Keresés

Részletes keresés

nemfogadelsemmilyen nevet Creative Commons License 2023.08.22 0 0 220

1954-58 kozt jartam a Jozsef Attilaba, IV.c lanyosztallyal erettsegiztem, akkor mar hirtelen a Kaffka Margitban. Keresek volt osztalytarsakat- senkivel nincs kapcsolatom . Sajnos . Horvath Ma'rta

Legolcsóbb rolex óra Creative Commons License 2023.08.16 0 0 219

További részletekért látogasson el:https://www.klokkerreplika.com/

Előzmény: bad_brother (217)
ábmrus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 218

Másfél évet jártam ide, esti gimnazista voltam.

 

Egyszer, véletlenül benyitottam egy esti festő "műhelybe". A teremben egy gyönyörű meztelen leány volt a modell, én olyan 17-éves lehettem, döbbenten legyökeresedett a lábam, a festőművész vezető tanár magához intett és kérdezte, hogy akarok e festőművész lenni. Mondtam neki, hogy nem festő, hanem szobrász leszek, erre, kérte, hogy hozzak be neki otthoni rajzaimat festményeimet, ha van. Hát vittem neki, hangosan dicségetett és azt mondta, nem szobrász, hanem festő leszek.

 

Hát nem az lettem, mert szobrásznak jelentkeztem, nem vettek fel, hát elmentem építésznek, hát az lettem.

bad_brother Creative Commons License 2020.08.18 0 0 217

Pár link, ha valakit érdekel:

https://www.facebook.com/groups/138160896833144/ - "Jóskás öregdiákok" Facebook csoport

http://users.atw.hu/keseisirato/ - Vasbányai Ferenc tanár úr ("Zebi") által küldött anyagok, melyeket az ő kérésére publikálok itt. Folytatás várható!

http://users.atw.hu/jag61-65/ - honlap arról az osztályról, ahová én is jártam - illetve csak egy honlap-kezdemény, mert rajtam (és Zebin) kívül senki sem küldött anyagot, még az sem, aki az egészet kitalálta. 

 

 

 

Bojnak Creative Commons License 2020.02.21 0 0 216

Kiss B. Zsolt tanár úr 2020. február 3-án 91 éves korában elhunyt. Isten nyugosztalja, nagyon rendes tanár volt.

tyuknyak Creative Commons License 2017.09.16 0 0 215

Mi 1963-ban érettségiztünk. Én Nemes tanár úrra jól emlékszem, mert végül (némi kihagyás után) én is kémia szakot végeztem. Nagyon jól felkészült tanár volt. Greff Géza (" közép-Európa legjobb fizika tanára") nekünk matematikát tanított, volt pap-tanárként és némi kisebbségi komplexusa okán nem volt túl megértő, bár szakmai felkészültsége vitathatatlan volt. Azt nehezen tudta elképzelni, hogy talán nem mindenkinek úgy kell a matematikát megtanítani, ahogyan az az ő elképzelése szerint helyes.Ezért nagyon csodálkozott, amikor éppen bukásra állva egy dolgozatnál én 4-re teljesítettem, miközben a környezetemben levők legfeljebb 3-ra. Értetlenkedett, hogy vajon kiről puskáztam.......

Előzmény: Minatante (118)
szega Creative Commons License 2015.06.15 0 0 214

Én is emlékszem. Örülök, hogy ott lehettem.

Előzmény: viktor a takarító (213)
viktor a takarító Creative Commons License 2015.06.11 0 0 213

Régebbi, de magam sem láttam :-(. Máig emlékszem az évnyitóira, a napirendi pontjaira, és arra a feltétlen, magától értetődő tiszteletre, ami körüllengte. 

Nyugodjék békében!

Előzmény: szega (212)
szega Creative Commons License 2015.06.11 0 0 212

Régebbi hír, de eddig nem tette fel senki:

http://www.palotas.net/hu/csaladi_tortenetek///20081207220000.html

Nyugodjon békében, Igazgató Úr!

badogyuri Creative Commons License 2015.05.17 0 0 211

A felvétel a mi osztálytermünkben történt (e. osztály - matek tagozat).
Voltak fiúk is, hiszen én is bent voltam a forgatáson. Úgy emlékszem, a terem több osztály tagjaival lett feltöltve - lehet, zömében lényokkal, mert nálunk pont fordítva, csak 7 lány volt. A többi akár stimmelhet is, már nem nagyon emlékszem mindenre, öregszem, hülyülök, hiszen majd' 40 éve történt...
Egyébkánt sokszor találkoztam reggelente anno a Párdányival, ő Óbudán lakott, én a Vízivárosban, a Battyányin összefutottunk a villamoson. Náha újságoltam neki: Tanár úr, láttam tegnap a tévében, jól tökön rugták) valamilyen kosztümös filmben kaszladőrködött)!
Jó fej volt, de a történelmet nem tanultam meg.

Előzmény: Amigdalo (208)
almó Creative Commons License 2014.10.23 0 1 210

Sziasztok

Úgy éreztem feltétlen ide kell írjak valamit (84-88). Az apropója, egy régi tanáromat kerestem, és kihozta a nevére ezt a fórumot. Na, akkor már gondoltam beleolvasok, de még egy lapot sem tudtam végigolvasni picit felháborodtam néhány hozzászóláson.

Úgy érzem meg kell védenem pár tanárom:

(Ja, még előtte: Nem voltam kiemelkedően jó tanuló, csak a reál tantárgyak mentek viszonylag jobban. A közösség valahogy mégsem fogadott be. Persze visszagondolva teljesen saját magamnak köszönhetően. Lelkileg zűrös gyerek voltam, és most is az vagyok, de ez már a legkevésbé sem zavar:-)))

 

Sarkadi Ildikó (++)

Kiss B. Zsolt (++)

Martin Péter (++)

 

Nem gondolom azt, hogy nekem itt áradoznom kéne most róluk. Nem akarok vitatkozni senkivel, akinél pár egyes becsúszott, és most ezzel kapcsolatos világfájdalmát azzal fejezi ki, hogy ezeket a derék tanárokat leminuszolja, vagy nem ad nekik "+" jeleket.

Nekem inkább a mérhetetlen, és jóindulatú racionalitás, és jóakarat, meg türelem jut róluk eszembe. Sarkadi Ildikó, pedig egy kedves mosolygós, és fizikát imádó hölgynek mutatkozott számomra. Nekem ők mindig abszolút korrektnek látszottak, és valszeg, ha valaki korrektséget mutat magáról, és ennek nem bizonyosodott be az ellenkezője, akkor az számomra korrekt. Szerintem egyébként a volt osztálytársaim is le lennének döbbenve itt néhány hozzászólón.

 

Ja, és számomra a fent írt bekezdés Királyhegyi tanár úrra is vonatkozik. Ja, hogy mindig ötös voltam tornából, és a három gyerekem is sportoló. Ez van.

Úgy képzelem, ha tanár volnék nekem is lennének szimpatikus, és kevésbé szimpatikus diákjaim. Emberek vagyunk. Inkább azon kellene mélyen elgondolkodni, hogy mi lehet az oka, ha valaki kivívja a tanára antipátiáját. Ha valaki csúnya, kövér, és lusta, még mindig szárnyalhat az iskolában. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon, nagyon el kell szúrni valamit - és nem a tanárnak -, ha valakinek 10-20-30 év távlatából, még tüskéi maradnak.

Na bocs, ez már uncsi.. :-))

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.20 0 0 209

Nem vagytok túl aktívak!

Amigdalo Creative Commons License 2013.08.11 0 0 208

Annyit olvastam már erről a "Párdányi kiugrott az ablakon" sztoriról, hogy épp ideje, hogy elmondjam a valóságot. Én 73-77 között jártam a JAG-ba, B osztályba, szóval német-francia tagozatra. A Párdányi nekünk történelmet "tanított" bár be kell valljam, valódi tanításra nem nagyon emlékszem - szerettük nagyon, de mint történelem tanár nagyon link volt. 3. osztályba jártunk szerintem, amikor egy tv felvételt készítettek vele. Nem volt tipikus életút, hogy valaki "dr" és gimis történelem tanár és még mellékesen kaszkadőr. A felvétel úgy indult, hogy ő órát tart, még arra is emlékszem, hogy Dózsa volt a téma. Ő beszélt, közben a kamera ráközelített az egyik lány arcára (a terembe csak lányokat ültettek be, ami nem volt nehéz, mert a 41 fős osztályban mindössze 7 fiú volt :) ), aki "elálmodozik".  Így ábrándozva már magát Dózsát látja, akit hirtelen megtámadnak, de ő üt/vág és végül kiugrik az ablakon. Na a felvétel a 2. emeleten történt, de a kiugrásos jelenetet az egyik mgas földszinti ablakból vették fel. A felvétel alatt már óriási csődület volt az iskola körül a tempolom mellett, mert a Villányiról csak annyit lehetett látni, hogy valaki középkori ruhában többször is ki akar ugrani az ablakból, de meggondolja magát. 

Előzmény: gratzer (207)
gratzer Creative Commons License 2013.06.20 0 0 207

 

 Ráadásul azt is mesélték a kaszkadőr Párdányiról , hogy az egyik órán valakinek azt ígérte , hogy ha nem lesz igaza , akkor kiugrik az ablakon . És elvesztette a fogadást és tényleg kiugrott az emeletről . A végeredményről nem tudok semmit . Vagy ez csak urban legend ?

 

Ha valaki ott volt , mesélhetne.......................

Előzmény: fabijoe (202)
viktor a takarító Creative Commons License 2013.02.14 0 0 206

Én nagyon kedveltem Szalay tanár urat is, hozzá jártam művtöri fakultációra is, érettségin is nagyon rendes volt.

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.18 0 0 205

sziasztok én is ide jártam pont mielőtt költözött. sok tanár neve nem ismerős :) rég volt. Ámon Ottó tanított matekra, nagyon kedveltem. Rémlik Poros Tibor, ő is aranyos volt, bár a fizikát utáltam. Hú, Szalay volt a rajztanár, sokat nem figyeltünk rá, szegényre.

giua Creative Commons License 2012.08.10 0 0 204

Nos,akkor párhuzamosan jártunk, én az "E" osztályba. Pacorné nekünk olaszt tanított. Én kedveltem őt, ő is engem, míg egyszer felfedezte,hogy az olasz könyvemben kiszíneztem az ábrákat.Akkor nagyon megharagudott rám. Szerintem barbár tettnek tartotta, bár számomra nem volt azért annyira brutális.

Előzmény: raszt (203)
raszt Creative Commons License 2012.01.17 0 0 203

Szia,

Én 67-ben kezdtem, IV.-c- be jártam.

Most volt a 40-ik találkozónk.

Pacorné volt némettanárunk az elején, nincs a tablóképünkön.

Szeretném utólag rátenni.

Elköldenéd a tiedet?

 

Előzmény: AliceCsodaországban (144)
fabijoe Creative Commons License 2010.03.17 0 0 202
Engem Párdányi tanított. 71-75 között ké osztálytársammal együtt - többek között - alakították meg a Történelmi hadijáték tornaklubot, ahol láncos buzogánnyal csépelték egymást. Ezt néha a töri órákon is folytatták.
Párdányi kaszkadőrködött - még igazgató korában is - jógázott is (keményen: mesélték, hogy egyszer majdnem éhenhalt valami transzban)
Megjegyzem, a 71-75 között nála hallgatott történelem órák után baromira meglepett, amikor nem a JAG-ba, hanem a Szent Imrébe került igazgatónak. Valahogyan nem jön ez nálam egészen össze a dialektikus és történeti materializmussal, meg az osztályharc elmélettel, ami a történelem órái fő vonulatát képezte a hetvenes évek első felében.
Egyébként semmi bajom nem volt vele, csak kicsit furcsán alakulnak időnként a dolgok...
Előzmény: Raggi (90)
fabijoe Creative Commons License 2010.03.17 0 0 201
Tóth Eszter a fizika tanítás megújításában jeleskedett a 70-es évek első felében, Marx Györgynek volt talán tanítványa, munkatársa? Ujj Janival (én csak így hívtam, minket ő tanított fizikára a 70-es évek első felében) egy csomó kísérleti eszközt, vezettek be, Eszter, úgy rémlik kísérleti fizika tankönyv írásában is közreműködött akkoriban. Nálunk a négy év alatt egyszer járt összesen helyettesíteni.
Sass Józsefet - nyilván - mindenki ismerte, aki abban az időben oda járt. Én az első két évben énekkaros is voltam, aztán harmadiktól sikerült kivonnom magam.
vasbányai nem tanított, nem is ismertem, semmit nem tudok róla mondani, de a nevére emlékszem. Hasonló módon, Rózse Ödönnek is felrémlik az arca, de ő sem tanított minket.
Én - vagy tizenöt éve - egyszer Czikmántory Ottóval találkoztam a körúton. Fél fejjel kisebb volt nálam az öreg, de a kézfogása akkor is erős volt. Egyből megismert: négy éven át jártam hozzá szertorna edzésekre - bár sosem lett belőlem jó tornász. Sokan nem csípték a búráját, én szerettem.

Előzmény: Postás2 (161)
fabijoe Creative Commons License 2010.03.17 0 0 200
Én két évvel később Ganczerné osztályában. Ciki bácsihoz jártam délutánonként edzésekre.
Előzmény: zsuta (178)
fabijoe Creative Commons License 2010.03.17 0 0 199
Én is az Ő óráira jártam.
Előzmény: DoktorÚrVazze (181)
Postás2 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 198
Sehol senki ?
Noéma Creative Commons License 2009.11.01 0 0 197
Csak egy nevet ragadnék ki a sok közül: Tompa Kálmánné. Összesen kétszer említitek és mind a kétszer nem túl nagy örömmel, ami előtt én teljesen értetlenül állok. A mi osztályunkat (90-94, E osztály) négy évig tanította matematikára, és azt hiszem, az egész osztály nevében kijelenthetem, hogy imádtuk! Osztálytalálkozón hallottam olyan véleményt egy diáktárstól, akiből szintén tanár lett, hogy ő volt a példaképe.
Ha jól emlékszem, második után el akart menni nyugdíjba, de az összes diák és szülő addig könyörgött neki, míg beadta a derekát és maradt.
Nagyon nehéz egy olyan "nemszeretem" tárgyat, mint a matematika, megkedveltetni a diákokkal, és neki sikerült!
Nem szeretném, hogy ebben a topicban csak negatívan említsék meg őt, és remélem, ha véletlenül idetéved és elolvassa, érzi majd, hogy mennyire szerettük és milyen hálásak vagyunk neki!
Egy volt jóskás
Előzmény: Postás2 (161)
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2008.10.20 0 0 196

Felhozom

 

valeri55 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 195
sziosztok!

mikor lesz a találkozó?
castanea Creative Commons License 2006.11.02 0 0 194
Igen, az előző hozzászólásaidból óriási ésszel kikövetkeztettem, hogy te az "f"-be jártál, csak hát sajnos nekem alig-alig dereng az osztályotokból valaki. :-( Nyilván köszönhető ez annak is, hogy a természettudományos érdeklődés tőlem igen távol állt... Olyannyira, hogy harmadiktól kezdve, amikor már nyilvánvaló volt, hogy én a bölcsészkarra megyek, Sarkadi Ildikó nagylelkűen elnézte nekem, hogy kémiából és fizikából a dolgozatokon kívül másra nemigen voltam kapható... Csak aztán akkor lett kissé ideges, amikor ettől vérszemet kaptam, és az órák alatt többekkel egészen más dolgokon szórakoztunk. :-)
Előzmény: Postás2 (193)
Postás2 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 193
Ugyanezen évfolyam "f" osztálya képviselve van általam. Néhány arc felsejlik előttem az osztályotokból, de nevekre már nem emlékszem. Inkább a 'g' volt ismerős számomra. Sarkadi minket is tanított kémiára, de szegény nagyon elveszett a Tóth Eszter árnyékában.
Előzmény: castanea (192)
castanea Creative Commons License 2006.10.29 0 0 192
Én 1978 és 1982 között jártam oda, a "d" osztályba, vagyis orosz tagozatra. Osztályfőnök: Sarkadi Ildikó. Van itt esetleg valaki ebből az osztályból? Ha igen, már most szólnék "a kedves szülőknek, hogy a cukor fogyóban van", azaz, hogy 2007-ben tartjuk a 25 éves érettségi találkozót! Félelem és reszketés! :-)
valeri55 Creative Commons License 2006.10.22 0 0 191
köszi a jó kis beszámolót Fejfa:D amit a fixirozásról meséltél, az különösen tetszett:DDD (bár engem a felsoroltak közül egyik tanerő sem tanított... ) üdv minden ex és mostani jóskásnak! :DDD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!