Keresés

Részletes keresés

retaliator Creative Commons License 1999.10.21 0 0 18
Ha valakit érdekel egy induló per a Matáv ellen (persze csak érdeklődés esetén ;o))), akkor javaslom az alábbi link követését:

http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9007579&uq=4

Ja, és a Pepe én vagyok... :o)))

Előzmény: johannes (17)
johannes Creative Commons License 1999.10.15 0 0 17
http://www.nexus.hu/fatav/

A fennti cimen talalhato az elso magyar antimatav-karikatura site. A site-on bannerek es mas fontos eszkozok talalhatoak, melyek belinkelhetoek mas hostokra is.

A lenyeg itt van: a Netet nagyon megrazta a mostani, nyugodtan mondhatjuk pofatlan aremeles, amihez jo kiskutyakent a HIF es a KHVM asszisztalt. Az oszes megjegyzes az a cinikus " a fele taan elismerheto" megjegyzes volt, melyet egyik felelos allamtitkarunk mondott. Mig Bolcs ke-i ur szinte siro szemmel jelentette be: a milliardos nyereseget zsebravago kicsiny szervezet rafizeteses (sic!). Ugy tunik elotte nem szerezte be a magyar netezok elmeorvosi bizinyitvanyat, pedig erre - hala a maffiaellenes torvenynek, ami mindent megenged, meg a kozhiteles nyuilvantartasok meghamisitasat is! - minden lehetosege meg lett volna.

Fogadjatok igy e FATAV site-t sok szeretetel empatiaval egyutterzessel. Es mensetek el tartalmat, bovitsetek, sokasodjon amig nem keso! A halon sajnos ugyvedek is ulnek, bar az amerikai disclaimer mindenilyen tratalomra is vonatkozik:

Van egy kitalalt FATAV nevu nevu ceg Magyarorszagon, ami igy viselkedik. Vagy tan nem is olyen nemletezo, es a valosaggal valo hasonlatossaga nem a veletlen muve?

*************

Köszöntjük oldalunkon ! Reméljük ön is talál egy más közt ... (l.u. febr. 22.)

[Főoldal] [Bannerek]

FATÁV Rt.

Fatávnet© telefonos (hehe) díjcsomagok :

- Extra : 992 Ft/hó/MB/telihold/garnélarák - ez a csomag tartalmaz havi 1 óra Internet kapcsolatot (ami még a tapasztalt felhasználóknak is boven elég) , 1 név@mail.extra.csak1ora.hehe.fatav.hu e-mail címet. - Szuper-Extra : 8887 Ft/hó-nap - ez a csomag tartalmaz 2 (!) óra Internet kapcsolatot (ami igazán még a nagyvállalkozásoknak is BOVEN elég) , 1 név@ezisegyhülye.aki.fatavnet-elofizeto.hu e-mail címet. - Hyperextra Szuperprofi : 65153Ft/eső - ez a csomag tartalmaz 3 óra Internet kapcsolatot (ez annyira sok, hogy nem is tudjuk miért van rá szükség), 1 név@gkslksernanr.fatav.jdkwwmmaaa.majom.hu (könnyen megjegyezheto) e-mail címet.

Van ISDN (™©®) díjcsomagunk is :

- ISDN díjcsomag (ez csak egy fantázianév) : 100.000Ft/napsütés (CSAK !!! igen, nem téved - ennyi) csak a havidíjat kell fizetnie ! (+ a vonal kiépítés díját + a vonal-karbantartás díját + 29999Ft/bit forgalmi díj + munkatársaink munkabére + egyéb felmerülő költségek megtérítése + egyéb díjak)

Híreink

A Kábeltelevíziós Internet szolgáltatás (amelynek igénybevételénél nincs telefonköltség, a sebesség pedig 10 Mbit/sec) a Fatáv Rt. hivatalos véleménye szerint nem lehetséges útja az Internet szolgáltatásnak, mert megbízhatatan, lassú és drága.

A Fatáv Rt. szerdától megkezdte kábeltelevíziós szolgáltatását, egyelőre Budapest hat dél-pesti kerületében (X., XVI., XVII., XVIII., XX. es XXIII.). A távközlési társaság a kábeltévés tevékenységre szerdán 50 millió Ft-os törzstőkével új társaságot alapított FATÁVkábelTV Kft. néven. A társaság tervezi Kábeltelevíziós Internet szolgáltatás indítását.

Eljön a kényelem kora.

Rájöttünk, hogy eddig gyakorlatunkban mi volt a probléma, amiért ügyefeleink nem szerettek minket. És ez a probléma az impulzus-rendszerű díjszabás !!! Mostantól az impulzus-díj helyett, percdíjat számolunk. Ezért csekély ár, a 180Ft-os kapcsolási díj, ugye ? Köszönjük hogy ismét megszépíthettük ügyfeleink életét.

És igen ! Az internetezők nagy örömére 1999 januártól, minden 18 óra és 5 óra (mármint hogy a munkanapot követő nem szabad- v. munkaszüneti, a Munkatörvénykönyv hatályos rendeletei szerint is azzá nyilvánított normál nemimpulzus, hanem percdíjszabádú szabad, polgári munkanapra vontakoztatva) közti hívást, csak 150Ft+ÁFÁig számlázunk. A tudakozó szerint tovább nem, a hivatalos közlemény szerint utána is, de csak a felét. (az akció március 31-ig érvényes)

Örömmel jelentjük, hogy mostantól első számú stratégiai partnerünk, a népszerű Micro$oft ®. Rendkívüli boldogsággal közöljük önökkel, hogy ezentúl minden Fatávnet© elofizető megkapja a Micro$oft® Internet© Exproller™ legújabb verzióját, mindössze 9239,69 Ft-ért.

Tulajdonosunk a Deutsche Teleccom éppen egy Internet-sztájkot vészel át. A német internetezők és tartalomszolgáltatók november 1-én sztájkba lépnek. Ha nem sikerül elérni a telefon-díj csökkentést, akkor a Fatáv sem fog csökkenteni ... Ha sikerült elérni, akkor a DT az elmaradt bevételt, majd a magyar leányvállalaton verheti le. ERGO megint mi fizetünk. (Ja, ez nem hivatalos Fatáv közlemény...)

**************

Zoli_fiú Creative Commons License 1999.10.15 0 0 16
Már elnézést, de az a cég, amelyik a II. negyedév végére cirka 36 Mrd forint nyereségre tesz szert, az rabló cég, mint a MOL.:-)))

"Az adózott eredmény 29,6%-kal emelkedett, és 36,3 milliárd forintot tett ki az előző év azonos időszakában elért 28,0 milliárd forinttal szemben, annak ellenére, hogy az ötéves adómentességi időszak lejártát követően a MATÁV az idei évtől kezdve 7,2%-os társasági adót fizet. A nyereségráta 20,0%-ra nőtt az 1998. első félévi 18,5%-ról. "

idézet a MATÁV pénzügyi jelentésésből :-)

Előzmény: Clean Ear (15)
Clean Ear Creative Commons License 1999.10.15 0 0 15
T. NaNe

Telefonálni nem kötelező. Az más kérdés, hogy nem nagyon lehet nélkülözni, de nem kötelező.
Mi az hogy nem ad semmit? Azt hiszed, hogy minden magától működik? Egy olyan cégnél dolgozom, akik a Matáv alvállakozói...egy szeletét csináljuk a rendszerüknek...egy kis szeletét...tisztában vagyok vele, hogy ez a kis szelet mennyibe kerül a Matávnak...
De természtesen igazad lehet(ne)...ha mondjuk nem emelnék az elektromos áram árát...ha kirúgnának pár dolgozót és mondjuk fél óra helyett egy órát várnánk a kezelő jelentkezéséig. Ha tudnád öregem, hogy milyen elmaradott, gyenge minőségű rendszert kellett és kell viszonylag korszerűre cserélniük úgy hogy közben menjen minden (lehetőleg simán)...biztos dobnál egy hátast.
Egyébként szerintem az árak csökkeni fognak, ha lesz ütőképes konkurencia. Azt ne hidd, hogy a Matáv valaha is meg fog szűnni. Mindig ők lesznek az elsők Magyarországon...az egyeduralom megtörése csak kedvezni fog az előfizetőknek (nekem is).
Én jobban fel vagyok háborodva azon, hogy a bruttó fizetésemnek miért a fele jelenik meg a számlámon? :))) De ez csak költői kérdés...majd nyitok egy topicot... :))

Előzmény: NaNe (14)
NaNe Creative Commons License 1999.10.15 0 0 14
Az az alapvető probléma, hogy olyan valamiért kér többet, amiért nem ad cserébe semmit. És ez a semmi lesz 50 %-kal drágább. Egyszerűen drágább lesz és kész, kuss !
Már pedig ha valaki nem ad semmit, de elvesz, azt a világon mindenhol lopásnak hívják. És ha ezért a semmiért bűntetlenül egyre többet követelhet, azt pedig maffiának.

NaNe

kalmo Creative Commons License 1999.10.15 0 0 13
Ha jól tudom a matáv az egyetlen európai telefontársaság, amely jövôre emeli az árait... Reklámszlogennek sem lenne rossz. Legalább szolgáltatnának is valamit a pénzért...
Clean Ear Creative Commons License 1999.10.15 0 0 12
bocs, az előbb lemaradt.
Nem vagyok MATÁVos...sőt én sem szeretem a Matávot... :) ...sőt útálom. :)
Előzmény: Clean Ear (11)
Clean Ear Creative Commons License 1999.10.15 0 0 11
Szijasztok...
Igazából nem értem a felháborodás okát.
-Mi nem fog emelkedni?

Nem mondom elég fontos része lett az életnek a telefon...majdhogynem nélkülözhetetlen. Szerintem nem a MATÁVot kéne hibáztatni egyedül ebben a kérdésben. A gyógyszerekért a gyógyszergyárakat hibáztatjuk???

Előzmény: Macika_ (10)
Macika_ Creative Commons License 1999.10.14 0 0 10
Akkor mé’ kell bosszantani az embert, miért kell úgy kezdeni, hogy drágább lesz.

Szerintem – sajnos – a mai tarifáknál nem sok a havi 5000 Ft. Tehát akkor éljen(?????) a Matáv, mert csökkenti az árait?

Előzmény: Husky (9)
Husky Creative Commons License 1999.10.14 0 0 9
Amennyiben sokat telefonálsz kevesebbet fogsz fizetni mint ez évben !

1200 Ft + ÁFA az előfizetés most jövőre 1800 Ft + ÁFA

600 Ft + ÁFA összeg azonban visszatérül a forgalmi költség csökkenés miatt. A 600 Ft pont 4000 Ft helyi hívás 15 %-a. Ha ennél többet telefonáltál idén helyi forgalomban jövőre KEVESEBBET FOGSZ FIZETNI !

pld. 5.000 Ft helyi forgalom idén jövőre ez 4.250 Ft lesz.
1.200 Ft előfizetési díj helyett 1.800 Ft.
( + ÁFA természetsen )

750 Ft megtakarítás több mint 600 Ft áremelés ! Nem de ?
Az egyenleg 150 Ft MEGTAKARÍTÁS !

Előzmény: Macika_ (7)
GyB Creative Commons License 1999.10.14 0 0 8
Pannon Praktikum nincs havi alapdíj. Jó pár ezer forintos számlánál lesz csak olcsóbb a Matáv!
És akkor még a másodperc alapú elszámolásról nem is beszéltem, ráadásul úgy, hogy nem kell hívásonként majdnem 10 forintot fizetni a sikeres hívás első másodpercéért. Beszélj röviden, ne csevegj hosszan! Biztosan olcsóbban jössz ki a mobilról!
Előzmény: Solt (4)
Macika_ Creative Commons License 1999.10.14 0 0 7
Valaha elég jó voltam matekból de ezt most nem értem:

> A Matáv jövőre átlagosan 4 százalékkal emelné a távközlési szolgáltatások díját, ami a lakossági díjak esetében azonban 10%-ot jelentene. Az egyéni előfizetők havi alapköltségei a tervezet szerint 50 százalékkal, 1200 forintról 1800 forintra emelkednének. A hívások díjai ezzel szemben csökkennének: csúcsidőben a helyi hívások 15%-kal, a távolsági és a nemzetközi díjak átlagosan 9%-kal kerülnének kevesebbe. A Matáv továbbra sem tervezi a nyugati költségalapú tarifarendszer bevezetését, cserébe viszont 25%-kal csökkenti a digitális rendszerekben máshol ismeretlen kapcsolási díj árát. Fellegi Tamás, a társaság szabályozási kérdésekért felelős vezetője szerint egy kisfogyasztói díjcsomagot vezetnének be azok számára, akik csak elérhetőségüket szeretnék biztosítani. Ezek az előfizetők a jelenlegi vagy kisebb mértékben emelt havi előfizetési díjat fizetnének, míg a használatért legalább dupla tarifát számolna a társaság. (index Hírfutár)

1. Hogy lehet az átlagos 4% 10%?
2. A lakosságnak az 1200 Ft az 1210+Áfa, azaz 1513 Ft. Az 1800 pedig 1815+Áfa, azaz 2269, merthogy a köznapi embernek az Általános Forgalmi Adó is pénz, amit az Adóztatott jövedelméből fizet.
3. Ha az előfizetés 50%-kal magasabb, akkor hogyan jön ki a –15% + a –9% beszélgetés, meg a –25% kapcsolási díjból a +10% emelés.
4. Ki lesz olyan előfizető, aki szinte semmit se telefonál, (tokkal-vonóval <600 Ft/hó) és megéri neki az új – büntető – tarifa.

Ezzel egyébként megint a legkisebb pénzű embereket sújtja a nagyarcú cég.

Érdekes: a saját múlt havi számlámat milleniumosítva a következő jött ki.

7.191 Ft volt most (1512.50 előfizetés + 4292.84 beszélgetés különböző napszakokban + 1386 kapcsolási díj)

7.183 Ft lenne jövőre (2268.75 előfizetés + 3875.51 beszélgetés – levonva az aktuális időszak tarifacsökkenését + 1039 kapcsolási díj)

Most akkor hogy is van ez????? Olcsóbb, vagy drágább???

Magyarázza meg valaki!!!!!

Öki Creative Commons License 1999.10.14 0 0 6
Hát szurkolok az UPC -nek! Akkor talán lesz olcsóbb telefon is, de a lényeg, hogy NET is!
PERSZE, hogy meg akarja emelni a havonkénti alapdíjat, MERT a telefonálással tudsz takarékoskodni, DE az alapdíjat nem tudod csökkenteni (max felszámolod a tyúkbeles rendszert)!!! Azért kíváncsi lennék arra a vizsgálati eredményre a MATÁV esetében, amiért a Belgákat lebaltázta az EU! Szerintem ennek az eredménye alapján fel sem vennének bennünket az EU-ba...
Előzmény: NaNe (-)
naya Creative Commons License 1999.10.14 0 0 5
félre a monopolhatalommal!!!!!!
Liberalizálják mááá a vezetékes-távközlési piacot!!
Solt Creative Commons License 1999.10.14 0 0 4
Én aztán tényleg utálom a matávot, és ha ezt a tételedet ("A voice-ra összességében már most is olcsóbb a mobil.") le tudnád vezetni, akkor én is váltok.
Amennyire lehet hinni a GSM-szolgáltatók honlapjainak:
Külföldre a matáv a matáv-árat számolja a PGSM 32+ÁFÁt számol erre rá.
Belföldi távhívásra 5,40-30,60 +ÁFA a Matáv percdíja szemben a PGSM 16-56 +ÁFÁjával.
Helyi hívásra pedig 2,1-8,4 +ÁFA a Matáv percdíja szemben a PGSM 16-56 +ÁFÁjával.

A W900 árait most nem vetem össze a PGSM-mel, mert akkor biztos beindulna a flame, de az gondolom egyértelmű, hogy akkor különbség nincs a két GSM között, mint a fenti számok között.
W450, vagy valami trükkösebb tarifacsomag?

Köszi.

Előzmény: irokéz (2)
klim Creative Commons License 1999.10.14 0 0 3
Január 1-én jön az új vezetékes szolgáltató nem? Ha igen rám számíthatnak az tuti. Kissé elegem van már a nagy tudású MATÁVból.
irokéz Creative Commons License 1999.10.14 0 0 2
A voice-ra összességében már most is olcsóbb a mobil. Ha lenne kábeltévén Net, én is lemondanám az előfizetésem a Matávnál. >:-(
Előzmény: Valentine (1)
Valentine Creative Commons License 1999.10.14 0 0 1
Megjött.
50% alapdíjemelés. Ha nem akarsz ennyit fizetni alaphangon, akkor a mostani díjért vagy picit többért 2x-es áron telefonálhatsz. A régió legpofátlanabb cége felütötte a fejét.
Nekem nem gond kifizetni a számlát, de ha a kapuban megjelenik a fénykábel és tudok internetezni, lemondom az előfizetésemet. A voice hívásaimra jó lesz a mobil, a 3. szolgáltató úgyis kicsit letöri az árakat.
Előzmény: NaNe (-)
PiriJano Creative Commons License 1999.10.09 0 0 0
Mar regota sejtem, hogy nulla agyuk van.
Előzmény: NaNe (-)
NaNe Creative Commons License 1999.10.09 0 0 topiknyitó
"50%-al nő a Matáv havi előfizetési díja?
október 8. 17:30
[MTI] A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium (KHVM) a jövő évi távközlési tarifaemeléssel kapcsolatban pénteki határidővel újabb adatokat kért a vezetékes szolgáltatóktól. Bölcskei Imre, a KHVM helyettes államtiktára az MTI-nek pénteken elmondta, hogy még nem ismerik pontosan a szolgáltatók elképzeléseit. Hozzátette: az emelésére vonatkozó elvi javaslatok kidolgozásához hozzákezdtek, s ezeket majd a gazdasági kabinet október 18-i ülésén tárgyalják meg. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e jövőre a vezetékes távközlési tarifák 6 százalék feletti átlagos növekedése, a helyettes államtitkár közölte: többféle változatot is kidolgoztak. Az egyik szerint az egyéni előfizetői tarifák nem emelkednek 6 százaléknál nagyobb mértékben. Van azonban olyan variáció is, hogy az átlagos emelés lényegesen alacsonyabb az említettnél, de az egyéni előfizetői tarifák mintegy 8 százalékkal nőnek. Bölcskei Imre kifejtette: az biztos, hogy az átlagos emelés a jövő évre előrejelzett inflációnál kisebb lesz. A helyettes államtitkár a Matáv Rt. díjemelési javaslatáról elmondta: a társaság a havi előfizetési díj 50 százalékos emelését szeretné elérni. Még pedig úgy, hogy az összes többi, szolgáltatásért fizetendő összeg csökkenne. Így az emelés mértéke átlagosan 4 százalékos lenne. "

Szép, mi ?

NaNe

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!