A Duna elnöke élő adásban f*szozott. Ez mondjuk belefér, előfordul, az érdekes inkább az, ahogy a környezetében lévők reagáltak. A helyzet pszichológiája sok mindent elárul a Duna Televíziós belső állapotairól.
A filmecske arról, mi történt itt: http://zeno.egologo.transindex.ro/?p=27
Arculatváltás? Hát, azért mert kicseréltek néhány spot-ot, meg állok fejre a gyönyörűségtől. Szerintem semmi sem változott a Dunával. Mostanában ugyan szinte nem is nézek tévét, de ha bekapcsolom nagyritkán, és egy jó kis filmet szeretnék megnézni, soha nem találok kedvemre valót. Az utolsó jó húzásuk (amire felfigyeltem véletlenül) Az élet egy füttyszó volt, annak nagyon örültem. Szerintem a filmekre kellene koncentrálniuk, több európai/ázsiai filmet/művészfilmet/rövidfilmet mutathatnának. Majd fejet hajtok előttük, ha nem gagyi amerikai filmekkel akarnak a képernyő elé szegezni.
Most ez a kedvenc tévém márha valakit ez érdekel egyáltalán. A filmek oldaláról megközelítve: nagyontuti. Más filmeket már lassan képtelen is vagyok megnézni. AAAAAAAnnnnyira jók. Volt pár hónappal ezelőtt egy japcsi film: a japánok elég visszahúzódóak. Hát ez a film is olyan volt alig szóltak egész végig. mondjuk a sztory nem volt valami nagy szám de olyan nyugis volt nézni
Bocy ha off....már tegnap is ki lettem rakva ugyanezzel a hozzágondolattal.
Hmm... volt egyszer egy lap, ugy hítták, Liberation. A hetvenes evekben ez egy nagyon meno kis lapnak szamitott az ifjusag koreben, merthogy szokimondo, meg liberalis etc. volt. Nosaztan a kezembe kerult par eve, netuddmeg mivé valt! Konzervativ, jobboldali, kormanyparti.
Valahogy ugy, mint a Fidesz, mikor ellenzeki, friss, liberalis volt, aztan most mi lett belole - Jobboldali, konzervativ, nacionalista, polgari....
Amugy en is regen olvastam a Le Monde-ot, ezt egy francia ismerosom mondta.
Osszesen negy evet eltem Franciaorszagban.
Bevallom, mostanában nem.
1996-ban voltam uloljára Franciaországban több hétig. Akkor olvastam utoljára Le Monde-ot. A családnak, ahol laktam járt az újság.
Abból, amit olvastam, nem tünt ki, hogy konzervativ lett volna.
Ezt a Le Figarorol hallottam, de ez csak tényleg hallomás.
A második idézet pedig Pietrotol származik. Bocs, ezt nem irtam oda.
Azt, hogy mit tudnak rólunk a küldöldiek, és azt, hogy mit tudunk mi a külföldiekről, és miért olyan a tudásuk/nk, amilyen az messze vinne.
"Úgy fest a világ vagy félrelát valamit, vagy esetleg pontosabban vesz észre olyan mozzanatokat, amit mi itthjonról
nem. Vélemény?"
Vélemény: lehet, hogy mi látunk félre valamit."
Ha ezt is nekem cimezted...: mindenki hajlamos arra, hogy felrelasson dolgokat, itt viszont az alapproblema elegge helytallo. A "vilag" velemenye Magyarorszagrol eleg zagyva, ha egyaltalan tudjak, kik es hol vagyunk...
Ha nem lennel ilyen szukszavu, lehetne rola beszelni is...
Mud!
"Na persze figyelembe kell venni, hogy a Le Monde egy konzervativ kormanyparti lap egy chiraqosított orszagban"
Modd, olvastál már _valaha_ Le Monde-ot?
"Úgy fest a világ vagy félrelát valamit, vagy esetleg pontosabban vesz észre olyan mozzanatokat, amit mi itthjonról nem. Vélemény?"
Vélemény: lehet, hogy mi látunk félre valamit.
Hajhaj...
Na persze figyelembe kell venni, hogy a Le Monde egy konzervativ kormanyparti lap egy chiraqosított orszagban, ahol mindenfele LePen figurak orditjak a vilagba hulyesegeiket, ennek ellenere nem asnam el a franciakat annyira...
Figyelembe kell venni, hogy a TV5 az a nem a Franciaorszagban elo franciakat hivatott szolgalni, foleg Kanada, a volt gyarmatok es tengerentuli teruletek, megyék nyelv-kielegitesere (innet van a franciazas:-)) hivatott (ebben majdnem hasonlo a Dunahoz).
A hazai csatornak sokkal nivosabbak es rengeteg a minosegi kulturalis musor, irodalom, szinhaz, zene stb., talan Europaban az egyik legjobb. Persze ott is virul a szar (Télé Monte Carlo), dehat ezt at kell ugorni...
Elgondolkodtato, hogy mindenhol elokerult a jobbratolodas (kiveve Tony Blair-t, bar o kivetel, a UK-ban mindig kiprovokaljak a valtast, aztan mikor az orszag mar a tonk szelen lesz, bevonul egy uj Tatcher) , most mar csak az amiknal hianyzik, de a Clintont elnezve, ez mar eldontott teny. Ne politizaljunk, bar Duna TV kapcsan ez nehez lesz.
Visszakanyarodva az eredeti temahoz, volt szerencsem talalkozni a Saraval del-franciaorszagi utja kapcsan (Cannes), meg az emberekkel, akikkel arrafele nyomul(t). Mondhatni patetikus. Es ha egy ilyen helyen, mint Cannes, egy ilyen pasi kepviseli az orszagot, akkor ne hibaztasd a franciakat....
Na Ja!
Asszem egyet kell, hogy értsek veled, különösen a külhonba szakadt véreink alkohólgőzös magatartását illetően, magam is láttam már hasonlót. Mindazonáltal el tudom képzelni, hogy egy francia csinovnyik szemével (az UNESCO Párizsban székel ugyanis) a Duna tényleg kultúrális. Alig van reklám, rengeteg a felelős tekintettel a kamerába bamuló müsor, csak művész film, (bár azokból tényleg a legjobbak) stb. Mindez egy olyan országban, ahol a Le Monde szerint dúl az vörös maffia befolyásolta vad kapitalizmus, na meg ráadásul szeme előtt nem lebeg más mint a világ legunalmasabb műhód adója a TV5. Szóval ha így nézem, akkor tényleg "Kamerát" nekik nem?
Pietro,
Arrol sajnos konyveket lehetne irni, mennyire tajekozatlan a nemzetkozi media kis hazank megitelese szempontjabol, persze csak azt tudjak, amit a hivatalos forrasokbol megkapnak, az pedig tudjuk milyen. Megaztan nem is nagyon erdekel senkit melyebben...
Ezek a "nemzetkozi dijak", elismeresek meg azert rosszak, mert legtobb esetben szemelyes kapcsolatok, ismeretsegek vannak a hatterben. Megaztan az esetek tulnyomo tobbsegeben az illetekesek az illeto orszagban aktivan tevekenykedo magyar szervezetek, csoportosulasok informacioin alapulva szerzik ismereteiket az itteni helyzetrol, ezekrol pedig szinten tudjuk, milyenek...
Az un. Magyar Hazak pedig arrol szolnak, hogy egy csomo magyar osszecsodul, kartyaznak, megbeszelik a rokonok leveleit, kicsit zsidoznak, siratjak a regi szep idoket, majd jol berugnak, es eleneklik az Agacos utat....
Tisztelet a kivetelnek....
Na ja kedves Mud, a "Néhaival" igazad van ugyan, de mit szóljunk a nemrégiben a DunaTV-nek itélt Kamera dijra, amit a csatorna az UNESCO-tól kapott a földrész legjobb kulturális tv-s tevékenységért.? Úgy fest a világ vagy félrelát valamit, vagy esetleg pontosabban vesz észre olyan mozzanatokat, amit mi itthjonról nem. Vélemény?
Pietro,
mondd nyugodtan, hogy "nehai"...
Tenyleg nehez elkepzelni, hogy ez az alak volt az operatore olyan filmeknek, mint a Sodrasban vagy a Szindbad. Ugyanakkor ez mas teruleteken is szep peldakkal bir: Csurka, Csoori, Szorenyi Levente, Jankovics Marcell es az egesz diszmagyar bagazs...
Na természetesen mindenkinek igaza van. A Duna tényleg egy alig nézhető csatoran, kitünő filmekkel.Gondóljatok bele, milyen híven tükrözi az adó, a vezérigazg. személyiségét, nevezetesen Sára Sándort, a kitünő filmest, a Szinbád nagyszerű operatőrét, és a meglehetősen jobbos, liberalista-fikázó, Szent Korona alakú szemüvegen keresztül világot néző közéleti személyt.
Latod, ezert mozgott bennem valami olyasmi, hogy a topikcimnek valami ilyesmi, hogy..."muveszfilmek a Duna TV-n" vagy "nemnezekmastcsakfilmet a Duna TV-n" vagy hasonlonak kene lenni...
En se tök direkt nezem oket, csak mikor CNN-bol a tv3-ra vagy onnan a Spektrumra lepek, ohatatlanul belebotlom Isten barmaiba...
Hat az MSat ugye ket hete BP-n kivul most mar nem sok helyen jon be, az a BP is gyanusan fovarost sejteto nev, az A-ban mar nem vagyok biztos, csak abban, hogy felenk sincs.
A listadbol marad a Z. Az meg nem nekem valo. De a Dunan tenyleg elofordulnak neha jo filmek es mesek (Kis vakond pl.) is.