Bár nem illik ide - a Topic cím miatt - de szeretném jelezni, hogy 2002. augusztus 20-án bezár a Vérteskozmai vegyesbolt!
Amiért mégis ideírom, hogy ott lehetett a budapesti Alba Regia-n kívül még Schneider Weiss-et kapni! Tegnap egy kerékpáros Vértes túra keretében megittuk a teljes behűtött készletet.
Ez a sör az utolsó - aranybarna színű - nyilz kádas érlelésű búzasör!!!
Szasztok,
tehát akkor rövid élménybeszámoló a Szimpláról:
odamenni szerintem csak úgy este kb. 8-ig érdemes, ha akkor még nem vagy ott, akkor utána már csak abban az esetben, ha a korai sziget-fíling (93-95) nagy rajongója vagy, ugyanis a belvárosi 'lumpen'értelmiség olyan mennyiségben képviselteti magát, hogy rendkívül határozott fellépéssel lehet csak beverekedni magad a pultig. A sör (Fácán 300, (talán) Holsten 350) ízre nem rossz, igen gyorsan csapolják, jó a habja is, de egyrészt müanyag pohár van, másrészt cudar hasmenést lehet töle kapni - mármint a sörtöl (viszont a fejfájásos másnaposság cserébe eddig elkerült, pedig 6-7 kori alatt még egyszer sem végeztem). A tér egyébként nagyon hangulatos, a hatalmas, poros udvaron mindenféle szedett-vedett asztalok, padok sorakoznak (még két régi varrógép is asztalként szolgál), a leszakadófélben lévö gangon macskák kergetöznek a befalazott ablakok-ajtók elött, a zene (alteros) nem bömböl, lehet traccsolni. A wc ocsmány, de hát ez nem nóvum.
A Staropramenes tippet köszi, majd megnézem. Finom Borsodi? Az forcsa egy tünemény lehet. Mintha azt mondanád: finom Saris. Ezt látni kell.
Staroprament emlékeim szerint Óbudán - ahol a rakparti út a Görzenál után beljebb megy a HÉV felé - ott van egy csónakház és annak a kertjében árulnak. Ott alakítottak ki egy sörözöt. Sajnos csak üvegest. Viszont ott lehet csapolt Borsodit kapni olyan minőségben, amilyenben én még sohasem ittam! Azaz nagyon finoman.
Sziasztok,
mond valakinek valamit az, hogy Szimpla kert? A Király utcában van (27.sz) egy összedõlni készülõ ház kertjében, nagyon hangulatos, rengeteg asztal van, de estére így is tömött, csak a csapolt Fácánba (300 Ft) valami laxatívot tesznek, mert én még egy alkalmat sem úsztam meg másnapi hasgörcsök nélkül. Brutál.
Nincs valakinek ötlete, hol lehet csapolt Staroprament kapni Bp-en - (a Crazy nem érdekel, oda nem megyek)?
Természetesen nagyon közel a Skála Budapest Nagyáruházhoz. Ugyanis szépen elmész oda, majd ahol a villamos lefelé megy (délnek) a Móricz Zsigmond körtértől, a vasút előtt balra, a sarkon található. Ott lehet inni Schneider Weisse-t is.
Remélem sikerült értelmesen leírnom a helyszint. Az utcanevek számomra nem mondanak semmit, mert egyrészt nem ismerem őket, másrészt kerékpárral teljesen mindegy...
Ott elég sokféle sörpöt lehet vételezni. Persze nagyon kell vigyázni arra, hogy mit és hol iszik az ember. :-))
Szerintem valahol a 11. kerületben is van egy nagyon jó sörde, ahol szintán van csapolt barna (talán az Alba Regia). Persze ez az emlék elég halvány, tehát ideje felfrissíteni! :-)
nagyon szepen koszonom! igaz a helyet amit ajanlottal nem talaltam meg, mert az ott egy sorparadicsom. Talaltam Dreher Barnat (tobb helyen is van.) nagyon jol esett! igazan koszonom szepen a tippet!!
Mondjatok meg kerlek nekem, hogy hol lehet Bp-en kapni csapolva barnasort. Surgosen kell az info!!! Jaaa, es lenyeg, hogy ne legyen valami draga hely. A masik meg az hogy inkabb a SzalonBarna, es s Dreher Bak erdekel, de jo mas is....
Bár a Borsodi sörp nem egy nagy minőségű üditő, de most derült ki, hogy mennyire fontos az, hogy valóban óvják a sörpöt.
Ugyanis találtam egy új serzőhelyet.
Ott olyan finom, kellemes behűtött Börsodit ittam, hogy olyat még soha!
Valóban érdemes kipróbálni. Hol is? Természetesen Budapesten, a Dunaparton. Mégpediglen ott, ahol - délről jövet - a rakparti út a Görzenál után a HÉV mellé kanyarodik. Ott van a Dózsa csónakház. Alatta (térképészetileg) volt a PaNyoVa kézilabda sporttelepe és klubja. Itt nyilt egy medencés, kellemes étterem. Nem erről van szó, hanem lejjebb van a volt Pedagógus csónakház. Ennek a kertjében üzemel egy igazi söröző. Na itt van az a jó söröző!
Erre gondoltam, ajánlom a figyelmetekbe! Kipróbálni érdemes... :-)))
A mult 7en a Nevada Pubba vitt jo sorsom (Bartok Bela ut - Meszoly u. sarok, muegyetemistaknak a.k.a. Meszoly-tanszek), csapolt Budweiser, csapolt Zlaty, uveges Krusovice!
Ezen kivul orommel konstatalom a csapolt Staropramen terjedeset, ujabban eleg sok helyen mernek, nagyon helyesen.
A Váci utca déli részén van egy hely (azt hiszem a Váci u.- SÖRHÁZ u. sarkán), ahol mérnek szlovák sört. Pozsonyi Stein nevű sört biztosan, de lehet, hogy van fácán is. (A helyet átépítették, most ilyen kristálytiszta jellegű, meg van galéria, de jól néz ki.)
Felhoznam egy pottyot, mert HELP van: kene olyan sorozo Bp-en a belvarosban, ahol van Zlaty Bazant. Csapolt lenne a legjobb de ha mas nincs, uveges is megfelel. (Egyszer talaltam egyet a Vaci utcaban, de bizonyos okok miatt nem emlekszem a nevere.)
Az előbb elfelejtettem mondani, de most is igen nagy bajok vannak: pl. új divat hódít a jobbnak megismert helyeken. A jelenséget röviden úgy foglalnám össze, hogy az urak csúnyán elkurvultak. Bővebben: több helyen is láttam, hallottam: legfeljebb! bejáratból nyíló folyosón, macskaasztalnál kap széket, aki nem kíván vacsorálni, csak inni. Mondjuk ki van írva, hogy söröző, és sört inna. Lehet, hogy negyedmagával elpusztítana harminc sört, á 300-ért, de ez mindegy. Maximum macskaasztal, a vécé mellett, a folyosón (jó esetben)
Van ahol még zordabb a helyzet. Egy illető asztalt foglalt (tehát deklarálta, hogy vacsorázni óhajt). A megadott időben, megadott létszámban megjelent a helyen, mire tudomására hozták: mégsincs asztal, mert lejöttek a főnök barátai, és most ők ülnek nála.
De mondok még jobbat: egy másik illető asztalt fogalt, megadott időben,létszámban stb, mireföl azt közölték vele, hogy oké, de két óra múlva el kell húzniuk.Kérdés: vajon miért? Válasz: nálunk ez a rend.
Mindehhez persze tessék hozzáképzelni a személyzetet, melynek kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy munkába lépése előtt semmiképp sem láthatott vendéglátóhelyet, csak kívülről, és csak egyszer.
PS: a Magyar Vendéglátó Ipartestület etikai kódexe szerint vendég és vendég között nincs különbség. Ugyanolyan elbánás jár annak, aki egy szódát kér, mint annak, aki pezsgős vacsorát rendel.
Deltoid
Hallali.
Ami engem illet, a Négy Szürke Sörözővel az volt a problémám, hogy eccer bementem, kértem egy korsó sört, mire leszögezték: nincs. Akkor kérdeztem, milyen öveges sör van, mire hangsúlyozták: semmilyen. Végül kérdém: - akkor mi van? - Bor - mondották.
Ez tizenöt éve volt. Azóta nem mentem a Négy Szürkébe. Nem kapott több sanszot. Keménynek kell lenni - jegyzem meg.
Deltoid
Nocsak, a Fregatt még létezik ? Talán le kéne újra látogatnom. A "Fregatt-falatok" címu májas kompozíció mindenképp megér egy vizitet.
És a Wichmann, a Kazinczy utcában ? Kissé(?!) füstös, de nem véletlen lett kultusz-hely. (Wichmann Tamás fanoknak kötelezo program.)
Olyan hely kell, ami "viszonylag" belváros (vagy van éjjeli busz, szal haza lehessen vergődni), és nem túl drága és LEFONTOSABB, hogy ne legyen már tömve.
Fiatalság, mi is azon a környéken próbálkozunk, de péntek-szombat minden rohadt hely dugig van, ha nem foglalsz előre asztalt.
Fregattot nem ismeritek? NA AZ EGY JÓ HELY. A Vörösmarty utcaújabbik részéből nyílik egy sikátor, na ott van, pince és nagyon feelinges. (Na az is mindig tömve, ha nem foglalsz helyet.)
Tudna valaki mondani olyan sorozoket az V. keruletben (foleg Kalvin,Astoria,Ferenciek tere)
, ahol 250 forintert (vagy olcsobban) lehet csapolt sort kapni (finomat:) es lehetoleg a krimo rendelkezik galeriaval (ilyen emelet ize).