Keresés

Részletes keresés

tillA Creative Commons License 2022.08.21 0 0 31

A 90-es évekbeli francia tévésorozatot azóta keresem - és most végre meglett: nemrég került fel a Videa.hu-ra, hálistennek. Nagyon örülök, és nézem is sorra.

A netes adatbázisok szerint a széria 54 részes volt. A fenti gyűjteményből viszont két epizód hiányzik: a Maigret szabadságon (7/3)  és a Maigret karácsonya (14/4). Tud valaki ezekről? Léteztek anno magyar szinkronos változatban?

LangsamV6 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 30

Szia. Nem publikus az emailed, Maigret ügyben keresnélek. :) Üdv.

Előzmény: Coconat (29)
Coconat Creative Commons License 2013.04.29 0 0 29

Üdvözlök mindenkit!

Látom, már rég nem volt hozzászólás ebben a témában. Maigret filmek érdekelnének, amelyekben Bruno Cremer és Michael Gambon a főszereplő.

Michael Gambon filmjei közül az első évad komplett megvan, a második évadból csak az első két rész.

Bruno Cremer filmjei közül megvásároltam a három kiadott DVD-t és pár éve az egyik kedves rajongótól sikerült írott DVD formátumú filmeket is beszerezni, amelyet anno a televízió bemutatott. AZt hiszem a Duna tv volt az. A digitalizált filmek címét fejből nem tudom, de érdeklődésre eéőkeresem.

Szóval szívesen vennék minden segítséget, hogy ezekhez a filmekhez hozzájussak. Sajnos DVD-n nem valószínű, hogy kiadják.A Brono Cremer-es Maigret-t meg lehet vásárolni külföldi oldalon, de a hang csak francia, a felirat meg angol, francia és holland.

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!

Imre

Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.11 0 0 28
Fent, Nimandi usernévvel megtalálsz. Ha bármi megoldást tudsz a kazikra, én még nyitott vagyok. ,)
Előzmény: hokikoko (27)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.11 0 0 27
Hát sajnálom a dolgot. Egy nem ide vonatkozó kérdésem azért lenne. IWIWEN fent vagy?
Előzmény: Phaedra11 (26)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 26
Hát bevallom, nem tudok mit javasolni. Simán feladom postán, de az is több mint 800 Ft ma már. Digitalizálni nem tudtuk eddig. ,(
Előzmény: hokikoko (25)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.10 0 0 25
Hát épp ez az. Általában évente egyszer járok pestre.
Előzmény: Phaedra11 (24)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 24
Budapesten élek. Megbeszélhetjük, hogy odaadom, ha erre jársz.
Előzmény: hokikoko (23)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.09 0 0 23
Melyik városban vagy faluban laksz? A fantom, a csökönyös tanúk és az éjszaka örömei érdekelnek.
Előzmény: Phaedra11 (20)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 22
Hopp, tényleg, így jobban hangzik, köszi! ,)
Előzmény: Kilroy (21)
Kilroy Creative Commons License 2008.01.08 0 0 21
Bruno Cremer [Crémer].
Előzmény: Phaedra11 (20)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 20
Nem, dehogyis. ,)
Viszont megnézni még mindig nem volt időm, mert bejött egy meló, de rájöttem, hogy csak a pirossal felcímkézettek fakultak ki, a kékek egészen olvashatóak. Ezeket megírom, de sajnos azt már nem tudom, hogy a francia verzió (Bruno Clemer talán a neve) vagy az angol (Michael Gambon) a szereplője. Illetve jó lenne végigtekerni őket, hogy megvan mindnek eleje-vége. De hát a kazettás korszakom óta meghalt a tévé, és azóta csak egy mostoha sorsú tvtuner kártyánk van, ami miatt aztán infrastrukturálisan nem állok a helyzet magaslatán. ,)

Szóval a kisilabizáltak:
Maigret és a fantom
Maigret és az éjszaka örömei
Maigret iskolába megy
Maigret és a csökönyös tanúk
A türelmes Maigret
Maigret és a Majestic pincéi

Ezeken kívül még 5-6 film lehet, ha jól sejtem.
Előzmény: hokikoko (19)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.05 0 0 19
Akkor érthető, hogy meg kell nézni. Remélem, nem sértettelek meg.
Előzmény: Phaedra11 (18)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 18
Rá. ,)
De gyakorlatilag eltűntek, azaz színes maszat formájában láthatóak javarészt.
Előzmény: hokikoko (17)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.04 0 0 17
Ráírtad a címűket? A tanácsot arra az esetre írtam, ha esetleg nem írtad volna rá a címeket.
Előzmény: hokikoko (16)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.04 0 0 16
Egy jó tanács, barátilag.
Ha VHS-re veszel fel valamit, inkább írd rá a címét, mert akkor nem kell azzal bajlódni, hogy rájöjj, hogy melyiken mi van.
Előzmény: Phaedra11 (15)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 15
Szia!

Köszönöm az infót, ez nem lep meg, mivel én is nézelődtem az OSZK katalógusa táján, meg mindenfelé. Azért kár, mert ezek szerint ez a két könyv mégsem beszerzendő préda. ,) Akkor maradnak az új Park kötetek.
A filmekről hétvégén tudok infót adni, igazság szerint már az is feladat, hogy összerakjam és működésbe hozzam újra a videólejátszót, szegény eléggé háttérbe szorult az elmúlt hónapokban. ,)
Előzmény: hokikoko (14)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.03 0 0 14
Kedves Phaedra!
A pakkönyvkiadó Maigret-klubjának a tagja vagyok és az ottani fórumon olvastam, hogy ez a két könyv csak kiadási terv volt. Meg kéne lenni a Széchenyi Könyvtárban, de nincs, ami azt jelenti, hogy soha nem jelent meg.
Előzmény: Phaedra11 (13)
Phaedra11 Creative Commons License 2008.01.02 0 0 13
Hopp, hát még idekukkant valaki. ,)
A két könyvcímet a Park Kiadó régebben kiadott Maigret brossúrájában találtam:
A bergeraci bolond, Hunga-Print Könyvkiadó, 1994, illetve Maigret, Lognon és a gengszterek, szintén Hunga-Print, 1994.

VHS-en hirtelenjében nem is tudom, mi van meg, de megpróbálom holnap átnézni a kazettákat. A tévében adott filmeket vettem fel.
Előzmény: hokikoko (12)
hokikoko Creative Commons License 2008.01.02 0 0 12
Kedves Phaedra!
Mi a 2 Maigret könyvnek a címe? Talán segíthetek.
Továbbá a VHS-eknek mi a címe?
Előzmény: Phaedra11 (11)
Phaedra11 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 11
Sziasztok!

Én rajongó vagyok, könyv és film is, a Park Kiadó által kiadott katalógus alapján szinte megvan az összes (kivéve két rejtélyes Hunga Printes darabot, amik létezésében kezdek kételkedni).
Néhány futó filmet felvettem VHS-re, elég rettenet a minőség, de ha valakit érdekel, netán digizné, kölcsönadom. ,)
Viszont ha van, aki még megpróbálta ezeket rögzíteni, azzal szívesen alkudoznék.
Az angol verzióból kimaradt egy rész, illetve a most szombati Langaléta Cica is valamiért blokkolta az időzített felvételt.
Az olaszra sajnos nem tudok lecsapni, sajnos.

Egyébként meg tényleg micsoda dolog, hogy Maigretről csak egy ilyen kis nyúéfarknyi topik szól. ,)
malvin2 Creative Commons License 2006.08.30 0 1 10
hat nincs elsopro igeny az olasz Maigret filmekre!
Hat akkor - a topic eredeti felvetesevel osszhangban - ime egy up-to-date magyar Maigret osszes (hatha ez kedvet csinal valakinek a magyarul meg nem jelent olasz filmekhez is):

Maigret in Hungarian
(A) Albatrosz könyvek (F) Europa fekete könyvek
(H) Hunga könyvek (P) Park könyvkiadó (X) egyéb

(F) Bûntény Hollandiában / Un crime en Hollande [8]
(X) A fej nélküli holttest / Maigret et le corps sans tête / Maigret and the Headless Corpse [75]
(A) Ködös kikötő / Le Port des brumes / Maigret and the Death of a Harbor Master [15]
(X) Liberty bár / Liberty Bar [17]
(A) A Majestic pincéi / Les Caves du Majestic / Maigret and the Hotel Majestic [41]
(H) Maigret / Le commissaire Maigret / Maigret Returns [19]
(A) Maigret és a becsületes emberek / Maigret et les braves gens / Maigret and the Black Sheep [86]
(F) Maigret és a bolond öregasszony / La Folle de Maigret / Maigret and the Madwoman [100]
(F) Maigret és a borkereskedõ / Maigret et le marchand de vin / Maigret and the Wine Merchant [99]
(X) Maigret és a kicsi Albert / Maigret et son mort / Maigret's Dead Man / Maigret's Special Murder [56]
(A) Maigret és a lusta betörõ / Maigret et le voleur paresseux / Maigret and the Lazy Burglar [85]
(F) Maigret és a padon üldögélõ ember / Maigret et l'homme du banc / Maigret and the Man on the Boulevard [69]
(A) Maigret és a szombati kliens / Maigret et le client du samedi / Maigret and the Saturday Caller [87]
(A) Maigret albérletben / Maigret en meublé / Maigret Takes a Room [65]
(F) Maigret az esküdtszéken / Maigret se fâche / Maigret in Retirement [49]
(X) Maigret csalódik / Maigret se trompe / Maigret's Mistake [71]
(F) Maigret csapdát állit / Maigret tend un piège / Maigret Sets a Trap [76]
(F) Maigret elsõ nyomozása / La première enquête de Maigret, 1913 [57]
(H) Maigret fél / Maigret a peur / Maigret Afraid [70]
(F) Maigret habozik / Maigret hésite / Maigret Hesitates [96]
Maigret karàcsonya / Un Noël de Maigret [62]
(F) Maigret megharagszik / Maigret aux assises / Maigret in Court [83]
(F) Maigret pipája / La pipe de Maigret / Maigret's Pipe [48]
(A) Maigret revolvere / Le revolver de Maigret [68]
(F) Maigret szórakozik / Maigret s'amuse / Maigret's Little Joke [78]
(H) Maigret utazása / Maigret voyage / Maigret and the Millionaires [79]
(AH) Maigret védekezik / Maigret se défend / Maigret on the Defensive [91]
(H) Maigret vallomása / Une confidence de Maigret / Maigret Has Doubts [82]
(A) Maigret Vichyben / Maigret à Vichy / Maigret Takes the Waters / Maigret in Vichy [95]
(F) Maigret-t meglopják / Le voleur de Maigret / Maigret's Pickpocket [94]
(F) A Saint-Fiacre ügy/L'Affaire Saint-Fiacre/The Saint-Fiacre Affair/Maigret Goes Home/Maigret and the Countess [13]
(F) A sárga kutya / Le Chien jaune / A Face for a Clue / Maigret and the Yellow Dog [6]
(X) A titokzatos lány / Maigret et la jeune morte / Inspector Maigret and the Dead Girl / Maigret and the Young Girl [73]
(A) A türelmes Maigret / La patience de Maigret / The Patience of Maigret [92]
(A) A Vig Malom táncosnője / La Danseuse du Gai-Moulin / Maigret at the "Gai-Moulin" [10]

(P) Maigret és a vizsgálóbíró / Maigret chez le coroner / Maigret and the Coroner [59]
(P) Maigret és a miniszter / Maigret chez le ministre / Maigret and the Minister / Maigret and the Calame Report [74]
(P) Maigret és a magányos férfi / Maigret et l'homme tout seul / Maigret and the Loner [101]
(P) Maigret az iskolában / Maigret à l'école / Maigret Goes to School [72]
(P) Maigret és a fantom / Maigret et le fantôme / Maigret and the Ghost / Maigret and the Apparition [90]
(P) Maigret és a hajléktalan / Maigret et le clochard / Maigret and the Dosser / Maigret and the Bum [88]
(P) Maigret kudarcot vall / Un échec de Maigret / Maigret's Failure [77]
(P) Maigret dühbe gurul / La Colère de Maigret / Maigret Loses His Temper [89]
(P) Maigret és a Langaléta / Maigret et la grande perche / Maigret and the Burglar's Wife [66]
(P) Maigret és az idős hölgy / Maigret et la vieille dame / Maigret and the Old Lady [60]
(P) Maigret és a titokzatos lány / Maigret et la jeune morte
(P) Maigret osztálytársa / L'Ami d'enfance de Maigret
(P) Maigret csapdát állít / Maigret tend un piège
(P) Maigret és a gyilkos / Maigret et le tueur
(P) Maigret habozik / Maigret hésite
(P) Maigret és a padon üldögélő ember / Maigret et l'homme du banc
(P) Maigret aggályai / Les Scrupules de Maigret
(P) Maigret és a törpe / Maigret et l'indicateur
(P) Maigret és a hazudós szeretők / Maigret et l'affaire Nahour
(P) Maigret védekezik / Maigret se défend
(P) Maigret türelmes / La Patience de Maigret

malvin2 Creative Commons License 2006.08.15 0 1 9
Eleg szomoru, hogy ennyi az "osszes" Maigret topic!
(bezzeg az Agatha Christie meg a Columbo az viragzik). Persze ezeket is nagyon szeretem, de ez azert a Maigret-vel meltanytalan. (plane most, hogy egesz sok uj konyv jelent meg).

Szoval, hatha sikerul egy kis uj vert pumpalni ebbe a topicba:
van egypar muzealis (1960-as evek), de sajnos olasz nyelvu Maigret filmem, amelyeknek a tulnyomo resze konyv alakban sem jelent meg magyarul.
Szivesen rendelkezesere bocsatom annak, aki hajlando magyar feliratot kesziteni hozza az en - es persze minden olaszul nem tudo magyar Maigret kedvelo - udvere.
Jutka Creative Commons License 2000.09.01 0 0 8
Belenéztem egy könyvtár katalógusába, onnan írtam ki, hadd örüljön tomato, ha ugyan meg nem szerezte azóta a Maigret-összest:-)
Előzmény: GarneTT (7)
GarneTT Creative Commons License 2000.09.01 0 0 7
egyébként ezeket most beírtad, vagy másoltad valahonnan? Mert ha az előbbi, akkor le a kalappal!
Előzmény: Jutka (5)
GarneTT Creative Commons License 2000.09.01 0 1 6
és 2 nap híján 11 hónap után megkapta tomato a választ Jutkától! :) Áldott legyen az ő neve!
Előzmény: Jutka (5)
Jutka Creative Commons License 2000.09.01 0 1 5
Ha már így előjött a topic, itt egy lista (a teljesség igénye nélkül) tomatonak :-)

Maigret
Kiadás: [Budapest] : Hunga-Print, [1993-]
A londoni férfi ; Maigret és a borkereskedő
Kiadás: Budapest : Európa, 1986
Maigret pipája
Három bűnügyi regény
Kiadás: Budapest : Európa, 1985
Maigret revolvere
Kiadás: Budapest : Magvető, 1981
Maigret Vichyben
Kiadás: Budapest : Magvető, 1982
Maigret habozik
Kiadás: Budapest : Európa, 1975
A titokzatos lány
Szerző: Simenon, Georges (1903-1989)
Kiadás: Bukarest : Ifj. K., 1968
Maigret és a lusta betörő
Kiadás: Budapest : Magvető, 1968
Maigret és a becsületes emberek
Kiadás: Budapest : Magvető, 1980
A sárga kutya
Kiadás: Budapest : Európa, 1974
Maigret és a szombati kliens
Kiadás: Budapest : Magvető, 1968
Maigret védekezik
Kiadás: Budapest : Magvető, 1976
Liberty bár ; Maigret csalódik
Kiadás: Budapest : Európa, 1991
Maigret vallomása
Kiadás: [Budapest] : Hunga-Print Nyomda és Kiadó, [1995]
Maigret karácsonya ; Hét kis kereszt
Kiadás: [Budapest] : Pesti Kalligram ; [Bratislava] : Kalligram, 1997
Maigret utazása
Kiadás: [Budapest] : Hunga-Print, [1994]

pipi Creative Commons License 2000.09.01 0 0 4
GarneTT Creative Commons License 2000.09.01 0 0 3
el tom képzelni, ahogy szegény nap mint nap megnézi a topicot, és senki nem válaszol érdemben... :)
Előzmény: ErniE (2)
ErniE Creative Commons License 2000.09.01 0 0 2
Egy kissé mintha halott lenne ez a topic. :-)

ErniE

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!