Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 2006.08.24 0 0 3379

megnézed és leírod ide, hogy hogyan néz ki, milyen feliratok olvashatók rajta, hány, milyen színű és feliratú lámpa van rajta.

Aztán megszagércsük, és megmondjuk jól....

 

Ha szürke álló téglalap alakú, felül ívelt, és NT1+2ab felirat és power, reset és line feliratú ledek, akkor elcon NT1+2ab

Ha sápadtsárga, fekvő téglalap, és NT1+2ab+v24 felirat és négy (5?) lámpa van rajta jobbra vizszintesen sorban, egy zöld, egy sárga és két piros, akkor elcon NT1+2ab+v24 típusú.

Ha olyan okkersárga, majdnem négyzetes, de inkább álló téglalap, és egyetlen zöld lámpa van bal felül, akkor intracom egyik verziója, ha hasonló, de jobboldalt felül is van még négy lámpa rp., link és b1, b2 feirattal, akkor intracom másik verzió.

Ha szürke fekvő téglalap quante iNTegral feirattal, és csak két ledje van egy power és egy line, akkor quante integrál a cuccos....

 

Az egyes nt-knek eltérő a programozásuk, a képességük.

 

Elcon V24 és intrakom mindkét verzió rendelkezik soros porttal, képesek tarifajelet (12 khz) szolgáltatni.

Az intracom képes meghajtani az analóg hívószámkijelzős készülékeket is hívószámkijelzés ügyében. (Elcon V24-ről nem tudom ezt biztosan állítani, lehet, hogy az is tuggya.)

 

Az egyszerű 2ab-s NT-k ezen extrákat nem tudják.

 

No és képbejöhetnek a szimpla NTBA-k (analóg port nélküli NT-k) mögé tett termináladapterek dolgai.

Kapásból egy pár termináladapter: DeTeWe BeeTel Home 100, Eicon 852, és mostanság a Fritz adaptere....

Előzmény: Kawe (3378)
Kawe Creative Commons License 2006.08.24 0 0 3378
azt hogy milyen ISDN NT van, honnan tudom megállapítani?
Előzmény: még1MbR (3376)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.24 0 0 3377
Üdv!

Sajnos vitába kell némileg szállnom Latyával és Rainman barátommal is.. (hacsak nem félreértésről van szó!)

Ugyanis mindketten "buzgón" javasolják a hívásvárakoztatás kiszedését - mint ami megoldja a nem-foglalt-soha problémát - ám szvsz elfelejtik a képletből, hogy egy-egy darab POTS-re nem (feltétlenül) csupán egy-egy MSN van programozva és vica versa: egy darab MSN nem (feltétlenül) csak egy POTS-hez van hozzárendelve.
Amígy ugyanis bárki más végberendezés (NT/POTS) "felel" a híváskezdeményezésre, "lefoglalásra", addig nem kap foglaltat a hívó, akár aktív a várakoztatás, akár nem!


Ugyan Kawe utána pontosított ... de ha valóban egy-egy POTS-t használnak (csak) ki egy-egy NT-ből, akkor valóban: nem hogy értelmetlen és felesleges, de bűnös szándékú is volt szvsz az ISDN-ek kiépítése.

Túl az ámulásomon, azért élek a gyanúperrel ám, hogy mind a két-két POTS ki van használva (1-1, illetve 2-2 készülék POTS-enként), mert a "több készüléket egyszerre beemelve hallják egymást" azért - bántó szándék nélkül - még jelenthet 2-2 készüléket és ettől a maradék 2 lehet egyedi...

Függetlenül azonban ettől, erősen él bennem a gyanú, hogy nincs (!) programozva egyik POTS-hez sem MSN, azaz mindegyik POTS minden MSN-re érkező igényt ki akar elégíteni, így akkor még rosszabb a helyzet, mivel így a nem használt POTS-ek is belejátszanak a képbe!



Meggyőződésem az olvasottak alapján, hogy azért a 20-50 ezer forintos beruházás, amibe egy 4/6..12-es analóg kisközpont kerül (használtan), nem lehetne gond - ha már csak a 2 ISDN2 havi előfizetési díjainak összegével vetem is össze.. - és anélkül egy ilyen helyzetre sem értelmes, se megbízható, se műszakilag-szakmailag minimálisan korrekt megoldás nem alakítható ki.


De ha már mégis ez marad, akkor legelőször is a 6 készüléket egyenletesen kellene elosztani a 2 NT POTS-ei között (hitem szerint a számpároshoz való hozzáférés egy "melléket" érintő ilyen változtatása nem okozhat emésztő gondot!).
Ezután a nem használt POTS-ekre FEL KELL PROGRAMOZNI egy nem létező 6 vagy 7 jegyű MSN-t, és (szerintem) a hívásvárakoztatás be sincs kapcsolva alapból, így elvileg kapásból meg kellene oldódnia a dolognak.

Intracom MSN programozás (tehát a nem használt POTS porton minden NT-nél, analóg készülékkel) pl. a nem létező 9999999 7 jegyű számmal:
MSN1 helye **91*9999999#,
és biztos ami biztos
MSN2 helye **92*9999999#,
MSN3 helye **93*9999999#

És a hívásvárakoztatás kikapcsolása:
#34#
de az aktív (használt) POTS végződéseken.

(Az NT1+2ab programozása nincs meg afejemben...)

JA: és milyen NT lehet ott?
Szerintem Intracom Netmod, mert minha a az NT1+2ab-nek valami hiánya lenne: tarifaimpulzust és/vagy CLIP-et nem tudott szolgáltatni (és amúgy is sok volt vele a gond, tán a 3 készüléket el sem bírná...).




Üdv!
Robi
Előzmény: Kawe (3375)
még1MbR Creative Commons License 2006.08.24 0 0 3376
Jó lenne tudni, milyen típusú ISDN NT van kint a helyszínen...
Kawe Creative Commons License 2006.08.24 0 0 3375

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!

 

Most akkor pontosítok. Előre bocsájtom, hogy nem értek telefonokhoz, pláne telefonvonalakhoz, de itt a cégnél ezt (is) a nyakamba sózták, úgyhogy értetlenkedésem ebből fakad...

A telefonvonalak kiépítése még akkor történt amikor én nem voltam a cégnél, sőt! ma már senki nincs a cégnél, aki akkor itt volt, beleértve a nagyfőnököt is. Ez a hagyaték, ezzel kell kezdenünk valamit. :(

 

- Latya, eltaláltad a telefont anno egy számítógépes csapat intézte.  Hogy miért ISDN2? fogalmam sincs, talán a kedvező ár? nem tudom, nem látok bele az előfizetéses konstrukciókba, soha nem foglalkoztam vele, több mint 10 éve "kerülöm" a Matávot.

- Az kiderült, hogy valóban párhuzamos a bekötés mivel több készüléket egyszerre beemelve hallják egymást.

- Fontos, hogy a számok ezek maradjanak, hosszú évek óta ezek a számok vannak...

-Tehát, azon a telephelyen két db ilyen ISDN2 vonal van! + az egyikre egy tarifaszámláló is kötve van. :) Az egyik számpár két készüléken csörög, a másik négyen. A készülékek analógok. A jövőben mindenképpen telefonközpontos verzióra váltunk, de erre az idén nincs lóvé :(. Itt a központban eleve telefonközpontos verzió van és itt is ISDN2 van. Fax a telephelyen nincs.

Az, hogy miért így kell működnie a vonalaknak? (minden készülék egyszerre csörögjön, és ha vki beszél, akkor más nem tud), nem tudom, ezt kaptam ukászba, hogy így legyen. A kivitelező cég átvariálta, erre kijött ez a "hiba", és most ezzel kezdjek vmit, mer' így nem jó. "Poén", hogy ez évek óta így volt (csak a készülékek száma nőtt és a helyzetük keverődött most át), és csak most tűnt fel az egyik nagyfőnöknek, hogy hívja a telephelyet és nem veszi fel senki! Há' mi van ott? nem dolgozik senki?? Aztán kiderült, hogy szerencsétlen ott dolgozó, éppen beszélt a telefonon...

Latya, a b. verziód tetszetős, csak nem tudom, hogy kéne kivitelezni? Pl. hogy kapcsolom ki a bekopogás funkciót és hogy nyírom ki a hangpostát (értelmezésem szerint ez lenne a jó megoldás)? Egyáltalán én mint ügyfél ezt meg tudom tenni??

- Nem tudom fontos-e, ezért inkább leírom, hogy T-Systems ügyfelek vagyunk.

- még 1 kérdés, most nézem itt a telcsiszámlánkat, és minden ISDN2 előfizetésnél van egy "szöveges tájékoztató számváltozás" tétel 1150-ért, ez mi a gránát tudja vki?

Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3374
Ja és a 4 telefon 1 vonalaon kérdést,  akár egy egyszerő egyszerű kis analóg telefonközponttal korrekt megoldással kivitelezhető. ( Vagy ISDN központtal, amivel az utolsó elötti kérdésem is megoldható lenne)
Előzmény: Latya (K.L.) (3373)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3373

Szia Kawe!

 Nekem i slenne néhány kérdésem, és 5 letem:

 

 A biztonság  kedvéért megkérdezném, hogy a 4 telefon sima analóg telefonkészülék, vagy netán ISDN telefon?

 

 Ti egyszerre csak 1 beszélgetést  szeretnétek folytatni?  Tehát bárki használja a telefont, akkor  foglalt legyen a vonal?

 

(Ha igen, akkor ebben az esetben  kár volt ISDN vonalat rendelni. Gyanitom, hogy valamilyen számítógépes csapat intézte a telefonokat nektek, csak nem értenek hozzá. Nem ismerik az igényeiteket, és a telefonok lehetőségeit…)

 

Szóval, ha csak 1 beszélgetést szeretnétel folytatni, akkor:

 

a,

csak 1 analóg telefonvonalra van szükéged, amit 4 készüléken  párhuzamosan használsz.   Műszakilag nem igazán korrekt , mert 3 készüléket visel el hivatalosan a vonal. ( Mondjuk 99%, hogy 4-et is, de az 1% is bejöhet). tahát vissza kellene alakítani a vonaladat a T-comnál. Ennek buktatója esetleges hűségnyilatkozatod, illetve a telefonszámok megtartása, feltéve  ha fontos nektek, hogy aki eddig keresett titeket, az továbbra is   az eddig megszokott számokon érjen el benneteket. ( Mondjuk hangbemondással ezt is lehet korrigálni, azaz a régi számra érkező hívásnál addig amíg fizeted a szolgáltatást egy automata bemondja az új számot.

b.

Megtartod az ISDN-t, a kapott 2 telefonszám közül egyiket kiválasztva  fölprogramozod az NT egy kimenetére, a másik kimenetre meg  egy nem létező számot.   A 4 telefont csak az egyik ( normális számokra felprogramozott ) kimenetre teszed fel, a másikat üresen hagyod. Itt is bejöhet  az, hogy 3-nál több ( sőt az NT-nél talán csak max 2-t) telefont lehet feltenni.  És az NT-nél ki kell kapcsolni  a bekopogás funkciót, azaz hogy  egy beszélgetés alatt a hívó félnek ne csengetéi hangot, neked meg

Kopogtatást jelezzen, hanem ha foglalt, akkor legyen foglalt.

 

 A hangpostát persze ki kell nyírni, illetve  fel lehet programozni egy memóriás telefonra a hangposta ki/be kapcsolás kódját így ha munkaidő végén elmentek be lehet kapcsolni. ( már ha fontosnak itélitek meg, és van aki reggelente szorgalmasan meghallgatja.)

 

 

Vagy azt szeretnéd, hogy ha egy vonalon dumcsiznak, akkor ha bejön egy hívás, az csengesse meg a „szabad” telefonokat?

 

Faxotok van?

Előzmény: Kawe (3370)
rainman Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3372

írtam én is egyet, de sajnos elszállt...

 

Na szóval kérdés, hogy valóban négy készülék párhuzamosításáról van-é szó (ellenőrizhető, hogy több készüléket egyszerre beemelve hallják-é egymást a készülékeken keresztül, avagy mely készülékek hallják egymást, és melyek nem.)

Mert azért egy ISDN NT egyetlen analóg portjára négy készüléket kötni azért durva dolog, és akkor ugye üresen lóg a másik analóg port, amire bármi is kicsönghet.

 

Avagy ha a két porton két-két készülék van, akkor ha az egyik port foglalt, attól még a szám maga nem lesz foglalt, a másik portra kicsönghet.

 

Hangposta ügyfél általi programozásáról, letiltásáról van infó a T-com honlapján, ha kell, előkeresem, belinkelem. (hangpostát az ISDN első MSN-jére állítják be alapból, 20 másodpercig nem felel esetére)

 

No meg ha foglalt is a szám, de aktív a hívásvárakoztatás, akkor a hívó úgy érzékeli, hogy kicsöng a hívása, miközben a foglalt szám beszélgetése közben a második hívás "bekopog"...

Előzmény: Törölt nick (3371)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3371
Szia!

Legjobb tudomásom szerint az ISDN-számfoglaltság épp a több-portos működés miatt nem igazán értelmezhető. Ez egy olyan előny, amit - ezek szerint - Te hibának élsz meg. Végülis érthető, de szvsz nem az a megoldás, ha már alközpont helyett használjátok az ISDN-t (hiszen a mindenhol csöng igénye és a fogllattá válás igénye ezt az érzetet kelti bennem), hogy eme előny megszüntetését akarnád (hazstalan!) kierőszakolni ;-)

Inkább a Hangpostád beállítását változtasd meg (esetleg nem válaszol esetre ne menjen hangpostára,vagy sokkal hosszabb idő alatt).

ISDN-nél ugyanis csak akkor fogsz tudni az analóg vonallal közel azonos (megszokott) működést elérni, ha minden egyes végberendezéshez külön MSN (hívószám) és csak az az egy MSN van felprogramozva. Ekkor, ha arra az MSN-re hívás érkezett és azt fogadod, úgy a bontásig erre az MSN-re valóban foglaltságot fog kapni a többi hívó (igaz ott is kicsit hosszabban jut el odáig a rendszer - néhány másodpercig is eltarthat -, mint egy analóg vonalat hívva..).

Illetve még itt van az a lehetőség, amikor mind a két B csatorna foglalt - ezek lehetnek kimenő hívások is logikailag ugyanarrólaz MSN-ről is! - és ekkor ún. torlódás lép fel, amit aztán hű de érdekesen kezelnek le a különféle központok (de foglalt esetre hangpostára átirányított kivételével hangpostára nem kerül a hívás ;-D



No most én viszont azt nem értem igazán, hogy egyáltalán ISDN számokra jó-e hanpostát egyáltalán hazsnálni: mivel csak egyetlen hangposta fiókot kapsz, egyből hibás lesz a hívó számára a dolog, ha a másik MSN-ed (azaz amihez nincs hangposta rendelve, de az átirányítást mondjuk beállítottad erre is) bármi miatt "foglaltnak" látszik, vagy akár időzítve menne a hagpostára a hívás! Ugyanis ekkor azon kívül, hogy a "Kért szám nincs a listában!", mást nem fog a kapcsolási djáért és a forgalmi díjáért kapni szerencsétlen hívó!

És ugyan egyetlen hívószámra meg minek hangposta?



Összegzésként: senki (aktuálisan ;-D) nem rontott el semmit, az ISDN így van kitalálva. Ahhoz a szolgáltatás-eljességhez, amit Te hiányolsz (akár analóg vonalakkal is) egy 2/4-es alközpont kellene, ami azért 15-30 ezer forintokért már elérhető, azaz ezért (azaz így!) szvsz kár is volt ISDN-re migrálni (na jó, a kvázi két vonal használata a most még jó piaci árú ISDN2 havidíjjal azért ad egy kis igazat Neked ;-D).


Üdv!
Robi


Előzmény: Kawe (3370)
Kawe Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3370

Sziasztok!

 

Egy hozzáértő emberke segítségét szeretném kérni.

Van nekünk egy ISDN2 vonalunk, amire kötve lett 4 végpont, oly módon, hogy ha bármelyik számot hívjuk a kettő közül, akkor az mind a 4 készüléken kicseng. (nem tudom, hogy ezt hívják párhuzamosnak, vagy inkább sorosnak?) Ez jó is így, DE az a "hiba" merült fel, hogy :

ha valaki felhívja ezt a számot és azt felveszik, beszélnek rajta, akkor ha újabb hívás érkezik be, az újonnan telefonálónak nem foglaltat jelez a telefonja, hanem kicseng!, majd bejön a hangpostafiók. Ennek nem így kell(ene) lennie :) Ha új hívás jön, akkor foglalt jelzést adjon az újonnan telefonálónak.

Kérdésem: kinek a kompetenciája / "sara" ez a helyzet a MATÁVé avagy a kivitelezőé. A kivitelező a MATÁVra mutogat, de én nem vagyok ebben biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3369

Ja!

 

Egyrészt a körzetszám nélküliséget kipróbáltam (Ascom Eurit 30) és BE+KS+ES formátumban (pl. 06 1 4330000) az AXE legalábbis lenyeli a hívószámot.

Az érdekes (és nemfeltétlenül logikus ;-D), hogy viszont az ES helyére amúgy jó 7 jegyű helyi (budapesti) szám utáni bármely többlet digit esetében az egészet már kihányja...

 

No de itt az volt a gond, hogy az ISDN DECT profilváltással képes (ha azonos a metodika, mit pl. az Eurit25-ösnél) CSAK megkülönböztetni a különböző MSN-ekre fogadott és nem fogadott hívásokat (sőt ha jól rémlik, még az SMS-eket is).

 

Eurit25-nél ha profilt váltasz, akkor egyben kimenő MSN-t is (mint amikor Netmod esetében a külön definiálható - a 3 megadott MSN-nel NT szinten nem, csak központ szinten maszkolt - kimenő MSN-t átírjuk).

 

Ez akkor roppant zavaró (az én felfogásom, elvárásaim szerint), amikor titkos MSN-ed is van és nem figyelsz oda, hogy véletlenül másik profilon hagytad (enmvált vissza automatikusan mondjuk bontással!).

 

Az Eurit 30 esetében MSN-enként külön-külön "funkció-parancs" rendelhető nyomógombhoz, és azzal egy hívás erejéig MSN-t tudsz váltani.

 

Könnyen elképzelhető, hogy Siemens-ék a leg-felhasználó-biztosabb megoldáést választották, azaz az MSN-t CSAK átírni lehet, amikor is a sorrend számít (ez volt a  Te gondolatmenetedben!). Ez roppant körülményes, de üzembiztos. Igaz nem túl elegantos, ha közben profilváltásra is van mód...

 

 

Vendégsín: utánakavarok a 7végén még és ha megtaláltam elküldöm!

 

 

Üdv mind a kettőtöknek!

Robi

 

 

 

 

 

Előzmény: rainman (3368)
rainman Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3368

Nagy általánosságban: a készülékek többnyire három memóriahellyel rendelkeznek, ahová MSN számot lehet rögzíteni, szigorúan körzetszám nélkül.

 

Ha nem írok bele, akkor a készülék minden hívást fogad, indulóban pedig a vonalhoz tartozó első számot küldi ki hívóként.

 

Ha nem a vonalhoz tartozó számot írok beléjük, akkor hívást nem fog fogadni, viszont  indulóban úgy viselkedik, mint fent.

 

Ha vonalhoz tartozó számokat programozok a memóriákba, akkor azon számok hívását fogadja, és indulóban az első memóriában lévő számot küldi.

Vendégsín Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3367
Kössz, küldheted az itteni címemre.
Előzmény: Törölt nick (3366)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 3366
Szia!

Az, hogy melyik MSN-nel mész ki, külön (talán billentyűhöz rendelhető?!) opciózással választható ki - szerintem. De ha nem, akkor nem ez lenne a DT Sinus-októl az első pofon: a 711-es (előddjeihez hasonlatosan!) annak ellenére NEM állítja be a mobil egység óráját, hogy a CLIP-ből a bázis ezt az infót megkapja...

De az ASCOM-éknál sincs minden rendben, mert azok pl. a "Privát szám"-ot nem őrzik meg...

A Sinus 421-es ügyében egyáltalán letölthető a user manual? Mert a 711-eseké NEM!

Ha érdekel, elküldhetem mail-ben az anno ez ügyben kiiírt Magyar Telekom-os tender készülék-specifikációját, hátha abból Számodra kiderül, kééelene-e tudnia a készüléknek a kimenő MSN váltást és ha nem, bátran visszaadhatod a kereskedőnek (azaz a Magyar Telekomnak) ;-)

Üdv!
Robi
Előzmény: Vendégsín (3364)
EveRY Creative Commons License 2006.06.04 0 0 3365

Hello!

 

Nekem is a Sinus 421-es készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Nem lehet átalakítani az ISDN-es Sinust úgy, hogy nem ISDN vonalon is lehessen használni?

Vagy ha valakinek szüksége van rá, akkor eladó 5.000,- Ft-ért.

Vendégsín Creative Commons License 2006.04.09 0 0 3364
Kinek van valamilyen tapasztalata Sinus 421 típusú telefonnal?

Netmodom S buszán két Eurit 25 és ez a kütyü csücsül. Mindhárom készülékre be van lőve mindkét hívószámom, a két Eurit 25 esetében rendben megy a felhasználóváltás, valamint a felhasználókhoz rendelt hívószám kijelzése, továbbítása. A Sinus 421 esetében is rendben megy a felhasználóváltás, viszont ez a készülék mindig az első felhasználóhoz rendelt MSN számmal indít minden hívást, hiába van az épp aktuális felhasználóhoz másik MSN rendelve. A kézikönyv az MSN beállítások, Felhasználók kijelölése részekben kissé darabos, vajon mi lehet a bibi?
gladia2r Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3363
Valaki ismer Agfeo PBX berendezeseket? Nekem egy AS40-s beallitasahoz lenne szuksegem egy kis segitsegre, ha egyaltan tud valaki valamit roluk szoljon kerem, bye
még1MbR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3362
Na, ez alapos volt:)
Előzmény: rainman (3360)
rainman Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3361
Mondjuk az ISDN/ADSL szakterület hétfőtől háttérbe szorul nálam munkaügyileg, mert egyhónapnyi kökemény továbbképzésen veszek részt, és várnak majd az új kihívások. (nem lehet, hogy esetleg találkozunk az OKTIG-on az alagsorban. vagy holis? - merthogy mincs kizárva.....)

Persze senki ne higgye, hogy hűtlen leszek....
Előzmény: még1MbR (3357)
rainman Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3360
Van ugye az ISDN2 alaphozzáférés egy sima NTBA-val, ami két S0 csatlakozóval rendelkezik csakcsupán. Ehhez (anno?) akciósan szoktak volt adni akciós feltételekkel vagy ISDN telefonkészüléket, temináladaptert, ISDN PC-kártyát, netán ISDN kisközpontot. Ez az NT csak ISDN eszközöket tud kiszolgálni, pl. termináladaptert, kisközpontot, amihez helyi táplálás kell, vagy ISDN készüléket, ami átállítható vészüzemmódra, és tud pl. hívószámkijelzést.

Aztán van az ISDN2+ amihez olyan NT jár, ami rendelkezik két darab analóg csatlakozással is.
Analóg porja(i) nem tudnak hívószámkijelzős készüléket hívószámkijelzésileg kiszolgálni, viszont ezen portok felprogramozhatók vészüzemmódra.

Végül van az ISDN NET, amihez olyan NT jár, amin van soros port is.
A soros port lehetővé teszi a multilinkes csatlakozást is, de ha az alaplap soros portja csak 115200-at tud, akkor nem fog összejönni a 128k-s sebességű kapcsolat, csak kissé lassabb. Analóg porjai meghajtják a hívószámkijelzős készülékekekt, és tudják vészüzemmódban kiszolgálni azokat.

A termináladapterek lehetővé teszik két analóg készülék csatlakoztatását, rendelkeznek a soros porton kívül USB porttal is, amin keresztül a 128k-s kapcsolat is megvalósítható, mint ISDN modem. Ja! és 2/2-es kisközpontként is tudnak funkcionálni.

Láttam már olyan netes NT-t is, ami mögött volt ISDN készülék, analóg portján riasztó, soros porton PC, meg termináladapteren keresztül USB-s PC.
Hogy az S0 buszon ült-é még egy ISDN PC kártás PC is, arra már nem emlékszem, de nem kizárt...

Meg persze láttam már olyan ISDN izét is, ami termináladapter/kisközpont, meg router is egyben, wan oldalon ISDN csatlakozással, LAN oldalon meg a fene tuggya hán ethernet csatlakozással.

Azt hiszem: a későbbiekben fizetendő alapdíj azonos, csupán a belépési feltételek különbözhetnek az egyes esetekben. Max. a vonalhoz delegált számos darabszámának függvénye lehet, hogy mennyi is lesz végül az alapdíj.

Jut eszembe!

Van az ISDN plusz nullás vonal - vagy hogyan is hívják, - ami arról szól, hogy több ISDN2-es vonal csoportos vonalkereséses üzemmódvan van. (ez megfelel a szépemlékű PBX üzemmódnak.) tehát több ISDN vonal van csokorba szedve, két-két csatornájával, de azonos számokat kap minden vonal. Ezen vonalak pont-pont üzemmódban lehetnek casak, és minden egyes vonal tíz számmal rendelkezhet.
Tipikusan ISDN alközpontok lehetnek a végükön, amely ISDN kiözpontok támogatják a közvetlen beválasztást is.

Az ISDN30-at most nem elemezgetném.....
Előzmény: DuDoR (3358)
DuDoR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3359
Amúgy HOL fizetett volna bárki is többet a jelenlegi 5.100,- Ft-os (lakossági) ISDN alapdíjnál, ha net-es NT-t kap?

Magasabb a belépési díj a netes NT-vel.
Előzmény: Törölt nick (3353)
DuDoR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3358
azért kértem ISDN NET-et, mert azt mondta a T-COM ügyfélszolgálatos, hogy áramszünet esetén a riasztó nem fog tudni telefonálni egy sima ISDN2 előfizetéssel.

Tévedett és feleslegesen fizettem többet?


Nem tévedett, így nem fizettél feleslegesen.

Előzmény: matuda (3351)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3357
Hmm, erős T-Com dolgozót sejtek magában felfedezni! :-)
Akárcsak magamban:)
Előzmény: rainman (3356)
rainman Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3356
nálam napi rutin volt.

Persze figyelni kell, hogy az adott hardwerverzióhoz tartozó firmware-t törltsük fel az NT-re.

A firmware fájlneve utal a hardververzióra.

Intracomnál asszem 3.76-os egyébként az aktuális, egyik hardverhez az egyik, másikhoz a másik.

Konfiguráló programmal végrehajtható a frissítés, illetve minden beállítás eszközölhető.
Előzmény: még1MbR (3355)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3355
Firmware-t frissítettetek már? Először féltem tőle:)
rainman Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3354
intracon esetén soros porton konfiguráló programmal való programozás esetén van egy pipálási lehetőség, miszerint teljes funkcionalitású vészüzemmód.....

De szerintem ez távolságfüggő.
Előzmény: Törölt nick (3353)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3353

Szia!

 

Lehet, hogy példányfüggő (mert a majd' 6 év utáni NT csere óta nem feltétlenül áll ez) de az Intracom NT (nem USB-s, a legelső hardveres..) egyrészt 230V nélkül is remekül bírja a soros port kezelést (sőt inkább fordítva: ha az U busz megy el, hiába van 230V..), és a 2 db komfort (Eurit 30) készülékemet is sián viszi (n ajó: vitte) - bár ez utóbbi infó inkább csak eseti próbákra igaz, mert valamikor 2002 környéként átálltam a 230V-os rendes üzemre, és azóta is nyögöm az Elmű számlákat ;-D

 

 

Amúgy HOL fizetett volna bárki is többet a jelenlegi 5.100,- Ft-os (lakossági) ISDN alapdíjnál, ha net-es NT-t kap? MAx ha nem akciós a telepedés.., de az sima NT-vel sem igazán kellemes (szerintem).

 

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: még1MbR (3352)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3352
Hmm, szerintem tudnia kellene. Sok sima mezei isdn NT-t úgy használnak, hogy be sincs dugva a 220V-os csatlakozója. Természetesen ezekben az esetekben csak 1db eszköz csatlakozik az s-buszára, mert távtáplálva nem bír el többet.
Az analóg porttal rendelkező NT-ket persze célszerű bedugni, hisz másképp csak a lebutított vész üzemódot tudja tehát 1db kimenetére lehet dugni 1db eszközt összesen.
Azért bele fogok nézni az NT1+2ab kiskönyvébe, nem emlékszem már fejből a részletekre.
Előzmény: matuda (3351)
matuda Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3351

Hello,

 

azért kértem ISDN NET-et, mert azt mondta a T-COM ügyfélszolgálatos, hogy áramszünet esetén a riasztó nem fog tudni telefonálni egy sima ISDN2 előfizetéssel.

Tévedett és feleslegesen fizettem többet?

 

Köszi

Előzmény: még1MbR (3350)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.07 0 0 3350
"Mellesleg az adott körülmények között a netes NT használata luxus, amennyiben a soros portja nincs kihasználva,"

Jó az, ha van, szépen bele lehet menni az agyába a soros porton keresztül a netmod.hu, vagy intracom.gr oldalról letöltött kis progival. :)
Látni minden beállítást, nem kell vacakolni a telefonnal, at paranccsal stb.
De ezt gondolom Te is ismered...
Előzmény: rainman (3347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!