Másik fórumtársnak most tört el, és autószerelő olvtárs írta, hogy mind így járt, amiről nem távolították el azt a szart. Mondjuk, nem 2 évesen történnek az esetek, de ha tényleg így van, akkor leszedem inkább, én sem cserélgetek gyakran autót.
Bár a korábbi Kiámra is mondták, hogy 8-9 évesen készüljek, hogy kilyukad a tankja. Aztán mikor eladtam 15 évesen, akkor még nem folyt :-)
Másik fórumon olvastam, hogy a Toyoták hajlamosak a féltengely törlésre, mert a féltengelyen levő rezgéscsillapító (?) gumihüvelyek alatt elrohadt a vas. Van-e erről tapasztalat, érdemes-e eltávolítani?
Nem tudok hosszútávú tapasztalatot, mert az 1.2-es C-Hr-emben csak 65 ezer van, de autós cikkek szerint ez a motor valamiért nem annyira hajlamos a kokszosodásra, mint a többi közvetlen befecsis kis turbós. Indokot nem találtam. A fészbuk csoprtban kérdeztem, ott is jelentkeztek tagok 120-250 e km-ig hiba nélkül. Persze volt, aki 100-as benzint használt, de oktató autó is.
A D4-T kódot nem tudom honnan szedted, de ez nem az. Tudtommal a Toyotánál a D4D volt egy nem túl jó hírű dízel.
Üdvözletem az Uraknak! Kérdeznék egy általános szakmai dolgot, ha esetleg volna rá valakinek válasza azt megköszönném.
Szomszédasszony megkért, hogy segítsek neki (dec 22) mert nem indul a nissanja. A kocsi kereken 40 éves de szép állapotban van, garázsban tartották. Azt mondta, hogy szerinte a benzinszűrő lehet eltömődve, mert mindig az tömődik el. Mivel annak idején sokáig szinte üres tankkal állt a kocsi és elrozsdásodott belülről. Megnéztem és nem volt szikra. A benzin rendben volt. Rendeltünk együtt egy új gyújtótrafót. Másnap 23-án délelőtt beszereltem, egyből indult. De ezután megnéztem az elosztófedelet is, és kicseréltem, (volt neki egy tartalék) mert rendkívűl el voltak kopva a szegmensek, és középen a szénrúd is.
2 nap múlva reggel simán beindult. Pedig párás esős idő volt. Ment vele kb 50 Km-t de ekkor sajnos elkezdett akadozni, majd megállt a motor.
Szemrehányóan felhívott másnap, ekkor mesélte el hogyan járt. Pedig ha akkor rögtön felhívott volna, oda mentem volna segíteni. De ő már beszélt a "szerelővel" meg az út szélén megálló segítőkkel is. Utóbbiak szerint ott van a probléma amit én csináltam...
Szerintem pedig a porlasztó lehet eldugulva. Na mindegy.
Kérdésem az lenne, hogy létezhet-e az hogy menet közben bepárásodhat az elosztó fedele? A gumitömítés rndben volt, a fedél rendesen felfeküdt a helyére. A csere elosztófedél viszont rendelkezik gumi dugóval, amit ki lehet húzni, hogy ha párás lenne belül.
Mi a véleményetek. Bocsánat, ha hosszúra sikerült.
Toyotám fényszórói utángyártottak. kb. 3 évesek. Nincs rá panaszom. A beszerelés után elvittem fényszóróbeálításra, az sokat segített. Kár, hogy nem állítható külön-külön a tompított és a távolsági fényszóró. Bár a gyárin sem...
Lányom peugeotján cseréltem szintén komplett első fényszórókat, szintén utángyártottra. Itt már voltak gondok. Pedig a legjobb utángyártottat szerezték be nekem a boltban, ahol évtizedek óta vásárolok.
Itt egyben van az indexel az egész armatúra, és a csere index-foglalat leshuntölte az irányjelzést, azaz nem világított se elől, se hátul. Úgyhogy vissza tettem a gyári index-foglalatot, (szerencsére jó volt hozzá) és azóta is rendben működik vele. A peobléma okát kiderítettem, de nem akartam túlzottam ezzel foglalkozni, ezért raktam bele a régit. (Az égő teste túl hosszú és beleér olyan helyre, ami a leshuntölést okozza.)
Minimális méret eltérések előfordulhatnak utángyártottnál. De ha sikerül beszerelni, (előbb-utóbb sikerül) akkor már nyert ügyünk van...
Az csak akkor derül ki, mikor beépíted és használnád, kivéve, ha konkrét ajánlás alapján veszed. Én bontottat erőltetnék, vagy javítási lehetőség után néznék.