Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 17
Igen, a többi T-s topik (kivéve tán a KTV-s és DSL-eseket) sem nagyon élnek - de ez van, majd visiít mindenki, ha a T-Com kitalál megint valami kettőt hátra egyet előre dolgot... Vagy örülünmk, mint majoma farkának, ha az NHH végre VALÓBAN kieszközli a vezetékes->mobil végződtetések drasztikus csökkentését..

Üdv!
Maus Robi
Előzmény: NGid (16)
NGid Creative Commons License 2007.05.16 0 0 16
:)
Előzmény: NGid (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.03 0 0 15
Zsolnay Vilmos utca,ez a Telepes es Ov sarkan van,uj epitesi lakotelep,sry lakopark:(
Előzmény: DerHunter (13)
Jon_Dough Creative Commons License 2004.01.01 0 0 14
A topic-nak nem sok értelme volt abból a szempontból, hogy szerintem a legtöbb ember már belefáradt, abba, hogy azzal az iszonyatosan sok **arral foglalkozzon ami ebben az országban van, illetve az országot jellemzi. Én már nem is foglalkozom a kizsákmányolással ami itt van, mert egyszerűen fárasztó!
Kint voltam rokonoknál angliában, van ott egy cég, felhívod a számát, azon keresztül meg hívod külföldet, pl mo-t. Aztán a számládra meg ráteszik, mennyit beszéltél. Ha jól emléxem úgy 20 forint körül hívtuk percenként MO-t, usa meg úgy 15 ft körül lehetett, átszámítva.
Itt sokat fizetsz a sz*rért, külföldön meg kevesebbet a jóért. Ott vannak az osztrák mobil szolgáltatók is, égnek állt a hajam, amikor hallottam, hogy milyen kedvezményeket adnak időről időre.
Amit lehet, én már külföldön veszek meg, kapják be a magyar kereskedők. Most is a dvd lejátszó amit karácsonyra vettünk 20e-el, olcsóbban meghozták. Aztán lehet dumálni, hogy akkor külföldre megy a pénz, csak nem tudom ez kit érdekel, mikor itt csak a sza*t kapod mind az államtól, mind a szolgáltatóktól. Plusz még mindenhol megpróbálnak átverni, hasznot húzni belőled.
DerHunter Creative Commons License 2004.01.01 0 0 13
Merre laksz pontosan?
Előzmény: Törölt nick (11)
NGid Creative Commons License 2003.12.31 0 0 12
Csak nem hagyjátok megdögleni ezt a topikot. :)
Pedig csak 3,5 év mulva akartam legközelebb ide irni.

Kedves Sas, kit mivel szopat, téged ezzel. Megteheti.
Abban tévedsz hogy nem tanyán laksz (a problémád is jól mutatja), gyakorlatilag ott, de a méretek mások.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.31 0 0 11
engem azzal szopat,hogy visszadobja az ADSL kerelmem,hogy technikailag nem lehetseges.
Nem valami tanyan elek,hanem Budapest,Zuglo.
Na?
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.31 0 0 10

Mindenkinek békés, szeretetteljes, boldog, sikeres és bőséges Új Esztendőt kívánok szeretettel.

És sajnálom, hogy időhiány miatt fórumtársaimnak Karácsonyra nem kívántam hasonló szépeket - remélem ettől fügetlenül mindenkinek szép volt az ezévi (is)!

Maus Robi
mikimaus

Replica Creative Commons License 2003.12.27 0 0 9
Jó kis jóslat! :)
Előzmény: NGid (6)
Tamás Creative Commons License 2003.05.14 0 0 8
Hehe, hát nem vagytok jó jósok.

Hát, tényleg nem. :-))) Mentségünkre szolgáljon, hogy Magyarországon élünk, és mint tudjuk, itt sok minden, hogy úgy mondjam, hajlamos másként lenni, mint a normális. :-)

Előzmény: NGid (6)
Olcsi2 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 7
NGid jo pelda a magyaros optimizmusra, hehe.

Egyebkent, ha jol tudom, a Deutsche Telekomnak a legjobban jovedelmezo befektetese a Matav.

Előzmény: NGid (6)
NGid Creative Commons License 2003.05.13 0 0 6
Hehe, hát nem vagytok jó jósok.
A matáv szopat mindenkit, de jósolok én is, majd vki 4 év múlva meglátja igazam lesz:
a matáv továbbra is szopatni fog mindenkit. A telefonárak magasak lesznek, nettel is ugyanígy le leszünik maradva ha nem jobban.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.16 0 0 5
Kedves Tamás!

Igen is meg nem is. Sok német telefonszolgáltató van, akik csak a gerinchálózati piacba szállnak be. De van olyan is, hogy saját gerinchálózat épül, vasút, elektromos művek, csatornázási művek, olyan cégek, amelyeknek a kritikus helyeken átvezetési jogokkal renedlkeznek. A csatorna a legjobb üzlet a jövőben. Mivel úribb helyeken a szar és az esővíz szétválasztatik, ezért az utóbbira pl. a Siemensnek (is)kidolgozott technológiája van. Itt is tudná alkalmazni, ha lenne rá pénz.

Most vannak egy páran, akik megpróbálják kilobbizni a sajtot a MATÁV szájából. A történetnek nem az UPC lesz az egyetlen szereplője. Az Elektromos Művek még nem mertek meszólalni.

A kisemberek meg fogják élni, hogy jön a kutyára a teherautó. Az üzlet azonban nem így működik. A mindenkori kivánatos csúcstechnológia olyan, hogy csak keveseknek adatik meg, tehát drága (fejlesztés, marketing,...)

A német telefonköltségek stimmelnek. Ott is lakok, tehát tudom. Sőt, irigykedjetek, nekem mindössze 60 DM-be került, hogy átálltam ISDN-re (készülék nélkül). A két telefonvonalért egy kicsit többet fizettem az átállás előtt, mint most az ISDN-ért. Ösztönöztek. Ez itt is be fog következni.

A forgatókönyvek készen vannak. A harc durva lesz az elején. A kitérőkkel (a máshová szerződőkkel) majd jól kicsesznek. Ha nagy lesz a botrány, akkor majd szelidebbek lesznek. Aki tud németül, annak ajánlom, hogy keresse meg a Regulirungsbehörde honlapját.

A MATÁV gyűlölő érzületűeknek ott hatalmas kéjmámorban lehet részük. Hogyan idomítanak egy akkora marha nagy állatot mint a DT.

Tamás Creative Commons License 1999.10.16 0 0 4
Khmm, bocsánat, hogy beleszólok, de helyesbítésre van itten szükség, ami mondjuk még jobban alátámasztja az igazságodat... :-)

Szóval arról lenne szó, hogy minden kiépített telefonvonal állami tulajdon, attól függetlenül, hogy ki építette ki. Ugyanúgy, ahogy állami tulajdon minden út, vízvezeték, távközlési frekvencia stb. Utána ezeket koncessziós szerződés alapján használ az adott szolgáltató. És ez Németországban is így van.

Pont emiatt nem kell majd az új telefonszolgáltatóknak pl. új kábeleket kihuzigálni mindenhova, ugyanazokat használhatják majd, mint a MATÁV... na és mivel ezzel nem lesz költségük, szépen tudnak majd alacsonyabb árat kínálni...

Előzmény: Kakimuki (2)
Zoli1 Creative Commons License 1999.10.16 0 0 3
Kakika!

Nincs túl sok kedvem vitatkozni, így csak annyit mondok, hogy majd kiderül. Addig is szenvedünk a matávval.

Előzmény: Kakimuki (2)
Kakimuki Creative Commons License 1999.10.15 0 0 2
Zolika !
Mostan ezen ne nyissunk túl nagy vitát, mert tudod a keszonbetegség fenyeget ...

Egy értheto példamese csak neked:
Ha van egy pék aki 10 pengoért adja a zsemlét, míg az összes többi 2-ért, akkor mi történik a mi pékünkkel ?
.... (gondolkodási ido) .... elárulom: megdöglik !
Ezt elkerülendo hát, ez a szemét, tetu pék is 2-ért lesz kénytelen adni a zsemléket .

Elárulok egy titkot, de ne mondd el senkinek !
Németországban az alternatív távközlési szolgáltatók a Deutche Telecom-tól bérelt infrastruktúrán (értsd: azon a kábelen ami a DT tulajdona és amit alternatív szolgáltató csak bérel) olcsóbban adja a telefont, mint maga a DT.

Magyarul egyazon péküzletben, egyazon kemecébol, ugyanazon a polcon van két zsemle. A különbség csak annyi, hogy az egyik drágább, a másik olcsóbb. Te melyiket vennéd meg ?
(nem kell ám rögtön válaszolni, gondold jól át !)

Előzmény: Zoli1 (1)
Zoli1 Creative Commons License 1999.10.15 0 0 1
Most nem azért, mert kötözködni akarok, de szerintem ha a matáv nem lesz egyedül, akkor sem fognak lemenni az árak.
Kei-Satu Creative Commons License 1999.10.15 0 0 0
3...2...1...0

Legközelebb a Matávnál robbantok.

Kakimuki Creative Commons License 1999.10.15 0 0 topiknyitó
Nem szervesen a game témához tartozik, de sajnos a probléma érint mindenkit.
Ezt úgy ollóztam ki a Netphone honlapjáról :

"... Ma általánosan elfogadjuk a rendkívül magas díjakat, és persze kommunikálni bármilyen áron is kell. Pedig a telefonbeszélgetés nem szükségszeruen ilyen drága. Egy példa erre: az USA-ba telefonálni 135 Ft-ba kerül percenként, ugyanakkor egy amerikai távközlési szolgáltató egy magyarországi hívásért ennek mintegy harmadát számlázza percenként.

A MATÁV tarifái azért lehetnek olyan magasak, amilyenek, mert nincs versenytárs a piacon. Arra, hogy a távközlési szolgáltatás valójában mekkora költséggel jár, legyen másik példa az, hogy a Deutsche Telecom 70%-kal csökkentette árait privilégiuma megszuntekor. Nem tévedés, ma Németországban 30%-a a tarifa az egy évvel ezelottinek."

Az anyjuk csipáját !!!!!

Ehhez hozzá tartozik az is, hogy a mATÁV tulajdonosa szintén a fent említett Deutsche Telecom. Elég szar ügy, hogy az EU-ban, ahol 5-10x magasabbak a bérek szinte ingyen jutnak Internethez az emberek, míg nálunk elég húzós tétel az Internet hozzáférés (lásd > "Internet szolgáltatók" topic). Ebbol két éven belül (a koncesszió lejártáig) olyan lemaradást fogunk összeszedni, amit az életben nem lehet majd behozni.
Szerintetek lehet ez ellen tenni valamit, vagy ezt el kell fogadni így ahogy van ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!