Keresés

Részletes keresés

rizsa31 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 28

Az angol nyelvű Wikipédia szerint pont három hónappal idősebb most, mint a 92 éves nagymamám. Isten éltesse őket!

http://en.wikipedia.org/wiki/Farley_Mowat

Én a Ne féljünk a farkastól-, A mészárlás tengere-, a Jégsivatag népe- és a Sarkvidéki Robinsonoka-t olvastam tőle. Remélem az ihalmiutok már többen vannak manapság, mint 30-an (1950.) Mowat becslése szerint 7000-en is lehettek 1886-ban.

Előzmény: Ilycsin (27)
Ilycsin Creative Commons License 2003.02.22 0 0 27
Elegge halott a topic, meltatlanul!!!
Egyebkent, egy par evvel ezelotti hozzaszolasra reagalvan, Mowat mar reg meghalt, datumot nem tudok mondani, de eleg legyen annyi, hogy öngyilkos lett :-(
n0ri Creative Commons License 2001.06.11 0 0 26
Végigolvastam, sőt már a család is, mindenkinek ajánlom, a fiam Pityogóst szeretné, olyan, mint kormicili, a cicája, mafla és aranyos

gyerekeknek ajánlom, nagyon jó a szerző utószava, utal a bálnás történetre is, ami, sajnos, már nem olyan vidám

Előzmény: n0ri (25)
n0ri Creative Commons License 2001.06.08 0 0 25
Tegnap megvettem A baglyok a családban c. könyvet, a villamoson néztek, hogy röhögök föl időnként
Előzmény: Ghanima (24)
Ghanima Creative Commons License 2001.01.29 0 0 24
Jelentem, elolvastam a "Baglyok a családbant". Semmi különös, a szokásos jó fordítás Sárközi Elgától, vidám kis történetek a gyermekkorból, baglyokkall súlyozva és a végén egy kis "vörös farok": vigyázzunk a háznál tartott, de a vad állatokra is!
A Jégsivatag népe nagyon komoly, bemutatja a betelepülő fehérek felelőtlen és szinte egy teljes népet kipusztító hülye politikáját és mohóságát. (Gyanítom, hogy a **** amerikaiak ennek alapján nevezték ki kommunistának és tették kitiltó listára.)
Egyszerűen szörnyű, tartok tőle, hogy ezzel is úgy járok, mint a Vadnyugat története indián szemmel c. könyvvel, a borzalmak miatt nem tudom máig sem rendesen elolvasni.

üdv,
G

Ghanima Creative Commons License 2001.01.24 0 0 23
Na. Átmentem a könnytárba és kibányásztam a katalógusból, hogy 1965-ben is megjelent Mowatnak egy könyve magyarul: A jégsivatag népe, gyorsan ki is kértem, de külső raktárban van. Kíváncsi vagyok reája.
Akkor bandikaanak: A sarkvidék Robinsonjai. Mint írtam itten korábban, én is nagyon szerettem, irány az antikváriumok sora. Van még egy kis vidám könyve, az Ilyen kutya nincs is, mintha ezt is olvastam volna.
üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 2001.01.23 0 0 22
Pardon, grácia árva fejemnek!
Már több ízben megnéztem az új könyv címét valamelyik boltban, oszt' mondtam, hogy á!, ezt meg tudom jegyezni, mire viszont gépközelbe, sőt hálóközelbe értem, mindig elfelejtettem... Tiszta röhej! Mindig felsejlett, hogy szerepel a címben a "bagoly" szó, de hogy mi a többi!!??
Na, tisztelettel jelentem: Bagoly a családban a cím, arra az esetre, ha nem voltatok türelmetlenek és megvártátok szerénységem visszajelentkezését. :-)

bandikaa:
szörnyű hírem volt a számomra és szomorú a tiedére: valaki elcsente a gyerekkönyvet, és ettől teljesen le vagyok törve :-((, de átsuhanok a könyvtárunkba és elkérem. Én_persze_nem_fogom elcsenni, amilyen egy vagyok!

üdv a kitartó Mowat olvasóknak! :-)
Ghanima

Ghanima Creative Commons License 2000.12.04 0 0 21
Hali,
mindkettőtöknek megnézem.
norinak a boltokban,
bandikaanak odahaza.

üdv,
Ghanima

Előzmény: bandika (20)
bandika Creative Commons License 2000.12.04 0 0 20
jajaj!

segítsetek, valamit olvastam még nem túl távoli gyerekkoromban tőle, asszem a Delfin-könyvek sorozatban, valami sarkvidék, vagy jégvilág vándorai/harcosai vagy ilyesmi volt a címe, csak azt tudom, hogy tetszett...

nori Creative Commons License 2000.11.29 0 0 19
Mi a címe? Gyűjtöm a listát, miket kérjek karácsonyra
Előzmény: Ghanima (18)
Ghanima Creative Commons License 2000.11.28 0 0 18
Hahó, nori!!
A könyvet persze azóta elolvastam, nem tartott ennyi ideig :-)). Mindenesetre nem volt annyira jó, mint a többi.
Viszont: most láttam egy újabb könyvét a könyvárusoknál, gyanítom, azért megveszem azt is, de legalább is újraolvasom a Farkasokat.
üdv,
Ghanima
Előzmény: nori (17)
nori Creative Commons License 1999.10.12 0 0 17
Ghanima,
megszerezted már? esténként ezt olvasom, igazán jó a humora
nori
Előzmény: Ghanima (16)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.06 0 0 16
Azt hiszem, kedves _kEn_, hogy a Postás könyvtár (vagy a Posta?) a gazdagabb könyvtárak közé kell tartozzék...
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára pl. sajnos nem képes ilyen gyorsan beszerezni új könyveket, főleg persze azért, mert ők kissé jobban szakkönyvekre vannak "beállítva" és én eddigi tapasztalataimat tőlük nyertem. Lehet, hogy a fiókkönyvtárak ellátottsága jobb.
Viszont örülök, hogy megtudtam, miszerint a Postás könyvtár nyitott nem postások előtt is: elég sok szakkönyvtárba járok, de mindegyikben szoktam találni valami újat, jellemzőt. Nagyon szeretem a könyvtárakat!
Köszönöm az infot!
üdv,
Ghanima
Előzmény: _kEn_ (15)
_kEn_ Creative Commons License 1999.10.05 0 0 15
Csak egy jo konyvtarat kell talalni ahol naprakeszek/rendesek es utana megy magatol ;) Nezz be egyszer ha arra jarsz, nem csak postas dolgozoknak, es altalaban minden olyan konyvet megvesznek ami erdeklodesre tarthat szamot ..
Előzmény: Ghanima (12)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.05 0 0 14
Köszönöm :-)))!
Most elrohanok és megveszem.
Ghanima
Előzmény: nori (13)
nori Creative Commons License 1999.10.05 0 0 13
Ma megvettem a Rákócai úti könyváruházban, (azt hiszem Fókusz), a pontos cím "Víziszonyos vitorlás", ára 1490 Ft. A 47-es villamoson az Andor utcáig olvasni kezdtem, majdnem fönnmaradtam :-))
nori
Előzmény: Ghanima (12)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.05 0 0 12
Köszönöm az infot, kedves _kEn_!
Ha te a könyvet könyvtárból vetted ki, akkor az sajnos azt jelenti, hogy nem valami friss dolog... ismerve könyvtáraink pénzügyi helyzetét...
Akkor viszont csak azt szeretném még kérni, hogy erősítsd meg nekem: mi a könyv pontos_címe? Aztán majd jól elballagok egy könyvtárba...
üdv,
Ghanima
_kEn_ Creative Commons License 1999.10.02 0 0 11
En a Postas muvhaz konyvtarabol vettem ki Benczur u. 27 hosok terenel konyvesboltban nem melekszem hogy lattam volna dehat tuti lehet valahol kapni
Előzmény: Ghanima (9)
nori Creative Commons License 1999.10.01 0 0 10
De még mennyire érdekel. Nem tudom, mikor járok komolyabb könyvesbolt közelében, de feltétlenül meg fogom venni.
Egyébként én már többször emlegettem Mowatot különböző topicicban, de soha senki nem reagált, azt hittem, egyedül vagyok, nagyon örülök, hogy találtam más olvasóját is.
nori
Előzmény: Ghanima (9)
Ghanima Creative Commons License 1999.10.01 0 0 9
Hahooooo!!!
_kEn_! Nézz ide, nagyon izgat ez az új könyv! De nem láttam sehol! :-(((
nori!
Te mint topicgazda, merre jársz? Már nem is érdekel??
üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 1999.09.29 0 0 8
Kedves _kEn_! (De kacifántos tetszik lennni!!)
Hühúha!
Nahát!
Megjelent egy új Mowat és nem olvastam?? A manóba! Mennyire "most" jelent meg? És ez a pontos címe, amit leírtál, hogy "Víziszonyos Vitorlás"? Melyik kiadó adta ki???
Nagyon (információ)éhes vagyok! Megyek is ebédelni..., de ha van további adatod, szeretném várni!
Kapcsolok még egy kis félreértéses történetkét, saját tőlem Mowat-ügyileg:
Nyári skóciai barangolásunkkor eljutottunk egy Moffat nevű, nagyon szép kis városkába, ami a toffee elnevezésű karamell kinézetű, de keményebb, töltetlen és savanykás ízű cukorka "hazája". Én meg nem emlékeztem hirtelenjében az író nevére, hanem azt mondtam magamban, hű!! biztosan innen származik a Ne féljünk... írójának családja! Aztán már csak jóval később kapcsoltam, hogy pardon, ők Mowat-ok, nem Moffat-ok. Bááár,
végülis, ki tudja? HA skót származásúak, akkor akár!
Üdv,
Ghanima
Előzmény: _kEn_ (5)
nori Creative Commons License 1999.09.29 0 0 7
Kedves Ghanima, FDRJNS és _kEn_, köszönöm a segítséget!
Valószínűleg kennek van igaza, ezt a könyvet keresem, a Mészárlás tengere régebben jelent meg, olvastam is.
Ami a whiskyt illeti, azért az nem olyan meglepő, gondolj csak a szarvaslére, amit alkoholból és Jávorszarvas sörből kevert magának, ha éppen a farkaskalandok megterhelték a lelkét.
Egyébként a farkasos könyvet szinte mindenkinek odaadtam, szerintem alapmű a természetvédő gondolkodás szempontjából, éppen azért, mert egy zseniális humorral megírt könyv.
nori
getom Creative Commons License 1999.09.29 0 0 6
Szija, norika, ennek a ghanimának igaza van. Az a címe, hogy A mészárlás tengere (Sea of Slaughter), és a Kossuth Kijadó atta ki 1988-ban.
_kEn_ Creative Commons License 1999.09.29 0 0 5
Amire nori gondol az a Viziszonyos vitorlas ami most jelent meg egesz olvashato darab, de a ne feljunk a farkastol szinvonalat nem eri el IMHO
mindenesetre az feltuno, hogy a tearol atszokott a whiskyre ;)
Előzmény: nori (2)
FDRJNS Creative Commons License 1999.09.28 0 0 4
amikor F.M. körbejelöli territóriumát farkas(&kutya)-módra, az emlékezetesen derűs olvasmány volt. úgy rémlik, végül már rosszul volt a sok teától:)
Ne féljünk... -igazán jó könyv volt.
Ghanima Creative Commons License 1999.09.28 0 0 3
Kedves Nori!
Ne legyél szomorú!! :-)
Az igazság ugyan az, hogy az én legjobb tudomásom szerint idehaza csak három könyve jelent meg, de F.M. azért még jó író (nem tudom él- e még, a Ne féljünk-ből próbáltam kitalálni a korát..., 65-70 körülire saccolom). Tehát a három közül az egyik a "Ne féljünk a farkastól", egészen egyszerűen fenomenális, legalább is szerintem, és azt hiszem a kiadók is így gondolták, mert én három magyar kiadásról tudok eddig.
Megjelent egy kedves gyermekkönyve, a pontos címe nincs itt éppen, és megjelent az, ami téged érdekel: "A mészárlás tengere".
Amit én tudok róla: nekem angolul van meg egy könyve, a "People of the Deer", ami a karibu-eszkimókról szól, és nagyon érdekes, jól megírt könyv.
Valahol még azt olvastam róla, hogy nem kap/ott?/ beutazási vízumot sokáig az USÁ-ba ill. csak nem engedték/ik be-hiszen kanadai állampolgár, azoknak meg (gondolom) nem kell vízum az USÁ-ba. Ennek oka pedig éppen a nagyon erős, mondhatni radikális állatvédelmi-környezetvédő kötődése, amit a **** amerikaiak "kommunista-veszélyes tevékenységként" tituláltak.
A négy, általam ismert könyve alapján, úgy látom, hogy tisztességes ember lehet/ett és jó tollú író! Ezenkívül (ha jól emlékszem) László Erika fordította a Ne féljünk-et, bitang jól! Anno a szerkesztővel röhögtük magunkat halálra /csak nehogy plebejus elolvassa ezt a kifejezést! nagyra tartotta eddig a stílusomat :-))/ a fordítás olvastakor.
Úgyhogy föl a fejjel, van azért, aki ismeri (még ha túl is van a negyvenen...)
:-))
üdv,
Ghanima
Előzmény: nori (2)
nori Creative Commons License 1999.09.28 0 0 2
Szomorúan hozom fel a topicot, úgy látszik, Farley Mowatot senki nem ismeri, vagy az is lehet, hogy nem is jelent meg könyve, csak álmodtam..
nori
nori Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1
Szia getom, én is örülök, bár annak még jobban örülnék, ha az egyetlen információ nem a 0 információ lenne.
Hogy kedvet csináljak, megemlítem a szerző Ne féljünk a farkastól c. könyvát. Olvasta valaki?
nori
Előzmény: getom (0)
getom Creative Commons License 1999.09.28 0 0 0
Szija, norika, régen láttalak, örülök neked.
Amúgy meg erről a farliról
0

informácijóm van.
Előzmény: nori (-)
nori Creative Commons License 1999.09.28 0 0 topiknyitó
Kedves kultúralátogatók!
A fent nevezett írónak mostanában megjelent egy könyve, tengerrel kapcsolatos témában, sajnos a címet elfelejtettem. Tud róla valaki?
nori

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!