Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Köszi a választ! Természetesen tartásira gondoltam, a gp viselésit összehasonlításképp írtam. A köv. kérdésem az lenne: ha van nekem régről egy ilyen flóbert pisztolyom, akkor hogy is zajlik a tartási kikérése, mi kell hozzá, stb... nem találtam ezt így összeszedve meg egyelőre.
"Hello! A flóbert pisztolyokkal kapcsolatban szeretném kérdezni. Engedélyt kell kérni, az ok. Ezt ugyanúgy automatikusan megadják, mint pl. a gázpisztolyokra a viselésit,"
Ige, automatikus, de 3x annyi penz es macera. A flobert-jatekfegyverekre tartasit kapsz, NEM viselsit, meg ugye viselni amugy sincs ertelme.
"És töltényt lehet venni egyébként szabadon?ű"
Lehet
" (gvass1 ha olvasod: ami nálatok van bartal néven az nem engedélyköteles akkor, mert elöltöltős?)"
Hello! A flóbert pisztolyokkal kapcsolatban szeretném kérdezni. Engedélyt kell kérni, az ok. Ezt ugyanúgy automatikusan megadják, mint pl. a gázpisztolyokra a viselésit, vagy hogy is van ez? És töltényt lehet venni egyébként szabadon? (gvass1 ha olvasod: ami nálatok van bartal néven az nem engedélyköteles akkor, mert elöltöltős?)
"Az itt a baj, hogy a mostani fegyver engedélyezés szerintem felér egy feddhetetlenségi bizonyítvánnyal. Az alvilág persze olyan fegyvert vesz, amilyet akar."
Hi!
Az a baj, hogy kimész a piacra, oszt aszondod:
- Pisztol kő, vazzeg.
válasz:
- Milyen vazzeg?
Ha meg lövészetvezető vagy, és azt mondod az igrenden, hogy fegyver kéne, mert azért jó lenni megvédeni magad meg a szállítmányt, akkor aszongyák, hogy vegyél gázpisztolyt(lsd Kaliber). Marha jó :(( 7 éve még a tanulmányi osztály vót a főellenség, manapság meg az igrend. A számítógépes papírkutyák sose fogynak el. Mindig mindenhol ott vannak.
Az itt a baj, hogy a mostani fegyver engedélyezés szerintem felér egy feddhetetlenségi bizonyítvánnyal. Az alvilág persze olyan fegyvert vesz, amilyet akar.
Aztán egy másik probléma.
Az éjszakában gyakran látni nagy fekete autós kigyúrt kopaszt, akinél nem is nagyon takargatva van fegyver.
Nagy a valószínűsége, hogy legálisan, ugyanis az illető úr vagyonőr és éppen őriz valakit, vagy valamit.
Elég egy vagyonvédelmi cég, meg egy másik, aki megbízást ad fegyveres őrzésre.
Anno így őrizték Szeva bácsit UZI-val.
Persze egylövetűvé alakítva, hogy jogszerű legyen.
Igazából nem gondolkoztam gumis fegyveren, azért vagyok még itt, mert itt vetődött fel. :) De mindenképp átnézek a másik topic -ba, és visszaolvasgatok.
Bár, ha utcán nem viselhető, az csak fél siker, de leglább otthon a birtokot védhetem vele. :)
Most gumilövedékesre se adnak engedélyt, nem? Nem nagyon ismerem a gumis fegyvereket, ütnek akkorát, hogy meghátráljon a támadó, vagy csak kicsit megcsípi, és még agresszívebb lesz? :)"
Mint tobben is jelzetk, nagyon okos dolog megnezni a mar letezo szaktopikokat.
Es lass csodat, lesz olyan is, hogy "GUMILOVEDEKES FEGYVER".
Ott mindent megtudhatsz.
A lenyeg: baromi effektiv gumis cuccokat lehet ma mar venni, melyek 5-7 meterrol is brutalisan kiutnek, azonban utcan onvedelmre nem vislehetoek.
Rablásért nem lőnék agyon senkit, csak akkor ha támad! ;)
Most gumilövedékesre se adnak engedélyt, nem? Nem nagyon ismerem a gumis fegyvereket, ütnek akkorát, hogy meghátráljon a támadó, vagy csak kicsit megcsípi, és még agresszívebb lesz? :)
Lehet így is nézni, csak sajna a mai jogszabályi környezetnek & az állatvédő szervezeteknek köszönhetően (igazi állatvédők bocsi, nem rólatok beszélek) következményi lennének, ha esetleg agyonlőnél valakit aki "csak" ki akart rabolni...
:-)
Én nagyon örülnék a home-defence sörétesnek, az utcára pedig megelégednék olyan nem halálos eszközzel, mint egy legálisan viselhető gumilövedékes fegyver. Az átlagembert érő támadások elháríthatók vele, ugyanakkor kisebb az esélye, hogy valami nagy sz@rba kerülsz.