
Talán igaza van pasának, akinek elég uralkodói véleménye van, hogy az igények egységesek a felhasználói oldalról(?), de talán azokra is kell gondolni, akik most ismerkednek ezzel az egésszel, s nem egérrel a kezükben alszanak el. Azoknak egy látványosabb bevezetés maradandóbb lehet, nem beszélve arról, hogy a virtuális bevásárlóközpont átvezethet a valóságosból a "simába". Fogyasztót nevelni is tudni kell, ha ehhez vele együtt kell felnőni, hát legyen. Mindenesetre túlzásnak tartom azt, hogy a pláza jelenlegi állapotában nem működőképes.
Előzmény: pasa_ (32)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.25 0 0 32
"Fura" modon Kika is pont ugyanazt kifogasolta, mint en, meg a datanetes cikk, meg meg paran. Ez alapjan ugy tunne, hogy eleg egyseges az e-kereskedelemmel kapcsolatos elkepzeles -- a vasarlo oldalarol. Akkor a kereskedok es csatlosaik oldalarol vajh miert nem?

Pasa

Előzmény: KIKA (30)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.25 0 0 31
>Egyan ez már majdnem offtopic, sőt talán az is, de akit érdekel, igyekeztem összegyűjteni a magyarországi könyvvásárlási lehetőségeket, melyek itt megtekinthetők: ITT NI

Klassz portal. Hogy visszaterjek a topikra, nem valami ilyesminek kellene lennie a nepplazanak? Most komolyan. A "konyvak" emeleten jonne egy az idezetthez hasonlo osszefoglalo. Sot, lenne korulotte egy altalanos kereso motor, mint a netcq-n volt ugy fel eve, egy helyen beirod a keresendo cuccot, es megtalalja az osszes ala tartozo boltban. Valaszthatoan kulon vagy egy ablakban, meg persze vissza lehet ikszelni ahol nem akrunk keresni. Ez, hogy ugy mondjam tenyleg segitene a vasarlast, es ertelmet adna a keretezo plazanak.

Pasa

Előzmény: Törölt nick (29)
KIKA Creative Commons License 1999.10.24 0 0 30
Kíváncsiságból megpróbáltam letölteni a 3D verziót, hát abszolúte nem ment.

Az e-boltnak pont az a lényege, hogy nem olyan, mint a valódi bolt. A lényeg az, hogy könnyen és gyorsan lehessen megtalálni a keresett dolgokat és ne kelljen elcammogni érte. Ehhez képest kissé fura az emeletek nyitogatása...

Nekem is az egyik legfőbb problémám az e-boltokkal, hogy 2 szót írnak az áruról. Miért nincsenek részletesebb leírások?
Pl. a rozsakert-nél volt, hogy xxx típusú videokamera, x-százezer Ft (sok), leírás meg nyista. Ki az az agyament, aki így megvesz egy kamerát?

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.24 0 0 29
Egyan ez már majdnem offtopic, sőt talán az is, de akit érdekel, igyekeztem összegyűjteni a magyarországi könyvvásárlási lehetőségeket, melyek itt megtekinthetők: ITT NI
Persze nem csak könyvesboltokból áll az e-kereskedelem, de ez egy könyvspecifikus oldal. Ha van még olyan bolt amiről tudtok, megírhatnátok.
Kösz.
Bocs
inter 125 Creative Commons License 1999.10.24 0 0 28
Milyen browserrel talaltatok meg a kosar ures hibat a Fokuszonline-nal?

A hibat en meg nem tapasztaltam, de volt, aki mar igen es szoltak nekik. Allitolag kijavitjak de lehet hogy jol jonne nekik egy kis info.

Halozatba volt kotve a gep, esetleg sajat proxy volt?

Kosz.

Előzmény: pasa_ (27)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.24 0 0 27
En is megneztem a fokuszt, szerintem igeretes.

>1. Gond, hogy a házhozszállítás igen költséges

Well, ez nyilvan igaz, de aligha rohato fel a fokusznak.

>2. Kártyával sem lehet fizetni

Valahol pont azt irtak, hogy meg az iden lehet majd kartyaval fizetni, az nincs messze a nyitastol, de az sincs kizarva, hogy mar addigra elintezik.

>3. Pakolgattam mindenfélét a kosaramba, majd a rendszer kérte, hogy regisztráljam magamat Meg is tettem. Ezután a kosárkám már üres volt.

Oopsz! Asszem pont a fokusznal ezt nem probaltam ki. Irtal nekik?

En irtam par eszrevetelt, arra pozitivan reagaltak. Es az e kereskedelemben az egyik legfontosabb pont, hogy a user-levelekre azonnal es erdemi valaszok jojjenek. Megkockaztatom, hogy szinte a bugmentes webnel is fontosabb. (Persze ha akkorak a bugok, amitol alapfunkcio nem mukszik, az mas teszta). A levelemre jott egy automata valasz, hogy verrek, es fognak vele foglalkozni, majd par oraval kesobb egy ember altal kuldott masik, koszonve az eszreveteleket.

Mas: kicsivel korabban beneztem a kiskapu aruhazba, ok mar tenyleg mukodnek. Ehhez kepest a rendelesekhez a szemelyes adatokat titkositatlan kapcsolatban kell megadni. Utana amikor a kartya info jonne, mar jonne, akkor indul az SSL. Illetve indulna, ha a key issuer nem lenne ismeretlen. Oops. Nekik is irtam, ok meg nem valaszoltak. (Igaz, hetvege van, de egy online bolt elvileg 24 oras lenne, nem?)

Pasa

Előzmény: Som-Som (24)
bot Creative Commons License 1999.10.24 0 0 26
Ezt írják: "A hitelkártyás fizetés feltételeit még 1999-ben megteremtjük az Inter-Európa Bank segítségével."
Előzmény: Som-Som (24)
bot Creative Commons License 1999.10.24 0 0 25
Igazad van kisebb hibákkal én is találkoztam, de mivel tényleg csak nov. 1-én nyílik hivatalosan, ezt még elnézem. A kosárral nekem nem volt gondom egyébként. Szóval az apróbb hibáival együtt is, szerintem nagyon igéretes és remélem, hogy lesz még sok hasonló magyar internetes bolt.

Szerintem hitelkártyával is lehet majd nemsokára fizetni, mert van egy olyan legördülő menü, hogy "fizetés módja", amikor rendelni akarsz. Mondjuk egyenlőre még csak utánvét-et lehet választani. Ez különben szerintem nekem, mint vevő nem nagy baj, inkább a könyvesboltnak lenne plusz biztonság a kártyás fizetés.

Előzmény: Som-Som (24)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.24 0 0 24
A Fókusz Online katalógusa tényleg nagyon jól áttekinthető, egyszerű, és szép a megjelenése. Sajnos a pozitívumok felsorolása valahol itt véget is ér. Most nem arra gondolok, hogy nincs még feltöltve az adatbázisa, hiszen csak november 1-én nyílik hivatalosan meg, addigra biztosan feltöltik.

1. Gond, hogy a házhozszállítás igen költséges, így aki csak egy-két könyvet szeretne megvenni, az biztosan az igazi boltot választja, ahol még bele is lapozhat vásárlás előtt a kiszemelt könyvbe, illetve más könyvekbe is bele tud kukkantani.

2. Kártyával sem lehet fizetni, így igazán nem beszélhetünk online boltról. Katalógusnak viszont kiváló.

3. Pakolgattam mindenfélét a kosaramba, majd a rendszer kérte, hogy regisztráljam magamat. Meg is tettem. Ezután a kosárkám már üres volt. Aztán beraktam még egy könyvt a kosárba, és láss csodát, az eddigiek is meglettek. Ez későbbiekben még többször is eljátszotta velem.

4. Regisztrációnál beléptem a regisztrált adataimmal, el is fogadta őket, majd a "tovább" feliratra kattintva megint kérte az adataimat (végtelen ciklus).

5. A regisztrációnál lévő jelszóbekérő ablakocskánál megadták, hogy SIZE=15, de MAXLENGTH nem lett megadva, tehát hosszabbat is beírhatok, csak scrollozódik. Viszont csak 15 karakter van az adatbázisban eltárolva, és későbbi belépéskor beírt jelszavamból is csak ennyit vizsgál meg. Ez végülis hibához nem vezet, csak furcsa.

Ez utóbbi három hiba ugyan kijavítható, de valamire feltétlenül felhívja a figyelmet: Az áruház készítésére felhasznált szoftver hemzseg a hibáktól. Ha jól sejtem, akkor a Unitis fejlesztette ezt a boltot, melynél saját állításuk szerint "A nyitás 1999 szeptemberére várható". Elhiszem, hogy nagyon profi a szoftver, amit használtak, de tapasztalt áruházépítőként mondhatom, hogy az általam nagyon sokat szídott iCat szoftver messze megbízhatóbb működésű.

Előzmény: bot (23)
bot Creative Commons License 1999.10.24 0 0 23
Háát ez a Plaza tényleg kicsit furcsa, de hogy ne csak fikázzuk itt a magyar internetes boltokat, van ellenpélda is. A Fókuszonline nevű könyvesbolt kb egy hete működik és szerintem teli találat. Nekem dizájn és használhatóság tekintetében is teljesen rendben van...
Raddi Creative Commons License 1999.10.23 0 0 22
>>hallottatok már a Prím Online Áruházról? Nem? Pedig nem ma nyitotta meg a kapuit

Nana! Már hónapok óta működik, itt a Törzsasztal fölött is sokat reklámozták már (egy ilyen bevásárlókocsi gördült el a bannerján)

Előzmény: Som-Som (19)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.23 0 0 21
Ez a Prim aruhaz tenyleg egesz jo. Semmi flanc, az infok meg jok.

Ami azt jelenti, hogy meg hazai kinalatbol is van jo pelda. Meg inkabb erthetetlen, hogy a nepplazasok miert alltak elo pont egy olyan szarral.

Előzmény: Som-Som (20)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.23 0 0 20
No még ilyet, elcsesztem a linkeket. Tehát:
Prím Online Áruház
Prím Online nevű portál
Előzmény: Som-Som (19)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.23 0 0 19
"A nepplaza fenyevekre van a hasznalhatosag arnyekatol is."
Ez tényleg így van, de a nagyközönségnek mégiscsak a Népszabadság-féle bolt marad meg a fejében, mégha nem is látogatja. Aztán egyszercsak mindenhol azt reklámozzák, hogy Interneten kell vásárolni, és erre rögtön beugrik nekik a Népszabadság.

Egyébként hallottatok már a Prím Online Áruházról? Nem? Pedig nem ma nyitotta meg a kapuit, ráadásul sok olyan hibától mentes, ami a Plazat használhatatlanná teszi. Persze azért tökéletesnek ezt sem nem mondanám, alapjaiban ez is csak egy pláza. Egyébként része a Prim Online nevű portálnak, ami nem is olyan rossz.

Előzmény: pasa_ (17)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.23 0 0 18
hóember:
>akkor legyen véleményetek róla, ha rendesen átrágtátok magatokat rajta. Felületes tájékozódás után a hülyék is szoktak véleményt mondani, szvsz kicsit alaposabban, jó?

Szabad a gazda: elmondanad mik azok a sok pozitiv dolgok, melyek mellett elrohantunk?

Pasa

Előzmény: hóember (7)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.23 0 0 17
> el az IEB - DataNet Passagehoz

Uh, ez egy aruhaz lenne? Engem egy nagyon korai demo verziora emlekeztet, a gombok fele egyaltalan nem mukodik, a maradek fele hibara fut. Es az a ket bolt lenne az egesz belseje?

>Nem is a vevőkkel lenne gond, hanem a boltokkal. Örülnek, ha egy honlapot össze tudnak szedni, nemhogy egy egész áruházat

Ez sajnos igy van. Pont ebben lenne nagy szerepe a keretet ad "plaza" jellegu dolgoknak. Adhatnanak egyseges shopping cart programot, fizetesi modult, segitseget meg hasonlokat. Illetve elzavarhatnak a nem eleg jo minosegu boltokat. (Gondolom a fizikai aruhazakban is beindulna valami gepezet, ha egy bolt csoves-szallast alakitana ki a berelt negyzetmetereken vagy valami hasonlot...)

>A Népszabadság honlapjára látogatók gyorsan megtalálják az áruházat, tehát megéri fizetni a Népszabinak, hogy rakja be a linküket a Plazaba. Azért vagyok optimista, mert szerintem minél felkapottabb lesz a hely, annál jobban fog a szinvonala is emelkedni

Nem osztom az optimizmusomat. Valami nem attol lesz felkapott, hogy jo helyen van linkje, hanem hogy hasznalhato. A nepplaza fenyevekre van a hasznalhatosag arnyekatol is. Igy a jol elhelyezett linkjevel pont az ellenkezojet eri el: az ember benez (en is beneztem, pont a nepszabi lapjarol), es utana nagyon sokaig meg egyszer nem. Igy ha elkezdene alakulni, azt is csak nagyon sokara vennem eszre.
Kepzeld el, hogy egy szalloda elsieti a nyitast egy honappal, es a jelentkezo vendegek a festes es berendezes kozepebe csokkennek. Milyen hatasa van annak a forgalmara? Utana mej elkezd hirdetni, hogy "de most mar tenyleg kinyitottunk, becsszo!" ?

Pasa

Előzmény: Som-Som (14)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.23 0 0 16
"azért nem tartom elfogultnak, mert egy szóval nem említi a Passage-t, tehát nem annak az árnyékából ír."
Valamint ha a Microsoft úgy ír a StarOffice-ról vagy a WordPerfect Office-ról, hogy nincs ott megemlítve a saját Office-uk, akkor ez rögtön azt is jelenti, hogy nem elfogultak.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.23 0 0 15
Ehh, végül is nem akarom én durván lefikázni itt a Plaza Népszabadságot (PN), de tényleg annyira semmi cucc... Látjátok, én egy kiváncsi láma vagyok, letöltöttem a Viscape-t, de most úgy őszintén, egy vásárlási tranzakció előtti egy másodperces introhoz minek? A valóságos Plazások szokták mondani, hogy a hozzájuk való látogatás legyen egy családi program, érezze jól magát mindenki, ámuljanak a szökőkúton, óriási gumikabalákon, de ide???!!! Ide minek?

És valóban, ezzel az eész PN-gal nem sok újat adtak, hiszen a boltok javarészét már mindannyian ismerjük a szörfözésünk során találkoztunk velük.

Másrészt, ha a látogatottság felől vizsgáljuk, ugye, van egy X látogatója naponta a W900-nak vagy a Corvinának, ha most a jólhangzó PN felől jön a látogató, talán több lesz nekik, talán nő a forgalom. Hosszú távon persze nem hiszek benne, hogy tartós növekedést eredményezne, de talán úgy érezték a csatlakozók, megéri majd nekik.

Összességében a mi szempontunkból az egész nem több, mint egy lufi.Nincs benne semmi új és nem is durran túl nagyot. Egyszer megnéztük, nem tetszett, legközelebb kihagyjuk. Akinek pedig ez az ízlése, hát legyen, nem akarom én bántani, menjen onnan. A DataNet cikkével egyetértek, és azért nem tartom elfogultnak, mert egy szóval nem említi a Passage-t, tehát nem annak az árnyékából ír.
Üdv
XI.

Som-Som Creative Commons License 1999.10.23 0 0 14
pasa_:
"Nem tudom a passage milyen vagy milyen volt"
Akkor látogass el az IEB - DataNet Passagehoz, de előtte kössél életbiztosítást, mert azt a drámát nem biztos, hogy túléled.

"Ennel jobbat kapok, ha az Altavista-ban kerem a elektronikus, kereskedelem, online, vagy valami hasonlo osszeallitassal a magyar nyelvu lapokat."
Nem egészen, mert ott meg tudod adni kulcsszóként, hogy milyen boltot keresel, nem kell az emeletek között kutatni.

"Nezz mar meg egy statisztikat, hogy az internettel rendelkezoknek hany szazalekben van bankkartyaja. Ma!"
Nem is a vevőkkel lenne gond, hanem a boltokkal. Örülnek, ha egy honlapot össze tudnak szedni, nemhogy egy egész áruházat. Egy áruház elkészítése nem olcsó mulatság, a karbantartása nemkevésbé. Mindenki arra vár, hogy a másik sok reklámmal bedobja a köztudatba, hogy az Interneten is lehet vásárolni, legyen meg a kiforrott technológia, aztán ők is belépnek a piacra. Ráadásul nem könnyű különböző kereskedelmi szoftvereken alapuló rendszereket rávenni az együttműködésre.

"Mintha a nepplaza lenne a topic."
Igen, a Passage-ról mégcsak topic sem szól, annyira ismeretlen. Én is csak amiatt ismerem, mert régebben az elektronikus kereskedelmi bizniszben voltam érdekelt.

A Népszabadság honlapjára látogatók gyorsan megtalálják az áruházat, tehát megéri fizetni a Népszabinak, hogy rakja be a linküket a Plazaba. Azért vagyok optimista, mert szerintem minél felkapottabb lesz a hely, annál jobban fog a szinvonala is emelkedni.

Előzmény: pasa_ (13)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.23 0 0 13
>A DataNet cikkét eleve fentartásokkal fogadtam, mivel ezen a téren (is) konkurrense a Népszabadságnak. Ez meg is látszik a cikken, ócsároláson kívül más nincs nagyon benne. Nos nézzük a DataNet cikk fejezeteit:

Elolvastam a cikket, a szerzo a szivembol beszel, de nem eleg kemenyen. Az "ocsarlas" meg nem a cikkbol fakad, sajnos, a nepplaza magat minositi.

>A minimumként szabott 1024x768 tényleg gond

Nekem ez speciel nem tunt fel, mivel ennel is nagyobb felbontassal dolgozom alapbol, de a e-ker lapokon mindig szokott lenni _text only_ opcio is. Mar persze azokon, amelyek szeretnenek kereskedni.

>A 3D felületet nem volt módomban kipróbálni,

Nyilvan egyetlen epeszu vasarlo sem fogja letolteni azt a monstrumot, leven hogy 1) felesleges, 2) hosszu 3) mint tudjuk az ilyen dolgok mindig biztonsagi kockazatot jelentenek.
Az utobbit emg minel tavolabb kellene tartani az e-kertol, nem?

?de a DataNetesek által leírtak nagyjából fedhetik a valóságot. Tök felesleges játék, el kell felejteni.

Na ja, csak az egesz enpplaza a kore epul az ertelem helyett.

>Az emeletesdi tényleg hülyeség, teljes mértékben egyetértek.

Legalabb anny esz kellett ilyet kitalalni, mint a DOOM-modult.

>A korábban általam már emlegetett koncepciókülönbségről szól ez a fejezet. A Passage az InterEurópa Bankkal közösen fejlesztett valami, ezért csak elektonikus fizetési móddal rendelkező boltokat engedtek be.

Hat igen, itt elemi valogatas sem volt, nem feltetele a reszvetelnek a site elemi mukodokepessege sem. Node akkor mirol szol az egesz plaza, vegulis? Ennel jobbat kapok, ha az Altavista-ban kerem a elektronikus, kereskedelem, online, vagy valami hasonlo osszeallitassal a magyar nyelvu lapokat. Ugyanolyan osszehanyt valogatast kapok, amivel pont ugyanannyira nem lehet semmit kezdeni, de kisebb felhajtassal.

>Ennek talán 2-3 év múlva már lesz létjogosultsága Mo-n, de ma nincs.

Na persze. Nezz mar meg egy statisztikat, hogy az internettel rendelkezoknek hany szazalekben van bankkartyaja. Ma!

Meg hogy hanyan akarnak az elo internet kapcsolatuk mellett faxokat meg leveleket kuldozgetni megrendeles gyanant, postara maszkalni csomagot atvenni, meg hasonlokat.

>Be kéne a DataNetnek látnia, hogy nem vették figyelembe a piaci igényeket a Passage kialakításánal, tehát alapvető koncepcionális hibát követtek el.

Nem tudom a passage milyen vagy milyen volt, a nepplaza ugy szar ahogy van, sot, oszinten szolva ha en szandekosan szerettem volna valami nagyon rossz plazat csinalni, hamarabb kimerultem volna az otletekbol.

>A cikkből: "A műfaji szabályok nem ismerete, vagy felrúgása reménytelenné teszi az egész vállalkozást."

Talan meg ennel is rosszabb a helyzet, lehet hogy egeysek ezt talaljak etalonnak nezni az ujonnan jovok kozul, es evekre elfordulnak az elektronikus kereskedelemtol a kovetkezo mintavetelezesig.

> Melyik vállalkozás is az, amelyik teljes kudatcot vallott? Nem véletlenül a Passage?

Mintha a nepplaza lenne a topic. Te hiszel a sikereben? Elarulnad mi ad okot az optimizmusra?

Pasa

Előzmény: Som-Som (11)
pasa_ Creative Commons License 1999.10.23 0 0 12
Gondoltam hogy irok a plaza-tervezoknek is, de aztan ugy dontottem inkabb nem. Ha maguktol ennyi eszuk van...

Szerintetek mirol szol a asarlas? Beleertve az E-vasarlast is. Nem arrol, hogy legrovidebb ido alatt, legkenyelmesebben hozzajuss a legjobb vetelhez?

A nepszabiplazasok csak odaig jutottak el, hogy legyen nagy kavalkad, minel nehezebben talalj meg barmit is (jart valamelytek a Duna Plazaban a nyitas heteben? :) es ugy altalaban minden jo sokaig tartson.
Kezdd egy 6 megas progi letoltesevel, ami majd ajtokat animal. A neten. BAH!

Az egytucatnyi shopot sikeresen beosztottak 8 emeletre. Nem am kategoriakba, vagy valami, hanem igy ahogy mondom, emeletekre. Zsakbamacska rulez, kattogj csak az 5. emeletre, majd utana (2 perccel) megtudod, mi lakik ott. Persze ehhez le fogja toltani az osszes tobbi ikont a csikon ujra es ujra. Es mivel nem csukja be a nyitott emeleteket, azok belsejet is. Mindent nyitas bezzeg nincs.

A bennlevo boltok, amikbe bekukkantottam meg egyontetuen siralmasak, szinten. ugyanugy fingjuk nincs az E-kereskedesrol. A mirelit shopban az ember azt hinne hogy rakattint az arura, akkor mejd jon leiras, hogy az ugyan mi a rakot takar, hagy gram, hany forint, hogy kell elkesziteni. De nem am, a vevo igazodjon el a ketszavas cimebol, ha kattint maris a kosaraban az aru, mas info meg nincs.

A CD kereskedok meg gondolom abbol elnek, hogy vasarnap zarva tartanak. 4000 forint koruli aron lehet dolgokat ugy rendelni, hogy egy honapon belul majd elkuldik, postai utanvettel vagy meg annal is rosszab konstrukcioban? Jegyezzem fel ceruzaval a rendelesi szamokat es faxoljak be megrendelest? BAH! Az amazonrol 10 nap alatt barmi itt van, fele, maximum 2/3 aron, egy gombnyomassal. Es elotte elolvbashatom az user kommenteket, belehallgathatok a szamokba mg sok minden.
Az egyik site egyenesen azzal jott a kepembe, hogy a certifikatja lejart regesreg. Igenytelenseg uralkodix.

Na mind1, kicsi, sarga, savanyu, de ez itt a MIENK. Ami a web tulso oldalan van az nyilvan undorito kapitalista uri huncitsag, garantaltan hibas akcio lenne azt utanizni.

Pasa

Som-Som Creative Commons License 1999.10.22 0 0 11
Természetesen nem csak felületesen, azaz az egyszerű felhasználó szemszögéből néztem körül, de a vállakozás sikerének -ha tetszik, ha nem- ez a legfontosabb kulcseleme. Ti is tudjátok, hogyha van egy csillogó-villogó program, és egy kevésbé látványos, de megbízhatóan működő másik, akkor a mezei felhasználó sajnos az előbbit választja. Ehhez még hozzájön az ismert márkanév, a Népszabadság.

A DataNet cikkét eleve fentartásokkal fogadtam, mivel ezen a téren (is) konkurrense a Népszabadságnak. Ez meg is látszik a cikken, ócsároláson kívül más nincs nagyon benne. Nos nézzük a DataNet cikk fejezeteit:


  1. Célja a bevezetésen túl az, hogy kontrasztot állítson a többi fejezettel. Ez nem is volna baj.
  2. A minimumként szabott 1024x768 tényleg gond. Látszik, hogy minden szakértelmet nélkülöző, magukat weblapkészítőnek vallók is helyet kaptak a fejlesztőcsapatban. Azonban a cikk ezt a hibát borzasztóan felfújja.
  3. A 3D felületet nem volt módomban kipróbálni, de a DataNetesek által leírtak nagyjából fedhetik a valóságot. Tök felesleges játék, el kell felejteni.

    Az autókat kínáló bolt szídása viszont egy dacos kitörés, amiért a bolt nem az ő Passage-ukat választotta. Ha az ő áruházukba került volna be, attól még nem lehetne körbejárni az autót. Ez olyan, mintha a Póus Centerben az egyik ruhaboltnak nem lenne próbafülkéje, és ezért a Pólus Centert ítélnénk el. Gyenge újságírói fogás.

  4. Az emeletesdi tényleg hülyeség, teljes mértékben egyetértek.
  5. A korábban általam már emlegetett koncepciókülönbségről szól ez a fejezet. A Passage az InterEurópa Bankkal közösen fejlesztett valami, ezért csak elektonikus fizetési móddal rendelkező boltokat engedtek be. Ennek talán 2-3 év múlva már lesz létjogosultsága Mo-n, de ma nincs. Be kéne a DataNetnek látnia, hogy nem vették figyelembe a piaci igényeket a Passage kialakításánal, tehát alapvető koncepcionális hibát követtek el. A cikkből: "A műfaji szabályok nem ismerete, vagy felrúgása reménytelenné teszi az egész vállalkozást." Melyik vállalkozás is az, amelyik teljes kudatcot vallott? Nem véletlenül a Passage?

    A 40 bites titkosításról meg csak annyit, hogy tudtommal a Passage sem tiszta 128 bites módszerrel dolgozik, hanem SGC-vel (ennek a technológiának a megbízhatóságáról sajnos nem sokat tudok).


A cikk írója egyszerűen nem hajlandó tudomásulvenni, hogy itt egy plazáról van szó, azaz független boltokról, amiknek a színvonaláért a plaza nem vállal felelősséget. Az egész egy nagy linkgyűjtemény, senki nem állítja, hogy több volna.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.22 0 0 10
Itt egy cikk a Plazaról, amivel nagyjából egyetértek. A külcsín megítélése ugyan izlés dolga, de a tartalmi kifogások tök jogosak.

Som-som, szerintem sem szabad felületesen ítélkezni, nincs igazad ebben.

hóember Creative Commons License 1999.10.20 0 0 9
Ha Te mindenáron Bill Gatessel akarsz egyetérteni, akkor tessék :-))))
Előzmény: Som-Som (8)
Som-Som Creative Commons License 1999.10.20 0 0 8
Csakugyan elgépeltem 1 betűt, de amint látom ("netszabadsg" és "nepszadsag") neked többet is sikerült elrontanod. Figyelmesen olvastam, csak figyelmetlenül írtam.

Egyébként nem tartom helyesnek azt a nézetedet, miszerint nem szabad felületes tájékozódás nélkül véleményt alkotni. Igenis szabad, mert az egyszerű felhasználók is ilyen módon tájékozódnak először. Például hiába van szuper fizetési rendszer a Passage mögött, ha odáig egy egyszerű felhaszáló el sem jut, mert olyan rossz az első benyomása. Azt hiszem, ebben Bill Gates is egyet értene velem.

Előzmény: hóember (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!