Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

atuc Creative Commons License 5 órája 0 0 229414

Ne már...mm. Megmértem előtte-utána Plastic gauge-gal. Nyílván rohadtul ráértem, de inkább kíváncsi voltam.

(Az alapméretre azt írják, hogy 0,012-0,065mm csapágyhézagig.)

Előzmény: cam aro (229412)
cam aro Creative Commons License 7 órája 0 0 229413

nincs ra megbizhato otletem... (a gyarin kivul ) 
de szerintem a motorteri ho visszaverok egyike sem ragasztott .

Előzmény: tacsi69 (229411)
cam aro Creative Commons License 7 órája 0 0 229412

Így lett a hézag 0,006 helyett 0,005."" 

inch ? 
szerintem, - de biztos nem vagyok - .. egy hajtokar illesztes inkabb tobb/nagyobb  ettol.
(ill. kevesebb egy nullaval. )  

Előzmény: atuc (229408)
tacsi69 Creative Commons License 7 órája 0 0 229411

ide aluminiumos hovisszaveros kell, mert ott a turbo, kipuf, ilyenek

Előzmény: 409 (229407)
tacsi69 Creative Commons License 8 órája 0 0 229410

Igen, sajnos tisztaban vagyok vele, hogy nem egyszeru a megoldas :-( Ez egy octavia 2, 1.9 PD TDI, es ugye nem a fenti felul levo kiallo tuskekre rogzito oldalrol van szo, mert az az octikban orok darab, hanem ami lefele megy es az szerintem eleve ragasztott is, szal most lelogva, pont ralog a ABS kockara.

A masik problemat mar orvosoltam, hogy a motorvedo deklibol kiment a remegest gatlo szivacs, vagtam gumibol a felso rogzitesnel, ahol a villa bemegy, 5mm-es gumi tomitest.

Ezt, h lelog a tuskes felso alatt a ragasztott cucc, egyenlore szarok bele :-( Sokkal jobban idegesit, h vezerles csere utan magasabb lett az alapjaratom, valamint sokkal jobban rezonal a motor alapjaraton.. Tudom, tudom, a harom csavaros szog allitas 0.0 -ra vagy legalabbis az elfogadhato hatarokra.. Most rendeltem VCDS-t 7 ezer forintert :-), majd megmerem a szaki mit alitott be. Szerintem nem hasznalta a VCDS-t vezerlo csere utan, pedig van neki, raadasul az eredeti :-(

Előzmény: irzogolo (229406)
cam aro Creative Commons License 9 órája 0 0 229409

aaa.. ezen tul vagyok. 

gondoltam van esetleg valami specko trukk, kimondott erre az oil/vac pumpara. 
...mittomen, vakum oldalrol ellenorzes.. stb
..node lassuk mi lett a megoldas. :) 

Előzmény: Paco155 (229404)
atuc Creative Commons License 10 órája 0 0 229408

Ááááá...

Szemrevételeztem, tök jónak tűnt. Tehát beleraktam egy új Pierburg-ot.

Hajtókarcsapágyak a  kisebb karcoktól eltekintve jónak tűntek, tehát beleraktam egy sor KS-t. (???)

Így lett a hézag 0,006 helyett 0,005.

A generátor is kapott szabadonfutót a fix kerék helyett. stb.

Hülye hobbiautósok.

Előzmény: cam aro (229403)
409 Creative Commons License 14 órája 0 0 229407

Az Aliexpress-ről rendeltem (!!nem az Aliexpressz.hu!!!!) öntapadós zajcsillapító lapokat a csónakmotoromhoz. Ott azért van elég meleg, eddig nem estek le (2 idény)

Előzmény: tacsi69 (229405)
irzogolo Creative Commons License 15 órája 0 0 229406

Nem igen van ezekre házi "okosba ócsón" megoldás, a hőálló/égésgátolt sűrű tartós szivacsok így kis tételben olyan összegek, lehet a gyári eredeti oda való alkatrész kijön annyiból.

Akad aki ilyen autóhifis hűtükrös akármivel kiragasztgatja a tűzfalat, még amatőr versenyautón is látni néha ezeket a félbarkács megoldásokat, ezek is elképesztő összegek, aztán láttam már leválni egyben, megolvadni, meg égni mint a rosseb.

A kőzetgyapot az egyetlen gányolás, ami tényleg filléres, és legalább nem tűzveszélyes, de az építési gyapot nem sokáig fogja bírni, elkezd majd szétfoszlani pikpakk. Ott meg nem a helyén okoz bajt, hanem mikor beleeesik, ráhullik, beleakad a dolgokba. 

Előzmény: tacsi69 (229405)
tacsi69 Creative Commons License 21 órája 0 0 229405

Sziasztok,

van valami otletetek, hogy a motort vedo felso muanyag burkolat ala milyen szivacsot erdemes berakni (es mivel kellene felragasztani), vagy ha ilyen kaphato autosboltban, akkor mi a neve?
Szetment teljesen, ki is lett szedve, mert nagyon potyogott bele a motorba, es most pl a turbo vakumhutore ra is verodik, meg eleg rendes hangja van alapjaraton :-(

Valamint a tuzfalrol is levalt a zajszigeteles, es ralog az abs-re, allitolag ezt mar nem lehet visszaragasztani, mit lehetne tenni vele? Gondoltam tablas kozetgyapotbol kivagok oda valamit es bepreselem, azt sem lehet ragasztani szerintem...

Koszi!

Paco155 Creative Commons License 21 órája -1 0 229404

"...azt hogyan ? ...dontod el. ? "

Szerencsés esetben pl. van ilyened: 

Előzmény: cam aro (229403)
cam aro Creative Commons License 29 órája 0 0 229403

és olajszivattyú ellenőrzés.""

...azt hogyan ? ...dontod el. ? 

en kicsereltem benne a szimmeringet, oil pump es vacuum side kozt..
(tengely polir utan ) 
.ha mar szetszedtem.. 

meg sikba huztam amit lehetett...
+ ossze raktam ragacsval.. nem szilo/fps :) 

de mas loufaszt nem igen lehet vele tenni.. .
ill. de.. 
cserelni HA kopott.. 

Előzmény: atuc (229401)
cam aro Creative Commons License 3 napja 0 0 229402

:)))

Előzmény: atuc (229401)
atuc Creative Commons License 3 napja 0 0 229401

Semmi extra...

Szívósor, EGR tisztítás, generátor, indító karbantartás, olajszűrőház tömítések, izzítók ki-be, klímakompresszor csapágy, vízhűtő klímahűtő csere, rozsdás mocskos csavarok cseréje, két új ködlámpa.

Ja, csapágyak és olajszivattyú ellenőrzés.

Meg ami menet közben még kiderül.

Nem volt hiba, ez csak karbantartás.

Egy állat vagyok. 

Előzmény: cam aro (229397)
Pedro Dzsepetto Creative Commons License 3 napja 0 0 229400

Mielőtt felcsavaroztam az új fedelet, azt is kitöröltem puha ronggyal, úgyhogy nem volt benne víz, se pára. 

Ez olyan fedél, amin van gumidugó és alul van rajta párakivezető nyílás. Olasz, én ilyennel jártam.

Előzmény: idejétmúlt (229398)
Airbag. Creative Commons License 3 napja 0 2 229399

"Azért nem raktam vissza a fedelet FBS-el, mert jó volt a fedél tömítése!"

ez a hét is meg volt...

:-)

idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 0 229398

Elment vele pestre.. Akkor megy.

Menet közbe be tud párásodni főként ha van benne víz. Azt nem mondtad hogy száraz volt e mikor csináltad.

Ha bezártad a párát/vizet akkor az ott van. Hőlégbefúvóval kiszárítod v hajszárítóval.

Távgyógyítás nincs.

Előzmény: Pedro Dzsepetto (229395)
cam aro Creative Commons License 3 napja 0 0 229397

A kíváncsiság miatt gyorsan szétkaptam a kisautómat ""

nnaa.. nyilvan nem csak a kivancsisag hajtott bele egy ekkora meloba.. :) 

Előzmény: atuc (229393)
cam aro Creative Commons License 3 napja 0 0 229396

..cirka fel liter olaj nem jon le a hengerfej olajterebol. *
az csak all a himbasor korul.. 
a karterban is marad cirka fel liter.. es akkor meg ott az olajcsatornak..""

* motor forgo alvanyon. . 
ha vizszintesen all, a fenti a keplet. 
ha elforgatom 45 fokot.. lefolyik az - -a oldoszer- .. 
vissza vizszintbe, hagy azzon.. 4-5 deci kell bele mire elkezd lefolyni.. 

nem hasrapacsibol irtam, es valoszinu sehol nem a pontos erteket.. 
...benne marad az a liter kornyeke.. 

ma fejre allitottam.. 
elkezdtem az olajpumpaval athajtani a szarazra mosott, de immar -majdnem- osszeszerelt motort. 
motor fejjel lefele.. szelepdekli, turbo, karter nincs rajta. 
8 deci ment bele mire megjelent az elso csepp. 

Előzmény: atuc (229393)
Pedro Dzsepetto Creative Commons License 3 napja 0 0 229395

Én csak azért neheztelek rá, mert nem szólt nekem, pedig érte mentem volna.

Vittem volna féktisztító spray-t amint azt mondod is, a porlasztó úszóházának van kivezetése a légszűrő felé, ott befújtam volna. Onnan ismerem ezt, hogy egyszer nekem is ezt csinálták a nissan szervizesek az út szélén, akkor még Mátyásföldön.

De úgy adta a tudtomra, hogy mintha én lennék az oka. 

Igen, azóta nincs itt a kocsi, elment vele Pestre szerintem.

Szóval Te hogyan látod? A gyújtáselosztó fedele be tud párásodni menet közben? Mert én még ilyenről nem hallottam.

Azért nem raktam vissza a fedelet FBS-el, mert jó volt a fedél tömítése!

Előzmény: idejétmúlt (229394)
idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 1 229394

Nem látod a kocsit nincs ott.

Emberek állítása van.

Ezzel akkor tudsz kezdeni valamit ha majd ott lesz a szomszédba.

Mi van ha benéztek valamit?

A hölgy ismerősöd mondot valamit azt rávágták az a szar biztos.

Rozsda eltömi a tankban lévő szűrőt, a porlasztót is megszívatja.

Fújanak be indítás közbe féktisztítót azt ha röffen akkor benzinellátás hiba van.

Azt se tudom hogy ellenőrzték a szikrát...

Előzmény: Pedro Dzsepetto (229392)
atuc Creative Commons License 3 napja 0 0 229393

Cam!

A kíváncsiság miatt gyorsan szétkaptam a kisautómat (az is N47d20).

Lejött öt liter olaj. Ami látható a karter alján, az 0,5dl. Megmértem.

Igaz, keresztmotor, de nem marad benne egy liter.

Előzmény: cam aro (229383)
Pedro Dzsepetto Creative Commons License 3 napja 0 0 229392

Amit ott a ház előtt a járdán meg tudtam nézni és csinálni hidegben és szemerkélő esőben, azt megcsináltam. A fellelhető testeket ill. csavarokat befújtam WD-vel.

Mindent megmozgattam, mielőtt a trafócsere mellett döntöttem. Be is indult egyből az új trafóval. 

A régi elosztó fedél nagyon kopott volt, mármint a 4 réz sarok benne, ami nagyobb munkára készteti a trafót. 

Beszéltem előtte autóvillamossági szerelővel is, ő is a trafót jelölte meg elsősorban ludasnak. 

És be is indult az új trafóval...

Arra is gondoltam, hogy valahol lehet egy rossz érintkezés, pl. a gyújtáselosztó nem kapja meg a 12V-ot, de szemmel semmi rendelleneset nem láttam, és dönteni kellett karácsony előtt 1 nappal, hogy akkor mi legyen. A tarfó volt a legkézenfekvőbb és legolcsóbb megoldás.

Ami viszont zavar az az, hogy a Nissan trafók nem arról ismertek, hogy elromlanak. Nekem pl. 25 év alatt nem romlott el. 

Nem vagyok autószerelő, de ilyen apróbb hibákat mindig el tudtam hárítani a sajátomnál, vagy ha megkértek rá.

Előzmény: idejétmúlt (229391)
idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 0 229391

Hát meg a pumpa is szereti a rozsdát ugye. Test is lehet szar.

Előzmény: Pedro Dzsepetto (229390)
Pedro Dzsepetto Creative Commons License 3 napja 0 0 229390

Azért kért meg, mert nekem is ilyen volt régebben és tudott róla.

Nissan sunny, 1986-os, 1.5-ös, 75 LE.

Tehát 40 éves a jószág.

A hölgy megörökölte apukájától. Évekig üres tankkal állt, ezért berozsdásodott a tank. Ezért szereltek bele egy jó nagy bemnzinszűrőt. Most is látszott benne valami barnaság az alján. De a porlasztóban megfelelő volt a benzinszint, mert látni a kerek ablakon. 

Nem is foglalkoztam vele, ugyanis nem volt szikra a trafóról. 

23-a volt, ezért gyorsan hívtam a környéki autós boltokat. Sikerül délutánra egy trafó szerezni. De mondtam, hogy leht elektronikai hiba is, de az drágább és nem biztos, hogy kapni, főleg nem karácsony előtt 1 nappal. Ezért trafócserével próbálkozni. 

A tarfón előtte meg volt a 12V amikor a gyújtást ráadtam, csak indításnál nem szikrázott.

Csere után azonnal beindult.

25-én is simán indult, pedig esett az eső. (Amikor segítettem neki, az úttest szélén a háza előtt, akkor is szemerkélt, de hát mégis csak egy hölgy szomszédról van szó.)

Ment vele kb. 50 Km-t és megállt valahol Tapolca környékén. Akik megálltak neki segíteni, azt mondták, hogy ott  a probléma, ahol én csináltam. 

Ezt másnap mondta el telefonban, azóta nem beszéltünk és nincs is itthon csak az anyukája.

Szerintem -így látatlanban- a benzin körül lehet valami, mert lehet ugyan jó a benzinszint, de a porlasztóba bejuthat feloldott rozsda.

Szóval 2 hibája is lehet egyszerre, nem csak a trafó.

Előzmény: idejétmúlt (229389)
idejétmúlt Creative Commons License 3 napja 0 0 229389

Legközelebb ne csináld meg.

Írs le a kocsit milyen tipus motor stb.

Előzmény: Pedro Dzsepetto (229388)
Pedro Dzsepetto Creative Commons License 3 napja 0 0 229388

Üdvözletem Mindenkinek!

Létezik olyan hiba benzines motor esetében, hogy több esős napi állás után simán beindul, majd 50 Km megtétele után bepárásodik az elosztófedél és emiatt leáll a motor?

Mert így járt a szomszédom és mivel engem kért meg az elosztófedél lecserélésére, engem hibáztat, miközben a tömítés a helyén volt.

Köszönöm ha valaki megosztja velem a tapasztalatát.

mica-r Creative Commons License 3 napja 0 0 229387

Nem jellemző az ilyen lerakódás, főleg a dizel hengerfeje talán nem olyan meleg mint a benzinesé. 
Amúgy meg a tengelyeknek kell olaj, a görgőshimba olajpárával is működ.

Előzmény: cam aro (229383)
irzogolo Creative Commons License 3 napja 0 0 229386

BMW motorra jellemző eleve külső hőcserélő, külső olajszűrőházak, olajcsövek, nagy oklömnyi külön olajszivattyú, vanosz kerekek sem picik, rengeteg olajjárat, szabályzószelepek,  a sor6osnál nem meglepő, hogy literek jönnek össze, amin meg még turbó is van, annak is egy halom csöve, hozzávezetése, végül nagyon nem mindegy, mekkora javítás vagy csak sima olajcsere, annyival több megy bele.

Nyilván nem a szárazon asztalon összerakás a döntő, ha bent a helyén napokig nagyrevízió alatt van és közben lecsepeghet, kitörölgetik, pl. tömítés+szelepszárszimering, stb, cserék miatt kiveszegeted a dolgokat, összes olajcső, karter is lejön, stb, stb, akkor kezd közelíteni a szükséges mennyiség a "száraz" kezdeti töltethez.

Előzmény: Paco155 (229381)
BMWKRAFT Creative Commons License 3 napja 0 0 229385

Elfelejtetted odairni, hogy melyik az elötte/utanna kep.

Előzmény: cam aro (229360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!