Keresés

Részletes keresés

Méhészné Creative Commons License 2020.09.29 0 0 8198

Zorán koncertre: Eladó 3db jegy október 14-re. 4500Ft/db

Helye: Marczibányi tér

Érdeklődni: 06203109882

Endiman Creative Commons License 2020.09.19 0 0 8197

Sziasztok!  Zorán Kispesti KMO, eladó két db jegy:



Zorán koncert

Előadóhely: KMO Művelődési Központ, Déryné Színházterem térkép

Jegyek adatai:

Nézőtér bal 6. sor 8. szék - 7 500 Ft

Nézőtér bal 6. sor 9. szék - 7 500 Ft

 

ÚJ IDŐPONT!  2020. november 26. csütörtök 19.00



MIHI Creative Commons License 2020.05.03 0 0 8196
laarifaari Creative Commons License 2019.10.13 0 0 8195

2019.10.10. Szombathely 19:10-21:26

 

Legutóbb felújítása (2016) előtt jártunk az Agora nevű intézményben, akkoriban még a földszinten volt a mosdó, és térdig gázoltunk a vizeletben. Mostanra mélyen a pincébe került a puccos WC csoport, így izgulhatnak az üzemeltetők, mikor áll le a szennyvíz átemelő, melynek következtében az éppen lenn tartózkodók egy pöcegödörbe fulladhatnak. Jah, a nézőtér 1100 fős, a beengedő hölgyek mogorvák. Teltház, ez természetes.

 

A csapat tovább bővült Lantos Zoltánnal (hegedű), Kovács Ferenc Öcsivel (fúvósok) és Szabó Tamással (szájharmonika és egyéb). Ez már a kényeztető üzemmód)

 

Kell mondjam, hogy több volt, mint élvezet? Ennek ellenére a következő hibalistának tűnhet, (pedig nem az) – ám ha csak áradoznék, az olyan lenne, mint egy kampányzáró beszéd.

 

Horváth Kornél még az elején (Valaki mondja meg) véletlenül elhajította az egyik rázogatós kütyüjét, amelyet egy színpadra berohanó fiatalember kettő percen belül megkeresett, és átnyújtott számára. A hídon számban (is) hegedült Lantos Zoltán, ritkán játszott szám, LZ őrült tempóban lapozta oda-vissza a kottát. Jövő hétre kotta nélkül megy)) A Szép holnap számban Zorán kihagyta az első két  strófát, úgy kezdte, … „Jó így, ölemben ma még jól elférsz, alolamperleloboban,…” és utána jött még néhány szövegtöredék. Az esküvő című siratódalnál (az egyik kedvencem, tényleg) a kitűnő Gátos Iván úgy tűnt, nem emlékezett mely billentyűket kell ütögetnie, ebből nem volt semmiféle fennakadás, az Arénában lehet, Jávori Fegya zongorázza az Esküvőt. Zorán álló mikrofonja, az ott lévő csatlakozók menetrendszerűen feladták, Zorán többször morgolódott, sajnos nem értettem mit (( Zorán az előadás közel felében most is állva zenélt, sőt, felindultságában sűrűn roggyangatott, és egyik lábával hátra-hátrarúgott, nagyon jazzos, menő volt. Most nem a Romantikát, hanem Az ünnepet adta elő zümmögő kórus formátumban Zorán, Csányi István és a három lány. Hát, tudja a fene…, még szoknom kell. Volt Metro blokk, amelynél ugyan lelkes volt a közönség, de be kell látni, hogy az a korosztály, amely e dalok fénykorában a nézőtéren tartózkodott, ma már otthon, ágyban fekve tölti estéit, ahol otthonápolás esetén a nővér be tudja kötni az infúziót. Természetesen a mai,  koncertlátogató idősebbek a szüleiken keresztül ismerhetik-szerethetik a Fehér sziklákat és tsait. Zorán sok generáción ível át) Szívem csücske Szabó Tamás többször szerepelt, a linket megnyitva a Hiába vársz felvezetése hallható, de nem nagyon látható, a telefonomat sajnos megrágta a kutyám. Ezennel jutalmat ajánlok fel annak a tudós embernek, aki felvilágosít, milyen eszközökkel ütögette Szabó Tamás azt a rézből készültnek látszó martinász köpenyt, amelyet magára öltött. Sajnos nem emlékszem melyik számnál, teljesen lekötött, hogy megállapítsam az ütögető eszközök mibenlétét.  Muszáj elmondanom, a koncert végére halláskárosultak lettünk attól a rengeteg decibeltől, amit ránk nyomtak (földszint, jobb oldal, második sor). Eddig ilyen nem volt. Majd’ elfelejtettem, felszólításra kötelességtudóan megtapsoltuk a kettő szponzort. A Kóló bevallom, egy időben idegesített, érezhetően többen csak ezért jöttek. Mostanra változott a helyzet, Zorán élő ikonná vált, akit végig áhítattal és ünnepelve hallgat a közönség, a Kóló pedig a rítus része. 

 

Az előcsarnokban a kultúrbarlangos, egyik legelszántabb Zorán rajongó Zorán cd-ket, dvd-ket kínált, Ő is elmaradhatatlan része a koncerteknek.  Ő az, 2010 (2011?) körül egy kemény fedeles, A4 méretű nyolcvan oldalas fotóalbumot jelentetett meg Zorán koncertnapló címmel. Akkortájt a pécsi Kodály Központban koncert után ezt a könyvet is árulta, vele volt 8-9 éves kisfia. Nehéz feledni azt a pillanatot, amikor egy idősebb férfi hozzá hajolva bizalmasan megkérdezte, hogy megy a könyv? Ő magabiztosan felelt, nagyon jól! Ekkor a gyermek csengő, tiszta hangon megszólalt: - Anya azt mondta, rengeteg van még otthon!  - Kultúrbarlangos kissé összerándult, de láttam, nem adta föl. Remélem azóta minden példányt eladott.

 

Még valami. Az utóbbi hetekig az Aréna után egy-két koncertet láttam a turné menetrendben. Pár nappal ezelőtt meghökkenve olvastam, másfél tucatnyi koncerttel egészült ki a turné, többször három egymást követő napon, egészen december 19-ig. Döbbenetes.

 

https://indavideo.hu/video/Zoran_Szombathely_20191010_Szabo_Tamas

laarifaari Creative Commons License 2019.10.13 0 0 8194

2019.09.14. Fertőrákos 16:10-18:20

 

Lecsúsztunk a nagyelőadásról, csak a matinéra kaptunk jegyet. A bevezetőben megnyugtatta a teltházat Zorán, ez pont ugyanaz lesz, mint az esti. Mert macera lenne kétféle előadást összerakni.

 

Először voltunk Fertőrákoson és a Barlangszínházban (760 néző fér be), megtudtuk, Zorán is. Kellemesen hűvös nyári színház, a végére fáztunk. A szárazjég végig az arcunkba gomolygott.

 

Arénás készülődés, teljes csapat Horváth Kornéllal, Lattmann Bélával, Gyenge Lajossal.  Az eddig megszokottól eltérően Zorán legalább annyit zenélt-énekelt állva, mint ülve.  Nem meglepő módon a Kólóval zárult a délután, a lelkes közönség állva tapsolta végig.

A matinés előadásban nem kellett megtapsolnunk az OTP-t és a Volkswagent, lehet, annyit nem fizetnek. Hmm, az utóbbi években eltűnt a szponzorok közül az MVM (Magyar Villamossági Művek), hja, biztosan a rezsicsökkentés…

 

Szóval jó volt J

 

https://indafoto.hu/saara/image/26529355-535e4673/793669

novecolli Creative Commons License 2019.01.07 0 0 8193

Egy késöi impresszio a nov. 11-i konzertröl a Budapesti Kongresszusi Központban. KB. 1200 km-t tettem meg, hogy a Zoránt végre egy nagyobb koncerten láthassam, miután idáig csak egyszer egy kis városban BP közelében láthattam elöször, ahol - amivel ostoba módon nem is számoltam - egy jól csökkentett számú zenekarral lépett fel. Ezért is nagyon örültem a nagy koncertnek, mert a Sound egész más. Mi lett belöle? Egy olyan koncert, amin kérdeztem magam, milyen dal ez... . Nem ismertem a dalok nagy részét  mert 40 éve máshol élek. De megint tudtam magamnak mondani, hogy a Zorán egy nagy ajándék a magyar kultúrának mint elöado müvesz, énekes, zenész. Ahol én élek, nem találok egy hasonló müvészt, akinek ilyen szép, volumenes, érett hangja van. Az itteniek inkább hörögnek, hangosak, vagy vékony hanguak... De énekesnek mondják magukat. Ha van hangjuk, akkor a zene/melodia hiányzik. És ez a másik dolog Zoránnál, a hangon kívül van még más is. A lírikus dalszövegek versenyeznek versekkel, a zene/melodia olyan összetett magas színvonalú, hogy párját keresi. Örüljetek, hogy van nektek egy Zoránotok (persze még mások is vannak, de összességében a magyar kultúrának jo híre van.... Csak egy hátránya, a nyelv, ami csak a határokig  visz el). KB már egy éve hallgatom az utolsó koncertjeit DVD-n, és nem lesz unalmas, ha odahallgat a zenére az ember, mindig felfedez valami újat. A zenekar magas színvonalon játszik, én személyesen szívesen látnék még több Lantos/Orosz arányt a Zorán dalain belül. Az Aréna nekem kötelezö, mert be kell hoznom kihagyott dolgokat az életben :-) Végül, bocsánat a zökkenös kifejezésekhez, mint mondtam, 40 év távolban, más környezetben...   Szóval..  Szép volt a koncert! 

ddrix Creative Commons License 2018.11.08 0 0 8192

Néhány gyors impresszió a debreceni ti kértétekről: a csapat szokás szerint jó formában volt, előkerültek rég játszott számok, Lantos jutalomjátéka most nem A hídon, hanem végre a Hová megyünk volt, Orosz Zoltán meg a Szláv népdalt költötte tovább. Persze kikerülhetetlenül jöttek a metrók is, ebből az Egy szót se szóljt nyugodtan el lehetett volna hagyni, az elején a Hómadár viszont meglepően frissen szólt, remek hangszerelést kapott (nem emlékszem, már legutóbb is így játszották-e, hajlok arra, hogy kapott némi további ráncfelvarrást, szemben az egy szóttal, ami múltkor is ugyanígy szólt). Ami viszont egészen meglepő volt, az az, hogy bár Z azzal vezette fel a kért dalokat, hogy csak apró, szinte észre sem vehető rövidítések születtek, a Szép holnapnak a teljes első fele lemaradt, aminél szerintem jobb lett volna inkább elhagyni az egészet, rém furcsa és elég oda nem illő volt így. Helyette mondjuk végigjátszhatták volna Az élet dolgait, bár az azért már kevésbé brutálisan volt csonkolva. Egészen szuperül szólt viszont a Még mindig (persze az is rövidítve), remélem, ez hosszabb távon is át tudja venni a Mondtam neked helyét a Körtánc lemez "másik" dalaként. Volt még sok kellemes meglepetés, és sok már régóta műsoron tartott darab is, és bár a csonkolások miatt ez egész biztosan nem lesz ott a kedvenc koncertjeim között, összességében mindenképpen érdemes volt Debrecenbe zarándokolni.

Törölt nick Creative Commons License 2018.07.14 0 0 8191

Sziasztok!
4-6 db jegyet keresek Zorán 2018. november 11-ei (a 20 órakor kezdődő) "Ti kértétek" koncertjére. Elsősorban jegyirodában vásárolt jegyek érdekelnének. profdok@gmail.com Köszi előre is!

laarifaari Creative Commons License 2018.03.15 0 0 8190

Több mint kettő (három?) év után elmentem voltam ma (tegnap) Zorán koncertjére, a Kultúrkúriába.

Reméltem, hogy sem Orbán, sem Majka nem lesznek ott (mert nem kerülhet a sörbe görény). Nem voltak.

Sok érdekesség, furcsaság volt, és persze, hogy jó volt a "buli".

Holnap majd bővebben, most kificamította a macska a bokáját, ápolnom kell.

 

Elöljáróban annyit, én ilyen töketlen közönséget még nem láttam. Lehet, csak régen voltam koncerten, és ezért tűnik élesnek a váltás.

 

 

Luca07 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 8189

Van két eladó jegyem március 1. csütörtöki a törökbálinti Zorán koncertre. Lenne rá igénylő?

MIHI Creative Commons License 2018.02.06 0 0 8188

Az Élet dolgai nemrég 5655-ért ment el a Vaterán, Hozzám tartozol van most a Jófogáson.

Előzmény: Mamácska66 (8185)
supermario4ever Creative Commons License 2017.12.30 0 0 8187

Bolhapiacok... De ezek nagy ritkaságok, és furcsállom is, hogy a Hungaroton nem adja ki a régi albumait újra. Több Hungarotonos CD-t rendszeresen látni lemezboltokban, de Zoránt nem. Az élet dolgai meg külön téma, mert az már más kiadónál jelent meg. Három kiadása van, mind a három csak átmenetileg volt elérhető. Emlékszem 2002-ben, amikor megjelent a Universalos kiadás, azt hittem, hogy az már végleges lesz, és mindig lehet kapni lemezboltokban, ehhez képest ma már beszerezhetetlen. Online aukciókon is ritkán szoktam látni. Vaterát, Zsibvásárt, Jófogást szoktam nézni, de most nem találtam egyet sem.

Előzmény: Mamácska66 (8185)
séfnéni Creative Commons License 2017.12.04 0 0 8186

Az a francia hölgy a rokonuk. Barbara pedig erős fogyókúrába kezdett a Naptárlányok c. színdarab miatt. Minden rendben van velük. 

Előzmény: királyi vad (8184)
Mamácska66 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 8185

Jó estét kívánok mindenkinek!

 

Segítséget szeretnék kérni. Régi Zorán cd-ket keresek. Ezek valamikor megvoltak nekem kazettán, de az idő vasfoga és a technológia fejlődése avíttassá tette őket.

Amit keresek és nem találok:

Zorán I.

Szép holnap

Az élet dolgai

bónusz: a Hozzám tartozol cd

 

Van valakinek ötlete, hol tudnám beszerezni ? Kultúrbarlangban, Lemezkuckóban tudom, hogy nincs.

királyi vad Creative Commons License 2017.11.15 0 0 8184

zorán is menekült egy francia nővel,hamar eltüntek.A hölgyet majdnen minden koncerten láttni .Csak nincs valami kialakuloban? tudd erről valaki többet,Barbara nagyon lefogyott  lehet ,hogy megismétlődik amit már egyszer átélt,hogy dobták!

Előzmény: baunty001 (8175)
Endiman Creative Commons License 2017.11.05 0 0 8183
MIHI Creative Commons License 2017.10.29 0 0 8182

6 db másik videó is felkerült, különböző korszakokból

Előzmény: zorbadu (8181)
zorbadu Creative Commons License 2017.10.29 0 0 8181
laarifaari Creative Commons License 2017.10.12 0 0 8180

Nem lesz Törökbálinton koncert, félreértésből került a táncrendbe :( 

Előzmény: oldbadboy (8179)
zorbadu Creative Commons License 2017.09.22 0 0 8178

Előzmény: zorbadu (8177)
zorbadu Creative Commons License 2017.09.21 0 0 8177
ddrix Creative Commons License 2017.08.21 0 0 8176

Egyrészt a jegy elővételben egy ezressel olcsóbb volt, bár gondolom ez sokat nem változtat, és a 90% is erős felülbecslésnek tűnik, félház se nagyon volt, gondolom épp az időjárás riasztott el sokakat. A végéig pedig egy szűk (50-70 főre tippelem a hátul állókkal együtt), de annál lelkesebb keménymag a helyszínen maradt. Ráadásul az utóbbi idők leghangulatosabb koncertjévé tette a koncertet, hogy a tényleg brutális zivatarban egyszer csak rájöttek a szervezők, hogy oda lehetne engedni a közönséget a színpad előtti fedett részhez, így aztán a színpadtól fél méterre állhattunk a koncert második felében. Zorán ezt eleinte eléggé kényelmetlenül vette tudomásul (dörmögött, hogy akár hangosítás nélkül is nyomhatnák, szobakoncert-hangulat van, egyszer még elkeseredett pillantások közepette a technikai személyzetet is adresszálta, hogy nem túl veszélyes-e ez így, de ők könyörtelenül a folytatás mellett törtek lándzsát, csakúgy mint a közönség), de három-négy szám után a közönség lelkesedése (és talán a zenekar, főleg a vokalista lányok remek hangulata, akik láthatóan élvezték a szokatlan szituációt) őt is átlendítette, és onnantól kezdve egy szuper hangulatú bulivá vált az egész (még a kelletlen szakaszban pár számot - a kevésbé jó újat és a duetteket egész biztos - kihagytak, utána viszont már nem nagyon, így a szokásosnál rövidebb, de így is jó másfél órás lett a koncert), ahol a közönség és a zenekar teljesen egymásra hangolódott, Zorán mókázott a Sohase higgyetek tapsának megtanításával, majd a már elkezdett Csak a szerelemnél intette le a zenekart, hogy Kornél tapsát viszont nehogy megpróbáljuk utánozni. Vissszatapsból is csak egy volt, a hosszabb levonulásoktól megkíméltek minket, a legvégén pedig talán tényleg őszintén köszönte meg a maradóknak, hogy megmentették a koncertet.

Előzmény: baunty001 (8175)
baunty001 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 8175

Elverte az eső a Zorán koncertet, közönség elmenekűlt

Jegyek árát 7000 Ft/fő mindenki  bukta.

Balatnlelle 2017.08.19. szabadtéri színpad.

Az előadás kezdete után a kb a 15. percnél özönvíz

szerű eső, ami nem áll el. A közönség egyre vizesebb 

90%-a, az előadás 30. percnél nem bírja a szakadó esőt.

Jegy ára 7000 ft !!! Oké, hogy nem térítik vissza, 

mert nem volt esőnap, de legalább ajánljanak

fel egy 50%- os jegyet, egy következő előadásra,

Ez lenne a minimum. Azt mondták meg volt tartva 

a koncert ezért bukta mindenki a jegyet. De az milyen 

koncert, ahol kb csak magának játszik a zenekar?:-(

laarifaari Creative Commons License 2017.08.11 0 0 8174

Semmi sem tart örökké, gondoltunk egy nagyot, elmegyünk Zorán törökbálinti koncertjére (10.13.).

Telefonáltam, az ottani illetékes nem tud róla, állítja, nem lesz koncert. De utánanéz :)

sybbela Creative Commons License 2017.07.07 0 0 8173

sybbela@hotmail.com

Előzmény: tibor4ever (8172)
tibor4ever Creative Commons License 2017.07.06 0 0 8172

Sajnos épp ezért nem tudtam még írni, mert nem az email címed mutatja meg az oldal, hanem csak annyit ír, hogy küld és outlookkal vagy valamilyen programmal szeretne neked emailt küldeni, de nincs a gépemen mivel. Úgyhogy Leírnád nekem itt az email címed kérlek? 

Előzmény: sybbela (8171)
sybbela Creative Commons License 2017.06.28 0 1 8171

Küld el az email-címedet privátban, azaz emailben! Az enyémet megtalálod az adatlapomon.

 

Előzmény: tibor4ever (8170)
tibor4ever Creative Commons License 2017.06.26 0 0 8170

Szia meg vannak még azok a kották? A Kabát dal egyébként nincs meg véletlenül? 

Előzmény: sybbela (5154)
zorbadu Creative Commons License 2017.03.16 0 0 8169
zorbadu Creative Commons License 2017.03.13 0 0 8168

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!