Keresés

Részletes keresés

fényevő Creative Commons License 2016.10.20 0 0 281

Mi ez a hülyeség? Ki foszt meg? Nem kell hagyni, törődni kell a gyerekkel! Rögtön onnan, hogy megszületik. Nem csak a válás után!!!! Akkor a bíróságon simán ki tudod harcolni, hogy nálad, vagy közösbe legyenek. Na persze ezért tenni is kell, és nem akkor amikor már váltok, hanem előtte is. Tudj háztartást vezetni önállóan, és gyereket nevelni (főzés, mosás, teregetés, takarítás, pelenka, éjszakázás ha beteg, tanszerek, szülői értekezlet stb.)!!! Akkor bizonyíthatóan hozzád kötődik a gyerek jobban, ilyen egyszerű.

Polargirl Creative Commons License 2016.09.29 0 0 280

Persze hogy árnyaltabb..

Előzmény: fürtös99 (279)
fürtös99 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 279

Ettől sokkal árnyaltabb a kép....:((

 

Előzmény: Polargirl (278)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.28 0 0 278

Igen, ilyen is van, szerencsére erről már személyes tapasztalatom nincs (és ne is legyen!), de láttam már ilyet..

(bírósági harcidurci)

 

Ahol nincs gyerek ott nem hiszem, hogy probléma lenne, de ha már van gyerek, az sajnos nagyon megtekeri a történetet... kezdve ott, hogy akivel képtelen voltál együtt élni és rossz volt a kommunikációtok, azért tartotok ott, ahol, azzal nagyon flottul együtt kéne működni, miközben már annyira sem vagytok szinkronban, mint a legrosszabb hónapokban... Surlódásmentes mozaikcsaládot meg még nem láttam. És akkor most finoman fogalmaztam.. A dolog iróniája, hogy a válásra azért kerül sor, mert a felek végre békére vágynak...

Előzmény: fürtös99 (270)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.28 0 0 277

Senki nem mondta, hogy ettől rossz szülő... persze, hogy kell saját idő. Csakhogy a legritkább eset, hogy a szeretőzés úgy történik, hogy lecsípek egy kicsit a munkaidőből, meg nem megyek el edzeni, vagy nem foglalkozok most a hobbimmal... Szóval a munkaidő fix, a hobbiról nem mond le, mi marad hát... a családdal töltött idő, ami eleve minimális a legtöbb családban. Ezt az időt, ne adj isten, arra is fordíthatná, hogy megbeszélje a problémáit, vagy pozitív irányba kormányozza a hajót. Ha meg nem lehet már, akkor ezzel kéne a másik elé állni, még mielőtt képbe kerül egy harmadik. Persze ez utópia, mert a legtöbben ülnek a langymeleg szarban, amíg nincs egy újabb lián amire át lehet kapaszkodni.. (tudom, te kivétel vagy, de pl. a párod már nem az.. Mert ugyan szakítottatok mielőtt ő otthagyta végül a feleségét, de vajon akkor is otthagyta volna-e, ha nálad 0 esélye lett volna...? A párod előző kapcsolata hány évig tartott amúgy/hanyadik évben romlott meg saját meglátása szerint? Nem vetítenék ebből előre semmit, mert A és B ember kapcsolata egészen más mint B és C emberé, csak érdekel..

Előzmény: Törölt nick (276)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.27 0 0 276
Attól nem rossz apa vki hogy van magánélete, és némi időt tölt a szerelmével, vagy a barátjával vagy a feleségével vagy a szexpartnerével vagy a hobbijával....attól jó szülő vki hogy semmi időt nem fordít saját magára?
kökény80 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 275

Jó lenne, ha a címszereplők is megszólalnának!

kökény80 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 274

Az önbecsülés is az erkölcshöz tartozik? Akkor igen.

Sajnálom, nekem nincs gyerekem, de egy férfiban még a "rossz férj"-nél is kiábrándítóbb, ha "rossz apa". Önértékelészavaros nőknek lehet vonzó a másodhegedűs szerep, nekem nem volt az.

És igen, a porontyot is számításba vettem, elsősorban őt sajnáltam, hogy ilyen hülye szülei vannak.

 

A szerelem (újdonság varázsa a megunt feleség mellé) elmúlik, a gyerek megmarad.

 

Akkor miért vette el a nejét, és döntött a családalapítás mellett, ha nem tudja vele megbeszélni a gondjait? Ja, vagy csak újabban nem tudja? "Helyzetteremtéshez MINIMUM 2 ember kell."

 

Jön még kutyára dér...

 

Előzmény: Törölt nick (272)
kökény80 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 273

Na, akkor máris jól láttam én a másik oldalról a 2. pontot! :-D

Előzmény: Polargirl (269)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.27 0 0 272

akkor te egy roppant erkölcsös nő vagy, veregsd meg a válladat :)))

 

aki csal nem biztos hogy csak a farka után megy, lehet hogy szerelmes, lehet hogy sokkal  többet érez a szerető iránt mint amit valaha érzett a hites iránt, lehet hogy a gondjait csak a szeretővel tudja megbeszélni mert a hites szarik rá???

 

és kutyából is lehet szalonna, ha a megfelelő ember mellett vagy........az én unokaöcsém csalta az összes barátnőjét, mígnem elkapta a szerelem és 10 éve pincsikutyus a felsége mellett.........

 

Előzmény: kökény80 (268)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.27 0 0 271

én meg úgy gondolom hogy mindenkinek joga van a boldogsághoz és nem kell minden szabad percet a gyerekkel tölteni, ha anya és apa együtt tölt egy szabad hétvégét abban sincs semmi kivetnivaló, ugyanígy ha apa a barátnőjével vagy anya a pasijával szeretne programozni akkor miért is ne? nem hiszem hogy egy boldogtalan besavanyodott szülő jó egy gyereknek........én is lepasszoltam néha a fiamat  a mamákhoz mikor programom volt, nem hiszem hogy folyamatosan azon kell izmozni hogy a gyerek seggében legyél napi 24-ben, nem ettől leszel jó szülő.......

Előzmény: Polargirl (269)
fürtös99 Creative Commons License 2016.09.27 0 0 270

Van az a helyzet, mikor valaki nem akar kilépni a házasságból, kényelmes lenne neki, de a feleségnek már elege lett a látszatból, és csak azért akar kilépni, hogy vége legyen a manipulálásnak, a hazudozásnak és a színjátéknak.

Ekkor robban a bomba, és előkerül az agresszív énje a kényelmes félnek és nem válogat az eszközökben, hogy hogyan alázza a válni szándékozót, mindenhol, legyen az bíróság és egyéb hatóságok....:((((

Ezek szerint a folytatás sem egyszerű, ahogy írod.....

:(((

 

Előzmény: Polargirl (263)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.26 0 0 269

Semmilyen szitkot nem szórok rád, különösen a 2. pont tekintetében nem. Egyszer beszélgettem valakivel aki elmondta hogy ő éveken át agyba-főbe csalta a feleségét mielőtt elváltak... ami nem szép nem szép, meg mindenki megérdemelte, de leginkább azt sajnálja, hogy ezt az időt nem a fiával töltötte...!

Előzmény: kökény80 (268)
kökény80 Creative Commons License 2016.09.26 -1 0 268

Életem során nem egyszer ajánlottak nekem szeretői pozíciót nős/családos emberek...egytől egyig visszautasítottam;

 

1. egyedülállóként jogos elvárásom, hogy a másik is az legyen (nem rombolok családot)

2. ha meg gyereke van, nem szégyelli magát? Inkább töltse a rám szánni próbált idejét a gyerekével, nem? Szégyellje magát, ha a farkát a gyereke elé helyezi a fontossági sorrendben.

3. gondolkodjon el, hogy a megromlott/kihűlt házasságban mi az ő felelőssége! Helyzetet teremteni egy ember (pl. csak a feleség) nem tud, a helyzetteremtéshez MINIMUM 2 ember kell!

4. ha a feleségével képes lenne megtenni, velem is meg fogja, csak idő kérdése (kutyából nem lesz szalonna)

 

Várom a szitkot-átkot, rajta!

Különösen a 2. pont kapcsán...önként és dalolva mondana le a gyerekkel töltött időről, aztán meg sír, hogy "meg van fosztva"?

 

Köszi.

 

 

 

Polargirl Creative Commons License 2016.09.26 0 0 267

Nem ingem :)

Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 266

senki nem mondta hogy teljesíteni kell, ez túl izzadságszagú, de nagyon sok sárkány feleség van akik nem fekszenek le a férjükkel vagy tessék lássék módon odarakják a pinájukat, csoda ha nyomorult pasi szeretőhöz megy??? de nemcsak a szexről van szó, nagyon sok picsa csak arra hajt hogy anyagilag kihasználja a férjét, nem szeretem azokat a feleségeket akik sírnak rínak hogy elhagyott az uram, csak azt nem veszik észre hogy jócskán benne voltak abban hogy el lettek hagyva.......persze ezeknek a nőknek  a szerető a kurva aki elcsábította a férjüket........ha nem inged ne vegyed magadra...

Előzmény: Polargirl (265)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.26 0 0 265

Ez annyira szép, hogy csípőből véleményt alkotsz rólam, hogy nem is nagyon hiszem, hogy van hozzáfűznivalóm... Mint írtam, vannak kivételek... A ti kapcsolatotok akkor kivétel, így jó? A nagy átlag nem ez, teljesen mindegy hány ilyen kapcsolatot és együttélést ismersz. Nyilván az is kérdés, hány évesen vált az ember fia-lánya... Ha 25 évesen dobbant egy elsietett házasságból az más, mint ha 45 évesen egy hosszú kapcsolatból... mert ha 50 felett van mire rájön, hogy amire váltott az sem jobb, mint amiről, akkor már lehet nem ugrál, hogy további virágra szálljon, de nem azért mert az annyival jobb és annyival többet kap abban a kapcsolatban, egyszerűen csak nem akar egyedül maradni... De azért csak légy annak boldogságában, hogy te mindent megadsz és EZÉRT marad veled majd mindig. Nem tudom ez boldogság-e, egy olyan élet, amiben tudod hogy nem hibázhatsz..? Most őszintén... van, hogy valaki mindig 100%-on teljesít?

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 264
Jópár szeretöi kapcsolatból kinőtt házasságot együttélést ismerek ami már jócskán túl van azon az időhatáron amit leirtál.....az enyém is ilyen.....szerintem intelligens ember nem szidja az exet, mint ahogy az új nőt sem, nyilván te tettél azért hogy elhagytak és megcsaltak, általában ez így van mikor a pasi szeretőhöz menekül, viszonylag ritkább az hogy otthon megkap mindent és mégis csal
Polargirl Creative Commons License 2016.09.26 0 0 263

Személyes tapasztalatom is van, sajnos, én lennék a gonosz ex... és a saját életünkről ennél részletesebben most nem szeretnék beszámolni, mert óhatatlanul magukra ismerhetnek a felek (és ismerőseik), bármennyire kozmetikázom a dolgokat... ha meg túl sokat takarok, akkor meg erősen félreérhető a dolog.. Csak azt tudom, hogy ennél normálisabban, nyitottabban nehéz hozzáállni a dolgokhoz, amit csinálok, az a "rendes" és a "balek" határán mozog erősen és még így is én vagyok állandóan a rossz, meg aki nem veszi őket figyelembe... Holott csak az van, hogy néha húzok határokat a saját magam érdekében. De nagyon sok olyat benyeltem már, amit nem lett volna kötelező.. és azt látom, hogy a volt feleség mindig "rohadék", bárhol bárkit olvasok. Lsd. második feleségek blogja. Mondjuk ebben is van ráció, a lelkiismeretet valahogy el kell hallgattatni, tehát ha az illető nem azon akar keseregni, hogy tönkretett egy családot (ami persze szerintem sem állja meg a helyét, de ahogy a válás során a gyerekek is önmagukat hibáztatják, úgy a harmadik is emiatt forog álmatlanul éjszakákon át, bárakárhányszor nyugtassák meg, hogy ha működött volna a házasság, nem került volna képbe..). Nos hosszútávra a lelkiismeret elhallgattatására kiváló recept, ha a feleséget démonizáljuk, a férjet áldozati szerepbe tuszkoljuk, magunkat pedig szentté avatjuk, mint az áldozat megmentőjét. A feleséged tökjófej és te egy seggfej vagy, amiért így viselkedsz vele, nyilván nem az a gondolatkör, amire fel lehetne húzni egy bármilyen szintű kapcsolatot..

 

Ezen felül különböző oldalon álló ismerőseim is vannak.. Természetesen nincs két egyforma háttér, de nagyon hasonló sémák mentén bontakozik ki a történet. Egy szeretői viszonyból induló kapcsolat átlag életkora maximum 2 év (beleszámolva a szeretőként eltöltött időt is). 3 kivétel van:

 

amikor tényleg nagy egymásra találás van (mondom, ez azért viszonylag ritka),

 

amikor az új belépő/vagy a váltást kezdeményező fél "hostage" szituációba kerül és nem tud kilépni...

 

illetve amikor nem borít senki semmit és mindenkinek úgy jó ahogy van, tehát marad a szerető szerető, a házas meg marad a házasságában, a férj/feleség meg tetteti a vakot-süketet asszisztálva a házasság nevű színjátékhoz és valamiért mindhárom/vagy esetenként mind a négy résztvevőnek ez a legbiztonságosabb. De ahogy bejön az, hogy valaki többet szeretne, vagy valakinek ez nem kényelmes, ott is életbe lép ez a 2, maximum 3 év..

Előzmény: fürtös99 (262)
fürtös99 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 262

Melyik oldalon állsz/álltál, mert látszik, hogy van benne tapasztalatod?

Előzmény: Polargirl (261)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.23 0 0 261

Lehet hogy érdekes, de ez tény...

Nem szídom azt sem aki így lép ki a házasságából - így tud. Nem feltétlen tudatos ez, ne azt képzeld, hogy aljas számításból kivitelezi ezt, hogy spóroljon az albérleten.. :) Egyszerűen könnyebb úgy kiszakadni a régi megszokott kerékvágásból, ha van valamiféle vákum.

Hogy a harmadiknak ez miért jó, azt én sem értem, de gondolom, mert azt hiszik ez egy olyan kapcsolat ami miatt megéri bevállalni mindezt. Van, hogy bejön, de az esetek többségében sajnos nem.

Előzmény: fürtös99 (258)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.23 0 0 260

Leírtam mikor.

  • Akkor, amikor a gyerek feldolgozta a válást, vagy legalábbis elfogadta és nem a Két Lottit olvassa el hetente 2x (amit nem anyu ad a kezébe, hanem az iskolai könyvtárban bukkan rá). Hidd el, nem annyira egyszerű egy ilyen váltást feldolgozni... bár erősen életkor függő... minél nagyobb a gyerek, annál nehezebb.. Egy 1-2 éves gyerek feltehetőleg nagyon simán veszi. Egy nagyobb nehezebben. 
  • Akkor, amikor apu tudja már mit akar és ezt képes határozottan kommunikálni és nem hitegetni és lebegtetni mindkét oldalt...
  • Akkor, amikor a korábbi kapcsolat (anyu és apu között) lezártnak tekinthető. Persze 100%-ig tudom, nem lehet lezárni, "meragyerek". De más az, ha kizárólag a gyerek miatt vannak kapcsolatban és más az, ha a válás sem lelkileg sem fizikailag nem történt meg... Nyilván erről az "új feleség" nem szívesen vesz tudomást, főleg hogy felé nem ez van kommunikálva, hanem az ilyen-olyan gáncsoskodó házisárkány, akit csak tévedésből vett el szegény Mr. , sőt, elvenni sem akarta, csak így alakult... és ő a megmentő szerepében tetszeleghet... A csendben, éjszaka az ágynemű alatt/WC-n megírt titkos sms-ek nincsenek az orra alá dörgölve.

 

A Tulip Noire által leírt szitu nekem azért fura, mert miért az új "feleségnek" akarja bemutatni a gyerekeket...? Addig nem találkoztak vele amíg csak jegyesek vagy még korábban, amíg csak pár voltak? Nyilván akkor a válást már lezongorázta, ha van új feleség... Ha meg lezongorázta nem kérdés hogy viheti-e a gyereket, mert bírósági végzés van róla, amit rendőrségi úton is érvényesíthet ha a volt felesége bármire való hivatkozással akadályozza a láthatást. Ha nincs bírósági végzés, akkor még nem vált el, akkor meg ne azon görcsöljön hogy hogy mutassa be a gyerekeit az "új feleségnek", hanem hogy minél gyorsabban és minél zökkenőmentesebben, minél kevesebb vitával, sárdobálás, köpködés nélkül lezárja a házasságát. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.23 0 1 259

és mikor engednéd az új nő közelébe? 1 év múlva? 5 év múlva?? ha a gyereknek nincs azzal baja hogy apuval egy néni is van akkor simán el lehet engedni apuhoz........általában anyunak van azzal baja hogy apu mellett már más nő van, a gyerekek rugalmasan alkalmazkodnak., hacsak anya nem ülteti el benne azt, hogy utálni kell az új nénit..........

Előzmény: Polargirl (257)
fürtös99 Creative Commons License 2016.09.23 0 0 258

Érdekes a hozzászólás...

Miért kell egy harmadik hátán kikapaszkodni és kibírni a válást? :((

Az emberek többsége már korábban félrejárt, de ha már kidobják otthonról, akkor nehogy már a híd alá menjen, hanem a harmadikhoz cuccoljon...

Személy szerint a harmadikat nem értem, mert mi jó abban, hogy hallgatja a kinlódást, a mocskolódást és a sokadig válóperes tárgyalások infóját? 

 

Előzmény: Polargirl (257)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.23 0 0 257

Hát ez nem ennyire fekete-fehér szerintem, többnyire nem a "basszunk ki apuval" van a háttérben, hanem "sérüljön minél kevésbé a gyerek"... Azt is nehéz feldolgozni, hogy mostantól apu+anyu nem egy egység, de azt hogy anyu helyett van egy új feleség, az ezzel egy körben szerintem emészthetetlen egy gyereknek.. Fokozatokat kell tartani. Tiltani hülyeség, de nyilván az sem működik, hogy múlt héten még egy család voltunk, holnaptól meg hétvégén ott vagy apuval és ezzel az új nagyon kedves nénivel (esetleg az a gyerek aki még egy éjszakát nem töltött korábban az anyja nélkül...). Hozzátartozik (tapasztalat), hogy az nagyon ritka, hogy apu simán lelép és onnantól az új nő felé fordul minden figyelme. Megy ott még hónapokig csiki-csuki, jajmegbántam, kezdjükújra, milenneha, stb. Nyilván ameddig az ember abban reménykedik, hogy a másiknak "megjön az esze", amíg van arra 1% esély, hogy újra egy család lesznek, addig - nem hazugságból, nem az illúzió fenntartásából, mert a gyerek felé továbbra is megy, hogy anya meg apa mostantól külön van, ennek a csiki-csukinak nem lehet kitenni... - szóval addig jó, ha nem merül bele az új kapcsolatába a gyerek.. Mert ki tudja meddig tart, a másik oldal is meddig bírja ezt a csiki-csukit? Hazajön-e újra az apa és ha igen, akkor miként dolgozza fel a gyerek az új nőt..? A legtöbb szeretői viszonyból kialakult kapcsolat tönkremegy, mert szar alapokra épül, és mert többnyire azért van rá szüksége a kilépő félnek, mert enélkül nem lenne elég ereje befejezni a házasságát. Dobbantó.  Van, hogy életre szóló találkozás ez, hogy későn találta meg az igazit de ez szerintem nagyon ritka és akkor ez a csiki-csuki, meggondoltam magam, téged is szeretlek típusú szenvedés sincs..És persze a gyerekek rugalmasak meg mindent kibírnak meg nem kell burokban nevelni őket, de szerintem már az is óriási rugalmasság hogy egy válást feldolgoznak. Az új kapcsolatba menjen a gyerek akkor, ha a) már feldolgozta a válást (akkor tökmindegy hogy az új barinő idegbeteg/6 gyereke van/kicsapongó életet él - mert tudja már, hogy mi a kialakult rend, tudja, hogy az apját nem veszítette el, az élete kicsit megváltozott de biztonságban van, bármi legyen is.) b) nem dolgozta még fel a válást, de már bebizonyosodott, hogy apu új kapcsolata életképes (mondjuk apu már nem él házastársi jogaival otthon). Egyébként tipikusan a házasságból kilépő és az új kacagó harmadik, akik azt gondolják, a gyerekek ezt marha lazán veszik. Ezt gondolják, mert nem látják, vagy nem akarják látni mit okoz ez egy gyerekben. Még egy felnőtt számára is nagyon megterhelő a szülei válása, egy gyereknek meg nincs hozzá még meg a megfelelő szókincse se, hogy "kibeszélje" magából, nem beszélve róla, hogy minden gyerek azt hiszi, hogy ő a szülei válásának okozója, teljesen mindegy, mit és hogyan mondunk el neki... Most komolyan, képzeld el a szitut, nem gyerek vagy már, felnőtt. Szüleid bejelentik, hogy válnak. Most. Most lett elég. (tételezzük fel hogy együtt élnek és nem elváltak már 20 éve, mert akkor nem fogod tudni elképzelni :) ). És innentől neked apáddal nincs lehetőséged négyszemközt beszélni, csak az "új felesége" jelenlétében mert ha találkozol vele akkor ő is ott van. Csinos, anyádnál fiatalabb, tökre megérted a váltást :) Kedves, jól főz, elhalmoz mindennel, apád kivirult. Anyád rászokott a cigire, esténként sírva alszik el. Mennyire más ezt így befogadni, mint ha "elsiratod" a szüleid házasságát és utána kerül képbe apád új barátnője, akinek így még örülni is tudsz.. 

Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.20 0 0 256

soha nem értettem ezt a basszunk ki apuval mert elhagyott típusú gondolkodást.....nyilván ha az új nő egy drogos állat akkor jogos hogy a gyereket ne vigye oda apu, de ha normális nő akkor milyen jogon tiltaná meg bárki, hogy apu párjával is találkozzon a gyerek??? nekem ez olyan bosszú szagú...........

Előzmény: Tulipe Noire (254)
Polargirl Creative Commons License 2016.09.15 0 0 255

Miután elváltak, az új feleséghez nyilván elviszi, mert az új feleséggel él és ahogy korábban megállapodtak a láthatásban, és ahogy kialakult a gyakorlat, azt folytatja... :) Gondolom nem lottón nyerte az új feleségét, tehát volt valamikor barátnő is, akit a gyerekek ismernek és nem a házasság után költöztek össze...

 

Ha még nem váltak el, csak külön élnek és az "új feleség" a szerető aki miatt lelépett, akkor az necces szerintem, nem vet apura jó fényt a bíróság előtt, főleg ha még el sem indult a válóper..

Előzmény: Tulipe Noire (254)
Tulipe Noire Creative Commons License 2016.09.09 0 0 254

Sziasztok, látom régen nem irt senki a topikba, mégis megreszkírozok egy kérdést: Megtilthatja - e az anya, hogy az apa (miután elváltak) az uj feleségéhez elvigye a gyereket? Lehet, hogy kicsit egyszerű kérdés, de még új vagyok a témában.

Szzancsaby Creative Commons License 2011.12.20 0 0 253

Tamás, fordulj a kormányhivatal gyerekjogi képviselöjéhez. Akkor is jogod van a gyerekhez, meg a gyereknek hozzád ha bármilyen tiltás alatt lennél. Családjogban jártas ügyvédet keress meg. A gyereket nem hurcolja meg senki, légy nyugodt.

Előzmény: Igaz Tamas (251)
pirosinfo Creative Commons License 2011.09.29 0 0 252

Kedves Tamás!

 

Feltételezem, nem feltétlen nekünk kívülállóknak szólt az üzenet.

Tudok olyan esetről, ahol felnőttek a gyerekek és nem javult a helyzet semmit.

Emiatt azt gondolom, most kell ütni a vasat, amíg lehet!!!!!!!!

Ami a gyámügyi eljárást illeti, nem a gyereket, hanem az őt nevelő szülőt fogják "meghurcolni". Levelezés, felek meghallgatása, felszólítás, majd bírság - ez a sorrend. Ugyanis a gyereket nevelő szülő kötelessége, hogy úgy nevelje a gyereket, hogy az kapcsolatot tudjon tartani a külön élő szülőjével, és ne forduljon ellene.

Egy másik topicban olvastam, hogy ez esetben - bár nehéz - de nem lehetetlen megállapíttatni az anya büntetőjogi felelősségét.

Feltételezem, hogy nem ez a célod, de a másik félnek is éreznie kell, hogy ránézve is kötelezően betartandók a törvények.

Semmi esetre sem szabad ennyiben hagyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne félj a hatóságtól, nem mumusok. Bármi is volt a különválás oka, attól még jogod van a láthatásra! (Feltéve, ha el nem tiltottak jogi úton.)

Előzmény: Igaz Tamas (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!