Keresés

Részletes keresés

KIKA Creative Commons License 1999.10.12 0 0 24
Azért az edények gépben hagyását én sem úgy értettem, hogy azonmód, 3 réteg maradvánnyal.
Nekem odáig megy a dolog, hogy maradék szemétbe söpör, csap kinyit, leöblít, edény letesz. Innentől akad el a dolog, mert a hagyományos mosogatásnál ekkor kell a szivacs-kosz-víz trutyiba nyúlni. Asszem' erre pont jó a gép, legkésőbb 3 nap alatt azért teletöltődne...

A 8 személyes meg azért kérdés, mert a Bosch-nak van 1 akciója a sütő-főzőlap + szagelszívó + 12 ter. mosogatógép triumvirátusra, aminek mind3 tagja beszerzendő lenne a konyhafelújítás ürügyén. Külön-külön is legfeljebb 20-30 e Ft-tal lenne olcsóbb, persze, lehet, hogy kissé problémásabb darabokkal.

Mosógép-ötletek is érdekelnek, nem szeretném, ha a cirka 20 éves faltörőkos-típusú Hajdú egyszercsak lezúzná a csempét.

Előzmény: Laci (23)
Laci Creative Commons License 1999.10.12 0 0 23
KIKA,

nekünk Bosch van, és nagyon meg vagyok vele elégedve!! Csak ne hagyd benne sokáig az edényeket mosogatás előtt, mert elkezd az egész cucc penészedni, és az ronda :) De ez így van mindegyiknél szerintem.

Előzmény: KIKA (18)
GPF Creative Commons License 1999.10.12 0 0 22
KIKA!

Miben különbözhetnek?
Tartósság, hangerő, energia felhasználás, tisztítószer felhasználás, víz felhasználás, edénykímélés, programszám, hatékonyság.

A Bosch nem rossz név. (Bár nekem csak fúrógépem van tőlük.) Van szervízháttér.
A Beko azt hiszem, régebben Ocean néven futott legalábbis kazán téren, s volt valami közösülés.
Nem jó, ha az ország másik felébe kell menni alkatrészért. Ezt nem tudom, csak hallottam, hogy van ilyen is.

Előzmény: KIKA (18)
GPF Creative Commons License 1999.10.12 0 0 21
Zs4zet!

Á, ezért nem értettem. Nyugat Mo-i vagyok. Ezért kéne rendrakógép, hogy ne legyen disznóól.

A körbejáró kütyü asszem valami Elektrolux Sci-fi porszívó, de lehet, hogy még csak prototípus. Fűnyíró van ilyen, az biztos. Ha kisüt a nap, elindul, este meg leáll, közben gyönyörű lesz a pázsit.

Két személyre kicsit sok a 12 személyes, de a 8 személyes csak abban különbözik, hogy nem lehet belerakni a nagyobb edényeket. Bár, ha sok tányérotok, meg poharatok van, lehet 2-3 naponta mosogatni, csak akkor jól záródjon az ajtó, mert elég érdekes szagok tudnak keletkezni.

Előzmény: Zs4zet (19)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.11 0 0 20
Sziasztok!

szerintem nem feltétlen kell a nagy márkákhoz ragaszkodni,. Nekünk a régi lakásban IGNIS volt, és sajnos ott hagytuk Most Zanussi van, de ez sokkal rosszabb.

Zs4zet Creative Commons License 1999.10.11 0 0 19
Disznóól = rendetlenség. Lehet tájjellegű szó volt. (Kelet Mo.-n használják így...) Bocs.
(Nem kell a d.ó. egyéb attribútumaira asszociálni - szag, stb.)
Előzmény: GPF (17)
KIKA Creative Commons License 1999.10.11 0 0 18
Micsoda topic! (elismerés)

Naaagyon utálok mosogatni.
Drága szakértők, érdemes-e 2 személyre 12 személyes gépet venni? A 8-asok furamód drágábbak...
Márkában mit ajánlotok? Tapasztalati tények előnyben...
Pl. Bosch-ról van-e tapasztalata vkinek?
Érdemes-e egyéb márkákkal, pl. Beko próbálkozni? Miben lehetnek ezek gyengébbek? A Beko ára ugyanis gyanús, fele a Bosch-Siemens-stb. gépekének.

GPF Creative Commons License 1999.10.11 0 0 17
Hát ez az! Mi az a ketyere? Egyszer olvastam róla, de nem emlékszem többre. Lehet, hogy napelemes, így még áramot sem zabál.

A disznóólt nem értem. Ez miből következett?

Ja, ha nincs mosogatógép, akkor is kell ki-be pakolni.

Előzmény: Zs4zet (15)
Laci Creative Commons License 1999.10.11 0 0 16
Mosogatógép rulez!!!

A házasság előtt a feleségemmel megállapodtunk, hogy ki mit csinál: és én a mosogatást vállaltam el (többek között), erre nászajándékba kaptunk egy mosogatógépet! :))))

De nagyon jó, attól függetlenül, hogy még csak két személyre kell mosogatni, nagyon jól megvagyunk vele. Hetente kb csak egyszer kell benyomni, és kb egy óra múlva ragyogó edényeket kapunk. Fantöprikus!

Zs4zet Creative Commons License 1999.10.11 0 0 15
Nem disznóólban kell élni (bocs) :-))))
Mi az a ketyere, ami automatikusan kóricál a szobába, és feltehetően az áramon kívül a piszkot is megzabálja ?
Zs4zet. aki lusta takarítani...
Előzmény: GPF (11)
Zs4zet Creative Commons License 1999.10.11 0 0 14
Üdv a Sófelhasználónak :-))))
Előzmény: sófelhasználó (13)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.10.11 0 0 13
Nekem az a tapasztalatom, hogy ugyanannyi időt vesz el, amíg bepakolod a gépbe az edényeket (esetleg többször átpakolod, hogy jól elférjenek), betöltöd a szereket, (sokszor vársz majd egy napot, hogy elég mosatlan összegyűljön az indításhoz), aztán ki is kell pakolni őket- úgyhogy gyakorló háziasszonyként inkább a mosogatás (na jó, ebben a férjem is segít :-))) ), mint a gép.
Egyébként szia, Zs4zet!!
sófelhasználó Creative Commons License 1999.10.11 0 0 12
Nekem az a tapasztalatom, hogy ugyanannyi időt vesz el, amíg bepakolod a gépbe az edényeket (esetleg többször átpakolod, hogy jól elférjenek), betöltöd a szereket, (sokszor vársz majd egy napot, hogy elég mosatlan összegyűljön az indításhoz), aztán ki is kell pakolni őket- úgyhogy gyakorló háziasszonyként inkább a mosogatás (na jó, ebben a férjem is segít :-))) ), mint a gép.
Egyébként szia, Zs4zet!!
GPF Creative Commons License 1999.10.11 0 0 11
A háztartási munkák közül én is a mosogatást bírom leginkább elviselni. Van eleje, meg vége, meg látszata. Azért inkább olvasok mondjuk.

Nem kell leöblíteni a trutyit a gép előtt. Mi nem szoktuk. 65 fokos vizet az emberi kéz nem bír ki. Úgyhogy nem biztos, hogy annyira tisztára lehet kézzel mosogatni. A mi gépünkön van 95 fokos mosogatás is, amit ugyan még nem használtuk, de ezt állítólag kórházakban szokták fertőtlenítés szerűre használni. Ennyit a tisztaságról.

Apropó, állítólag van egy olyan porszívó szerü valami, amit le kell rakni valahova a szobába, ott mászkál egy kicsit, s egy kis idő múlva át lehet vinni a másik szobába. Erről hallottatok?

Rendrakó gép nincs?

Zs4zet Creative Commons License 1999.10.11 0 0 10
Ne is emlékeztess, a hétvégén takarítottam :-((((( Rémálom...
Szerencsére elég ritkán űzöm ezt a fogalaltosságot, sőt inkább az űz engem...
Ablakot pedig nem takarítok. Isten már kitalálta az esőt, arra való. Kellő türelemmel (néhány év) megfelelő szöből esve úgyis lemossa a port az ablakról...
Zs4zet.
Előzmény: Törölt nick (8)
Chavo Creative Commons License 1999.10.11 0 0 9
Nem tudok érdemben hozzászólni, mivel ilyen gépem soha nem volt. Azt viszont nagyon furcsának találtam, ahol láttam használni, hogy éppúgy elöblítik a tányért, poharat, stb.
Nem tartanám nagy erőfeszítésnek ugyanúgy elmosogatni.
Nálunk is nagy probléma, hogy a családtagok nem isznak 2x ugyanabból a pohárból. Viszont ha némi vízsugár-kezelés után lefelé fordídítom a mosogatóban, már nem ilyen finnyásak.
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.11 0 0 8
Nézd, ez nézőpont és felfogás kérdése. Pl. ha azt nézem, hogy a mosogatás esetleg a felmosás, mitöbb az ablakpucolás elől veszi el az időt, akkor egyenesen kíváló időtöltésnek bizonyulhat.
Egyébként el kell mondjam, hogy otthon a legkevésbé élvezetes a mosogatás, bárhol máshol sokkal szívesebben. A fene se érti ezt. De nem aggódom, nem ez az egyetlen agydefektem :)
Előzmény: Zs4zet (7)
Zs4zet Creative Commons License 1999.10.11 0 0 7
Hmmm.... ez tényleg elég perverz dolog :-))))))
Nálam otthon áll áll a mosatla (tudom, ez meg lustaság...) aztán miutám lelodódott a nagyja, aztán szoktam nekiállni. (Ha van kedvem - de nemszokott lenni..)
Zs4zet.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.11 0 0 6
Lehet, hogy születési rendellenesség nálam, de én szeretek mosogatni. Ráadásul biztosabb vagyok saját magamban, mint egy gépben. Persze, lehet, hogy jó és kényelmes, de ha összevetem a ráfordításokkal, már messze nem biztos, hogy megéri. Mosogattam már iszony mennyiségű edényt, meg miegymást (vendégek ebédre, ráadásul még a fazekakat is), és mégsem tartott fél óránál tovább. Én is szeretek folyóvíznél mosogatni, de ha nem muszáj, nem folyatom nagy sugárral. És alaposan csinálom, na ezzel kapcsolatban vagyok a leginkább szkeptikus. Arról nem is beszélve, hogy a fa dolgokat nem nagyon jó abban mosni, tehát mégiscsak neki kell álni mosogatni, mert pl. teflonban nem igazán jó akrámi mással kaparászni. És ha már egyszer mosogatok...Ja, és nem csak bazinagy adagok létezhetnek, márpedig addig nem akarok várni, míg összegyűlik annyi, amivel megtömhetem.
valentina Creative Commons License 1999.10.11 0 0 5
Nekem azóta van nyugalmam, mióta vettünk egyet (Siemens típusút). Nagyon meg vagyok vele elégedve. Több időm jut a családomra. Eddig vasárnaponként nemigen láttam őket. Egész délután a háromfogásos ebéd edényeit mosogattam.
A hozzászólók által leírtakon kívül lényeges, hogy több programmal rendelkezzen, mert ha pl. poharakkal és süteményes tányérokkal akarod megtölteni, akkor felesleges 65 C-fokos egyórás mosogatást választanod.
Egyébként (szerintem) a mosogatószer+öblítő+só+illatosító elég drága, ráadásul folyamatosan emelik az árát, de a kényelem megéri. A vízzel pedig takarékosabban bánik a gép mint én, mert folyó vízzel mosogattam. De ez már a múlté....
Sorsha Creative Commons License 1999.10.11 0 0 4
Megboldogult bebisinter koromban Angliaban talalkoztam eloszor mosogatogeppel, es bizony nagy hasznat vettem, mert az 5 tagu csaladbol senki se ivott 2x ugyanabbol a poharbol vizet.

Termeszetesen aztan velem is elofordult, hogy megpakoltam, kitakaritottam a konyhat, aztan fel ora mulva visszamenve azt lattam, hogy habban uszik az egesz...

Mert naivan azt hittem, nem gond, ha elfogyott a gephez valo por, a sima mosogato is megteszi, lenyeg hogy tiszta legyen az edeny. Persze az nem fekezett habzasu...

GPF Creative Commons License 1999.10.11 0 0 3
Mi egy németországban kidobott akkor 18 éves Miele-t használunk 6 éve. Egyszer volt szerelő nála. Gondoltuk kipróbáljuk, milyen az, oszt most már nem nagyon lennénk meg nélküle. De állítólag a maiak már nem bírják eddig, üzletpolitikailag elhibázott lépés, hogy 25 évig működik valami.

Ja, fa dolgokat se túl jó mosogatni vele.

Előzmény: Sir Balambér (2)
Sir Balambér Creative Commons License 1999.10.11 0 0 2
Rábeszéltél....
Te milyen márkát használsz?
Előzmény: GPF (1)
GPF Creative Commons License 1999.10.08 0 0 1
Szvsz a mosogatógép az egyik leghasznosabb háztartási gép. Kicsit drágább a fenntartása, mintha kézzel csinálnád, de pl. vízfogyasztás akár vissza is eshet.
Szerintem csak nagyot érdemes venni. Az, hogy 12 személyes annyit tesz, hogy egy 4 tagú család reggelivel és ebéddel megtölti.
Spéci mosogatószer kell hozzá, és még só is és öblítő is. De ezek nem vészesen drágák. Az öblítő el is maradhat.

Hát, egy odaégett pörköltet nem mos ki a fazékból, de pl. sok olyan helyre is odafér, ami kézzel szinte reménytelen.

A Bosch, AEG, Siemens, Miele elég jó márkák, bár az utóbbi nem fog ennyiből kijönni.

Ja, halk legyen. Kb egy óra egy program, s ha hangos, nem tudsz tőle szunyálni. (Vagy mást.)

És mégegy: Azért egy kicsit megviseli az edényeket. Nekünk kb. 6 éve van, s kezdenek mattulni a tányérok. De az evőeszközök meg a poharak olyan tiszták, mint előtte soha.

Vegyél!

Előzmény: Sir Balambér (-)
Vanek Creative Commons License 1999.10.08 0 0 0
Jééé... Ezt egyszzer már lenulláztam. No de párosan szép az élet:

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Sir Balambér Creative Commons License 1999.10.08 0 0 topiknyitó
Kedves kényelemszeretö fele és egész barätaim!
Hadd forduljak lustasägi problémämmal hozzätok. Piszkosul nem szeretek mosogatni, ezért szemet vetettem "a" mosogatogepre.
Igen äm, de semmit sem tudok erröl az egzotikus häztartäsi gepröl. Pl. mennyit fogyaszt, (jelentösen nö e a viz es villanyszämla?) különleges mosogatoszer kell hozzä? Lehet e benne fazekakat mosogatni? Es egyältalän, milyet vegyek? (kb 150000 Ft-ig)
Irjatok fiatalok, itt a szabadeuropa rädio...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!