Eladó Toyota Avensis T27 kombi Megbízható, karbantartott családi autó!Eladásra kínálom szeretett Fehér eminenciásunkat a 2013-as, 2.0 dízel Toyota Avensis T27 kombi autónkat. 1 éves kora óta nálunk van, mindig gondosan karbantartva. Minden funkció hibátlanul működik.
Az elmúlt 1,5 évben az alábbi fontos alkatrészek cserélve lettek:
DPF szűrő
EGR szelep
Első és hátsó lengéscsillapítók
Klímakompresszor
Klímakondenzátor
Felszereltség és extrák:
Vonóhorog
Ülésfűtés
Gyári sötétített üveg a B oszloptól hátra
2 zónás digitális klíma
Navigáció, Bluetooth, MP3 lejátszó
Tolatókamera
Tempomat
2× USB csatlakozó
Végig vezetett Toyota szervizkönyv
alváz és üregvédelem 2022-ben elvégezve
Gumik:
Nyári és téli garnitúra (Bridgestone/Continental) is jár hozzá, külön felnikre szerelve Mindkét szett 2023-as, jó állapotban
Friss szerviz:
Utolsó olajcsere és teljes átvizsgálás: 2025 október
Műszaki érvényes: 2026 októberig
Futásteljesítmény: 329.000 km Az autó műszakilag rendben van, megbízható, hosszú távon is jó választás lehet.€: 5499 Euro
Ha érdekel vagy kérdésed van, írj bátran üzenetet.
Speciális fékmunkahenger visszanyomó kell hozzá,mert forgatni kell a dugattyut miközbe nyomod vissza. jobb oldalon jobbra,a bal oldalon balra. De ennyi tudással ne állj neki egyedül,ne haragudj....
Első fékbetéteket cseréltem, de azt olvasgattam, hogy a hátsókat az elektronikus kézifék miatt nem fogom tudni házilagosan, mert valami szerviz diag kell) a dugattyúk visszanyomásához
Nagyon jó! Főleg a vissza tétele izgatott! Itt azt is megmutatják. Én is csak így tudtam elképzelni. Sajnos sűrített levegőm nincs. Egyelőre összerakom így, rengeteg apró kosz kijött belőle, és már kézzel szép lassan vissza tudom nyomni, nem is szivárog. Eddig 1 Liter fékolajat használtam el az átmosására. Ha minden meglesz hozzá nekifogok a teljes felújításhoz. A többi munkahengerrel is megcsinálom ugyanezt, de ez fontos volt, mert megszorult már.
Úgy tudom, a gumifékcső is idővel el tud dugulni, de remélhetőleg az átmosás azon is segített.
Nem tudom, van-e erre a célra külön mosó folyadék?
Az első fék munkahengert szeretném kivenni, mert szorult. (Megjárattam alaposan, már nem szorul, de nyugodtabb lennék, ha alaposan ki tudnám tisztítani a nyerget.)
Ki is jön szépen, de a porvédő gumi tartja. Nem akarom feszegetni, nehogy elszakadjon. Hogyan kéne csinálnom, hogy kijöjjön, és vissza is tudjam tenni?
Másik fórumtársnak most tört el, és autószerelő olvtárs írta, hogy mind így járt, amiről nem távolították el azt a szart. Mondjuk, nem 2 évesen történnek az esetek, de ha tényleg így van, akkor leszedem inkább, én sem cserélgetek gyakran autót.
Bár a korábbi Kiámra is mondták, hogy 8-9 évesen készüljek, hogy kilyukad a tankja. Aztán mikor eladtam 15 évesen, akkor még nem folyt :-)
Másik fórumon olvastam, hogy a Toyoták hajlamosak a féltengely törlésre, mert a féltengelyen levő rezgéscsillapító (?) gumihüvelyek alatt elrohadt a vas. Van-e erről tapasztalat, érdemes-e eltávolítani?
Nem tudok hosszútávú tapasztalatot, mert az 1.2-es C-Hr-emben csak 65 ezer van, de autós cikkek szerint ez a motor valamiért nem annyira hajlamos a kokszosodásra, mint a többi közvetlen befecsis kis turbós. Indokot nem találtam. A fészbuk csoprtban kérdeztem, ott is jelentkeztek tagok 120-250 e km-ig hiba nélkül. Persze volt, aki 100-as benzint használt, de oktató autó is.
A D4-T kódot nem tudom honnan szedted, de ez nem az. Tudtommal a Toyotánál a D4D volt egy nem túl jó hírű dízel.