már régóta nem fórumozik, asszem kirúgták innen végleg a kellemes stílusa miatt. a korábbi nickneve gyak -volt. talán így jobban ráismersz. amúgy nekem is hiányzik :)
a tajvanit én is kinéztem, gondoltam is hogy jó kis film lesz. lehet, megnézem vasárnap, de sajna elég bizonytalan.
Az üldözőt is nagyon sajnálom, szintén nem jó időpontban van nekem. talán kijön majd dvd-n, mit koreai sikerfilm.
a harmadik japán film, ami anime (mp-ként 5 cm), azt ajánlom. én töltöttem le belőle részleteket a netről, igazából a zenéje miatt, de tetszett maga a sztori és nagyon szépen rajzolt anyag. ja, látom, ez már lement.
igazából én a legújabb Takeshi Kitano filmre lettem volna nagyon vevő (Achilles and the Tortoise ) és a legújabb Kiyoshi Kurosawa filmre, ami szintén ütős darab (Tokyo Sonata). ezekre még dvd megjelenésre sincs remény, így marad a letöltögetés.
én ugyanígy vagyok, már az újabb kínai-hongkongi kung-fu filmeket sem nézem meg,
a hk-i és koreai akciófilmekre, bosszúdrámákra is totál ráuntam. látott belőlük az ember anno pár elég jót, az bőven elég.
japánoktól szokott jönni dráma, esetleg vígjáték, no meg sok furcsaság. a másik japi film bemutatóját megnéztem (A legnagyobb japán), hát az még bizarrabb, mint a gyerekszüléses filmjük, teljesen idiótának is tűnik. utóbbi kijön a Budapest Film jóvoltából (de minek?).
végre láttam egy jó filmet! nem volt nagy kockázat (a szervezőknek se), kb erre számítottam.
felüdülés az előző 3 után, ahol a látványos/érdekes/megosztó téma, jó (amatőr)szereplőkkel, hatásvadász elemekkel, giccsel és kevéske rendezői teljesítménnyel találkozott.
valóságos lehet, csak akkor ne 10-11 éves gyerekekkel játszassák el, akik biológiailag is éretlenek még erre. nem mondja nekem senki, hogy a főszereplő kislány már menstruált, mert nem hiszem el. semmi melle nem volt még. tudom, hogy a japán lányok laposak, de azért akkor is. meg ugye a kissrác kolbásza már szőrös, ja, persze :D
én sem értem, mit keres a versenyfilm programban. messze nem üti meg azt a szintet.
amiket hiányolsz, teljesen jogos. egy ilyen kényes témát nem is nagyon lenne szabad pszichológiai, szociológiai és társadalmi szempontok felvázolása nélkül bemutatni, de itt másról van szó. ez a film nem valóságos, hanem allegorikus, és az üzenete lenne a lényeg.