Keresés

Részletes keresés

bélféreg Creative Commons License 1999.11.24 0 0 11
Lagzi Lajcsiról eszembe jut a tv2, a tv2-ről az Osztálytalálkozó, és ez már baromira nem vág a témába, mert annál szarabbul kivitelezett (technikailag) műsort még nemigen láttam.
Amúgy Thierry Arbogast is a legjobbak közé tartozik szerintem, ezért most várom is már a The Messenger-t, az egy olyan filmnek ígérkezik, ahol igazán megmutathatja, hogy mit tud.
Előzmény: mud (8)
mud Creative Commons License 1999.11.20 0 0 10
Atyavilag, őt kihagytam... bar az arca néha kisért...ejszaka, amikor setét van...
Előzmény: Leno Laj (9)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.20 0 0 9
Ésa Jimmy. Mega Zámbó.
Előzmény: mud (8)
mud Creative Commons License 1999.11.20 0 0 8
Yo. Két fecske sem csinal nyarat. Asszem, errefelé csak a Gangsta Zoli mega Lagzi Lajcsi rulez... Pity.
Előzmény: bélféreg (7)
bélféreg Creative Commons License 1999.11.18 0 0 7
Jah, én itt vagyok, csak a csekély érdeklődés miatt visszavonultam, nem akartam ugyanis magammal beszélgetni... De én készen állok!
Előzmény: mud (6)
mud Creative Commons License 1999.11.18 0 0 6
Figyusz moricka,
temostakkor csak nyitsz egy topikot, oszt csak ugy lelépsz? Tudod te, mennyibe kerul ez a Moderá Toroknak?
mud Creative Commons License 1999.10.16 0 0 5
Miroslav Ondricek
Sven Nykvist
Asakazu Nakai / Kagemusha
Kiyomi Kuroda / Onibaba
Gabriel Beristain / Caravaggio
Romano Albani / To forget Venice
bonsay Creative Commons License 1999.10.15 0 0 4
Zsigmond Vilmos, és Jan De Bont rulez!!!! :-))
bélféreg Creative Commons License 1999.10.15 0 0 3
Kedves belfereg! (Ez egy kicsit furcsan hangzik...;-))
Hozzá kell szokni - nem én vagyok az egyetlen féreg ezen a világon. :)

Nos igen - a kérdések részemről álkérdések voltak. Természetesen a képek sokat adnak hozzá a történethez. A képkivágás, a színvilág, a perspektíva, a megvilágítás egy jó filmnél követi a cselekményt. Az én kedvenc "képmestereim", a kétszeres Oscar-díjas Janusz Kaminski (Schindler Listája, Ryan közlegény megmentése), aki '94 óta kizárólag Spielberggel dolgozik (Idén debütál, mint rendező), de előtte is figyelemre méltó dolgokat produkált (pl. az egyébként is nagy kedvenc Jerry Maguire). Dante Spinotti a másik, akinek a filmjeit akkor is megnézem, ha amúgy nem nagyon érdekelne. Szerintem nagyon sokoldalú operatőr - néha szemetgyönyörködtető, reklámfilmbe illő felvételei ugyanúgy a legjobbak között vannak, mint a realista, "valóságszagú" kockák (pl. Krumplirózsa, ami amúgy is remek film). Persze rajtuk kívül vannak még sokan - hogy ne menyjek nagyon messzire: pl. Ragályi Elemér -, de róluk majd máskor... Már ha érdekel ez valakit :)

Előzmény: magdika (2)
magdika Creative Commons License 1999.10.14 0 0 2
Kedves belfereg! (Ez egy kicsit furcsan hangzik...;-))
Teljesen jogos a felvetes. A kepek kifejezoereje az adott film hogyismonnyam, gerincet kepezi. Rengeteg olyan filmet lattam, amit az operator mives munkaja vitt el a hatan, viszont olyat nem nagyon amire azt mondtam volna, hogy "hudejovolt csak az operatori munka nem tetszett". Kedvenc operatorom nincs egyebkent, de vannak kedvenc filmjeim, melyekben zsenialisnak tartom a fenykepezest.Egyelore ennyi.
Udv mag.
vidmar Creative Commons License 1999.10.14 0 0 1
A kép a film legfontosabb nyelvi eszköze. Nem mindegy hogy ki kezeli azt a készüléket...
magdika Creative Commons License 1999.10.14 0 0 0
Fontosak a kepek , nagyon is. Jo operator nelkul, 0-at er a film.
mag
bélféreg Creative Commons License 1999.10.14 0 0 topiknyitó
Filmekről sokat vitáztunk már, jókról s rosszakról egyaránt. Néha alkotóik is górcső alá kerültek - elsősorban a rendezők. De talán érdemes lenne pár szót ejteni azokról is, akik a filmek promóciós anyagain ugyan ritkán szerepelnek, mégis nagyon sok múlik rajtuk. Ők lennének az operatőrök. Kíváncsi lennék a véleményekre: kinek a munkái tetszenek a lagjobban és miért? Mert szépek a képek, vagy mert annyira realisztikusak? Mondanak-e egyáltalán számunkra valamit a képek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!