Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.19 0 0 26
Angyalkám, angyalkám:)))
Jer már velünk inkább.
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.18 0 0 24
Neked hát Kedves Álomhajós !

Magyarázni próbáltam Enlil hasznosságát. Azt hogy milyen előnye van sértegetős stb. stílusának, ha van egyáltalán...

Egyszóval nem rád céloztam, hanem Enlilre, de neked írtam (meg a többieknek is)!

Üdv
Big

Előzmény: alomhajos (20)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.16 0 0 23
Enlil!
Megnézted már a honlapom Zenei Oldalait?

Ja, írásod tele van tárgyi tévedésekkel, amelyek olyan alapvetőek, hogy ebből gondolom, hogy te fiatal vagy.
Csak egypár: a HGY nem a kat. bibliát használja, hanem a protestánst. De ne hidd, hogy nagy a különbség. Az eredeti görög és héber szövegek még megvannak ám! Legalábbis elég régiek.

Tiszta demagóg amiket írkálsz. Vagy gyerekes. Vagy még sosem vitáztál senkivel? Ez nagyon látszik az írásaidon.
Most írok pár dolgot a te stílusodban, így jobban meg fogsz érteni:

Mindenki tudja, hogy az Ó és Újszöv. nem ellentétes. A Biblia objektiv infó. A neofilmek mesék. A sumér kőtáblák hamisítványok. De vitázni ezekről nem akarok, mert ezek annyira nyilvánvalóak. ;-) Főleg a sumér kőtáblák, azok félrefordítások, de nagy részük hamisítvány. ;-)))

De komolyra fordítva a szót. Jézus néha tényleg példabeszédekben szólt. De pont azért, hogy a nagyképűek ne értsék meg, csak azok, akik alázattal hallgatják. Ez Jézus meg is mondta.
És az, hogy többféleképpen értelmezik? Miért, a sumér kőtáblácskáidat nem? Csak nézz utána. Heh. Sőt, mindent sokféleképpen értelmeznek. Ez nem a Biblia sajátossága, nem Jézus beszédeié. Épp erről szól az élet! Hogy ki mit hogyan értelmez :o).

alomhajos Creative Commons License 1999.10.15 0 0 20
Kedves Big4!
Ezt a hozzászólásodat nekem címezted? Mert ha igen, akkor nem egészen értem.(Azért kérdem, mert látom, hogy előzményként az előző hozzászólásomat adtad meg)
Üdv:
álomhajós
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.15 0 0 19
Enlil azért hasznos, mert (ő és hasonlók) hatására szépen előbukkan, a hozzászóló lelkének mélyebb, viharosabb bugyrai is.

Csak annyit még, hogy: mondjátok csak, Jézust meg lehetett-e sérteni ...?
Ha igen is, nem durvasággal becsmérléssel. Őt csak a képmutatás sértette.

Üdv
Big

Előzmény: alomhajos (18)
alomhajos Creative Commons License 1999.10.14 0 0 18
Szia Enlil!
"A sumer kotablak joval regebbiek mint a biblia legregebbi konyve, nem kene felresoporni nehany szoval oket-azokat."
Eszem ágában sincs félresöpörni őket s pontosan tudom, hogy régebbiek. Többek között a Hénoch könyvével precízen kiegészítik egymást.

"Latom kevered a nefilim kifejezest. A nefilimek nem egyenloek a bibliai bukott angyalokkal... A nefilimek egy faj, annak is egyik megnevezese."
Feltételezés, mutass obejktív bizonyítékot, ha felsőbbrendű ősként értelmezed őket.

"Nezd meg a teljes evangeliumi barmokat - harsognak attol hogy amit mashol meg lehet tapasztalni az nem a szentszellem jezus hanem valami hiteto becsapos szellem... (ok persze teszik ezt sajat szektajuk felsobbrendusegenek igazolasara.) Vagyis egyalatlan nem egyertelmu hogy az amit elgondolsz valaminek, az is valojaban. "
Olvad el légyszíves a Bizonyságok-keresztényektől topicban a történetemet. Tudom amit tudok, hisz én éreztem Jézus szeretetét és én éltem át azt amit megmutatott. Szerinted kinek fogok hinni? Jézusnak akiből oly sok szeretet áradt vagy azoknak akik ítélkeznek felettem. Nem vontam kétségbe Jézus tanításait, de mindig is eltöprengtem, elmeditáltam rajtuk s ha nem is értek mindent kértem és kérem az Atyát, hogy átéljem, megértsem, megtapasztaljam. És amit eddig megtapasztaltam, az alapján kijelentem: JÉZUS TANÍTÁSAI IGAZAK, AZ ATYÁTÓL ÉS AZ Ő SZERETETÉBŐL ÁRADNAK, NEM PEDIG FÖLDI HATALOMBÓL.

"Az igazi tanitast nem kell puzzle-szeruen osszerakosgatni, haromszor ertelmezni mire logikailag azt mondja amit te akarsz. Az igazi tanitas ertheto es felfoghato, atlathato es alkalmazhato. Nem ugy mint a biblia-salata, amit szinte egy egyhaz/szervezet sem tud egyertelmuen osszehozni a mai napig"
Az igazi tanítást Jézus példabeszédekben hagyta ránk, mint a vetőmagokat mert csak így értjük meg a lényeget. Hogy földi hasonlattal éljek, te sem úgy születtél, hogy egyből tudtál írni, olvasni, számolni, logikus elméleteket kitalálni stb. Idő kellett míg mindezt megtanultad.

Végezetül arra szeretnélek kérni, hogy ne sértegess, ne bánts meg minket durva beszédekkel. Tükröt akarsz tartani elénk? Hagyd csak, épp elég tükröt tart elénk a mindennapi élet, legalább itt legyen egy nyugodtabb hely ahol (egy-két topic kivételével) békésen beszélgethetünk.
Szia,
álomhajós

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.14 0 0 17
Kedves(?) Enlil!
Mi lenne, ha kibékülnénk? Vedd már észre magad, mikor én szemét módon beszélek veled, akkor az nem tetszik, miközben te mindig így beszélsz másokkal.
Amúgy a "hit" izédet nem értem. Ha megnéznéd a honlapomat, megértenéd, hogy én ugyanúgy elítélem a vakhitet, mint te.
Szóval igencsak jó vitapartnered lennék. Mert én nem hiszek Istenben! Hanem ÚGY TUDOM, hogy van! Erről szól a honlapom Zenei Oldalak c. része.
(Azt meg ne próbáld megmondani, hogy milyen legyen egy keresztény. Hidd el, én nyugodt lelkiismerettel pofán tudnálak csapni. :O))
aranyviktor Creative Commons License 1999.10.14 0 0 16
Szia big!

Dethlefsennél olvastad! Enlil hallatlan nagy szolgálatot tesz mindenkinek, és tükröt tart. Mindenki lemérheti a tűrőképeségét, és hogy magában van-e ilyen érzelem, indulat, mert csak akkor nincs, ha az ilyesmi lepörög róla.

üdv:aranyviktor

Előzmény: Törölt nick (5)
Fuly Creative Commons License 1999.10.14 0 0 13
Szia Endi!

Viszlát, ha mész, hello, ha maradsz.

SZVSZ EZÉRT nem menj. Félezer hozzászólásoddal már egész rutinos vagy, pihenj egy kicsit, olvass, és h amegtetszik valami, írd meg!

Áldás, békesség kísérjen
Fuly

alomhajos Creative Commons License 1999.10.13 0 0 12
... a vége valami miatt lemaradt, szóval:
született egy Jézus nevű ember, aki többek között ugyanezt tanította.
Egyébként örülnék, ha maradnál és - akármilyen vad világban élünk - megpróbálnál nem megalázó módon beszélgetni velünk. Ennek ellenére, előfordulhat, hogy mások még meg fognak bántani, de nem muszáj felvenni a kesztyűt, egyébként is mire jó a harc azonkívül, hogy az adrenalinszintet megemeli, meg a büszkeséget fokozza. Ja, persze a fajfentartási ösztön ;o)))
Szia, álomhajós
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.13 0 0 11
Enlil Mancika!

Előbb neked kéne bocsánatot kérned. Mit vagánykodsz, mindenkit lehülyézel, vitázni komolyabban nem akarsz, aztán még neked áll feljebb, hogy valaki be mert szólni oh, a felséges úrnak, Enlilkének oh.
Még te jössz ezzel, hogy oh, miközben te viselkedsz taplón. Kis mitugrász 17 éves senki vagy az írásaid alapján. Oh, a "bitytosabb vijákképem van, mint a kejesztényeknek" oh, jujjujjuj. Dejódejó, huj huj. Oá oá.
Tudod Enlil, én ugyanezt mondtam annak idején, aztán mégis hazugságnak tartom már az ateizmust, és igazságnak Jézust, a Megmentőt.

Sértődj csak meg és rókázd csak tovább a topicokat. Kisdedós kismajom.

Ha négyszemközt beszélnénk, nem lenne ekkora nagy szád, barátocskám. (Tényleg, jó ötlet, hol laksz? Találkozzunk! Bár én vidéki vagyok. Addig is megnézheted a honlapomat. Nézd meg Mancika.)

alomhajos Creative Commons License 1999.10.13 0 0 10
Kedves Enlil!
Vettem a fáradtságot és végigolvastam néhány hozzászólásodat, többek között a "Mohendzsó-dáró : Atombomba volt?" topikban lévőket is, kiváncsi voltam, hogy milyen megfontolás alapján nézel le nagyon sok embert (számomra a hozzászólásaid ezt tükrözik). Nos, nem tudom, hogy az emberiség kialakulásával kapcsolatos elméletre (tudod, a nefilimek) te magadtól jöttél rá vagy csak olvastál róla és az alapján nézed le a keresztényeket.
Most OFFTOPIC leszek, de csakhogy tudd: néhány éve amikor olvasgattam az ó-babilóni agyagtáblák mondáit én is hasonló következtetésekre jutottam az ember teremtésével kapcsolatban, kevés újdonságot mondtál nekem. És mégvalami: nemcsak vasat, bronzt, rezet, aranyat bányásztak, hanem urániumot amelynek végtermékét azaz az ólmot felhasználták. Noé azaz Um-napisti nem saját maga építette a hajóját, hanem neki építették. Amikor a nefilimeket Isten megbünteti tisztán megmondja nekik: "A mai naptól pedig nem fogtok felszállni az égbe sohasem..." és "az ég birodalmában laktatok, de minden titkot mégsem ismertek csak az átkozott tudásról tudtok s ez volt az amit megromlott szívvel az embereknek tanítottatok...".
De mindezen logikus feltételezések és elméletek ellenére, egyikünk sem tudhatja az igazságot. Mert én nem érzem azt, hogy tévedhetetlen lennék (vagy Te ezt gondolod magadról?) és eme elméletek alapján nem érzem azt, hogy több lennék másoknál és ezért jogom lenne nagyképűen földbe döngölni vitapartnereimet. (érteném én a poénokat, de sajnos a legtöbb sértő hozzászólásod mellől hiányzik a mosoly jel)
Mindezen racionális elméletek ellenére, számomra igenis bizonyított (személyes élmények+logikus következtetés), hogy van az az Isten akiről Jézus beszélt, van SzentLélek (ószövetségi nyelven SzentSzellem) és Jézus igenis él- mondom mindezt úgy, hogy semelyik valláshoz sem tartozom, ugyanakkor tiszteletben tartom őket. Ha még nem olvastad Jézus szavait és beszédeit az Új-Szövetségből akkor ajánlom olvasd el, és gondolkozz el rajtuk, ha szerencsés vagy megérted, hogy tanítása a SZERETETBŐL, LÉLEKBŐL ÉS HALHATATLANSÁGBÓL fakad és NEM A FAJFENTARTÁSI ÖSZTÖNBŐL ami jelen emberiségünk tudalatti mozgatórugója. Rakosgasd össze tanításait mint egy puzzlet és olvass a sorok között, számomra izgalmasbbak és örömtelibbek voltak a felfedezések, mint az ember őstörténetére vonatkozóan. Ja és még valami: különös az amikor a Gilgames eposzban Ea isten ezt mondja a később halhatatlan Um-napistinek: "Építs hajót s vesd meg ezentúl - hiszen amúgy is elhagyod majd - vesd meg a birtoklás hatalmát, mely odakötöz javaidhoz, vesd meg a házat, kertet, földet, ezt a mulandó gazdagságot s keresd az életet helyette - életet mentesz a hajóval!" Rá néhány ezer évre született egy Jézus nevű ember aki Légy jó,
álomhajós
Bocs Mindenkitől, kicsit hosszú meg offtopic voltam.
Ulysses Creative Commons License 1999.10.13 0 0 9
Kedves Endi!!! Kár lenne, ha kilépnél... Enlil néha nem éppen szivderítö formában tolmácsolja a gondolatait, lehet, hogy néha nem lát a szemellenzötöl, de van benne egy pozitiv vonás. Nehéz elhinni, de igaz. Ö a topicon a radikális oldal. Talán ö is tanulhat újat, talán pont töled. Egyébként is mi értelme van annak, hogy tanitványok és mesterek meghasonuljanak, olyan lenne, mintha feladnád önmagad. Lehet, hogy ennyire gyenge jellem vagy? Ezt nem hiszem el. Sötétség sem létezhet fény nélkül, értelem pedig értelmetlenség nélkül. Amugy meg nem akarok beleszólni, de jól gondold át. Kedves kedvetlen Enlil!!! Te is tarts ki...
Domestos Creative Commons License 1999.10.13 0 0 7
Ki az az Enlil?

Péld. 14,3: A bolondnak szájából gőg sarjad, de a bölcseket megőrzi ajkuk.
Péld. 14,6: Hiába keresi a csúfolódó a bölcsességet, az értelmes embernek azonban könnyű a megismerés.

Szerintem ne is törődj vele.

üdv: Domestos

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.13 0 0 6
És ha győzött Enlil? Akkor legyőzött. Meghaltam, eltűnök. Hadd örüljön, verje a mellét. Mit tehetek én? Hiszen nem hallgat a jó szóra és a kemény szóra sem. Hisz ő felsőbbrendű és okosabb nálunk.
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.12 0 0 5
Kedves Endi !

Hmm... Mi az hogy enlil ...?

Valahol azt olvastam, hogy mindenkit, ami a legjobban zavar az ömagából vetül ki, saját fogyatékosságát és konfliktusait vetíti másra, másokra.
Remélem nálad ez nem így van...

Üdv
Big

Előzmény: Törölt nick (-)
mgabor Creative Commons License 1999.10.12 0 0 4
Hááát... ha már lehet választani, én is inkább rád szavaznék.
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.12 0 0 3
Akkor enlil asszem nyert. Kár. Nemhogy beszálnál a játékába. Fordítsd ellene a saját fegyverét, de ne futamodj meg. Értelmes emberek vannak még.:)
vakvarju Creative Commons License 1999.10.12 0 0 2
Ne menj el endi, jollehet nem igazan ertek egyet veled de egy szegeny szellemi fogyatekos ovodas meg nem igazan nyomos erv a kilepesre. Hmmm?
VV
ducklin Creative Commons License 1999.10.12 0 0 1
Üdvözlet!

Kedves Endi!
Ne légy ilyen egoista! :-)))

Másfelől, a mostani világban az ember kénytelen együttélni a szennyel; persze gondolom, ez néha már túl sok lehet az embernek (főleg ha olyat fikáznak, amit az ember a "legbennsőbbjéből" mond; ezért főleg ITT, ezen a fórumon kellene tisztességes hangnemben szólni egymáshoz, mert MÉLTÁNYOLNI kell ama másik embert (akinek nem inge, ne vegye magára)).
Ilyenkor szerintem nem a "strucc effektus" a helyeselendő, hanem az empatikus álláspont, és az abszolút szeretet kiárasztása (és FŐLEG azokra, akik sokszor "ellenséges" módon valami mást képviselnek.)

És álljon itt egy (a saját "megrögzöttségeim"-ből :-)) zen történet. :

"Élt egyszer egy hatalmas harcos. Bár öreg volt már, még mindig képes volt legyőzni kihívóit. Hírneve messzire eljutott, és sok
tanítvány gyűlt össze hogy tanuljon tőle.

Egy napon egy ismeretlen harcos érkezett a faluba. Elhatározta, hogy ő lesz az első ember, aki legyőzi a nagy mestert. Ereje
mellett volt egy nyugtalanító tulajdonsága, hogy felfedje ellenfele legkisebb hibáit is. Megvárta amíg ellenfele megteszi az első
csapást, kifigyeli gyengeségét, és könyörtelenül, villámgyorsan lecsap rá.

Nem hallgatva aggódó tanítványaira, az öreg mester boldogan elfogadta a fiatal harcos kihívását. Amint ketten elkészültek a
kűzdelemre, a fiatal harcos elkezdte becsmérelni az öreg mestert. Sarat szórt az arcába és leköpte. Órákig ócsárolta és
elmondot minden szitkot és átkot amit az emberiség csak ismer. De az öreg harcos egyszerűen csak állt ott nyugodtan és nem
mozdult. Végül, a fiatal harcos teljesen kimerült, és vereségének tudatában, kínosan érezve magát elment.

A tanítványok csalódottan, hogy nem harcolt az ifjúval, az öreg mester köré gyűltek és kérdezték őt. "Hogy tudtad becsülettel
kiállni azokat a sértéseket? Hogy tudtad legyőzni?"
"Ha valaki hoz neked egy ajándékot, és te nem veszed el," válaszolt a mester, "akkor kit illet az ajándék?" "

Szombatosok Creative Commons License 1999.10.12 0 0 0
Kedves endi

Nehogy mar azok menjenek el akik komolyan veszik itt a dolgokat..az Enlilek es hasonloak jonnek es mennek. Kulonben is van meg par topic ami 'tiszta'
Ne adjuk fel.
Udv. Szomb.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.11 0 0 topiknyitó
Kedves Mindenki, aki komolyan vette itt a dolgokat!

Én most kilépek a Vallás-Filozófia fórumokból. Pedig nagyon szerettem ezeket a topicokat.
Köszönjétek meg azoknak, akik kisebbrendűségi komlpexusuk, műveletlenségük és gyerekességük miatt telehányták az oldalakat szennyel.
Szóval sziasztok. A emailomon még elérhető vagyok, továbbá a honlapom is él.
Sok topicot sajnálok, amelyeken jó viták folytak. És szerencsére van sok ember is, akikkel lehetett vitázni. Én nagyon sokat tanultam a kb. 1 éves "itt tartózkodásom" alatt.

A "Mondd el versben" topicba még talán írok majd, de ha az enlilek oda is behánynak, akkor kiszállok onnan is.

Sajnos nem látok esélyt arra, hogy az enlileket kimoderálják.

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!