Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 2019.03.26 0 0 2603

mindig is szar volt

Előzmény: traubisoda999 (2602)
traubisoda999 Creative Commons License 2019.03.26 0 0 2602

Bármelyik KFC Budapesten:

 

Az  elmúlt években nagyon komoly minőségromlást tapasztalok. A kezdetben nagyon szép, hosszú és kerekded, szépen panírozott, ízletes, pirosra sütött mell csíkokat felváltotta valami más, az eredetire alig hasonlító valami. Valami, ami lapos, panír hiányos, a jellegzetes KFC zamat nélküli, CSAK csípős ízű, világos színű, a korábbiaknál sokkal kisebb méretű, alig élvezhető szörnyűség.  

 

A szárnyak kicsik, lehullik róluk a panír fele, a csontok feketék. Ezekre is jellemző a KFC ízek hiánya, ahogyan a nem csípős Kentucky részekre is.   Úgy érzem, hogy vagy takarékossági okokból a cég rendelkezett úgy, hogy kevesebb fűszert használjanak, vagy a boltokban “szervezik ki” a fűszereket más, magán jellegű felhasználásra (értékesítésre?).  

 

A helyzetet tovább bonyolítja az a figyelmetlenség, fegyelmezetlenség, amit újabban a helyszíni rendelés összeállításánál és a házhoz szállításnál tapasztalunk. Az elmúlt 10 házhoz szállításos rendelésünkből 0, azaz nulla alkalommal sikerült teljesíteniük pontosan a rendelést.

szkati Creative Commons License 2018.10.25 0 0 2601

Buddha original Budaőrs

 

A szülinapomat ünnepeltük ma délben ott. Megrendeltük a kajákat- láttuk, hogy bár alig ültek asztaloknál, de lassú a kiszolgálás- férjem elugrott a gyógyszertárba, ami 20 méterre van, én pedig szerettem volna az étterem előtt, jól látható helyen egy cigit elszívni, de a pincér nem engedett ki, miszerint elhagytuk az asztaunkat( a cuccaink persze ott voltak), és ő már látott ilyet, hogy a vendégek rendeltek, aztán leléptek, és nekik kellett a kajájukat kifizetni. Arra a kérdésre, hogy minek néz engem a válasza az volt, hogy joga van megkérdezni ezeket a dolgokat, és én csak ne háborodjak fel, mert ismeri az ilyesmit:)) Férjem visszaérkezett, én kimentem, de a pincér folyamatosan felügyelet alatt tartott minket. Az már csak tejszínab a kávén, hogy úgy köhögött megállás nélkül a tenyerébe, és a kaják fölött tenyér nélkül is, hogy a megaláztatás mellett még arra is kiváncsi vagyok, hogy nem szedtünk -e össze tőle valami bacilust. Kár a helyért! A leves jó volt( akárcsak Thaiföldön), a  pad thai közepes( a pincérnek hiába mondtam, hogy pad thai, mert halvány gőze sem volt, hogy mi az. Ha a főnöke lennék azonnal kirúgnám, mert a hely jobban járna nélküle. Én pl. őmiatta soha többet  az életben oda be nem teszem a lábamat. A panaszkönyvbe azért beírtam, de nem hinném, hogy lesz valami reagálás rá.

Amerigo61 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 2600

La Bodeguita del Medio étterem, Dob utca.

Egy ismerős invitálására mentünk, mert egyébként - a kritikákat olvasva - biztosan elkerültük volna. 

"Kubai étterem" néven hirdetik magukat. A belső kialakítás elég komor, a hodály jelleget nem igazán sikerült ellensúlyozni. A magas székekkel az alacsonyabb vendégeknek meggyűlhet a bajuk. 

Matanzast rendeltem, amit tradicionális kubai ételnek hirdetnek. ízre és állagra leginkább a több napos, sokszor melegített brassóira emlékeztetett. Nem nyerte el a tetszésemet. A többiek BBQ tálakat, illetve tapas-t választottak, elfogadhatónak értékelték, de semmi extra. A koktélok felejtősek, a Kubát megjárt koktélszakértőnk szerint az alkoholtartalom ennél magasabb kell legyen. 

Élő zenét hirdettek, de kb. fél 10-ig csak gépzene ment (ami még valamennyire autentikus is volt), de a zenekar produkciója nagyon gáz : röviden úgy foglalnám össze, hogy világslágerek salsa ritmusban ... pedig részben az élő zene miatt mentünk oda. A pincér előzőleg úgy vezette fel őket, mint Magyarország legjobb salsa-zenekara. Nos attól NAGYON messze voltak ...

Pozitívum, hogy a kiszolgálás kifogástalan volt, az ételekre nem kellett sokat várni, és a pincérek is korrektek voltak. Sajnos, mindez nem feledteti a negatívumokat.

Összefoglalva : a hely durván túlárazott turistacsapda, nagyon rossz ár/érték aránnyal, szóval kerülendő.

 

 

 

Gulper Creative Commons License 2018.03.24 0 0 2599

Ma este voltunk a Coppolában. Az étel nem volt rossz, csak drága, aránytalanul drága. A borok meg még ettől is durvábban túlárazottabbak. Felejtős a hely. sőt kerülendő, szvsz.

Gulper Creative Commons License 2018.03.24 0 0 2598

Lehet, mint bennfentes, figyelmeztet bennünket, nehogy betérjünk :)

Előzmény: Mazsola0070 (2597)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.03.23 -1 2 2597

Mielőtt berakod több topicba is ezt a szöveget, legalább elolvashatnád az adott topic címét....:)

 

"Hova ne menjünk vacsorázni Budapesten?"

Előzmény: vik2110 (2596)
NoichiMorcy Creative Commons License 2017.11.03 0 0 2595

 

 

 

Nem értettük, hogy amikor délben bementünk, miért kísértetiesen üres (és ennek megfelelően sötét) az étterem. Úgy kerültünk a Giglerhez, hogy hetek óta szerettem volna szalontüdőt enni, miután a Kádárnál, ahol a világ legjobb peislijét csinálják, még ott sem volt az étlapon.

 

A Gigler árul tüdőt, na de milyet?!

 

Mindenekelőtt kértünk egy kancsó jeges vizet, mire a felszolgáló nő közölte velünk, hogy nincs jég.

Feltehetően kancsó sem volt, mert kisebb várakozás után lecsaptak elénk két pohár vizet, tegyünk vele, amit akarunk.

 

Ezután jött a tüdő és a szabolcsi töltött káposzta, ami bizony meglehetősen ritka étel (igazán csak a szabolcsiak becsülik!) és boldogan vettük észre az étlapon.

 

Bár ne vettük volna észre.

 

Mindkét étel le volt fagyasztva és a mi „tiszteletünkre” felmelegítve, ami azért belsőségnél elég veszélyes dolog. Ha nem olvasom el az étlapon, azt sem tudtam volna, hogy ez tüdő, mert íze azután nem volt egyáltalán.

Illetve legyünk pontosak. A szósznak nem volt íze, mert tüdőt magát nem sokat találtam a tányéron. Talán éppen azért felejtették ki, hogy bennünket kíméljenek. Nehogy a felmelegített étel bajt okozzon.

 

A szabolcsi káposzta sem volt a gasztronómia csúcsa. Gyakorlatilag egy adag darált húson egy adag tejfel és némi káposztalevél, oszt ennyi.

 

Hát ezért üres a Gigler. Nem csoda, hogy kimaradt a Tripadvisor-ból.

 

Maradjon is így, mert a pocsék áruk fórumán díjat nyerhetne. Az ételeknél csak a kiszolgálás rosszabb.

 

kifli Creative Commons License 2017.11.01 0 0 2594

Phad thai egyik legszarabb hely. nem véletlenül sikeres:)

Előzmény: szkati (2593)
szkati Creative Commons License 2017.11.01 0 0 2593

Mammut- Pad Thai- vagy valami hasonló nevű thai.

Sajnos az a gondom, hogy szeretem a thai kajákat, na meg az is, hogy elég sokszor volt módon helyszínen enni. Na kérem ez egy ténylegesen nagyon rossz másolat. Mindennek egyforma íze van függetlenül attól, hogy az ember mit kér. Rákkal, vagy hússal, risztésztát, vagy üvegtésztát, levesként zöldségeset, vagy rákosat, szóval ez olyan, mint a korábbi német genrelálszósz. Minden tök egyforma, és nem is jó.

szkati Creative Commons License 2017.09.06 0 0 2592

Bubba's Captains Pub,

 alias Víg hajós

 

Kedves összejövetel színhelye volt tegnap este.  A kaják kinézete- függetlenül attól, hogy rák, vagy hal- teljesen egyformák. Fagyasztott krumplival, ízetlen kencékkel szervírozva. Konkrétan az én kajám 20 perccel később érkezett, mint az asztaltársaág többi tagjának.

Ablak- ajtó tárva nyitva és ennek ellenére is iszonyatos olajszag volt mindenhol. A pincérek vicceskedve próbálják a problémékat áthidalni, de részemre ez nem megoldás, mert hogy nem tudok humorral nézni semmit se, amikor éhes vagyok.

 

Az egész hely mindenestől  nagyon szocreálos. El vannak maradva kb. 20 évvel.

szkati Creative Commons License 2016.10.18 0 0 2588

Lehet, hogy most már ilyen sunday brunch specialista leszek?

 

Dupla születésnap, ( az egyik az enyém), úgyhogy spóroljunk egy kis energiát- alapon sunday brunch Intercontinentál lett a vége.

Igazából nem tudom azt mondani- mint a Gundelnél- hogy alapjában véve rossz volt. Voltak jó felvillanások, mint a sült báránycomb, vagy a vadpástétom, vagy a bélszín, de az édességek  nagyon is felejthetők, a levesek közül meg a gombalevesből írtóra hiányzott a petrezselyem, a húslevesben volt egy kis kocka íz.. Az apró előételek finomak voltak, de tényleg. A kiszolgálás meg kifogástalan. A kávék isteniek egytől egyik, de mégis ezt kell mondanom, hogy ugyanebben az árban a Mariott sunday brunche kenterbe veri az egészet.

szkati Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2587

Most már ne menj!

Előzmény: kheiron (2586)
kheiron Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2586

Pfff.... én voltam egyszer pár éve ott, rendes vacsorát ettem, az akkor hibátlan volt. Lehet, hogy a "brunch" miatt rontották le a színvonalat. :-(

Előzmény: szkati (2585)
szkati Creative Commons License 2016.06.12 0 0 2585

Gundel, sunday brunch

Kisebbik gyermek hívott meg minket, a munkában összegyűjtött pontjaiért( idegenforgalomban dolgozik)

 

Hát kérem én még ilyen szart nem ettem!

 

Az előételek egyforma ízűek, fűszertelenek, a leves( paradicsom) édes, a húslevesben némi leveskocka ízt fedeztem fel.

A főételek kevesen voltak. Pocsolya ízű pisztráng, debreceni bélszíncsíkok a legolcsóbb lecsókolbász karikákkal,  unalmas csirke ügyek, kiszáradt steak burgonya, és minden szinte hidegen. Az egyetlen ehető dolog a mini gundel palacsinták.

4 sunday brunch, 2 ásványvíz, 3 kávé, 12% szervíz díj 44 ezer Ft. Szegény gyerek meg csak pironkodott, holott ő csak jót akart. Azt mondja, hogy a munkahelyi menzán jobbat eszik.

Gulper Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2584

Nincs semmi baj, hiszen közönséges halandó nem kap ott semmit enni, úgyhogy kár is odamenni vacsorázási szándékkal :)

Előzmény: bakibaby (2583)
bakibaby Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2583

Na ezt jól félre címeztem :-/

Viszont bekerült a helyes topicba is.

 

bb

Előzmény: bakibaby (2582)
bakibaby Creative Commons License 2016.05.11 0 0 2582

Talán befér ide:

 

Bemutatták a magyar tálakat a Bocuse d'Oron

Nagyon jól sikerült Széll Tamás tála. Nem elképzelhetetlen a dobogós hely. Tovább »

forrás: Index.hu

 

bb

homerx Creative Commons License 2016.02.08 0 0 2581

mekkora kamuhir mar? idejon, de nem csak magyarorszagra, hanem egesz europaba egy amcsi tesztelo, es minden orszagbol kivalaszt egy ettermet. 15 evig tesztelte oket? ez meg az ilyen csillagosoknak is nehezen megy.

bakibaby Creative Commons License 2016.02.05 0 0 2580

"(egykor) kedvenc halétkezdém tulaját is kiosztottam" - ki volt az?

 

bb

Előzmény: Mazsola0070 (2579)
Mazsola0070 Creative Commons License 2016.02.05 -1 1 2579

Én a legjobban a balatoni süllőfesztiválon akadtam ki, ahol a Balaton parton külföldi süllőt árultak.

Miért kell hülyíteni az embereket? Ha már nem lehet a Balatonból halászni, legalább ne szervezzenek a nagy semmire fesztivált.

Vagy hívják balatoni kazah hal fesztiválnak....:) 

 

De a múltkor (egykor) kedvenc halétkezdém tulaját is kiosztottam, mert a "fogas" néven árult valami pocsolyaízű szar volt.

Mondtam neki, hogy azzal tisztában vagyok, hogy "fogas" néven nem fogast kapok, hanem afrikai sügért, de azt néha megveszem.

De azért ne menjenek már le kutyába, hogy "fogas" néven ilyan pocsolyaízű szemetet (pangasiust?) árulnak.

A gyerek csak forgatta a szemét, mint a reklámmacska....  

 

 

 

Előzmény: v_peti (2577)
vállalkozó55 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 2578

Sziasztok!

Ismeritek ezt a programot: http://vendeglatoprogram.com/simple ? Szerintem jól jönne az éttermeknek, vendéglátós helyeknek, mivel ezzel a programmal sokkal gyorsabban és gördülékenyebben tudnák kiszolgálni a vendégeket.

v_peti Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2577

Na ja, ki vagyok én is akadva, hogy alig lehet halat enni a Balatonon (a hekk ebből a szempontból nem hal). Bár még egyes helyeken árulnak (Balatonfenyves, Siófok), nem tudom honnan szerzik be. Köszönjük elnök úr, ez egy hatalmas pofon volt a balatoni gasztroturizmusnak. :(

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
kheiron Creative Commons License 2016.01.25 0 0 2576

Nekem nagyon jó halélményeim vannak az Új Budavárban, a karácsonyi halászlevük (szegedi típusú) gyakorlatilag szobahőmérsékleten kezdett kocsonyásodni. :-)  Viszont meg kell nézni a naptárat meg az étlapot, mert halászlé és harcsapaprikás csak péntektől vasárnapig van, egyébként meg mindenféle sült halakat kapni.

Előzmény: szkati (2575)
szkati Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2575

Tisztában vagyok a magyar szürke harcsa ízével, mert hogy karácsonykor mindig azt csinálok. Na ez nem az volt.

Nem is azért bosszant a dolog, mert hogy 13 ezer Ft-t fizettünk a semmiért, hanem hogy hirdetik, még a facebookon is sokan dicsérik,  az ember bedől, és odamegy a nagy semmire, hanem azért, mert ha jó halat akarok manapság enni, akkor azt magamnak kell megcsinálnom. Férj szerint még a pálinka is vizezve volt, és neki hiszek, mert nagy szakértője.

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
homerx Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2574

gyakorlatilag az utolso menstvarakat is megfosztottak a normalis alapanyagtol.

Előzmény: homerx (2573)
homerx Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2573

a csegei csardaban direkt rakerdeztunk. nincs mar ottani hal az etlapon. ha nekem ettol kezdve barhol azt mondjak, h ottani folyami hal, azt lerugom.

Előzmény: Mazsola0070 (2572)
Mazsola0070 Creative Commons License 2016.01.24 -1 0 2572

Ha már sikeresen betiltották a halászatot, és étteremben szinte sehol nem lehet enni Magyarországon jó magyar harcsát (fogast/süllőt), stb., akkor hozhatnának egy olyan fogyasztóvédelmi rendelkezést is, hogy a halételt árusítók ne kamuzzanak, hanem írják ki korrekt módon, miből van az a halétel.

 

Tele van már a hócipőm azzal, hogy a fogasról kiderül, hogy afrikai (Viktória-tavi) fogas (és ez még a jobb eset, mert az nem is olyan rossz), ami nem is fogas, hanem sügér, csak Magyarországon ezzel a névvel jobban el lehet adni, a harcsáról meg, hogy pangasius, a balatoni (!!!) süllőfesztiválon meg kazah és ukrán süllőt árulnak a Balaton partján.

 

 

Előzmény: szkati (2571)
szkati Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2571

Halbisztró, Jókai tér.

 

Nemrég nyitottak és nagyon igyekeznek, de kevés sikerrel.

Hideg és mérhetetlen olajszag van.Minden, rajtunk lévő cuccot ki kell mosnunk.

Haltepertő nem volt más, mint apró kockákra vágott hal kisütve. Külön kellett kérni a kenyeret, mert azt nem hoztak hozzá. Egyébként is mindent külön kellett kérni. Szalvétát, evőeszközt, majd az italok közül a pincér elfelejtette hozni a pálinkát.

A főételek közül a harcsapaprikás forró, a mellé rakott túrós csusza pedig jéghideg volt, az adag meg ini-mini. A harcsapaprikást illetően egyébként is kétségeim voltak, mert nagyon pangaziusra hajazott.

Harcsafilé rántva: 3 vékony szelet hal jó vastag és olajos bundában. A bundát lehántottam, és megint csak nagyon pangaziuszosra sikeredett a kép.

Senkinek sem ajánlom a helyet!

 

Pater Altenburg Creative Commons License 2015.10.18 0 0 2570

Remém, a Tommy di Napoli (Komjádi uszoda) jó kommentárokat kap. Vagy mégsem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!