Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.01 0 0 13
Zenit
2000-ben aranyérmes lett.
Tavaly 21-es, idén csak 17-es volt a cukorfoka.
etna Creative Commons License 1999.12.22 0 0 12
hadd ajánljak két igen kitűnő bort
az egyik Györgykovács Imre 1995-ös hárslevelűje
(a Borkalauz, ha jól emléxem 86 ponttal és négy csillaggal díjazta, ami igen kiemelkedő eredmény)
a másik Weninger 1997-es soproni kékfrankosa (80 pont)
ezutóbbi a legjobb kékfrankos volt amit ittam.

na s akkor még kettő:
egész társaságomban óriási sikere volt a Chateau Teleki Villány sorozat két borának
az egyik az 1997-es cabernet sauvignon (pazar vanilia illat, testesség, hosszú lecsengés)
a másik egy merlot pinot noir cuveé, szintén 1997-es
mindkettő megvásárolható 1000-1500 között

etna Creative Commons License 1999.10.23 0 0 11
gere attila
cabernet sauvignon barrique
1993

csúcs

ugyanez 1995-ben is felettébb jó

de a nehéz villányi vörösök a márkás pincékből soha nem okoznak csalódást.

édesben: Szeremley Huba: Kései olaszrizling, 1997

myprint Creative Commons License 1999.10.21 0 0 10
A Somlai furmint és juhfark verhetetlen.
Jellemző a fajtákra, hogy "iparilag" lehetetlen még a "megfelelő" minőséget is előállítani.
Aki egyszer kóstolta nem tud leszokni róla.
Egészségetekre!
petterson Creative Commons License 1999.10.21 0 0 9
hoppáhoppá. úgy látom súlyos hiányt kell pótolnom. hát a villányi borokkal mi van? a villányi zweigelt- nél jobb vörös nincsen e világon
Vanek Creative Commons License 1999.10.12 0 0 8
No és mit gondoltok a százas borokról?

És a guggolós borokról?

jocó Creative Commons License 1999.10.12 0 0 7
Hát az attol függ, hogy mit eszel elötte, utána, helyette, közbe. Legyen minél öregebb, testesebb. Harmonizáljon az éppen megkivánt izzel. Desszert bornak ajánlom a 6 puttonyos 20 éves de 3 éven át mazsolán érlelt Tokaji Aszut. Ugyanezen modszerrel érlelt a görög szenthegyen (Athos) termelt szölöböl készült Mavro Dafnit. Marhahusos ételhez a 20 éves Egri bikavért. Halakhoz a traminit. Beszélgetéshez izlés szerint Tokaji Szamorodni, Szekszárdi Rosé, Zweigert vagy Pinot Noár, Ha gyengébb borod van akkor meg kell fejelni egykis ellenkezö nemü pezsgővel.
Na csorog a nyálam és itt csak ásvánmyvíz van. fujjjjjj.
jocó
alexandrosz Creative Commons License 1999.10.12 0 0 6
Bocsi fokukac, hogy beleszólok, de dobok ide egy linket egy régebbi, de most is futó topicról:
:o)))
http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9004540&uq=576
Előzmény: fokukac (-)
tristan Creative Commons License 1999.10.12 0 0 5
WagnerUR!
Mád-Tokaj? Gratula az ízlésedhez.
Vasárnap jöttem onnan haza egy "őstermelő" barátomtól...

Tristan

Előzmény: Törölt nick (1)
Papzi Creative Commons License 1999.10.12 0 0 4
Emberek,most jottem meg a szuretbol,szikrazo napsutesben szedtuk a szolot a Badacsony oldalan!A mi borunk eleg szaraz,igy en nem kulonosebben kedvelem,inkabb csak nyaron iszom,akkor jol esik,oltja a szomjat a savanykas ize!Egyebkent rizlingszilvani es olaszrizling a fo alkotoeleme.
Ugy tapasztaltam,hogy tesznek cukrot a preseles utan a szolo levebe,mert kulonben tul savanyu lenne,ez alt.-os gyakorlat.
gicus Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3
Keszthely is hagyon jó hely ám! A "Cserszegi fűszerest" például kifejezetten ajánlom! Különleges íze van, fröccsnek és tisztán egyformán isteni!
Előzmény: fokukac (-)
Angel Úr Creative Commons License 1999.10.12 0 0 2
Hali!
Szeretnék feltenni egy kérdést. Az én nagyapám is borászkodott, azaz készített pár hektó bort. De már nem tudom, hogy tett e cukrot bele. Nos a kérdésem az lenne, hogy kell-e cukrot tenni a borba vagy szőlője válogatja? Ugyanis a leendő apósom 100 literhez tesz 5 kiló cukrot. Lehet, hogy nektek nagyon lámának tűnik a kérdésem, de ez van. Egyébként sörök barátja vagyok, de a jó bort is megiszogatom.
csá
Rambler Creative Commons License 1999.10.12 0 0 0
A furmint rulez, de csak a 0-s évjárat!
GO TO KAJ, oszt szüret!
Előzmény: fokukac (-)
fokukac Creative Commons License 1999.10.12 0 0 topiknyitó
Itt a szüret, jó a termés, állítólag az évtized legjobb évjárata készül !

Szeretném megtudni, hogy mi a kedvenc borotok !

Részemről Tokaj nagyon-nagyon rulez,
életemben először tokaji furmintot ittam...
elfogult vagyok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!