Sziasztok en inhuvely gyulladassal korhazba kerultem es megmutottek, elegge rosszul vagyok szorongas tetozik pedig jol voltam.. megmentettem egy elutott cicat es megharapott Felelmeben aztan begyulladt meg fertozodott.. probalok eros lenni
46 nap szuper. Ha a sóvárgás is elmúlt vagy erősen lecsökkent akkor nyertél.
Köszi én rendben vagyok. Fülem zúg de már ki tudom zárni. Szerintem vesémről jön, iszok mint állat (vizet), így sokkal jobb. Alvásom lehetne jobb, de elvagyok gyógyszer nélkül.
Észrevétlenül rombolja egészségünket a krónikus stressz, de van kiút a mókuskerékből
Nem a látványos összeomlás jellemzi leginkább a krónikus stresszt, hanem a lassú biológiai kopás. A tartós feszültség egyszerre érinti a szív- és érrendszert, az immunműködést, az alvást, az emésztést és a gondolkodást is. A probléma éppen attól veszélyes, hogy sokáig hétköznapi túlterheltségnek látszik.
Nem az a legártalmasabb stressz, amelyik látványos összeomlással érkezik. Nem feltétlenül a határidő előtti pánik, a költözés káosza vagy egy rossz hír viseli meg leginkább a szervezetet, amitől időnként összeugrik a gyomrunk. Sokkal alattomosabb az a fajta terhelés, amely beépül a hétköznapokba. Amikor valaki hónapok óta rosszul alszik, állandó készenléti üzemmódban dolgozik, egyszerre próbál helytállni a munkahelyén, a családban és saját magával szemben is, közben pedig egyre ingerlékenyebb, feledékenyebb és fáradtabb lesz. Mindezt sokáig akár sikernek is lehet álcázni, hiszen kívülről úgy tűnhet, hogy valaki bírja, belül viszont a szervezete már régóta viseli ennek a következményeit.
Szia, nem valószínű, hogy bármi bajod lenne a xanaxxal történő együttszedéstől.Legalábbis 1-2 mg belefér. Mire írták fel? Bármire, rövid ideig használd,mert rákapsz valószínűleg.
Szia Tiger! Tramadolt írt nekem a doki, emlékszem mennyit kínlódtál az elhagyásával. Olvastam a betegtájékoztatóban, hogy Xanaxszal együtt szedve akár halálos is lehet. Úgy tudom, Te is szedtél Xanaxot, nem tapasztaltál semmi kölcsönhatást?
Szia Bea! Örülök, hogy jól vagy! Ha tudsz dolgozni, utazni, akkor olyan nagy baj nem lehet. A leszálékolás nálam is felmerült, de a dilivel hiába mennék szerintem.
A tramadolt hátfájásra kaptam másfél éve , és lett belőle ópiát függőség. Nagyon nehéz volt letenni.
Szia Tiger! Én elvagyok, minimális 25 mg sertralin-Amitrex -néha este ugyanennyi frontinnal. Bár utóbbi ritkán van. Dolgozom, unokázom, Bp- Debrecen között jövök megyek-itt is és Bp-en is van munkám-hálistennek!Kontrollra járok 3 havonta-és gyógyszert iratni.Van hogy előjön főleg téli időszakban a szorongás- de már megtanultam kezelni. Amugy okés minden.Közben a sok munkától lett egy porckorong sérvem-néha bizony kell fáj. csillapitó hogy tudjak dolgozni.De csak ibufren hatóanyaguak. Örülök hogy Te is jól vagy-és tramadolt letetted!Őt nem ismerem-amugy mire szedted?Ami problémám van az az alvás-könnyen elalszom viszont 3 körül ébredek-vissza alvás nem megy!Covid előtt nem volt ilyen bajom-- A legjobbakat kivánom Neked- és mindenkinek a csoportban.Jaaa... intézem a leszázalékolást- már voltam a meghallgatáson-hát nem tudom mire döntenek!Pár évem van még nyugdijig---ideggyógyász javalta- a porckorong sérv miatt-kiváncsi leszek-jó ajánlásom is volt a pszichiáteremtől. Na majd eldöntik az okosok....
Sziasztok,nagyon leült a fórum, hát leírom én,most mi a helyzet. Először is a tramadol függőségről. 13 napja nem vettem be, de előtte totál elszálltam már, durva mennyiségeket kellett bevenni a hatáshoz.
Pánik,depresszió-visszavettem a duloxetint,és bár a protokoll nem ezt ajánlja, mellette van 20 mg fluoxetin is. Ha nem lett szerotonin szindróma az 1000 mg tramadoltól,akkor így sem lesz.
Nagyjából jól vagyok. Még 5 mg olanzapin van,este,az is kell.
A tramadol nagyon kemény volt, nem bírtak leszedni róla az addiktológián se, végül döntenem kellett,befekszem,vagy nem szedek be többet. Kiszenvedtem itthon...
Na igen, a régi szép idők, amikor még ezerszer nagyobb élet volt itt a fórumon (is). Persze a dolgok változnak, és talán így is van ez jól. Időnként rápillantok a topicra, így volt ez tegnap este is, amikor megláttam a hozzászólásodat.
Közben már 3 gyerekem van (2 lány, 1 fiú), és a feleségem továbbra is elvisel (nincs könnyű dolga pedig :)). Pánikügyileg jól vagyok, azért néha beugrik pár Xanax, de ezzel semmi gond, ha úgy megy, akkor úgy megy.
Egyébként is jól vagyok, 48 évesen elégedett vagyok az életemmel, és még látok is benne további kraftot. Szóval minden OK.
Annak örülök, hogy Te is még aktív vagy, maradjon ez így még nagyon sokáig. Az öregkori nyavalyák sajnos velejárói az életnek, persze én most még könnyen beszélek...
A legjobbakat kívánom neked, és ez nem puszta udvariaskodás, hanem teljesen őszintén kívánom. Mégha személyesen soha nem is találkoztunk, egy nagyon korrekt, jószándékú embert ismertem meg a személyedben. És erre legyél büszke, sőt erre kell igazán büszkének lenni, amikor esetleg jönnek a nehéz pillanatok.
Eszembe jutott egy nagyon régi olv/sorstárs, de nem jut az eszembe a nick neve. Állitólag orbáncfűtöl jött rendbe, Esztergom környékén lakott és szerette a focit
Esetleg valakinek? Nem akarok kapcsolatot teremteni vele , csak a kiváncsíság mert motoszkál az agyamban
Ezen a linken, törölt nick és mint túrista megjárta Auschwitzot
Összeomlóban a pszichiátriai ellátás: az orvosi kamara szerint hatóránként öngyilkos lesz egy ember Magyarországon.
Közleményt adott ki „a szemünk előtt mélybe zuhanó” pszichiátriai ellátásról a Magyar Orvosi Kamara, amely egy fotóval is illusztrálta a drámai helyzetet. Azt írják, a szakma Orbán Viktornak is jelezte, hogy nagy a baj.
Aggasztó az öngyilkosságok száma
„A magyar pszichiátriai ellátás a szemünk előtt zuhan a mélybe” – írja közleményében a Magyar Orvosi Kamara. A kamara tájékoztatása szerint Magyarországon a ’80-as évek óta nem volt annyira aggasztó az öngyilkosságok száma, mint az elmúlt öt évben. „Négy évtizeden át – szinte folyamatosan – csökkentek a számok. 2019-ben azonban a csökkenés megállt. Hat óránként öngyilkos lesz egy honfitársunk.”
A Magyar Orvosi Kamara szerint ennek okai között van a rossz irányú társadalmi folyamatok és a mentális egészségügy kritikus állapota. „A szakma legalább egy évtizede jelzi, a miniszterelnököt is elérve, hogy központi kormányzati beavatkozás nélkül a pszichiátria súlyos bajba kerül.”
Szakemberhiány és korszerűtlen intézmények
A közlemény szerint egy-két EU-s projekten kívül érdemi fejlesztés nem volt, miközben az intézmények korszerűtlenek, a szakemberek és az orvosok hiányoznak, a pszichiátriára pedig másodrendű területként tekintenek. Emellett például „még egyetemi klinikákon is gyakorlat, hogy a betegeket rácsok mögé zárják”, a szakmai szempontokat mellőzik, máshol pedig „politikai lojalitás alapján, vagy egyenesen pályázat nélkül, jogszabályokat semmibe véve jelölnek ki vezetőket.”
Megkésett segítség
A MOK szerint emellett a háziorvosok nem kapnak ellátási jogosítványokat, a pszichoterápia hozzáférhetősége évtizedek óta nem javul, a gyermekek és kamaszok pedig nem kapnak időben segítséget. „A betegjogok rendszeresen sérülnek. Nem jutnak hozzá az állampolgárok az őket jog szerint megillető, független szakvizsgálathoz, a bíróságok eseti szakértőkkel próbálnak lavírozni egy túlterhelt, strukturálisan alulfinanszírozott rendszerben.”
Közegészségügyi krízis
A MOK számos alkalommal fordult a minisztériumhoz, de, mint írják, érdemi intézkedés nem történt. “Így néz ki egy közegészségügyi krízis”– írja a bejegyzés végén a MOK, hozzáfűzve, hogy a mellékelt fotón látható penészes fal „csak a dekoráció.”
Petíciót írtak az orvosok
A napokban írtunk arról, hogy két év alatt 15 szakorvos hagyta ott a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetet, ezért a kórház pszichiátriai osztályain dolgozó orvosok most egy petícióban egyebek között azt is sürgetik, hogy két osztályt azonnal zárjanak be.
Márciusra veszélybe kerülhet az ellátás
A kórház vezetőségének és az Okfő főigazgatójának is átadott petíció aláírói között vannak osztályvezető főorvosok, szakorvosok és rezidensek is. A dokumentum szerint 2024. március 1. és 2026. január 20. között „15 szakmailag elismert, magasan kvalifikált pszichiáter szakorvos mondott fel, az utolsó negyedévben ez a felmondási hullám egyre intenzívebbé vált, ezáltal az orvosok létszáma kritikus érték alá csökkent”. Többen most is a felmondási idejüket töltik. A petíció szerint ha lejár a felmondási idejük, akkor „márciusra a betegek ellátása ellehetetlenül”
Jelezted Hajdú-Biharban vannak jó orvosok. Fülzúgás miatt nagyon hullámzó az alvásom, kikérném egy orvos véleményét. Tudnál ajánlani konkretan pár orvost?
Mi a francnak linkelsz ide be ilyeneket, önálló gondolatod nincs?Évek óta ezt csinálod-kapd már össze a toronyban a maradékot, és normális dolgokat irj. A kutyát se érdekli ez a sok badarság amit ide össze zagyválsz!
Temérdek magyar betegszik meg a tudta nélkül télen: ez nem vírusfertőzés, de sokkal súlyosabb is lehet.-
A szezonális depresszió jellemzően az őszi és téli hónapokban jelentkező hangulatzavar, amely komoly fáradtsággal, reményvesztettséggel és érdektelenséggel járhat. A Pénzcentrum dr. Hollósy-Vadász Gábor pszichológust kérte, hogy beszéljen arról, miben különbözik a szezonális depresszió a téli lehangoltságtól, milyen tünetekre érdemes figyelni, és miként változik a szervezet biokémiája a csökkenő napsütés hatására. A szakember kitért arra is, kik a legveszélyeztetettebbek, milyen tényezők súlyosbíthatják a tüneteket, valamint szó esett a kezelési lehetőségekről is.
A szezonális depresszió a depressziók egyik típusa, amely leggyakrabban az őszi és téli hónapokban jelentkezik – amikor csökken a természetes fény mennyisége –, és ciklikusan visszatér az évszakok váltakozásával. A tünetek közé tartozik többek közt a krónikus fáradtság, a reményvesztettség, az általános rossz hangulat, az érdektelenség és a koncentrációs nehézség is. A szezonális depresszió pontos oka nem ismert, de feltehetőleg genetikai és életkori sajátosságok, valamint a szervezet kémiai egyensúlyának felborulása is szerepet játszanak benne.