Keresés

Részletes keresés

jingo Creative Commons License 2005.08.04 0 0 117
Az én szakmám történetesen állatgondozó,20 éve foglalkozom lovakkal,a hobbym pedig a profi szintű állatvédelem.Tehát úgy érzem,hozzászólhatok a témához.Igazad van az állatgondozókkal kapcsolatban,de hiába a gondozó szakértelme,jószándéka,ha a tulajdonos máshogyan akarja csinálni,vagy nem adottak a tárgyi feltételek,a gondozó nem sokat tehet.A kevés fizetésről(amit sokszor nem is kapunk meg),a létbizonytalanságról,feketemunkáról nem beszélve,no meg arról,hogy inkább alkalmazzák fillérekért a románt vagy az alkoholistát,mint a minőségi munkát végző normálisat.Aki teheti,külföldre megy dolgozni,az itthoniaknakcsak az alkohol,a lassú elbutulás marad.
Előzmény: Aval (116)
Aval Creative Commons License 2004.08.27 0 0 116

Sziasztok!

 

Olvasgatom a topi-ot, hát mit ne mondjak! Vannak ám vélemények, de a tipikus laikus-ból vaók. Nem tudom, kinek mi a végzettsége, nekem mezőgazdasági, illetve ezt tanulom jelenleg egyetemen, mellé a vadászatot, környezetvédelmet, így valamelyest mélyebb rálátásom van a dolgokra, mint a panel 10-éről, vagy a város bármely pontjából.

Én megértem, hogy mindenki szemét bántja az állatok leölésének módja. Sajnos nincs pénz a modernebb eszközökhöz nagyon sok helyen! Nameg lehet, hogy annak a szerencsétlen disznónak megváltás bármilyen halál, miután leélte pár hónapos életét egy alig pár négyzetméteres ólban, kitéve stressznek, ütlegelésnek, mert bizony az állatgondozók nagy része nem kíméli őket. Ez ellen sokan próbálkoznak tenni valamit, nem nagyon lehet.

Jogosítványt annak, aki állatot tenyészt? Ezt hívják nálunk diplomának, ha erre gondolsz, de nem akad minden jóérzéső ember egy-egy állat mellé. A gondozókon múlik sok. Azt meg ne várd el senkitől, hogy miután vért izzadva megszerezte a diplomáját, kimenjen trágyát pakolni, tette azt eleget tanulóévei alatt, hidd el.

Nagyon kényelmes dolog számítógép mellől leordibálni mezőgazdászt, vadászt amiért és ahogy teszi, de ki kéne menni, és tenni kéne. Vagy egy könyvet kéne kézbe venni, olvasgatni. Azután véleményt formálni.

Sajnálom, ha bárkit is megbántottam volna soraimmal, de nekem is van véleményem, és közzé is teszem.

Üdv!

Aval

Előzmény: Tibbe (105)
femaledoggy Creative Commons License 2003.03.13 0 0 115
Én bicska nélkül tenném ki őket, hiszen az állatok is csak úgy ,,a'la nature" vannak.
Előzmény: angel_fire (114)
angel_fire Creative Commons License 2003.01.07 0 0 114
Raknám ki az összes vadászt, állatkínzót (stb) egy szál bicskával az erdő közepébe.. Csak úgy, az esélyegyenlőség miat... Akkor legyen nagy vagány..
Lord Iffy Creative Commons License 2003.01.07 0 0 113
a csimpiken kivül a többi igen. a majmok valahogy nekem nem jöttek be...
jöhetek azért? :O))
Előzmény: eljenkikerdez (107)
eljenkikerdez Creative Commons License 2003.01.06 0 0 112
Amarok0 a balnak, delfinek, csimpanzok az en legelso olvasmanyaimbol jonnek az allatvilagbol, a ragadozokat is szeretem, sot, a farkasokat kivaltkeppen!:) Bar roluk meg nem sokat tudok, habar mar lattam tobb ragadozorol videot es olvastam is roluk dolgokat, de meg nem annyi mindent mint a csimpanzokrol es balnakrol, delfinekrol. Elsosorban az emlosoket imadom, bar szivesen olvasok mas allatokrol is, nemcsak emlosokrol, de egyelore most az emlosok nagy csaladja erdekel:)
Előzmény: amarok0 (111)
amarok0 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 111
Eljenkikerdez,
hogy szedted össze ezt a "bálnák, delfinek, csimpánzok"-at..? Én a magam részéről ragadozómániás vagyok, ezért nem értem elsőre a válogatást.
Előzmény: eljenkikerdez (107)
szuszmok Creative Commons License 2003.01.05 0 0 110
Szerintem meg annyira nem marhaság. Vizsgázni kellene genetikai ismeretektől kezdve egyéb rátermettségen át sok mindenből. ÉS csak az tenylszthetne állatkát, aki arra megfelelő minden szempontból.

Persze, bizonyára lennének emberek, akik ezt is meg tudnák vásárolni, de biztosan ki lehetne találni valamiféle szankciót.

Előzmény: kitiltottuser (109)
kitiltottuser Creative Commons License 2003.01.05 0 0 109
Ez a jogosítvány dolog jó nagy marhaság. Annyit ér mint az autóvezetői engedély. Lenyúlnák a dollárt az emberektől, és persze a szent cél továbbra is szent és cél maradna. :-)

Hány emberrel találkozom, akiknek újdonság a jobbkéz szabály, a visszapillantó nem rúzsozásra történő használata, és hányaknak okoz meglepetést az index megléte a kocsiján ! :DDD

Előzmény: Tibbe (105)
amarok0 Creative Commons License 2003.01.04 0 0 108
CICA,
sajnos, megint igazad van!
Én is tettem már (és még sokszor tettem volna ilyet), t.i. rettenetes helyről állatlopást, de rövidesen megjelent a következő áldozat: "ez végülis magánügy" - felkiáltással.
Előzmény: CICA (103)
eljenkikerdez Creative Commons License 2002.12.25 0 0 107
jut eszembe, van itt valaki akit érdekelnek bálnák, delfinek, csimpánzok?
eljenkikerdez Creative Commons License 2002.12.25 0 0 106
Teljesen egyetértek veled, az olyannak aki nem képes átérezni és megérteni, hogy egy állatnak is vannak érzései és egy állatnak is ugyanúgy fáj sok minden mint egy embernek, az ne tartson állatot, főleg ne kínozza! Nem kötelező állatot tartani ha valaki képtelen felfogni alapvető dolgokat. Nem tudom otthon hogy van, de nemrég olvastam egy kanadai napilapban, hogy itt Toronto-ban elkaptak valami szemeteket, akikről volt video felvétel miszerint macskát kínoztak éppen nagy kélyesen. Elkapták őket, közmunkára ítélték őket ls eltíltották őket bármilyen állat tartásától azt hiszem 5 évre. Itt azért szigorúbban veszik. Meg itt ki is vannak írva az utak mellet ahol autók járnak, hogy az autósok közlekedjenek óvatosan mert állatok vághatnak keresztül az úton. Sokszor előfordul, hogy hosszú autós sorok gyűlnek fel egy-egy lúd vagy egyéb állat vándorlásai során, amikor véletlenül érintenek forgalmas utakat. Itt még a mókusoknak is megállnak nagyrészt, ha éppen átkell az úttesten élelemkeresés közben.
Előzmény: femaledoggy (102)
Tibbe Creative Commons License 2002.12.21 0 0 105
A Jakupcsek műsorát nézted a héten, az állatvédelmi törvények hozásáról szólt...
Nem valami egységesek az álláspontok! A állattartási szokások meg nagy zömében a béka segge alatt..
Egyébként most van a nagy disznóölési szezon.

Jó..
nem vagyok vegetáriánus, de ha már meg kell ölni a disznót, akinek nagy szeretettel vakargatták a füle tövét hónapokig, akkor legalább ne horrorfilmben való módszerekkel, ahogy ez gyakran megesik.

Egyébként, tényleg nem ártana egy "jogositvány " az állattartás előtt, amit be kéne szerezni!

Előzmény: CICA (103)
femaledoggy Creative Commons License 2002.12.20 0 0 104
Igen, jó megoldás lenne, de nagyon szigorúan be is kéne tartani, ha pedig nem fizet, akkor elzárás. Tanulja meg minden szemét (akiben eleve nem alakult ki, vagy elhalt ez az ősi tulajdonság) a környezete védelmét. tekintve az egész fauna, flórát, összes állatával és növényével.
Gyűlölöm az állatkínzókat!
Előzmény: CICA (103)
CICA Creative Commons License 2002.12.19 0 0 103
egy jó kis fejmosást én sem ellenzek... :)))
mindenesetre hatásosabb inkább az állatkínzók eltiltatása az állattartástól.
Sokállatvédő van vele úgy (ööö..természetesen nem tudom, kik, csak hallottam ;)), hogy ellpoják az állatot pl. attól, aki kegyetlenkedik vele, rosszul tartja, stb. De ez sajnos nem megoldás, mert az illető 2 héten belül beszerez egy új kutyát, macskát, stb., akivel folytathatja. Ezért jobb az ilyen esetekben feljelentést tenni és eltiltatni az illetőt élete végéig az állattartástól és persze jól megbírságoltatni. :))
femaledoggy Creative Commons License 2002.12.19 0 0 102
Hááááát, igaz, nekem a monokli könnyebb, mert én 168 cm nőnemű vagyok, de te a 155 cm-del inkább kényelmesebben jársz, ha tököst adsz neki lábbal.
:-)) az még talán hatásosabb, főleg, ha jó kemény kiképzésű cipőben csinálod.
Nem kell kímélni a rohadék állatkínzókat!Fájjon nekik is úgy, mint az állatkájuknak, sőőt még jobban, hátha észhez kapnak.
Előzmény: amarok0 (101)
amarok0 Creative Commons License 2002.12.18 0 0 101
Egyetértek mindazzal, amit leirtál, de mondd: mi van a monokli-osztással, ha az ember 155 centire nőtt nőnemü? Mit tegyen?
Előzmény: femaledoggy (86)
nextdoor Creative Commons License 2002.12.18 0 0 100
Én is Györgyit utálom, de Oki is egy aljadék, de ez már egy másik topic...
Előzmény: femaledoggy (99)
femaledoggy Creative Commons License 2002.12.18 0 0 99
Az az igazság, hogy mostanában, hangsúlyozom, ha van időm, akkor a VV-t szoktam nézni. oda betettek nemrégiben 3 kiskutyát. Ők legalább bent vannak, igaz, ott leginkább csak Oki, aki valamennyire legalább játszik velük, de leginkább az esett jól a szívemnek, amikor elaludt ott köztük a földön. Mind a négyen békésen horkolásznak.
Azt nem értettem, hogy mikor Lorenzóhoz bevitték a vizsláját, akkor a retkes Györgyi miatt (állítólagos allergia), kint kellett aludnia a szabad ég alatt. Na, Lorenzót, akkor ezért kicsit megkedveltem, mert aki a kutyáját, meg a kutyákat így szereti, az rossz ember nem lehet. Amikor a Padödö vitte be két kutyáját, akkor már nem volt allergiás györgyike..... na, meg most sem.....
nem értem. A kutya-allergia csak bizonyos kutyáknál jön ki? vagy inkább a részrehajlás, aljasság, kétszínűség játszott szerepet?
Undorító, amikor megy, becézgeti a kiskutyákat, és minden ember, aki nézi a műsort, tudja, hogy Györgyi mennyire undorodik tőlük, és csak azért játsza az eszét, hogy a nézők felé hajoljanak a szavazásál. Gusztustalan.
Előzmény: nextdoor (98)
nextdoor Creative Commons License 2002.12.18 0 0 98
Igazából nem is a szőrhulláson van a hangsúly, nem tudom mi a kellő magasság, egy ember térdelve is nehezen mászik be a házba, melynek belsejében van a lámpa. A dolog ényege az, hogy úgy tűnik, a producerek kutyákat használnak arra, hogy nézettség legyen, hovatovább esemény. A kutyáknak szerintem nemcsak fizikailag nem kielégítő a "gondoskodás", hanem mentálisan silány: három kis fekete rosszcsont, napi tíz percre lát három különböző embert, hallja tőlük, hogy ne ugrálj, menj innen, stb, slussz, más kontakt, nevelgetés, szeretgetés nincs. Izolált környezetben vannak, gyekorlatilag "felnőtt" nélkül, szerintem rossz lesz nekik, ha kikerülnek, nem ismerik a zajokat, a szagokat, szóval pont abban a korukban nem szocializálódnak, amikor kellene.
Szóval elvonatkoztatva a háromkutyáktól, általában gondolkodtam el arról, hogy milyen szemétség, ahogy egyes esetekben "hasznáják" az állatokat, akik ugyan látványosan nem szenvednek, meg nem is fáj nekik, de tudható, hogy nem ideális számukra a dolog.
Előzmény: kismacskáim (97)
kismacskáim Creative Commons License 2002.12.17 0 0 97
Miért hullana a szőrök, a megfelelő watt-számú kellő magasságban felfüggesztett infralámpától?
Nekem nincs ilyen tapasztalatom.
Előzmény: nextdoor (95)
femaledoggy Creative Commons License 2002.12.16 0 0 96
Az infra lámpával még nincs is gond, ha megfelelő magasságba van rakva, mert akkor melegít is (na nem, hogy izzadjanak!), meg sterilizálja a kutyókat a vírusoktól. nem nézem a B.B-t, számomra már nagyon vontatott és unalmas, meg mit bámuljam más kínját, franc se kíváncsi rájuk, én a kutyókkal szórakozok inkább kint a kertben.
Most ez a nagy havazás nagyon nem hiányzott, alig bírtam bejönni dolgozni, ráadásul nyári gumikkal......
Az idióta távolabbi szomszédom meg beszólt reggel, hogy nekem ugya luxus a hólapátolás...
Mondtam neki, bocsi, de én dolgozni járok, a kertemben el van lapátolva.. Hogy miért nem járultam hozzá a lejtős kanyar leaszfaltozásához az utcánkban? Hát ezért (,,te marha bunkó"),mert tudtam, hogy azon télen nem fog senki sem közlekedni, mert életveszélyes lesz, és én nem fogok ott lapátolni már hajnalban. Mostanra már biztosan kapisgálja a marhája.
Előzmény: nextdoor (95)
nextdoor Creative Commons License 2002.12.13 0 0 95
Igen, arra gondoltam: három kiskutyit kaptak a lakók (Zsanér addigra már máshol), udvaron a kövön feküdtek, sok törődés nem volt, na most megjött az eszük, kutyaház bejárathoz közel, infralámpa (hátha melegük lesz, attól meg majd a szőrük hullik), borzalom
Előzmény: femaledoggy (93)
kismacskáim Creative Commons License 2002.12.13 0 0 94
létezik-e emberi etika?
ha igen, miért nem tartjuk be?
-létezik-e állati etika?
ha igen, miért nem tartjuk tiszteletben!
femaledoggy Creative Commons License 2002.12.12 0 0 93
A Big Bráner házra gondolsz?
nem nézem már rég óta, nem tudom milyen kiskutyákról van szó.
Mindenesetre Zsanetott azért utáltam, mert fikázta a kutyákat, félt és undorodott tőlük. Azóta nem nézem, mert én meg az ilyen hülye kis p...áktól undorodom.
Előzmény: nextdoor (92)
nextdoor Creative Commons License 2002.12.11 0 0 92
Az a véleményem, hogy a BB ház három kiskutyája is "bántva van", kicsik még, most kéne őket szocializálni, de legfőképpen nem hagyni, hogy megfagyjanak
Mit szóltok?
kismacskáim Creative Commons License 2002.12.11 0 0 91
én sem hagynám monokli nélkül, az biztos!
De az emberek inkább űgy csinálnak, hogy nem látok, nem hallok, nem beszélek.
Akkor úgy érzik, nem is történtek meg a dolgok.
Mint a strucc, homokbadugják a fejüket!
Előzmény: femaledoggy (86)
LAJKA Creative Commons License 2002.12.09 0 0 90
felh
Tibbe Creative Commons License 2002.12.09 0 0 89
!
Előzmény: Tibbe (87)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.29 0 0 88
?
Előzmény: KublaKhan (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!