Sziasztok! Több benzines,15 év feletti autótípusnál előfordul,hogy nem szépen jár az alapjárat,"mebicsaklik",vagy néha egy egy henger kihagy,talán még fordulaon is,bár az már kevésbé feltűnő. Az utolsó alany egy fiat bravo,1,6. 2002. Vezérlés csere,gyűrűzés,hengerfej rendbetétele,trafó,ijektor,ecu csere sem segített.Üzemanyag nyomás is rendben,falsot nem szív. Hibakód nincs.Elhozták,hogy hátha csodát teszek,de felejtős.
Ugyanilyen tünetei vannak egy z14xep motornak is,ugyanlyen mennyiségű javítás,és alkatrész csere után is.Annyival tarkítva,hogy ha nagyon meleg a motor,fordulaton teljessen kihagy 5mp ig,de ford.sz.mérő akkor is mér. Nem szoktam ilyent elválllalni,mert régebben sem jöttem rá az okára,de gondoltam,hátha valakinek van néhány gondolata,mert ez utóbbi már az én autóm...
ossze raktam. mukodik. tul kepp ha kibontod a kabel dzsungelt a kabel dobokrol.. mar latszanak a csavarok. innentol a ket kabel dob szabad elfordulos a torzios tengelyen........ a torziot elofeszited amig kell (ez par proba ) majd a torzios tengelyre rahuzod a felcsevelt kabel dobokat. kesz is vagyunk. (nem tudom mit paraztam, szinte tok egyszeru.. ) segito szandekod koszonom. =============
Rég olvastam ennyire profi és egyben jóindulatú tájékoztatót a várható veszélyes zátonyokról.., nem ragozom tovább nagyon kõszõnöm , hogy látni tudom most már valós határainkat..,éreztem hogy néhány E46- s GM modul csere más világ..
1. A kulcsok adata a CAS-ban van, nem kell foglalkozni ezzel, a JBE itt nem játszik.
2. Teljesen azonos JBE modullal van csak esélyetek, azonos cikkszám,SW, HW, azonos revízió, azonos nyák!
3. Eszetlen cserélgetés előtt diagnosztizálni kell! E9x tipushiba hogy ledarálnak a zárak vagy leég a motorban a kommutátor, és bezárlatosodik a zár az ajtóban. Ilyenkor a JBE jó esetben nem elromlik, csak "letilt"!
Ilyen korban kábeltörések is vannak, nagy potya munka nekifogni valamit cserélni, javítani ami nem is rossz!
4. JBE-t (valójában JBFFE) cserélni az egyik legszarabb, ő a can gateway, rajta át kommunikál minden!
5. Csomó diagnosztika is ezt olvasva (ésvagy CAS-t) így azonosítja micsoda az autó, mi a felszereltség, évjárat, alvászszám, stb (VIN+VO/FA)
6.A fenti okokból én kétlem ,hogy bármilyen 3rd party cucc flashelné. Amivel megoldható az a "standard tools" (inpa+winkfp)... de ott se sem egyszerű.
7. Ha a can gateway-t félreflasheled, lesz egy szép levélnehezéked.
Egyéb modulok, ha még látszanak a buszon egy elszállt flashelés után, menthetőek többnyire. De ha a gateway nem megy, akkor az autóhoz soha többet semmi nem fog csatlakozni.
8. Ha teljesen azonos másik autóból teszed át a JBE-t, hétköznapi használtaban (amíg diagot nem dugnak be) nem látszik majd semmi, viszont ha a felszereltség eltér, (pl csak másik ABS fajta kocka van a donorban) akkor már jönnek a bajok.
9. Nem árt tudni ,hogy a kék-fekete csatlakozó elől, meg a nagy fekete hátul fizikailag bedugható, az semmit nem jelent! Még a köteget, az egész biztosítéktáblát is variálták évjáratok közt is! Be lehet fizikailagi dugni egy eléggé más JBE-t, csak éppen az jó sosem lesz.
Feltehetőleg (központizár müködési problémák miatt) a JBE- Karosszériaelektronikát cserélnu kellene bontott autóból valóra. Ha véletlenűl ugyanolya H.w és S.w. számut sikerülne szerezni, akkor mi volna a helyzet egy fizikai kicserélés után?? Kódólni mindenképp kell? Ha igen akkor egy Launch .X.411-el is sanszos volna esetleg??? Vagy valami Bmw specifikussabb inkább??? Bosch.Kt350-t még tudunk kérni...
Másik kérdés távadó ujratanitás manuálisan lehetséges mint pl Bmw .E46-nál.
Már csak egy aprocska kérdés..., GM-modulban a központizárnak vajon hány reléje van 2db vagy 4darab? Négyajtos limuzin az autő.
Hiába tudom, hogy pont ugyanúgy kell felemelni 15 kilót mint ötvenet ha nem vagyok elég erős hozzá. Egy csigasorral meg simán. Na te is gyenge vagy és nincs csigasorod.
ez... ez a szar ketto sin par... nyolc csavar, egy baszott rugo.. ket kabel dob.. ket bowden, meg egy billeno ajto a ket oldali reteszekel.. hol van ez egy csigashoz.. ?? :)
ha ezt nem tudom osszerakni manual nelkul, akkor elmentem fagyi arusnak.. (pisztacia nincs, nem is volt ) jo ejt urak.
Hörmannéknál külön szerelési útmutatója van minden típusú kapunak. De abból is külön minden sínvezetésnek. És külön a motornak ami visszautal az eredetire. És külön minden kiegészítőnek a biztonsági retesztől kezdve az infrasorompóig ami mind visszautal és módosítja az eredeti úmutatót. Pl amit utoljára lnkeltem az a szerszám kell a torziós utánállításához, de az eredeti telepítésiben nincs benne csakegy jivatkozásként mert túl sok mindenhez kell.
Szerintem is. Amúgy értem én. A Z sínvezetés a húzórugó, az N amikor a torziós spirálrugó az ajtó fölött van az L meg amikor a tartószerkezet másik végén. A szekcionális ajtók brossúrájában elég jól le van rajzolva meg írva.
Viszont szerintem azt nem tudod előfeszíteni az 59-esben linkelt szerszám nélkül.
szerintem a ketto link ugyanaz.. de most atragom magam rajta.. /rajtuk.
(spiral rugos torzio van benne.. nem huzod, nem nyomod, hanem tekered a sacc masfel meter hosszu. ~ 60mm atmero spiral rugot. (marmint beallitaskor. ) aminek a ket vegen ket kabel dob van.. ez segit ajtot emelni.. es amikor a retesz rugo ereje gyengul ( ajto fordulasra )akkor kiemeli a reteszelesbol .
jo . mindegy. egyszeruen nem tudom leirni.. atragom magam a linkeken..
De. ebben én csak húzórugós sínvezetést találok (meg úgy általában az össze sbukó nyíló kapuhoz), a leírásod szerint meg mintha torziós rugós lenne. Szóval jelenleg passz.
az elofeszito rugot cirka (hasrapacsi ) 12X360 fokot kell forgatni, hogy elofeszuljon. ez oldalankent cirka 40kg. (alapallas)
a kabeldobon viszont csak cirka 8 fordulat kabel fer el. ezt meg a 12x360 utan kellene ratkerni.. szvsz elofeszites utan kellene vegig fuznom a kabelt a dobon, de a kurvaja nem fer el /at/ az ajto tam, es a kabel dob kozt. majd felcsavarni a dobra.. szvsz kb 80 kilonyi elofeszitest kellene fellazitanom, hogy a 3.5mm-es bowdent atfuzzem a kabel dobon. 8x... nem problema. neha majd anyazok. mondjuk 500mSecenkent.
ha ezt a szintet sikerul tullepnem.. hogy a faszba tartom feszesen a kabelt, ugyanakkor a veget meg lazan, hogy a 8mm hosszu kabelveget betudjam fuzni egy 5mm szeles lukon.. na.. szoval nem egyszeru ezt leirni.. de lehet hogy zullik a szurke allomanyom.. mert az eddigi par ora alatt nem sikerult atlatnom, hogy ezt most megis .. hogy a faszba .. ugyhogy gyanum van. szerintem ehez kell valami "" timing locking tool "
Ebből sok info nem jött le, hogy mi is esett szét vagy mit nem tudsz beállítani. Nameg series 2000-ből is van vagy ezerféle. És még az sem mindegy, hogy motoros vonszolós vagy kézi, ezt is elfelejteted. :) Mindenestre az 55 oldalas leírás alján ott van az összeszerelési rajzsorozat for dummies.
Ha neked nincs meg akkor innen letöltheted: Media-centre | Hörmann Illetve az össze s szerelési útmutatót.
Általában úgy kell amúgy a Hörmann kapukat beállítani, hogy félig felnyitott állásban egyensúlyban legyen. Ez igaz a szekcionált és a felnyíló kapukra is. A rajzsorozat közepén valahol a négyes, ötös pont körül meg képekben bemutatja. Pl a felnyílónál a mérettől függően nem mindegy hogy a csavart melyik furatba tekered a közlemezen.
kibszott garazs buko ajto. reggel rautottem a kukara.. egybol szet esett a visszahuzo/lock kabel. este 6-tol 10ig szoptam hogy egyaltalan nyitni/zarni lehessen..
a kabel persze meg mindig nem mukodik.. a baj ott, hogy nem is tudom hogy fog mukodni. rugo elofeszitesrol/beallitasrol mar van valami halvany velemenyem, de hogy ezt hogy rakom ossze ??
hormann series 2000.. hatha valaki csipobol vagja.
(hopefish) 55 oldalas service manual van.. fordulj szakemberhez ha hibas. thenx.
Ezt így senki nem fogja tudni megmondani,de az biztos,hogy ezeknek a Mazda motoroknak viszonylag gyakran vannak kenésproblémái. Ha kinyomott kuplungnál megszűnik a zaj,az általában váltóproblémára utal (pl nyelestengelycsapágy),de a Mazdánál lehet motorprobléma is.
valami baja van. ennek egyik lehetseges oka a geo szorulas. ...de nem feltetlen... ennyi adatbol viszont... hat en nem agyalok. bocsi. ====================
ööö. :) valamit találtam, , csili-vili rajzokat, meg #mindenszarrólmesélő videókat, csak erre pontosan nem tért ki. :) de simán lehet, hogy én kerestem rosszul :)
Köszi, csak próbálom ezt a VGT-s szabályzást megérteni.
(Amúgy annyi van az 1.6 HDI-n, hogy 1200-2000 fordulat között néha lomha, olyan nehezen lódul meg, mintha turbólyuk lenne, valamikor meg teljesen jól reagál 1200 felett. Néha ilyen, néha olyan.... Azon agyaltam lehet letapadt a koksztól a VGT szabályzó, de kb csak 20.000 km van a turbóban, nem mondjuk 200.000... ilyen gyorsan lekormolódhatna a szabályzó?! meg amúgy, ha olvasom a turbónyomásértéket élő diagon, akkor felépül és kitart 4500 felett is, nem tudom, hogy tud e úgy letapadni a lapát, hogy felül szabályoz jól, csak kis fordulaton vacakol néha?! vagy másfelé kutakodjak?!...)