Keresés

Részletes keresés

zebrina Creative Commons License 2004.04.22 0 0 47
100%-ig biztos lehessek benne, hogy kiáll mellettem. Megvéd. Biztonságot nyújt.
(Más is, de most hirtelen ez jutott eszembe.)
Altamara Creative Commons License 2004.04.22 0 0 46
Fujjj!
Előzmény: creatine (2)
amelii Creative Commons License 2004.04.21 0 0 45
nem
Előzmény: Törölt nick (44)


Törölt nick Creative Commons License 2003.09.01 0 0 44
Üdv,

nem tudom, láttátok-e tegnap a Naplót. Lerántották a leplet a Nagy Őcímű műsor címszereplőjéről, aki a média szerint ugye a szuperférfi, a non-plus ultra, az abszolut férfias hímegyed.

Nos ez maga Noszály Sándor teniszező. Tényleg viszonylag jól néz ki. Ami nem tetszett, hogy értelmesen beszélni nem igazán sikerült neki, mintegy 3 mondatot ismételt el kb. 10-szer.

Nos aki látta: szerintetek férfias?

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 43
én ferfias vagyok. na.
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 42
Számomra szép lassan körvonalazódik, hogy egy pasi nem alapból férfias vagy sem, hanem attól, hogy férfiasan VISELKEDIK-e, vagy sem.
Ezt eddig 16x írtam le a "mennyire számít" topicban.
(ui. az átlagot értem ezalatt. Vannak annyira nyápic egyedek, hogy azok akármit tehetnek. De mondjuk az is hozzátartozik a viselkedéshez, hogy törődünk a tesstünnkel)
Előzmény: igus (41)
igus Creative Commons License 2003.08.29 0 0 41
Jó frappánsan leírtad valóban.
De még azért vannak olyan paraméterek is, akikről nem tettél említést, holott fontos lehet.

Például - fél szóval utaltam rá - szükség van arra az érzésre, hogy fontos vagyok annak az illetőnek, hogy számítok neki, stb. De erre a körülményre nem tudom azt a szót írni, hogy "férfias kisugárzása van", vagy azt, hogy "sármos", hanem inkább valami olyasmire gondolok, hogy azzal a viselkedésével (márminthogy jelzi, hogy fontos vagyok neki) - megerősíti bennem a nőiességemnek a tudatát. Felértékeli bennem a női mivoltomat.

És hogyha egy férfi kandurként dorombol a társaságomban, akkor én nőként méginkább keresni fogom az ilyesmi férfi társaságát, mert ezt egyféle bóknak is fel lehet fogni. Nem ?
Márpedig egy férfias viselkedésbe belefér, hogy olyan módon bókoljon egy nőnek, amitől különösebben férfiasnak nevezzük.

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 40
Megpróbálom leírni egy rövid mondatban, mit írtál - szólj ha baromság. Tehát:

Nem a (férfias) külsejétől lesz férfias egy férfi.

A lányok sokat beszélnek egy bizonyos kisugárzásról, amit senki sem tud megmagyarázni. Ezt már hallottam emlegetni sok néven.

- szexuális kisugárzás
- biztonságot sugároz
- magabiztos
- sármos
ez lehet az egyik igazán férfias vonás.

A másik, hogy a visszájára fordítsam a nőiest:
- férfias az a férfi, aki nőként kezeli a nőket (kérem nem beírni a repülős/vasalós viccet, ok?)

Előzmény: igus (39)
igus Creative Commons License 2003.08.29 0 0 39
Tudod, az a meglepő, hogy nem csak kizárólag a férfias férfiak tudnak tetszeni a nőknek.
Hanem ha mondjuk azt állítom, hogy az én zsánerem egy termetesebb pasi, aki pl. dörmögő orgánumú, kellemes mosolyú (szóval szépek a fogai) és szakállas, lehetőleg szőrös mellű, stb. stb., ennek ellenére összeakadok egy olyan tipusúval, aki inkább alacsony, és általában elég kicsi teste van, és nem is mindenhol szőrös, ahol én úgy szeretném, de az elvárásaim közül egyedül legalább a vonzó mosolya megvan, -- de mondjuk más vonatkozásban olyan pozitívumokat is képes előmutatni, amit eredetileg nem kalkuláltam - teszemazt, okos, vagy egyszerűen csak jó dumája van, és szeret velem beszélgetni, vagy más módon adja jelét, hogy fontos vagyok neki (ami még nem azt jelenti, hogy fut utánam, csak szimplán érezteti velem, hogy számítok neki), akkor máris hagyom felejtésbe menni az eredeti definiciómat egy férfias férfi vonatkozásában, hanem azt mondom, hogy nem annyira lényeges az a fene nagyon férfias megjelenése, untig elég, ha valamely paramétere miatt tetszeni tud.
Jó hosszú mondatra sikerült B-(

Vannak nők, akiknek nem is tetszik egy hangsúlyosan férfias megjelenésű pali, hanem inkább az olyan lányosarcú (helyes) fiúkért tudnak rajongani, aki szőke, világos-, puha bőrű, kissé anyáskodásra szorulónak mutatja magát, stb.

Ezek az izlésbeli eltérések teszik változatossá a partnerválasztást. B-)))

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 38
Na gyere csakfel topic. Hogy lehet az, hogy csak 37 hozzászólást értél meg? Szerintem a nők férfias férfit akarnak, tehát valahol itt a titok, amiről már topicokban már 40e hozzászólás próbálkozik.

Nos mitől férfias egy férfi?

Külső vagy belső? - szerintem mind a kettő
Szexuális kisugárzás vs biztonság? - ez jó kérdés, csajok itt ti jöttök

gibbon75 Creative Commons License 2002.09.24 0 0 37
Nehez kerdest dobtatok fel :)
Nem is tudok ra jo valaszt,csak leirnek valamit,ami szerintem kicsit ferfias viselkedest takarja(hangsulyozom szerintem!!!)

Anno a kick-box edzom egyik este futott a varosban,amikor ket kimenos,reszeg katona megallitotta,hogy van e cigije.Mondta,hogy sajnos nem dohanyzik.Erre az egyik srac szo nelkul megutotte.Az edzom felvakarta magat a foldrol,megtorolte az orrat,es elkocogott.
Nos,hogy ez miert ferfias szerintem?
Mert o is tudta,hogy siman megette volna mindkettot reggelire,de reszegek voltak stb.Egyszeruen nem alacsonyodott le a szintjukre.Ugyanakkor,ha az latta volna,hogy 20 masik pufol egy szerencstlent,akkor viszont belemaszott volna az arcukba.

Mas.A ferfiassagnak az is resze szerintem,ha egy ferfi kepes kimutatni az erzelmeit,es tud es akar is roluk beszelni.27 eves vagyok,es kb. 6 honapja tanultam meg kimutatni es beszelni az erzeseimrol.A menyaszonyommal mar 6 eve egyutt vagyunk,es nem soxor mondtam neki,hogy szeretlek.Szegyenlem is magam :( De sokkal inkabb ferfinak erzem magam,hogy kepes voltam szembe nezni ezzel.Boldogabbak is vagyunk.....
De hat,hogyan nevelik a ferfit?Mar kisfiukent ottvan,hogy "katona dolog,csak a lanyok sirnak" stb.Fojtsd el az erzelmeidet,ne mutasd,legyel kemeny,mert a ferfi az kemeny.....
Persze,en sem hagyom,hogy az erelmeim iranyitsanak,de amikor kell,akkor (most mar) erzelmes vagyok.

Bocs,ha hosszu volt :)

Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 36
Meg :-))

Egyébként meg sose szerettem általánosítani. Mindig az az egyed számított, amelyik épp felbukkant a képben. Milyen, milyen hatást gyakorol rám és hacsak nem egyéjszakás kalandról volt szó, akkor az ember hamar rájön, nem érdemes hazudni, szerepet jáccani. Szerintem teljesen felesleges elképzelni mit is gondolhat a kiszemelted, milyen a férfias férfi. Próbálkozz inkább természetesen, mert nem biztos (sőt bizos nem) olyan az ízlése, mint az enyém :-)

Előzmény: nnmm12 (35)
Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 34
Kövezz meg, én nem vagyok feminista... Nem érdekel, ma mi a trendy (jujj a hideg ráz ettől a szótól), nem érdekel hogy az egymás által überokosnak titulált egyedek, mit mondanak az én véleményemről, arról, hogy én hogyan érezzem jól magam, nekem mi tetszen, vagy mi ne. Azzal meg úgy körülbelül a világból lehet engem kikergetni, hoyg mit szokás csinálni. Nem érdekel. Én én vagyok, én tudom mi a jó nekem, ki a jó nekem, és ne néhány önjelölt "tudós" mondja meg, milyen oldalát hozza elő egy pasi, ha nekem akar tetszeni.

Igenis nekem tökéletes :-) Valószínűleg nincs még egy nő a földtekén akinek az lenne (hálistennek, utálom a konkurenciát ;-), de nekem az. És nem lehet egy momentumot kiragadni, mitől férfias és mitől tökéletes nekem. Az összhatás az, az a hatás amit rám gyakorol. Hát valahogy így.

Előzmény: nnmm12 (32)
Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 31
A közhely tulajdonképpen attól közhely, mert valami rém fontos és általános tapasznyalást fogalmaz meg. Mi a fenét kezdenél azzal, hogy nekem mi a férfias? :- Nekem akarsz tecceni? :-o

Ne játsz szerepet, add magad. A szerepjátszás mindig kiderül, mint ahogyan azt le is írtad lejjebb.

Előzmény: nnmm12 (30)
Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 29
De. Nekem a párom a tökéletesen férfias férfi. Mert én a magam tökéletlenségével együtt is perfekt nőnek érzem magam mellette. Szilárd meggyőződésem szerint nincs általános érvényű férfiasság meghatározás. Van akinek a kigyúrt izomember a férfias, én attól csak csendben borzongok, van akinek az öltönyös-nyakkendős "brókerfazon" az és akkor még mindig csak a külsőnél tartunk.
Mindez persze szerintem.
Előzmény: nnmm12 (28)
Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 27
Például azt, aki a férfiasságot mint olyat általános érvényűen meg akarja fogalmazni :-P
Előzmény: nnmm12 (26)
Madeleine Giovanni Creative Commons License 2002.09.23 0 0 24
Miért, szerinted mi lett volna a férfias megoldás?? Kinyújtod azt amid elég hosszú és jól megállítod a buszt?? :-o

Nekem a micimacsóktól mindig menekülési kényszerem lesz, igaz én se vagyok pengevékony 20 éves plázacica :-)

Előzmény: Banan (23)
Banan Creative Commons License 2002.09.23 0 0 23
nnmm12,

tetszenek a meglatasaid.

A ferfiassag megint egy olyan dolog, amit konnyebb ugy definialni, hogy mi nem az.
Peldaul ma rohantam mint egy felorult egy tomegkozlekedesi eszkoz utan, hogy elerjem, es amikor elertem, akkor arra gondoltam, hogy rohadtul nem voltam ferfias.

Banan

Előzmény: nnmm12 (22)
igus Creative Commons License 2002.09.23 0 0 21
Igen. Határozottan így érzem.
Emiatt láthatsz olyasmit az utcán, hogy pl. egészen jó nők kevésbé jóképű (erős stb.) pasikkal vannak --- márminthogy nem a külsejük alapján választották, hanem a viselkedésminta alapján.
Előzmény: nnmm12 (20)
igus Creative Commons License 2002.09.23 0 0 19
Ugyanmár ne ragadjatok le a bátorság meghatározásánál.

Annak volt igaza, aki azt mondta, hogy akkor igazán férfias egy férfi, hogyha mellette igazán nőnek érezheti magát egy nő.

Akár csúnya, akár szegény, vagy bármilyen, de hogyha olyan a fellépése, akkor érzik körülötte az emberek, hogy férfias megnyilvánulásai vannak. Az ilyenekre jobban ragadnak a nők, ami persze önbizalomnövelő dolog, s ennek következtében méginkább férfias módon fognak megnyilvánulni.

EasyFriend Creative Commons License 1999.09.29 0 0 10
nyomi, ez egy "kicsit" ellentmondásos, nem?
De nem baj, ez úgyis olyan nőies. :-)
Előzmény: Nyomkereső (9)
Nyomkereső Creative Commons License 1999.09.29 0 0 9
Nőismerőseim többsége szerint férfias az, aki határozott, tudja mit akar, emellett viszont töprengő és naív(!) is. Ezne kívül férfias az, aki mellett a nő nő maradhat.

üdv
nyomi

KÁGÉ Creative Commons License 1999.09.29 0 0 8
Itt olvastam valakitol egy remek meghatározást, bocs a plágiumért:

"Férfias volt: határozott és gyerekes"

Lehet, hogy nem szó szerinti, de nekem nagyon tetszik.

Üdv

KÁGÉ

sinn Creative Commons License 1999.09.29 0 0 7
Megfigyeltétek, hogy a férfiak és a nok véleménye meglehetosen eltér e kérdésben - magyarul, mást tartanak férfiasnak? A lányok inkább belso tulajdonságokat sorolnak, a fiúk a testi jellemzoket emelik ki.

Egyetemes igazságot én sem fogok most kinyilatkozni, nekem a "férfias" férfi az, aki mellett "noies" no akarok lenni.

Lakki Creative Commons License 1999.09.29 0 0 6
A fériasság, ugyanúgy mint a nőiesség, az belülről jön. Vagyis nem elegek az erőteljes másodlagos nemi jellegek - izom, szőr, mély hang, stb... - inkább az dönti el nálam hogy ki férfias, hogy hogy viseli ezeket a jellegeket, és hogy hogyan viselkedik, milyen az összhatás. Na meg minden nőnek más az ízlése, nekem általában a kissé atavisztikus 'vad' fejű, NEM tökéletesre kigyúrt, de erős és határozott, nem túl hiú férfi a férfias. A számomra férfias férfit még jobban azzá tesz egy-egy általában inkább nőiesnek tartott dolog, például a hosszú haj, vagy a fülbevaló (ami egy általánosan szívdöglesztőnek tartott macho típuson viszont kifejezetten buzis)
Ismeretlen férfi fényképét nézve én is a nemi jellegek alapján mondom meg hogy ez az illető férfias e vagy nem, de életben egy csupa izom erős macso lehet sokkal kevésbé férfiasabb, mint egy gyúratlan kockásinges.
Abban meg hogy a férfi legyen büdös van igazság, de nem a kéthetes mosdatlanságra kell gondolni, hanem azokra a jó kis feromonokra, amik olyan jól kezelésbe veszik egy nő férfiasságmegítélő ösztöneit :)
Jofiu Creative Commons License 1999.09.28 0 0 5
"...egy ferfi legyen budos.." mondtak valamelyik filmben. ...Csak ugy eszembe jutott.

Talan a ferfi az ha kell hatarozott es vannak elvei? Mar mondtak ram, hogy ferfias ferfi vagyok. Meg is lepodtem. Addig a macsot tartottam ferfiasnak, aki buszke a kulsejere, es csabit.
(lehet hogy egy noi ujsag tesztjen feleltem csak meg :) mar nem emlekszem pontosan a helyzetre)

hujenick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 4
hat nem tudom... az, hogy csunya, buta, szegeny, az meg nem "ferfiatlan" (ilyen egy no is lehet), viszont annal inkabb meghatarozza a hatarozottsag, vagy az izmok allapota, estleg a sorhas - mint egy parhuzamos forumon megemlitettek :)

ha az illeto csondes, beszari, sunyi, de az arca akkora, mint masik 3-nak, az nagyon nem ferfias... nekem van egy munkatarsam, aki ilyen... naponta 5-szor dicsekszik el, hogy ilyen meg olyan novel volt, kozben meg se haverjai nincsenek szerencsetlennek, nem mer megszolitani egy idegent (nemhogy egy not) sem... a ferfias az, ha nem dicsekszik, hanem "kiderulnek rola a dolgok", nem? :)

Előzmény: sinn (3)
sinn Creative Commons License 1999.09.28 0 0 3
És a haver az ilyenekre bukott? Vagy ő maga volt ilyen?

Az én barátnőm szerint "nincs rosszabb, mint egy csúnya, buta, szegény férfi kis farokkal". Asszem, ebben minden benne van...

Előzmény: creatine (2)
creatine Creative Commons License 1999.09.28 0 0 2
Nos egy haverom mindig ezt mondta:
"Ferfiember legyen budos es durva!"
Előzmény: hujenick (1)
hujenick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 1
Ugy latszik, ti se tudjatok... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!