A bűvészetekben kevésbé vagyok járatos - Rodolfó pedig már meghalt -, arra viszont emlékszem, amikor a lefaragások megtörténtek. Azóta görgeti maga előtt sok közintézmény az irreális költségvetés miatti tartozását. Rengeteg helyen az ún. bérmegtakarításokat is ezek csökkentésére fordítják.
Kovács ismertette az MSzP új - saját! - költségvetési javaslatát.
Ha jól értettem (forrás: rádió) csökkenteni szeretnék a költségvetési intézmények támogatását, ám növelnék a bennük foglalkoztatott közalkalmazottak jövedelmét.
Azt hallom a rádióban, hogy Kasza polgármester úr (Szabadka, ha jól emlékszem) meglátogatta Kovács urat (MSzP). Kérte őt, segítse elő Jugoszláviában a demokratikus átmenetet. Kovács úr erre ígéretet tett.
Eddig a hír.
Gondolom Kasza úr azért kért segítséget, mert Kovács úrnak és az MSzP-nek - ellentétben Jugoszlávia polgáraival - van gyakorlata a fenti feladatban.
Nos, én azt tanácsolom déli szomszédainknak, fogadják Kovács úrék segítségét nagy szeretettel, ám kellő óvatossággal.
Például, ha a "spontán privatizáció" szópárt meghallják, szorítsák mindkét kezüket zsebeikre. Ügyeljenek továbbá nagyon-nagyon a "taxisblokád", "pártvagyon", "pártszékház", "bank", "olaj", "pénzpapír", "láz" szavak elhangzásakor.
No, és ha egy kedves, nagybajszú, panamai akcentussal beszélő fiatalember látogatást ígér - azonnal zárják le a határokat!