Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2009.10.19 0 0 14
Egyetertek, tamogassak a versenyhorgaszatot!
Előzmény: S_L (13)
S_L Creative Commons License 2009.10.19 0 0 13
"0 élsport?"

IGEN!!!!!!!

Egy cool blog, vazze:-))))

Minden élsportrajongó és élsportból élő figyelmébe!

Megszüntetnék a versenysportot
2009.10.19. 07:13 Tacskó Muki

2009. október 17-én, szombaton tartotta alakuló ülését a MAVESZ, azaz a Magyar Versenysport-ellenes Szövetség. A szövetség célja, hogy felnyissa az emberek szemét a versenysport által okozott társadalmi károkra, így többek között arra, hogy a versenysport mennyire veszélyes az azt űzők egészségére, illetve mennyi adóforint folyik el a teljesen feleslegesen versenysport életben tartására.

„Mindig azon izgul az ország, hogy mennyi aranyat nyerünk mi magyarok az olimpián. Én meg azt kérdezem: mi lenne akkor, ha egyet sem nyernénk? Hát én például hatalmasat röhögnék.” – mondta nyitó előadásában dr. Szabó Péter sportorvos. „Mert a versenysportoló bokszoló állami pénzen készül fel arra, hogy szétverjék a fejét, állami pénzen utazik ki a helyszínre, ahol szétverik a fejét, és utána állami pénzen ápoljuk a széttört fejét. De adóforintjainkból lesznek ízületi megbetegedései a súlyemelőknek, sportszíve az atlétáknak és stroke-ja a focistáknak. És akkor még a doppingok hatásairól nem is beszéltünk!” – folytatta Szabó. Hangsúlyozta, hogy abból a rengeteg pénzből, amit az állam versenysportra kidob, a tömegsportot kellene támogatni. „A szegénysorú gyerekeknek meg jut hetente egyszer a tornaóra, a kisnyugdíjas meg örül, ha kéthavonta ki tud fizetni egy uszodabelépőt! A versenysportra adott milliárdokból a szegények számára uszodák, egész sportközpontok épülhetnének. A versenyzőknek meg úgyis ott van a szponzori támogatás.”

Pécsi Laura sportpszichológus előadta: „Bibó István óta tudjuk, hogy a versenysport által elérhető siker érzésére a más területen sikertelen kis nemzeteknek van a leginkább szükségük. Bibó mutatta ki, hogy Magyarországon Trianon óta tart ez a beteges és nevetséges függőség a sportversenyeken elnyerhető érmektől. Én azonban sokkal inkább szeretnék egy olyan országban élni, amely bár egy érmet se nyer soha sportversenyen és polgárai nem bámulják folyton azt a televízióban, ahogyan mások mozognak, viszont egészségesek, mert lehetőségük van arra, hogy sportoljanak.”

A MAVESZ novembertől figyelemfelhívó kampányt indít a versenysport állami támogatásának teljes megszüntetéséért.

http://tacskomuki.blog.hu/2009/10/19/megszuntetnek_a_versenysportot

Topiccímnek pedig jobb lenne a "Nem, az élsportra!"
Előzmény: cinquecento (0)
Medieval Creative Commons License 2000.10.24 0 0 12
Igaz, ritkán járok felétek, de most, hogy mondod (?) van benne valami. Egyébként a pálya nem elég. Ha kinézek az ablakon, látok egy jórészt üresen tátongó focipályát. Hétvégenként nagy derbiket rendeznek ott harmincas apukák, akik már bátran belefoghatnának a sumóba is (tisztelet a kivételnek). Azt várnám, hogy hét közben, iskola után a 10 méterre lévő suli diákjai benépseítik a focipályát, és tízkor úgy kell őket hazazavarni onnan. Ehhez képest... Egyszer azt mondta valaki, hogy a mai gyerekek sportolás helyett számítógépeznek. Az is kell, nem mondom, de napi szintű sportolás nélkül felnőni elég tré lehet. Elhatároztam, hogy megtanítom a fiamat biciklizni. Pedig hogy utálja... persze, mert még nem száguld, mint a szél. Majd ha megtanul, le sem lehet szedni róla. Remélem...
Előzmény: csillag (10)
csillag Creative Commons License 1999.10.13 0 0 10
Miért kellene eltörölni a profi futballt? Csak nevezzék magukat továbbra is profinak, legfeljebb nagobbat lehet röhögni rajtuk. Viszont hagyni kéne őket, hogy álljanak meg a saját lábukon, Torgyánék és más állami pénzek stop., Tb tartozás behajt, vagy felszámol...
A felszabaduló állami pénzből meg csináljanak végre néhány grundot, ahol focizni lehet. Na jó lehet más pálya is, csak én focizni szeretek. Végtelenül dühít, hogy pl. nálunk, a káposztásmegyeri lakótelepen minden utcasarkon homokozós, hintás kisebb-nagyobb játszótér van, tehát az 5 év alatti korosztály elvan látva, focira alkalmas hely viszont egy sincs. Illetve két évvel ezelőtt végre csináltak egy mini pályát, ahol kb. 6 személy még el tud játszani, szóval ez is inkább a kicsiknek való. Ráadásul a megmaradt alkalmas területen most templomot fognak építeni.
Mi meg felnőttek kibérelhetjük arany-áron az iskola tornatermét. Igaz hogy ezzel támogatjuk a sulit, de az ifjúság ettől még cselleng, kábítózik, Duna Plaza, stb.
Előzmény: Woland (6)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.10.13 0 0 9
SZVSZ külön kéne választani jelszavak demagógiáját a tartalomtól.

"A sport élet, erő, egészség!" Nos, mint ez nyilvánvaló, az élsport LEGTÖBB fajtája SÚLYOSAN egészségkárosító hatású. (Én pl. sakkoztam, ami mindössze a Scheuermann-kóromat erősíthette, de az kifejlődött volna enélkül is). Köv.képp mindenféle "egészséges életmód" meg efféle jelszavakkal pénzt pumpálni a versenysportba nemcsak hazug dolog, de kifejezetten ellentétes a deklarált szándékokkal.

Egyúttal érvénybe lép az a tétel is, hogy ha ennyi "munkával" (napi 1,5 óra edzés) meg lehet keresni ennyi pénzt, akkor miért "dolgozzon" ennél többet valaki? Ha emellett figyelembe vesszük, hogy derék, főállású sportolóink pontosan tisztában vannak azzal, hogy kb. 35 éves korukig meg kell teremteniük egzisztenciájukat a hátralévő, 50–60 évre, nyilvánvalóvá válik, hogy fő törekvésük ez lesz — maga a "sport", amiért a pénzt kapják, szükségképp másodrendűvé válik.

Ugye emléxünk még, hogy poénkodott a teljes magyar sajtó — válogatott "labdarúgóinkkal" teljes egyetértésben — amikor megtudták, hogy Izland válogatottja főállású bálnavadászokkal, hentesekkel stb. áll ki ellenünk (el is vertek vagy 2*). Pedig a különbség elég nyilvánvaló: az az ember, aki a 8 óra munka után megy el 1,5 óra edzésre, jobban fog teljesíteni, mint aki ezt 8 óra munka nélkül teszi.

Egyetértek mindazokkal, akixerint az egészségvédelemre stb. szánt pénzt CSAK a tömegsportba szabad fektetni. Turistaház rulez! Ehhez hozzátenném a meglévő, állami tulajdonú sportlétesítményeket: az imént említett (és az ÉN adómból befolyó) pénzt fordítsák arra, hogy ÉN kedvezményesen focizhassak, (üthessek, úszhassak stb.) ezekben!

A versenysportot pedig válasszuk ettől szigorúan külön! A versenysport a szórakoztatóipar egyik ágazata: aki úgy véli, hogy neki megéri, ha ilyen-olyan versenyzőt, csapatot stb. finanszíroz, ám tegye! Építsen hozzá SAJÁT létesítményeket, vagy fizessen piaci bérleti díjat a meglévőkben. Aztán vagy bejön a számítása, vagy ő bukik rajta. De az ÉN adómból erre 1 árva buznyákot se!

Mulan Creative Commons License 1999.10.13 0 0 8
Én nem annyira az edzésre járást hiányolom, hanem a kötetlen sportolás, saját örömére ugrálás, úszás, túrázás lehetőségét, szabadstrandot, elérhető árú eszközkölcsönzési lehetőséget, túristaszállót, kempinget.
Előzmény: Duda (7)
Duda Creative Commons License 1999.10.12 0 0 7
Mulan!

Igen, egyetertunk. :)

Woland!

Azert nem kellene megakadni a sportolova kepzes elso fazisaban. Azokra nem megoldas amit irsz, akik mondjuk sportoltak, aztan megsem valtak profiva. Ok (azaz mi) hol sportolhatnak? Uszodak kellenenek, bicoutak, meg az emberek fejebe elultetni, hogy a bicout nem jarda, es az autosoknak nem hecc alany.

Egyebkent furcsallom, hogy a mi idonkben mindenki sportolt valamit az iskolaban, meg a jo tanulok is. Ma szinte alig csinalnak a gyerekek valamit, rikta aki iskola utan edzesre megy.

Woland Creative Commons License 1999.10.12 0 0 6
Ha mar ideztetek, azzal egeszitenem ki a velemenyemet, hogy termeszetesen a legtobb tamogatast az utanpotlas-nevelesre es a tomegsportra kell forditani, nem az elsportolok tamogatasara. Biztositani kell, hogy minden kolyok szervezetten futballozhasson, uszhasson, futhasson. Akar a profi futball magyarorszagi eltorlesevel, annak amatorre tetelevel, minden tamogatas atcsoportositasaval novelni kellene a sportolo gyerekek, fiatalok szamat. Ebben latom az ISM fo feladatat, nem pedig masban. Grandiozus programokra van szukseg, olyan celok kituzesere, amelyek reven par even belul javulhat a lakossag fizikai allapota (legalabb a tinedzsereke, akik harmada alkalmatlan a katonai szolgalatra) - es aki akar, sportolni tudjon. Ennek reven tiz-husz ev mulva ujra lehetne europai szinvonalu futball Magyarorszagon. Ehhez eroteljesebb akarat - es sok penz kell.
Mulan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 5
Gondolom, nem azért másoltad ide, mert gyökeresen ellenkező véleményen vagyunk:))))

Én meg kajakoztam, amikor még fiatal voltam. A Vörös Meteornál viziúttörőztem, később az ETO-ban nem lettem élsportoló - és amikor még egészen kicsi voltam, utazgattam Rábán-Dunán túrakajakban, a szüleim vizijártassága jogán. Egyszerűen kikölcsönöztek néhány kajakot, és csapattal elmentünk a vizeken. Én meg egyszer tudtam elvinni a gyerekeimet kajakkal kirándulni, az biztosan életre szóló élmény lesz. (Harmincévenként egyszer szokott lenni olyan vihar olyan hirtelenjében - több öregek is emlékeztek rá!)

Előzmény: Duda (4)
Duda Creative Commons License 1999.10.12 0 0 4
Idekopizom amit a "nem akarok foci EB-t" topicba irtam:

Woland irja:

"Ezt a sok penzt fordithatnak inkabb az uszoinkra, vizilabdazoinkra es mindazon vilaghiru sportoloink javara, akik a
futballistakkal ellentetben nem szegyent, hanem dicsoseget szereztek Magyarorszagnak."

Lehet, hogy unnepronto leszek, de azt a rengeteg penzt en meg csak nem is a sikeres sportolokra koltenem, hanem sajat magunkra,
vagyis tomegsportra. Erdekes modon nalunk gazdagabb es hiresebb orszagok nem erzik ugy, hogy elsportolok kitenyesztesevel kellene
sajat dicsoseguket zengeni. En speciel (mint volt atleta) nem rajongok az elsporter, mert az ma mar csak a kokszrol es a penzrol
szol. Ezert nem is erdekel. Kulturaltabb orszagok nem is ezt az utat jarjak, hanem elsoptolok tenyesztese helyet lehetove teszik ,
hogy mindenki sportolhasson (nevetseges amikor olyanoknak dagad a melle a magyar himnusz hallatan, akik 10km-t sem tudnanak
legyalogolni - nemhogy lefutni).

Gondolj bele, hogy Bp-en milyen sportlehetosegek vannak? Nehany draga es tomott uszoda, alig van zold ahol futni lehet, nagy 0 a
bicout. En inkabb idekoltenem azt a penzt.

Előzmény: Mulan (-)
Mulan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3
A foci (labdarúgás) szerintem már régen nemhogy nem élsport - sport sem. Tömeghiszterizáló, illetve hisztéria-átirányító, inkább politikai izé, intelligens embereknél is eléri hogy nyolc lábhoz 40 legyen az IQ, hátmég tömegesen...

Ha arról van szó, hogy néhányan játszunk egy labdával, én is beállok kétballábazni. Vagy a kapuba (ha leteszem a szemüveget, fix, hogy mellényúlok minden golyónak - ha nem teszem le, védem a szemüveget)

Élsportról meg: ha az a fajta, amitől többgyermekes, tisztességben megkopaszodott elefántmellszobrok NDK-s úszónő múltján lehet humorizálni - inkább tanítsuk meg a csemetéinket (unokáinkat) biztonságosan úszni.

Előzmény: cinquecento (0)
Mulan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 2
Megpróbáltam magam nullázni, de látszik, hogy nem vagyok edzésben...

Előzmény: cinquecento (0)
Mulan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 1
Győrben 0 csónakázótó van
Előzmény: Mulan (-)
cinquecento Creative Commons License 1999.10.12 0 0 0
0 élsport?
Előzmény: Mulan (-)
Mulan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 topiknyitó
Elkezdtem nagyon "lokális" lenni fociEB-ből, inkább áthozom ide. Ha másnak érdektelen, majd elsüllyed.
Évek óta bosszankodom azon, hogy kb. 5 perc járásra lakom attól az akkor még élő víztől (meg tkp. valószínűleg megint az, már nem mászkálnak bele szennylevek, nem igazi holtág, saját forrásai vannak, üzemelnek), ahol valamikor úszni tanultam, de nem szabad benne fürdeni. Debrecenben meg tudtam tenni, hogy egy kis kerülővel, valamivel korrábbi indulással ússzam egy kicsit reggel (bérletet kellet venni, ha az ember gyereke pénztárnyitás előtt akart pancsolni, de legalább akkor érdekelt volt benne, hogy ledolgozza) - a "vizek városában" ez teljes képtelenség. Az ebben az épületben lévő (nem ingyenes, de cégdolgózónak viszonylag olcsó) helybenúszós pancsolda is csak du. használható. És hány olyan városban, ahol egy rendes tócsa sincs, megoldották a csónakázótavat, természetfagyasztotta korcsolyapályát - na jó, ahhoz télen tél kell, de ez most alighanem lesz)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!