Sziasztok!
Jó hírem van a Karácsony fanoknak:) A napokban megjelent a Napos oldal, az életműkiadás első részeként.
Az Aquincum kiadó adta ki: a könyv tök szép, keményfedeles, öröm kézbe venni.
Utánaérdeklődtem egy kicsit jobban a kiadónak és a telefonszámukat megtudtam (remélem, ez nem számít reklámnak): 352 99 61, a mailcímük: aquincum@tmart.hu
A kiadó egyébként a teljes Karácsony-életművet tervezi kiadni, nyolc kötetben.
A Napos oldal-kötetben egyébként előszó és utószó is van, mindkettő a sorozatszerkesztő és sajtó alá rendező Jászberényi József munkája.
A könyv reklámja szerepel a www.ujkonyvpiac.hu oldalon is, ott azt írják, hogy 2700 forint az ára, ezt meg tudom erősíteni, én is annyiért vettem meg.
1. Ebben teljesen igazad van.
2. Ennek csak az első felében.
3. SZVSZ Te látsz kényszeresen mindenben "zsidózást". Mint most is.
4. Igy igaz. Te is igy szoktad nem?
Kár, hogy Karácsony Benőről itt hallottál először életedben, mert -gondolom- most már elvből a kezedbe nem vennéd. Valami csak nem lehet rendben vele, ha ennyi "kényszeres zsidózónak" tetszik, a Raffayval az élükön...
Kedves Trebi
Karácsony Benöröl semmit sem tudok, ezért vele kapcsolatban nem is szóltam hozzá semmihez.
Csak egy jelenséghez.
Hogy vannak a asztaltársaink, akik végtelen feltünési viszketegségükben:
1. Teljesen offtopic témákkal árasztják el a politikai rovatot. ( A szépirodalmi müvek ismertetésének adekvát helye a Forum/Kultura rovat)
2. Nyakra - före kérkednek mindenfajta "hires" ismeretségükkel, akkor is ha, azt inkabb szégyelni kéne, vagy ez a viszony teljesen offtopic.
3. Kényszeresen zsidoznak.
4. Ha netikátlan viselkedésükért az orrukra koppintanak, csak az artikulátlan üvöltés és fenyegetödzés eszköze marad számukra.
Az elvtársozásért megajándékozlak egy viccel.
Helyszin a villamos, idö az ötvenes évek:
A: Kérem az elvtársat száljon le a lábamról!
B: (Elvörösödve) Nem vagyok a maga elvtársa!
A: Na látja, akkor mégiscsak az elvtársam!
Ja és egy másik:
A: Hallottad, hogy tagtoborzás van a Pártban.
B: Igen, a pártonkivüliek szorosra zárják soraikat!
Hát, pedig nem hagyom abba bizonyos egyéneknél, randa balhás medwe.... :)
Papp Ritáról viszont szó se lehet. Sörmegvonásról meg pláne. Nem vagy te egy kicsit szadista?
TrE Bitsch!
Ha nem hagyod abba az elvtársazást,
úgy felhomályosítalak, hogy Tamáskával
együtt fox fogorvoshoz járni!
;o))))
(vagy mlégis Papp Rita összes műveit
hallgatnád sörmegvonás közben?)
Neki ez a legnagyobb érték.
Joga van hozzá.
Ha azonban itt vitát nyit róla, nincs joga az ellenvéleményt kifejtővel szemben ordenáré, bunkó módon fellépni.
Hacsak nem a polgári kultúra értékei mentén...
:))
Érdekes. Egy politikai vitafórumon úgy felszólítani valakit, hogy "hagyd, jobboldali érték....", olyan, mint amikor Hitlert felszólította propagandaminisztere, hogy ne adja át az olimpiai érmet.
Milyen érdekes diszkrimináció és párhuzam.
Rezső! Nyugodtan hivatkozz csak az irodalomra a jövőben is. A virtuális fogkiveréssel való nyilvános fenyegetés egyelőre nem büntetendő.
rezso
Ki a rasszista? Ki bántotta Karácsony Benöt?
Ez most cujka volt vagy extasy tabletta?
Vagy csak feljött a "humanista" tudatalattid?
Viták elintézése fogkiveréssel. Azt hiszem pszihiáterhez kellene fordulnod. Ezt komolyan gondolom.
Nyilvánosan nem kéne igy égetni magadat!
Pjotruska
Új élet kapujában
Napos oldal
Utazás a szürke folyón
A megnyugvás ösvényein
Tavasz ballada (novellák)
Válás után (színdarab)
Van benne kis Tamási Áron is, én is úgy érzem. Egy városi Tamási Áron, vagy egy erdélyi Rejtő Jenő, tudja fene.
Nekem egyik kedvencem, akármelyik is, de szerintem mind egyszere.
Ismeritek más könyvét ezeken kívül? Vagy nincs is?
Nekem egy kicsit az Ábelre emlékeztet.
A Napos oldalból amúgy film is volt, Székhelyi József játszotta Felmérit. Nagyon kedves film.
(A Napos oldalt én is kölcsönadtam valakinek, aki szintén Trebitsch álláspontját osztja.)
A Megnyugvás... szerintem már nem olyan lendületes.
Már egy párszor megfogadtam de nem magamért, hanem karácsony Benő emléke miatt.
Ha még egyszer belefröcsögsz azzal a rasszista mocskos pofáddal, hát isten bizony elmegyek a legközelebbi összejövetelre és beverem, hogy kiköpöd a fogad.
Olyan jót találtam... "A Megynugvás ösvényei", Felméri Kázmér levele fiához:
"Légy, Nagy Főnök, mindenkié. Jó érzés ez, hidd el, a nagy mű szorgos és közös atomjának lenni. Ha van egy hasznos gondolatod, oszd meg másokkal, s ha van egy fél rőf szalonnád, ne fogyaszd el egyedül a sötét kamrában, hogy senki se lássa."
Kedve szalonna
Noha meg nem vettem részt Hannuka ünnepen, nem.
Teljesen offtopic, de valahogy mégis idevágo történet: 1983 ban a Fiatal Müvészek Klubjában részt vettem egy Karácsony Sándorrol szolo elöadáson. Az elöado az addig általam teljesen ismeretlen Lükö Gábor magát müvészettörénésznek nevezö manus volt.
Az egész elöadás egy a mai Csurkát meghazudtoló összeeskövéselmélet volt. Jelesül a rendes magyar és nyelveket nem tudo értelmiségi (sic!) ember ebben az országban nem tud érvényesülni, mert a zsido és sváb származásuak olyan - többek között nyelvi- közeget teremtenek, amelyben az elöbbiek kiigazodni nem tudnak, és szükségszerüen elbuknak az utobbiak zárt phallanxán.
Mindezt mintegy 100 néma csendben ülö hallgato elott. Sokkolo élmény volt. Karácsony Sándornak szegénynek annyi köze volt az elöadáshoz, hogy Lüke ur (kénytelen voltam azota magamban ezen a néven nevezni) állitolag az ö tanitványa volt.
Könyvet nem adok se kölcsön, se vissza. Ezt szeretném elöljáróban leszögezni... :)
Amúgy Karácsony Benőt Klarmann Bernátnak anyakönyvezték (az első "a" umlaut, de nem találom) 1888 szeptember 7.-én, Gyulafehérvárott.
1898-ban a Gyulafehérvári Római Katolikus Főgimnázium hallgatója lett, és elég rossz tanuló volt, de azér leérettségizett. :)
1944-ben, Auschwitzban halt meg. Én nagyon szeretem a könyveit; fanyar, csendes, szemlélődő humora van.
Nem. Benőnek eredetileg kimondhatatlanul kacifántos zsidó neve volt. Mindidg elfelejtem. Most lusta vagyok egy könyvét előkeresni. De talán Trebi emlékszik rá.