Ja, még egy gondolat. Nekem a nagynyomású kiválasztásánál a max nyomás csak az egyik paraméter. A másik, hogy tud-e "hordóból" üzemelni vagy mindenképp kell neki bemenő nyomás (ami általában 3 bar szokott lenni).
Vegyél egy elektromost, és arra a két alkalomra amikor a nagyon nagy nyomás kell bérelj egy benzinest.
(Amúgy a Karcher K7 elektromos mosó 180 bar-t tud ami már nincs messze ennek a 220 barjától de legalábbis semmiképp sem kétszeres a különbség hanem kevesebb mint 20%)
a 2.0 dci (m9r ) egy tokeletes jo motor... amig jo . de ha baja van akkor egy komplex hiba/csod tomeg. keress ra injektor removalra, * vezerlesre.. seized egr valvere. stb.. ...elektromos hibakra.. stb.
transit, transporter dragabb.. de talan nem veletlenul..
* itt vege is. 4 beszakadt injektor kihuzasa/kifurasa/ potlasa mar az auto erteke. ...es akkor meg nem csereltel szelepfedel tomitest, vezerlest.. stb..
nem akarlak meggyozni,.. nem is feladatom. veszel amit akarsz.. de en messzire kerulnem a tipust. ===================
vennek egy nagynyomasu hidegvizes mosot. (..csak haztaji ) elektromos, es benzines kozt vaccilalok. mindkettonek van elonye, es hatranya is. az elektromos akkor megy amikor kell, csereben szinte fele a nyomasa mint a benzinesnek. a benzines mindig megy.. (esetleg stand by ) de dupla akkora nyomast tud mint elektromos. namost nekem eleg sok fobiam van,, az egyik az, hogy mindig mindent lekapcsolok amire nincs epp szuksegem. mer' ne menjen..csak.. viszont van most feladat.. ahova a nagyobb nyomas kellene.. de ez 1-2 alkalom.. utanna boven eleg lenne a kisebb nyomasu 'silent' elektromos is.
van ezekrol valakinek relavans tapasztalata ?
ezzel szemezek >> https://www.ebay.co.uk/itm/312746104349 de nincs tapasztalat, mert eddig csak ipari melegvizeshez volt kozom . vagy hugyozo elektromoshoz. :P
nem termek ajanlo kell.. csak velemeny ami esetleg eszembe sem jutott.
valami biztos melegitette.. jo esetben a porlaszto amit megoldhatott a csereje. zaro el repedt, de ott nem egett.. igy biztos - szerintem- hogy nem szelepzaras okozta a hibat.
(tibi mar regota nem irkal erre fele.. de az altala ajanlott pulse sensor nagyobb bontas nelkul megmutatja az ilyen hibakat. ..es mar van olcso is. igaz.. szkop az kell hozza. )
Megtaláltam net legmélyebb bugyrában a teljes képet a kapcsolási rajz ide vonatkozó részéről, mértem és bekötöttem egy relét a barna fehér vezeték megszakítására.
Nyugvón marad a gyári elrendezés , nyomógombot megnyomva az én relém meghúz és adja a +12v-ot a gyári relének.
Az olasz társam megvett egy ilyen 177 lovas 2.0 dci-t,pedig térden állva könyörögtem,hogy ne tegye. Az tény,hogy a motor az egyetlen,ami egyenlőre működik benne. Bőr belsős, panoráma tetős, 4 (?) zonás klíma,meg a jobb herédet maszírozza. Eddig bexart a klíma, a jobb első zár,lehullott a tetőkárpit,a műszerfal úgy világít,mint egy karácsonyfa. Most próbálja eladni,de bottal nem piszkálja senki.... Van egy marokkoi vasas,aki odajár hozzánk a csarnokhoz, talán az majd megveszi.
Autószerelő a szakmám, csak nem szerelőként dolgozom, de saját autókat mindig én javitom, igy én tartom majd életben. Nekem két fontos dolog, hogy ne rohadjon, és állitolag a renault-k ebben elég jók, másik, hogy ne legyenek költséges tipushibái, mint pl. nagynyomásu pumpa, porlasztók, lendkerék. Ja, és birjon huzni egy 2 tonnás trélert ha néha arra kerül sor.
Na én meg elfoglaltam magam egy 2015-ös Audi 3.0tdi-vel :-) Felbukkan egy ismerős, (aki eddig -bmw-s volt) hogy van egy ilyen Audija és 2,5 milliót mondtak neki javitásra. Ugye motor ki, lánchajtás szét, hengerfej le. A jelenség, hogy 5 hengerezik, de közepes fordulaton 'előkerül' a hatodik is. Állítólag volt két becsöpögős porlasztó, azokat újra cserélték. De valószinűleg elégette kicsit a dugattyúkamrát, vagy összenyomta a hajtókart. Méregettem kompressziót, a 6. henger 8-9 bar nyomást tud kb összehozni. A többi jó. Mondtam a tulajnak, hogy elkezdem szétszedni, meglátjuk mekkora lesz a baj, ha leveszem a hengerfejet, akkor láesz értékelhetőbb infó. Ha mondjuk elmelegedett a dugó és a hengert is megnyalta, akkor kukázzuk a motort. Kicsit szugeráltam magamnak a motort, mondom, le lehet tornázni a hengerfejet ott a helyén. Másfél nap csavarozgatás után meglett a tettes. 3400 Ft-os tétel :-)
egy ido utan mar nem fogadtunk ilyen motorral szerelt bodet. vigye ahova akarja, de mi javitani akarunk, nem szopni jeligelvel ellettek hajtva. ...valoszinu mashonnan is .. itt mar szinte nem is latok ilyen autot. ..kihaltak.
Venni akarok egy renault espace-t 2 literes dizel motorral. Van ennek valami tipushibája amit meg kellemne néznem vásárláskor? Másik, hogy időnként (max egyszer havonta) huznék vele egy 2 tonnás trélert. Erre a célra megfelelne az automata váltós verzio vasgy inkább kézi váltós ajánlott?