Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 1 napja 0 4 159830

                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (159807)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 159829

Akkor ez matt. 

Előzmény: Green Corner (159828)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 159828

Velem, meg alkudni nem!:)

Előzmény: naivkezdo (159827)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 159827

Velem lehet egyezkedni:)) 

Előzmény: Green Corner (159826)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 159826

Esetleg a hangszóró helyett akciósan, fele árban ezt?:)

https://www.palinka-patika.hu/brill-sparga-parlat-0-35-l-3.html

Előzmény: naivkezdo (159825)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja 0 0 159825

Hát pedig ez romlott párizsi, kérem a hangszórót. 

Előzmény: Green Corner (159824)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 159824

A többi kép, nem neked, mert te már láttad!:)

Előzmény: Jolida (159822)
lacci40 Creative Commons License 1 napja 0 0 159823

avokádó esetleg? Sikerült nagy mennyiséget szerezni?

Előzmény: Green Corner (159815)
Jolida Creative Commons License 1 napja 0 1 159822

Én a spárgát tegnap köretnek csináltam meg a sült hús mellé (baconba tekerve). :-)

Előzmény: Green Corner (159815)
Jocó0423 Creative Commons License 1 napja 0 0 159821

Hűtőházból kaptad? :)

Előzmény: Green Corner (159815)
öreg_néne_b Creative Commons License 1 napja -1 0 159820

Én is tippelhetek? :D :D :D

 

Előzmény: Green Corner (159815)
vandox4 Creative Commons License 1 napja -1 0 159819

Karalábénak is szezonja van..

Előzmény: vandox4 (159818)
vandox4 Creative Commons License 1 napja -1 0 159818

Ettől puffadnak fel a tehenek, vizes lucerna...:)!

Jó, talán káposzta?

Előzmény: Green Corner (159815)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 159817

Adtam egy mínuszt a rossz válaszért!:)

Előzmény: naivkezdo (159816)
naivkezdo Creative Commons License 1 napja -1 0 159816

Romlott parizsi

Előzmény: Green Corner (159815)
Green Corner Creative Commons License 1 napja 0 0 159815

Ki találja ki az új projektemet? Hangszóróért!:)

hegyalja12 Creative Commons License 1 napja 0 0 159814

Nekem  van  magról kelt  barack ,  terem  szépen  , normál  méretűt ,  és  finomat !

 

Előzmény: vandox4 (159758)
Jocó0423 Creative Commons License 2 napja -1 0 159813

A szent cél a TÖKÉLETES PÁLINKA!

Az odavezető út azonban nem egy széles sugár út, hanem sok kis ösvény :)

Van amikor egyenesen a cél felé haladnak, van hogy kicsit visszafordulnak, girbegurbák és sokfélék de a cél egy.

A baj akkor keletkezik ha az egyik ösvényen haladó kijelenti, hogy az övé az egyetlen igazi és mindenki más hülye :)

Előzmény: vandox4 (159812)
vandox4 Creative Commons License 2 napja 0 2 159812

Hogy idézzek egy klasszikust: amerre én megyek, az öregek már visszafelé jönnek. Nincs itt nagy cél, csak szivesebben nyúljunk az után a bizonyos pohár után. Kibeszélve, megbeszélve, kicsit buzdítva a kisérletezésre. Részemről csak ez, nem állást foglalva, mert lehet a szomszéd kertje kicsit zöldebb. Sokszor említettem már, hogy néha visszaolvasom a fórumot, egy páran a régiek közül még ma is írnak. Nem mi találjuk fel a spanyol viaszt...

Jó lett volna az elejétől becsatlakozni a beszélgetésekbe, de mindíg féltem a kudarctól, a cinkelődéstől. Egyszer erőt vettem magamon, és egy valamit megfogadtam, mindenkit bátorítani fogok, hogy jobb és jobb legyen.

Téves infó? Te ezt írod, én azt, a harmadik megint valamit.

Ami szimpatikus, megfogadják, ha nem, nem dőlünk késbe.

Előzmény: kopasz szuzukis (159809)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2 napja -1 0 159811

Szerintem ebbe ne merüljünk bele:

"visszaolvasva az "öregek" hozzászólásait, szentírásnak veszi minden szavukat. Azután már ő is a téves információt adja tovább, mint tényt."

Előzmény: kopasz szuzukis (159809)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 159810

Tapasztalat itt nem is került megosztásra tegnap, kizárólag "a nekem úgy tetszik, ha...", a többi elmélet, különösebb kísérlet nem kell hozzá, kb. 1000 beszámolót lehet itt találni, ha "...akkor illatosabb lesz, de nekem az ízéből hiányzik valami" vagy "nem jönnek át úgy a gyümölcsízek és az illat is gyenge". Kb. ez a két megfigyelés váltakozik.

A kezdők számára pedig az üzenet, hogy egyértelmű legyen: ne bonyolítsák a főzőjüket, tapasztalják ki és akkor használjanak ilyesmit, ha konkrét céljuk van, próbáljanak meg kóstolni és menjenek arra, ami ízlik jobban.

Előzmény: vandox4 (159808)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2 napja 0 0 159809

Akár Neked is címezhettem volna.... De!

Az az igazság, hogy megjelenik itt 1-2 kezdő, és visszaolvasva az "öregek" hozzászólásait, szentírásnak veszi minden szavukat. Azután már ő is a téves információt adja tovább, mint tényt.

Előzmény: vandox4 (159808)
vandox4 Creative Commons License 2 napja 0 1 159808

Ezt nyilván nekem címezted, mert erősítő feltétezni mertem.:) Szánt szándékkal nem deflegmátort írtam, mert a köztudatban rézgömböket, hengereket nevezik annak, habár a pisztóriusz is az. És szerettem volna rámutatni, hogy ezt is alkalmazhatja esetleg, ha akarja. Igen, ha akarja, mert lehet pozitív tapasztalata vele esetleg. Nem azt írtam, hogy igen, csakezzel lehet, csak ez a tuti, feltételes módban beszéltem.

Kit is vezetek így félre?

Előzmény: kopasz szuzukis (159804)
sogi01 Creative Commons License 2 napja 0 4 159807

    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (159774)
evodia2010 Creative Commons License 2 napja 0 0 159806

Akarom mondani:

Nem tudom milyen lehet a bodzavirág cefrének illetve utána párlatnak...

Előzmény: evodia2010 (159805)
evodia2010 Creative Commons License 2 napja 0 0 159805

Pár éve csináltam téli bodzaszörpöt. Sajnos nem itta itthon senki. Az is igaz, a bodza virágpora elég gusztustalan formában a szörp tetején úszkált. Állítólag van aki a virágport kimossa csap alatt emiatt a virágzatból befőzés előtt. Egyébként recept szerint tettem bele külön pirított karamellt a jobb szín érdekében.

Nem tudom milyen lehet a bodza cefrének illetve utána párlatnak...

Előzmény: kabold (159771)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2 napja 0 0 159804

Kedves rézműves1 barátom!

Egyáltalán nem neked szólt a hozzászólásom. Tudom, hogy Te tisztába vagy vele, mi is az az "erősítőfeltét".

Annál inkább azoknak, akik orrba-szájba erősítőfeltéteznek, és elhitetik a kevésbé tapasztaltakkal, hogy az egy csodaszerszám, és tökéletes pálinkát lehet főzni vele még a moslékból is.

 

Zsákkrumli-kollega: mivel egy cefre, vagy alszesz nem csak vízből, alkoholból és EGY aromavegyületből áll, így a Pistorius, és más deflegmáló feltétek működése nem igazán számszerűsíthető mérnöki pontossággal. Sőt, még két, azonos alapanyagú, más évjáratú cefre sem ad ugyanolyan eredményt.

Ezért is ( az alapanyag összetettsége miatt) furcsa, hogy egyes "tudósok" néhány kisérlet alapján általános, és megfellebbezhetetlen következtetéseket vonnak le.

Előzmény: rézműves1 (159789)
evodia2010 Creative Commons License 2 napja 0 0 159803

Szerzel nemest és átoltod/szemzed. Nem nagy ügy.

Előzmény: vandox4 (159758)
vandox4 Creative Commons License 2 napja 0 0 159802

De, ez is segíthet. Meg vizet is kunyiztam Etesről, a hígításhoz. Nagyon jó vizük van, abszolute ízmentes.

Meg talán a szilvát is keverem majd. Két félénél talán a "több" íz segít. Alszeszt is lefokolom majd, ahogy lehet.

A tavalyiból van még bőven, de 47°-osak. Amit lehígítottam, azt agyba-főbe dicsérték, csak pont nekem nem ízlik. Sors fintora. Azért megisszuk:)!

Előzmény: endrepp (159801)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 159801

Irsaival kapcsolatban is egyet értek, annak is a könnyedség áll jól, akkor jön ki, hogy mit tud igazán. De tényleg ízlés kérdés.

Ha szilvát még alacsonyabbra szeretnéd kp alatt fűtés emelés nem megoldás?

Előzmény: vandox4 (159800)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!